- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
dízelracer
őstag
válasz
Khelben #43217 üzenetére
Ácsi, nem ezt mondtam. De a futott ideje alapján nagyjából úgy ~150lóerős lehet a Caddy talán valamivel több. És végig padlón csak ennyi füst jött belőle. Ha odaállsz egy utolsó csavarig gyári buzerálásmentes 90lovas tdi-vel az is füstölne annyira mint ez. Bár nem ez a jellemző de mint a fenti példa is mutatja lehet ésszel is dízelt tuningolni. Egyébként ha már itt tartunk a benzin motor is friss sűrített helyi levegőt ereget ugye?
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben #42939 üzenetére
NA de a középkonzol nem állítható, ha jól sejtem.. És ahhoz ér hozzá a térgyem...
Nekem nem jött be, de akinek ismeretségi körben volt, mind lecserélte. Épp a múltkor beszéltem az egyik haverral, egy 2006-ös Mondeoja volt, de mág a régi, ami 2001-ben is volt. Superbre cserélte le, azt mondja, fényévekkel jobb kocsi úgy ahogy van.
-
mycso
veterán
válasz
Khelben #42865 üzenetére
Azért nem ilyen sötét ez a dolog....100-150e km-től azért a nagy többség jóval többet elmegy, illetve nem feltétlen kell pl.: az összes csúcsot cserélni sem SŐT mostanság már szinte az összes tipusú csúcshoz létezik javítókészlet és sokan vannak akik értenek is a javításához és ezt jól is csinálják. Így mégse 3-400k, csak a töredéke...
Egyébként amiket írtál azon felül még be szokott jönni a turbo is x100km után mint hibalehetőség (viszont ezt sem kötelező újonnan megvenni, ezek felújításához is sokan értenek)
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Khelben #42828 üzenetére
Miert, talan gazuzemnel nem kering ott a viz, vagy mi van?
Ha szegeny a keverek, akkor valoban magasabb a gaz homerseklete, de ez beallitasi hiba (benzinuzemben is), kb ugyanaz jatszodik le, mint amikor megfujod a parazsat es a sok szabad oxigen miatt az felizzik.
Turbos F1 korszakban is ezert hutottek a (tobblet)benzinnel a motort (meg most is). Csak par %-l tobb uzemanyag es maris 100-150, de akar 200 fokkal is esik az egesterben a gazhomerseklet.
-
zoo8800
veterán
válasz
Khelben #42702 üzenetére
Általában jóval olcsóbb, de konkrét példa kellene, elég sok gátlót lehet kapni.
A legtöbb esetben az utángyártott alkatrész gyárival azonos minőség. Fék, futómű, elektromos alkatrészek, szűrők, stb. ezeket beszállítók gyártják már az új autókba is, amit gyári néven veszel, az valójában egy beszállító (pl. Ate, Lemfölder, Bosch, Mann) terméke, és nem "gyári".
Ugyanannyit bírnak, mint a "gyári", és méretkülönbségről se van értelme beszélni néhány kivételtől eltekintve, mint pl. TYC lámpa. Na ez tényleg utángyártott
A kopó alkatrészek nagy részét baromság gyáriban megvenni. De biztos van példa arra is, hogy megéri gyárit venni, csak a legtöbb eset nem ilyen. -
mycso
veterán
válasz
Khelben #42694 üzenetére
Ja persze, ha gyári új alkatrészekről beszélünk akkor valóban....(nemrégiben utánakérdeztem a renaultban 1-2 alkatrésznek: főtengely szíjtárcsa: 60-70k körül, hátsó féktárcsa, csapággyal: 45k körül/db a fridcar árai pedig: szíjtárcsa 20k körül, hátsó fék+csapágy: 22k/db). Tehát így az az 1m forint sem 1m. És ugye ott van mint lehetőség pl.: a használt/felújított alkatrész is.
-
saguaro
tag
válasz
Khelben #42658 üzenetére
A gyárival legalább 150-et elmegy, de van, akinek 250-300-at is elment.
Jobb helyeken(=tőlünk nyugatabbra) meg mégtöbbet, ott akár fél milliót is elmennek. E Mercedesekbe, amik taxiként voltak használva, nagyon ritkán cseréltek, kb 30-ból 1 autónál kellett.
Ennyit jelent az üzemanyaga minősége. -
Mr.Grincs
veterán
válasz
Khelben #42642 üzenetére
Tényleg fogalmam sincs mit akarok. 4x4 esre vágyom igazából, vagy egy fain terpjáróra, dízel automata és akkor nincs gond.
De most nincs ötletem. Feladtam a labdát magamnak most, ABS es legyen és dízel meg klíma, elektromos ablak és tükör, de az sem baj ha van benne légzsák. -
Dare2Live
félisten
válasz
Khelben #42542 üzenetére
Nemcsak az, hogy bemegy a városba, hanem az átszállások és a hozzájuk kötődő 10-15perces várakozások.
Busszal így ment: Felszállok 23asra->Uránváros->átszállok 1esre->kertváros->átszállok akárhányasra->munkahely.Ha busszal is ugyanannyi lett volna (vagy akárcsak duplája) vszeg nem veszek kocsit... Jól mutatja mennyire nevetséges is, hogy elkerülőn még biciklivel is odaérek 40perc alatt, míg busszal ugye 80-90perc...
-
Varlaisaran
senior tag
válasz
Khelben #42487 üzenetére
Azért ül szakadt ócskavasban, mert sajnálta a pénzt egy nemszakadt ócskavasért, amelyekhez az esetek többségében a "szar" attribútum is párosul.
Állítólag nem hobbid az autószerelés, nem értesz hozzá, de egész határozott véleményed van... Na, halljuk, szerinted mi a "normális kocsi"? Ugyis erről szól a topic nem?
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben #42491 üzenetére
Most komolyan: Hol érdekel engem a másik ember autója? Ha sz@rrátörte a kettővel azelőtti tulaj, és három kocsiból rakták össze, meg ha 50 ezret ment egy olajjal, mert a szerelő átverte és nem cserélte, meg kisipari utángyártott vacak alkatrészeket tett bele valahol törvényszerű is, hogy megálljon a gép. Aki ilyenbe nyúl, és már a vételkor áthajítják, az meg is érdemli.
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben #42489 üzenetére
Hát, nem tudom, azért jópárszor húztam én ezzel az unokatesóm dízel Mondeo-ját, volt hogy Kaposvárról húztam Szegedre... Mentem az egyikkel 140 ezret, csak épp a 260ezertől a 400 ezerig tartott az a 140 ezer. sose hagyott ott, sose volt vele gond, igaz, amiket úgy gondoltam, hogy hibátlan, de lassan csereérett, azokat kicseréltem gond nélkül. Nem tudom, kinek mitől lesz ennél megbízhatóbb autója, de ha az se romlik el, meg ez se, akkor az mitől is lesz megbízhatóbb?
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben #42487 üzenetére
Én vehetnék magamnak akármilyen normális kocsit, mégsem teszem. Valahogy nem érzek semmiféle kapcsolatot egy Vw- Skoda- Honda-Dacia- Citroen márkájú kocsival, pláne Forddal. Na jó, taslán egy Honda Odyssey sazóba jöhetne, de az is csak a 3.5-ös motorral... A legfiatalabb is 18 éves, igaz, egyik sze szakadt ócskavas, de mindent én szerelem, és tudom, hogy teljesen rendben vannak, mindent tudok hozzá fillérekért venni, ellenben nagy, kényelmes gépek, kedvező fogyasztással, és ezek ellenére mégse szaródnak el. Épp ma veszem meg a 6. kocsimat. Nem az első öt után a hatodikat, hanem a meglévő öt mellé a hatodikat.. Szerintem ilyen dumát meg azok nyomatnak akik nem látnak át egy minimál hibát sem, és inkább megveszik részletre drágán a keveset tudó vackokat, és fizetik a bank hasznát.
-
sasa134
addikt
válasz
Khelben #42361 üzenetére
Lehet igazad van, csak a mostani (egyébként tényleg pöpec állapotú, kopp kopp) kocsimban van 140 ezer - ha naponta belerakok munkábajárásra 90et akkor elkerülhetetlen, hogy 1 évben belemenjen 30 ezer. Nehezen fogom tudni majd eladni - és erre is gondolnom kell. Nehéz kérdés nagyon. Az ideális az lenne persze ha be tudnék újítani egy újabb A3-ast, de amiben 80 ezer van és mondjuk, 2004es, 2005ös az sajnos alapból 3 milla.
-
Napfénysüti
nagyúr
válasz
Khelben #42314 üzenetére
De ezt én is megtaláltam. Nem azzal van a gond végig is nyálaztam a guglit. Lehet te nem feltételezed rólam de én mindig utánanézek és csak ha nem jutok dűlőre akkor kérdezek.
Szóval az meglett az angol oldalon szépen végig is olvastam csak ez az alvázas infó volt új de az már segített.
Nem támadásnak szántam csak úgy érzem kicsit "lustának" néztél. -
válasz
Khelben #41943 üzenetére
"A C5 nem olyan öreg, aztán miket is olvastunk itt róla?
"
Nekem van egy, mi tettunk bele 200k km-t es alapvetoen elegedett vagyok vele, tolem ezt olvashattad.
(Es tenyleg nem volt draga, 6 millioert vettuk 2004-ben, akkoriban ezert pl Mazda6-bol (annak idejen o volt a masik jelolt) csak a ketliteres dizelbol a nagy alapot lehetett kapni, a C5 meg tele volt olyan cucokkal, amik a Mazdanal az extralistan se voltak, raadasul a kor kb. legfejletebb dizelet, a reszecskeszuros 2.2HDi-t raktak bele.) -
Alvin_ti4200
félisten
válasz
Khelben #41940 üzenetére
ettől függetlenül csak úgy árad az anti-francia hozzáállás minden hozzászólásodból
Egy régebbi francia autónál megértem a szkepticizmust, de egy olyan korban, amikor egy francia autónak gyakorlatilag egyetlen porcikája se Franciaországban készül...és ez elég sok márkára elmondható manapság.
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben #41925 üzenetére
Most vettem a corában múlt hétvégén, a régi már szarakodott, kemény 4500Ft-ot adtam érte. Márkás, "parking sensor" márkájú cucc,
kb 15 perc alatt beraktam a helyére, rendesen az a süllyesztett verziós, amik manapság mennek.... Gyanítom semmivel se jelez különbül, mint az a 100 ezres cucc...
-
Dare2Live
félisten
válasz
Khelben #41905 üzenetére
Ebből nincs 95Les elvileg. [link]
Sanszosan a régi 85les lesz, a 105les 1.2es turbos nyomatékos is ott már talán nem panaszkodnál....
Anyagminőségre az egyik hanem a legjobb kiskocsi és hát a legtöbb kiskocsinál egy 100kgs pali mögött nem fér el rendesen mégegy 100kgs pali. Kivéve persze Yaris akkor ha hátratolom a hátsó üléssort. De akkor meg csomagtartó nincsen....
-
csucsbicep
nagyúr
válasz
Khelben #41210 üzenetére
Eddig ezek közül egyedül egyedül a 80-assal nem volt dolgom. A többi már vezettem vagy volt ilyen autó a környezetemben. Opel Astrat nem akarok mert pont olyanról akarok váltani(1.7d). Másik, hogy ezekhez a típusokhoz baráti körömből tudok alkatrészt is szerezni, ha kell. Ezért is nem nagyon akarok mást. Tényleg csak diesel jöhet szóba.
zoo8800: Csak le akarom szűkíteni a keresést.
Dodi72: Citroen BX 1.9d-t 700.000km utána adtuk el...
-
Rick4
félisten
válasz
Khelben #41177 üzenetére
Már előtted sokkal leírtam ezt:
És mi van, ha olyan kocsim van, ami 3.8 literes létére a forgalmiba beírva 89KW-os? Jól járok legalább két kategóriával jobban, mint eddig. Ennyi.Szerintem simán látszik, hogy nem kevertem... A teljesítményadó nekem csak jól jön ki, a súlyadó nem volt az.. Ezzel most az 1.5-2 literesek között poroszkálok, eddig meg a súlyadó a 16 mázsára nyilvánvalóan több volt.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Khelben #41133 üzenetére
Persze, elhiszem én. ..de én - s nyilván ő is - szeretnénk kifogni azt a ritka, valóban keveset futott példányt. Nem sürget az idő, úgyhogy ráér.
Egyébként valóban így tűnik nekem is, mármint, h egy ilyen kaliberű dieselbe évi 40-50k km belekerül. Felnéztem a mobile.de -re, elgondolkodtató. 2005-6-os dieselekben 250.000km + , de majdnem 300k. Nálunk ezekben 150.000 km környékén vannak.
-
saguaro
tag
válasz
Khelben #41132 üzenetére
Ahham.
És amúgy vélemény a konkrét példányról?Viszont ma megnéztem ezt: [link]
Állapotra tökéletes. Sőt, annál is szebb. Futása gyanús.
Ajánlottam neki érte 2.3-at, de csak úgy, hogy mivel azt ígéri, tökéletes, elviszem szerelőhöz, ha az is azt mondja, hogy jó, akkor oké, megveszem, ha nem, akkor akkor fizeti 1 nap szabadságomat.
Van egy szerelő srác, neki is Mondeoja van, benzines 1.8-as. Azt mondta, hogy nem olyan rossz az a dízel, csak nagyon-nagyon ki kell fogni egy jót, amire vigyáztak, és nem lesz vele bajom.Persze biztos van, amiben tényleg ennyi van, de nagyon ritka és biztos nem kereskedésbe fogják beadni.
Én tudok olyan emberről, aki a 9 éves dízel autójába 30.000km-t tett, majd kereskedés piaci ár feléért bevette tőle. Az embert úgy vágták át, mint a szél, azt se tudta, mennyit ér az autója. Igaz, volt mit a tejbe aprítani.
-
saguaro
tag
válasz
Khelben #41120 üzenetére
Az nem baj, ha külföldi volt, 2 évesen ha behoznak kintről egy autót, azzal semmi baj nincs. Én is nézem a mobile.de-t, hátha találok kint egy szépet, de ahhoz el kell menni és látni.
Nálam ezek számítanak, sorrendbe:
1.) automata legyen
2.) kényelmesen férjek el benne
3.) tisztázott előélete legyen
4.) csomagtartó korrekt méretű legyen(nem muszáj kombi legyen, csak azért ne smart...)
5.) 4-en is el lehessen férni benne
6.) ne egy full fapad legyenA dízelszűrőt meg azért mondták, mert egy dízel autó szervizkönyvét töltötték ki a benzineshez.
Ezesetben ki is esett.
Pedig abszolút gyönyörű az autó, szép a hangja is, stb, tényleg korrekt példánynak tűnt.Természetesen bármit veszek, az ismerős A6-osán kívül mindegyik meg lenne nézve egy külön szerelőnél.
-
FF23
senior tag
-
Zewa
senior tag
válasz
Khelben #41111 üzenetére
Kicsit pesszimista vagy, nem?
Egy kellően átvizsgált ilyesféle bezines bömbire elklteni 2kk-t. Azért ahhoz már nagy-nagy balszerencs/balf@szság kell...
Óddi sem lehet rossz van de ugye az árát nem írtad...
Óddinak biztosabba sháttere de dízel még a bömbi benzines de hát... sosem lehet tudni. -
tomcsi23
veterán
válasz
Khelben #41103 üzenetére
Nem tom, de már kérdeztem én is tőle.
-
lajafix
addikt
válasz
Khelben #40863 üzenetére
20 év alatt kockázatmentes megtakarításra ne számolj többet 2%os reálkamatnál. De ha nem számolsz a lakás értéknövekedésével 20 év alatt, akkor szerintem ne számolj érdemi kamattal a megtakarításra sem. a 20 év alatti 35ezres megtakarítás így 8,5 millió, szemben a 13,5 milliós lakással.
a havi 50 ezres bérleti díjú lakást a tulaj sose fogja neked felújítani. Persze lehet költözni, de az se valószínű hogy 20 évig havi 50ért találsz ugyanolyan lakást.
az ismerősödnél ott bukik a történet hogy 3,5 milliós önrészből nem szabad 13,5es lakást venni. 25% önrész rohadt kevés, minimum 40% kellene, az igényeket erre a szintre, azaz 9 millieres lakásra kellett volna belőni...
-
lajafix
addikt
válasz
Khelben #40843 üzenetére
a magánhasználatra vett lakás termel pénzt(ami számokban kifejezve kb = a havi tőketörlesztéssel). ez az -egyetlen- oka amiért megveszik.
Az ismerősöd pedig még mindig jobban áll a dev hitelével mintha forint alapút vett volna fel.
20 év múlva, a hitel végére övé lesz a lakás, aminek nem 0 lesz az értéke, szemben a 20 éves lakásbérléssel.Ami a lakáshitelnél kérdés főleg manapság, hogy reálisan döntött e a hitelfelvevő. Na itt bukik a történet legtöbbször.
Az a lakás amit a havi törlesztő feléért lehet bérelni rettenetesen túlárazottan vagy nagyon kevés önrésszel lett megvéve.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
Khelben #40850 üzenetére
Ja, meg megszunik a melo amire alapoztad a 20 evnyi hiteled, nem buksz azonnal milliokat az erteken, mert aki megvenne se tudna hol elhelyezkedni es ezert annyival kevesebbet er a kegli azonnal -amit evekig fizettel-, meg nem neked kell felujitani 7-8 evente a festest tapetazast vizesblokkot kb 1 gurigaert...
Fogod magad es oda mesz ahol kapsz uj melot, es lesz ott tovabb. Azzal a keglivel ott meg szopik az tovabb, akie, nem a te fejed faj erte, hogy mibol fizeted ki a hatralevot.
Aktív témák
- Eladó karcmentes Apple iPhone 11 128GB / 12 hó jótállással
- VÉGKIÁRUSÍTÁS - REFURBISHED - Lenovo ThinkPad 40AC Thunderbolt 3 docking station
- BESZÁMÍTÁS! Apple MacBook Pro 14 M4 Pro 24GB RAM 512GB SSD macbook garanciával hibátlan működéssel
- LG 27MR400 - 27" IPS LED - 1920x1080 FHD - 100hz 5ms - AMD FreeSync - Villódzásmentes
- Bomba ár! Dell Latitude E7250 - i7-5GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" HD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest