- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Kikristályosodik a Razr 60
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Daralo:)
tag
válasz
Vérboci #47187 üzenetére
Sziasztok,
Mobil klímát szeretnék vásárolni remélem jó helyen járok. (Ha nem akkor elnézést)
Ezen tipusok közül szeretnék választani persze csak ha nem bűn rosszak.A lakás:57m2
DELONGHI PAC EM90 Silent
DELONGHI Pinguino PAC N90 ECO Silent
vagy
VIVAX ACP-12PT35AEH
VIVAX ACP-12PT35AEF
Célom a lehető legjobbat ár/értékben. (az sem baj ha nem lenne hangos)
Ha valaki megszán egy-két jótanácsal, hogy melyiket azt köszönöm előre is! -
pjen
félisten
válasz
Vérboci #46757 üzenetére
Vidék, a sarok 50 méter.Egyébként nem kell elhinni.Én nem hallottam, unokatesó telefonált, hogy valami szerelő kéne mert a fűtés hangja iszonyú.Nem is értem, nekem nincs Gree nem akarom, hogy legyen, nem szerelem, mért ne írnék igazat.Csak párat kell visszaolvasnod, hogy lásdás is hangosnak nevezi az ambert.
-
Atomgeszi
nagyúr
válasz
Vérboci #45963 üzenetére
Már leírtam párszor.
Ez kb olyan elvakultsag, minthogy csak iPhone létezik a többi szar... Vagy a másik tábor, aki szerint csak android..
Az a bajom velük, hogy kijönnek és mossák az ember agyát, hogy csak a gree a jó, Japánt fel se rak, merthogy az szar.. És nem csak a saját példám, itt felénk rengeteg mideas és rcool os van, aki olyan szinten undorítóan tolja az agymosast, hogy félelmetes.
Mint itt a kolléga is jelezte fentebb, hogy Daikint akar, és nem talál szerelőt hozzá, ezért mondtam, hogy ne mondjon le arról, ha azt szeretne, attól függetlenül, hogy másra próbálják rábeszélni.
-
luciferk
senior tag
válasz
Vérboci #45567 üzenetére
Köszi , igazad van. De az Ewpe Smart vagy a Gree+ apakba belépve és a profílképre kattintva a súgóban az alábbiakat írja,,,
Hogyan alapítsak családot
Kattintson a “Profilkép-re” -> “Család beállítások” -> “+”, adja meg a család nevét és jellemzését, majd kattintson a “Családalapítás” lehetőségre.
Majd még egy segítség a súgóban a családtag meghívásról amivel talán több személy is kezelheti a klímát,,,,
..Hogyan hívjak meg egy családtagot
Egy bibi van az egészben, hogy a profílképre kattintva nem található a család beállítások menűpont. -
-
LanyUs
őstag
válasz
Vérboci #39752 üzenetére
A múltkori után eldöntöttem, hogy nem érdekel ki mit vesz. Új közmondásom: "Ki mit vesz, azt hallgat"
Tegnap séta közben láttam egy szomszéd kertjében földre telepített dupla Mitshu hőszivattyút. A két ház között kb. 4-5 méter lehetett, abból kapásból el is vett fél métert. Ha esetleg kocsibeálló lesz, ott sem kell kiszállniGyerekek sapkájáról lefújja a havat majd télen
Én a mit vegyek kérdésre már nem is reagálok ...
-
törölt tag
válasz
Vérboci #39533 üzenetére
De nem is te döntöd el...
Vita esetén a bíróság vagy a hatóság dönt majd.
Egy vita 4 módon zárulhat le.
- közös megegyezéssel
- az egyik fél visszalépésével >> megunta, feladta, belátta, beletörődött
- a hatóság határozatával, mint külső döntéssel
- a bíróság ítéletével, mint végső megoldással -
J.J. András
őstag
válasz
Vérboci #39331 üzenetére
NEM, NEM !
Olyan baromságokat írtok le néha, hogy az eszméletlen.... ezt egy építész-fórumba írd be... mindjárt jönnek a kiegészítő, és helyesbítő kommentek. Ez kicsit magyar betegség... mint feljebb írtam. Szerencsére idehaza azért szép az épített környezet, mert egyelőre szakemberekre bízzák a jogalkotást is hozzá....
Olyan szép példákat tudok mutatni, hogyan lehet elegánsan megoldani a klimatizálást műemlékek esetén is... gondolom nem tudtad, de a parlament már építésekor be volt klimatizálva....??
idézet építési jogi fórumról:
"Az országos településrendezési és építési követelményekről szóló 253/1997. (XII.20.) Korm. rendelet (továbbiakban: OTÉK) rendelkezik az építmények, épületek elhelyezésének, kialakításának legfontosabb szabályairól. A jogszabály 2008. szeptember 12. napjától hatályos előírása értelmében, a hatálybalépése előtt használatba vett, meglévő épületen utólagosan klimatizáló berendezést elhelyezni csak építészeti eszközökkel takartan lehet úgy, hogy a berendezés összhangban legyen az épület külső megjelenésével. Továbbá az utólagos felszerelésnél szem előtt kell tartani, hogy a berendezés működésének zaj-, rezgés- vagy más káros hatása ne legyen a környezetére, ártalmas mértékű páralecsapódást ne okozzon. A légkondicionáló továbbá az épület homlokzatát nem károsíthatja, rendeltetésszerű használatát nem zavarhatja.
Az OTÉK előírásai közül talán a leglényegesebb a fentieken túl, az épített környezet értékeinek védelmére vonatkozó rendelkezés. A tervezett berendezést ugyanis úgy kell elhelyezni, hogy az településképi, építészeti, illetve táj és természetvédelmi érdekeket nem sérthet. Mit jelent ez a gyakorlatban? Azt, hogy klímaberendezést, a 2008. szeptember 12. előtt használatba vett épületek homlokzatán úgy kell felszerelni, hogy az – lehetőleg építészeti eszközökkel megoldva – takartan helyezkedjen el (Pl. direktben nem látszó, vagy beforduló homlokzati részre szerelve stb.), nem szembetűnő helyen úgy, hogy a településképben jelentős zavaró hatást ne okozzon, és a működésével az épület, vagy a szomszédos ingatlanok használóit ne zavarja [253/1997. (XII.20.) Korm. rend. 92.§ (2) bek.].
Az OTÉK 2008. szeptember 12-i módosítása után létesülő épületek esetében pedig már a tervezésnél figyelemmel kell lenni arra, hogy a helyiségek rendeltetésének megfelelő légállapot biztosítható legyen, szüksége esetén kalkulálni kell a klimatizáló berendezés felszerelésének lehetőségével, és már tervezési fázisban gondoskodni kell azok megfelelő, esztétikus elhelyezéséről [253/1997. (XII.20.) Korm. rend. 56.§ (2) bek.; 92.§ (2) bek.]."Magyarán, odabaszod a homlokzatra csak úgy, mert neked így tetszik és nem kéred ki egy építész vagy adott település főépítésze véleményét, és a hatóság egyszer arra jár (vagy kirendelik őket véletlenül, mert nincs pénz a kasszában), akkor büntetést róhatnak ki, de akár kötelezhetnek határozatban az áthelyezésre.
A sok klímást el kellene küldeni építészeti továbbképzésre, én ezt tuttira kötelezővé tenném, és megértenék, miért fontos ez, és miért ne össze-vissza furkáljanak...de Ti tudjátok...
és azért, mert tudatlanok az emberek többsége, vagy nem akar rá plusz forrást áldozni, attól ez probléma, de jogszabály ellenes cselekedet is. Én nem tudom Ti milyen környezetbe szeretnétek élni, de ide rakok egy-két példát, és döntsetek. Az emberi butasággal vitatkozni nem lehet, de szerencsére nem ők alkotják a jogszabályokat többnyire. És mielőtt beírnátok: igen jogod van a klímádhoz, de azt értsd meg, a szomszédnak a csendhez van joga, az épített környezet szépsége pedig az életminőséghez való jogot biztosítja, illetve nem is beszélek a "turisztikai" értékéről egy agyon kültérizett utcaképnek. Abba az utcába nem fog épeszű ember beköltözni, és el is indult az utca, majd az egész városrész a lejtőn lefelé....na, akkor a példák:
Tegyünk mindenhova kültérit (egyre több ilyen van idehaza is)Óhh, nem kell a magyarországi szabályozást követni, minek az, én okosabb vagyok, húzzuk át ide a kábelt, oda a kábelt, ide ezt telepítsünk, mert az enyém:
na, de csak a homlokzatot nézzük, ez valóban a homlokzat része kell hogy legyen? Tetszik ez valakinek is a telepítőnk kívül, mert így kevesebb csövet kell elvezetni???
Egy középület felújítása, ahol gondoltak az OTÉK által is megfogalmazott épített környezet védelmére (ne felejtsd el, amilyen a környezetet, olyan vagy Te magad is - csak nézzetek körbe a világban)
PIROS PONT a telepítésért, kérdem a laikusoktól, hol a kültéri ?? - mert hogy van... NEM SZEBB ????Aztán, hogy nézne ki az az érték, amit több száz éven át védtünk, és nemcsak Budapest, de rengeteg vidéki kis városunk turisztikai vonzerejéhez tartozik az utcakép... ezeket tele pakolnátok kültérivel, mert nem kell hozzá engedély ?? sajnálatos hogy nem kell, de remélem előbb utóbb lesznek büntetések a nem jogszabálykövető telepítések miatt, és akkor mindenki megtalálja végre a helyes utat, mert az a helyes út - lásd fotó:
Rengeteg olyan megoldás van, amivel nem kell a homlokzatra kipakolni ezeket a gépészeti elemeket és ezeket mindig meg lehet találni, ha akarat párosul hozzá (gondoljatok bele, amióta a Balaton rehabilitációja elindult a 90-es évek végén, milyen turisztikai vonzerő előtt, hogy újra tiszta a vize), itt hogy nézne ki a homlokzat megint csak teleszemetelve kültérikkel...
szóval hajrá, vegyetek fáradságot és keressetek fel előtte olyan szakembert, aki a helyes utat megmutatja.
-
Ste
addikt
válasz
Vérboci #39342 üzenetére
Télen, fűtésben egy hőszivattyú vagy egy klíma is lehet hangos, ami zavaró lehet egy csöndes lakóövezetben. Nemhiába találták ki a zajcsillapító burkolatokat.
Ugyanakkor az is igaz, hogy amerre a ventilátor néz, elsődlegesen arra zajos.
A másik probléma a telekhatárra rakott, szomszéd felé néző géppel: a szomszéd még csak tuját sem tud elérakni, mert ha fűtésre is használod, akkor kifagyasztja a tuját, max egy zajcsillapító falat tud elé rakni.
Sajnos nem ritka probléma, hogy a szomszédok emiatt jelentgetik fel egymás, vagy 'kötelezik' a másik felet egy zajcsilapító telepítésére. -
mpo
veterán
válasz
Vérboci #39342 üzenetére
Ahhoz nagyon vacak kültéri kell, hogy a zajterhelési szabályokba ütközzön családi házas környezetben.
(a félkövér kiemelést csak én tettem hozzá)
Nekem is van benzines fűkaszám, az is zavar, meg a szomszédé is.
************27/2008. (XII. 3.) KvVM-EüM együttes rendelet
a környezeti zaj- és rezgésterhelési határértékek megállapításáról
[link]6. § (1) Az épületek zajtól védendő helyiségeit úgy kell megtervezni és megépíteni, hogy a helyiségbe behatoló zaj a használatbavétel időpontjában - zárt állapotú nyílászárók mellett - ne haladja meg a 4. melléklet szerinti megengedett értékeket.
4. melléklet
Lakószobák lakóépületekben
nappal 06-22 óra 40 (dB)
éjjel 22-06 óra 30 (dB)
Határérték (LTH) az LAM megítélési szintre* (dB)
Értelmezése a 6. § (1) bekezdésével kapcsolatos ügyekben az MSZ 15601-2:2007 és az MSZ 18150-1 szabvány szerint, de nem a legnagyobb értéket adó mérési pontban, hanem térbeli átlagos hangnyomásszintként; mérése az MSZ EN ISO 140-5 szabvány szerint. -
Orlin
addikt
válasz
Vérboci #39342 üzenetére
Szerinem pedig alap, hogy figyelek a másik emberre és nem engedem rá a zajomat.
És ha zavarja a szomszédot és márpedig itt azért született a komment mert valószínű zavarja akkor nem fogom oda tenni.
Még a Daikin klímámat sem tenném arra,pedig nem mondanám hangosnak,de ha a szomszéd rendszeresen ott is tevékenykedik márpedig arra megy a járda és a terasz sincs messze akkor figyelnék rá.
A legnagyobb baj,hogy sajnos szinte mindenki szarik a másikra és mert megtehetem "igenis oda rakom ahova akarom" mentalítással gondolkodik. -
pjen
félisten
válasz
Vérboci #39107 üzenetére
Teljesen igazad van.Én azzal is fűtök,nem mindegy a zaj,a fogyasztás,ha lekapcsolom ne nekem kelljen arra gondolni,hogy le kekk szárítani stb.Lányoméknak van egy 3+1 Genex multi klímájuk,nagyon jó áron vették,5 éve használják hűtésre.Eddig csont nélkül megy,viszon van hangja.
-
Quqesz
nagyúr
-
törölt tag
válasz
Vérboci #26264 üzenetére
Miért ne mehetne 0-24 ben? Ha csak néha kapcsolja be az ember akkor meg nincs értelme venni klímát. Nekem is ment éjjel-nappal mivel klíma nélkül 33 fok volt a szobában nem lehetett lekapcsolni. Iyen hogy szellőztetés meg ilyeneket hiába írogatják nem ment ki a meleg. És ment egy (Daylux) klíma egész nyáron 23 fokon. 1-2 hete már nem kell ugye a hűtés. Most fűtésen van eddig jól bírja pedig (Daylux). De szeretnék a másik házba egy komolyabbat, mint már sokszor írtam. Köszönöm, ha elolvastad
-
netpok2
csendes tag
válasz
Vérboci #26264 üzenetére
Mármint nem hűt, mert lekapcsolja magát, csak ventillátor módban megy, azt a 12wattot amit a ventillátor megeszik el tudom engedni (ha egész évben jár akkor ~2600ft és amikor hűt/fűt akkor amúgy is mennie kell a ventillátornak tehát szerintem max 1000 ft-ot lehetne rajta spórolni).
-
elfelejtette
veterán
válasz
Vérboci #25922 üzenetére
A havi általány mértékét bármikor megváltoztathatod online. Én is tavaly augusztustól 185kWh-t fizettem, mert az volt az elmúlt év átlaga (amúgy minden hónapban fel van írva az óraállás). De decemberben, mikor felszerelték a klímát, amivel azután áprilisig fűtöttünk, azonnal felemeltettem 400kWh-ra a havi díjat, ami elég jó tervezés volt (sajnos a rossz nyílászárók miatt elég sokat megy a klíma télen), így idén augusztusra 62Wh túlfizetésem lett, és nem 1658kWh hiányom.
-
mgabi
senior tag
válasz
Vérboci #25791 üzenetére
Zsaluzia jó dolog ne értsetek félre, csak nekem 26 ablakom lesz, ebbol 12re terveztettem zsaluziat, és amikor a tervezők, epületgépész bemondta a tervezés, kivitelezés költségét, akkor dobtam egy hátast. Sejtettem hogy nem olcsó, de a full z lamellas, rejtett, automatizált rendszer 40m2 ablakfeluletre nem két fillér. Mondjuk ugysem aktuális, majd 2020 tavaszan mert most epitkezni halal. 5% lakas afa kovetkezteben berobbant bp-i ingatlanpiac kinyírt szinte minden mást. Olyan áron jönnek a melosok, hogy nincs halando ember aki azt megfizesse.
Szerintem egy alap Mitsubishi 2.5kW-s lesz addig panelba, kollegamnak olyan van. HJ25VA. Azt mondta a klimas neki, hogy ennel olcsobbal csak a baj van. Rendszeres karbantartas meleltt siman 15 evig megy. Ő teljesen elégedett vele.
-
-
windy
tag
válasz
Vérboci #25782 üzenetére
Ezt azért elmagyarázhatnád, hogy milyen elven működik, hogy a fény bejön a meleg kinn marad? Csak azért, mert gyakorlatilag egy egyszerű kültéri reluxáról van szó, és ezt, amit te írsz, még az árnyékolással foglalkozó cégek sem nagyon állítják. Szóval, én azt gondolom, hogy ha a fényt beengedjük, akkor bizony a meleg is bejön.
-
Lassú Víz
addikt
válasz
Vérboci #25738 üzenetére
Luxus cikk volt egy darabig. Egy városi (panel) lakásban inkább egészségügyi lett. Nagyon nem mindegy, hogy mennyit alszol és hogy milyen minőségű az az alvás. Persze ebből a nézőpontból közelítve is a fogyasztása csak a vásárláskor szempont, ha már be van szerelve, akkor másodlagos.
-
F-ECT$
titán
válasz
Vérboci #25573 üzenetére
Pannon-nál a legocslóbb Polar 140e, a legolcsóbb Gree 160e Ft, a szerelés meg 50e + Áfa, azaz 63e Ft. Persze biztos van ennél olcsóbb is, meg szezonon kívül könnyebb alkudni is az árból, de ~200e elköltése esetén már megérheti pár 10e Ft-ot rádobni egy megbízhatóbb márkára (és cégre).
-
Souljah88
csendes tag
válasz
Vérboci #25367 üzenetére
Elsősorban azt a kérdést kell eldönteni, hogy neked mekkora fűtési teljesítmény kell, mert hiába jobb hatásfokú az "A" készülék, ha a max fűtése is kevés neked. Mert a "B" bár kevésbé hatékonyan, de esetleg kifűti a szobát, míg az "A" hatékony, de kevés.
Itt a "max fűtése" alatt a "TH névleges fűtőteljesítmény" mutatóval kell mérlegelnem? 35-40nm-re ezt a 4kW-ot ajánlották nekem, de ha A) így mégis csak 2.21-et tud, akkor az gondolom nem lenne elég. A "Fűtőteljesítmény" és a "TH névleges fűtőteljesítmény" között A) esetében, hogy lehet ekkora különbség?
-
válasz
Vérboci #25272 üzenetére
Nem vitatkozik itt senki. Mondhat az ügyvéd amit akar, vannak másodfokon tartó perek amiatt, mert a szomszéd nem engedi be azért az emberkéket, hogy a házfalat rendbetegyék és szigeteljék. Nem hogy klímát szereljen ott valaki. Szóval addig örülj, amíg a szomszéd beenged, mert ha majd nem fog, pereskedhetsz hosszú évekig és egyáltalán nem biztos az eredmény. A karbantartásról nem is beszélve. Nem enged be mit csinálsz? Járkálhatsz bíróságra, közben meg vagy nem klímázol, vagy szép lassan megdöglik a cucc. Vagy véletlen elpisszen a gáz belőle pár havonta és senki nem jön rá az okára. Necces ez, jobb kihagyni belőle idegent.
-
LanyUs
őstag
válasz
Vérboci #25265 üzenetére
"(amellett hogy az ilyen kijelentés elég prosztó is)" ha lehet kerüljük a hasonló színvonalat. Megköszönném mielőtt eldurvulna a fórum, mivel semmi rossz nincs abban, hogy ha a szomszéd spórolása végett zakatol a másik fülébe a készülék. Mindezek mellett szervesen részt vettél a japán klíma szapulásban is és kérlek ne kezdjünk személyeskedni, mert éppen magadra vetted, mert nálad is arra néz a kültéri.
Daikin Sensira esetében max. 20-25m csövezés a megengedett.
-
LanyUs
őstag
válasz
Vérboci #25265 üzenetére
Nem szeretem ha kimásolnak az írásomból, mert nem járultam hozzá
Mielőtt felkapod ,csak vicceltem
Természetesen nem minden fekete-fehér, de átjött ugye, hogy az esetek 90%-ra gondoltam, amikor bizony lesz.rják a szomszédot. Amúgy ha van előkert, akkor is tiltva van lábazat esetén az utcafront? Nekem más választásom nem maradt. Gyorsan be is fejezem a 180cm-es kerítést, nehogy egy nagyokos önkormányzati beleszóljon
Amúgy a Tied teljesen egyértelmű helyzet, mert nem telekhatár. Viszont a szomszéd ültethet tuját, ha nem szeretné nézegetni.
Új hozzászólás Aktív témák
- Formula-1
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Óra topik
- PlayStation 3
- Hardcore café
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- RC modell földön, vízen, levegőben
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- HIBÁTLAN iPhone 13 mini 256GB Midnight -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3044
- Felújított számítógépek számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Bezámítás! Gigabyte G5 KC Gamer notebook - i5 10500H 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest