- Mobil flották
- Google Pixel topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ennyibe kerülhet a Xiaomi Watch S4 európai változata
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat számít
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Aktív témák
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
adalbert1 #47196 üzenetére
Noh, ebben teljesen igazad van.
Bár itt a nyugati országrészben szvsz nem akkora divat az autólopás. Legalábbis visszaemlékezve sem ugrik be, h akár ismerős mesélt volna ilyenről, vagy éppen olvastam volna valamerre.
Ettől függetlenül, tény, h valamit be kell majd iktatni, bár faluban lakunk, kertes házban, zárt garázzsal. Valószínű nem is innen vinnék el..Váltózárak mennyire praktikusak?
..bár azok meg bitangmód randák. -
runner 125
nagyúr
Oks, köszi ezt is.
Családi megbeszélést követően szűkítettük a kört. Sőt, már a kiszemelt példány is megvan.
320D E90 lesz belőle.
Erről a kétezresről sok jót írnak, s múltkor Ti is linkeltetek egy irományt, melyben egy márkafüggetlen felmérés szerint az első helyen végzett a maga kategóriájában megbízhatóság szempontjából.
50 éves első tulaj szerint sérülés és fényezésmentes ( le fogom mérni ), hibátlan állapotú, végig szervizelt, s gyakorlatilag minden extra benne van.
Ha, ez mind bebizonyosodik szombaton elhozzuk. -
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
Hi!
Átírásnál és fentartásnál mekkora különbségek vannak egy ~ 5 éves autó esetében, ha 2.0-es TD (163le), vagy 2.5-ös TD (177le) veszi az ember?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Napfénysüti #46101 üzenetére
Hjah, ez egyértelmű.
Sőt, ha nagyon aranyosan mosolyog az ember, még visszamenőleg is kitöltik neki. - Láttam már olyat motor esetében, h csont ugyanolyan írásképpel - tollal volt kitöltve az elmúlt 6 éve alatt a szervizkönyve.
..valószínű...ezért gondolom azt, h ha én majd családi ótót fogok venni pár éven belül, biztosan Ausztriából vagy a németektől hozom be.
Ebből lehet következtetni, h nem egy 2-3 éves autót fogok venni, úgy 8-9 éves dieselre gondoltam. Nekem viszont megér annyit a reg.adó, h biztos lehessek abban milyen utakon futott, s valóban el lett-e végezve a minden szervizelése.
Ott nem szokás elcsalni, elkamuzni a tényeket. -
runner 125
nagyúr
válasz
Motion_Blur #46071 üzenetére
Hjah, csak ritka ismerősi körből olyan otót venni, ami az ember szíve-vágya.
..noh meg ahogy elnézem néha az aprókat, egyre több az autónepper, manapság már ritka számba megy az olyan eladó, aki tényleg magánszemély és nem lehúzni akar.
-
runner 125
nagyúr
Hi,
Totalcaron megjelent egy csonitcar-ról.
Vannak benne nagy dumák.
"– Az első években romákat nem engedtünk be, mert ..."
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
Hali!
Bocs az offért, egy kis segítség kellene nekem.
2002-es Mitsubishi Space Star-ba mekkora méretűek a gyári hangszóró helyek? Ugyanis a hangszórócseréhez az _egész_ ajtókárpitot le kell szedni, csak úgy férni hozzájuk.
Kétszer nem szeretnénk minden ajtót szétszedni.
..vagy merre tudnám ezt kideríteni?
Köszi a segítséget. -
runner 125
nagyúr
A fake hirdetéseknek még az autópiacon is ekkora keletje van?!
Anyám élettársa 1 hete próbálja elérni ezt. Most ezzel kinek tesz jót, ha felad egy ilyen hamis aprót?!
-
runner 125
nagyúr
Egy kis OFF, remélem belefér.
Kaptam kettő új garázskapumozgató motort, hátha érdekel innen valakit.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Napfénysüti #42377 üzenetére
Azt már régen eladtam, én most motor porjekten dolgozom, közben házfelújítás, bla bla.
Családi autónak kellene, nem saját tulajdon.saguaro, SpeedR
Teszteket keresgéltem róla, de úgy érzem mindenki túl elfogult ezekkel szemben, vagy tényleg ennyire jó gép lenne?!
Alvin_ti4200
Nálunk üzemanyag miatt csak diesel jöhet szóba.
Viszont a típus nem dőlt el 100%-kra, nagyjából sikerült már szűkíteni a kört, S60 D5, A4 1.9 PDTDI (de ebből nagyon kevés van, 2.0-es kizárva.) és végül ez a 320D.
Indexen most találtam egy típusspecifikus topikot, kérdezősködöm majd ott is.
..beleolvasva sokan írják, h nehéz használtból jót kifogni és h nagyon sok a tekert órás.
Bár ez melyikre nem igaz?!... -
runner 125
nagyúr
Hali!
BMW topikban nem jött rá válasz, így megpróbálkozom itt is.
A 2005-6 utáni (már az új külsős) 320D-kről mi a vélemény? Mennyire jó konstrukció ez a 2 literes diesel?
Köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
válasz
macikos #42113 üzenetére
..leszűrtem két dolgot róluk;
Aki írja ezeket az aprókat nem hülye, de tuti minimum elszívta az agyát.
Nem beszélve arról, h ezekkel az aprókkal krva nagy reklámot csinálnak maguknak. Napiszartól kezdve, puruttya, az összes szennyblog nyomja őket, ...és gondolom az autós fórumokon is népszerű téma.
-
-
runner 125
nagyúr
válasz
glutamin #41143 üzenetére
Az csak a chiptuningtól annyi, papíron gyárilag 140.
..de ez a luxusadó már nem él nemde? Illetve ez a biztosítás h fog alakulni?Tényleg nem kell neki egy erőgép, sőt ha volna kisebb diesel ebben az Accord-ban egyértelműen csak az jönne számításba. 100 ló környéke elég...
-
runner 125
nagyúr
válasz
glutamin #41141 üzenetére
Köszi.
Egyelőre tanácstalanság van.
Ezek közül Te melyiket vennéd?Néztem népítéleten az S40 1.6D-t, számottevő hibákat nem írnak róla, viszont szinte azt mindenki írja, h 2000 alatt mint ha nem lenne benne erő. Nyilván csodát senki ne várjon egy 1.6-os dieseltől, de pl neki nincs szüksége egy erőgépre.
Az Accord-nál meg kb típushiba lehet a fényszóróban lévő izzók kiégése. Szintúgy mindenhol olvasni, h 3 havonta elszállnak az izzók. Ezt leszámítva sok a boldog Honda tulaj.
Egyébként hosszú távra vásárolna autót, a mostani is több, mint 10 éve nála van.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Khelben #41133 üzenetére
Persze, elhiszem én. ..de én - s nyilván ő is - szeretnénk kifogni azt a ritka, valóban keveset futott példányt. Nem sürget az idő, úgyhogy ráér.
Egyébként valóban így tűnik nekem is, mármint, h egy ilyen kaliberű dieselbe évi 40-50k km belekerül. Felnéztem a mobile.de -re, elgondolkodtató. 2005-6-os dieselekben 250.000km + , de majdnem 300k. Nálunk ezekben 150.000 km környékén vannak.
-
runner 125
nagyúr
válasz
glutamin #41113 üzenetére
Olcsóbb neki a fenntartása, a lényeg, h az kell.
..ezeknek a Rönók piszok sokszor van elektromos hibájuk, köszi de nem.
mod. Esetleg egy 2.2-es diesel Accord?
Bár jóval nagyobb teljesítményű, mint a a fentebb említett 1.6d S40, de formára az is bejövős lehet neki.
..vagy talán még 1.9pdtdi SuperB , nah ezekről lövésem nincs milyenek... -
runner 125
nagyúr
Nah, a fene sem gondolta, h most ilyen kérdéssel fogok jönni, ugyanis édesanyám élettársa kitalálta, h autótcserél.
Kritériumok;
- elegáns megjelenés, nem hivalkodó szín
- 4-5 ajtós sedan
- 2005-6-os évjárat
- max 2.0l (csak!) diesel (pedig nem is mondtam neki, h minek nagyobb.)
- lehetőleg 100.000km alatti futásteljesítmény + szervizkönyv
- max 3,3mElső blikkre nekem én a 05-06 körül 1.6 diesel S40-eket mutattam neki, tesztek is egész jókat írnak róluk, vegyesben 5 literrel beéri, ő meg 50 éves fejjel amúgy is kímélően vezet mindig.
Erről vélemény, esetleg még alternatíva/ötlet?Köszi.
-
runner 125
nagyúr
válasz
saguaro #41096 üzenetére
Jah értem én persze, de gondoltam tudatában vagy vele, h egy ekkora ccm-es közép - felsőkategóriás autóra semmi sem occsó.
Hát nem tudom.
..a helyedben megnéznék egy újabb 320D-t. Nekem pl. ennél nagyobb méretű / teljesítményű autó soha nem kellene. Motoron kiélem a felgyülemlett adrenalint.
Őh, nem hasonló Passat-od volt?mod.
Jah és használt BMW - kb minden 10. sérülésmentes.
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
Tuningeren1 #40389 üzenetére
Hova valósi vagy?
Mindenképpen alaposan számold ki előtte a költségeket! A diesel autók reg.adója még több, mint egy benyásé.
Ha tudod az autó első forg.helyezését, illetve, h milyen EURO osztályba van sorolva, akkor itt meg tudod nézni.Ezek szükségesek a honosításhoz:
- műszaki adatlap (KPM, csak NKH telephelyen lehet csináltatni, mivel első mo.-i forg.helyezésről van szó. )
- eredetvizsgálati szakvélemény
- külföldi számla vagy ha Magyarországon továbbértékesíti, akkor arról számla, vagy adásvételi szerződés
- kötelező felelősségbiztosítás
- regisztrációs adó befizetéséről igazolás
- külföldi forgalmi engedély 2 példányban!"Ha magánszemély: személyi okmányai, ha nem a tulajdonos intézi, akkor írásbeli meghatalmazás - ha jogi személy: 3 hónapnál nem régebbi cégbírósági bejegyzés + aláírási címpéldány, írásbeli meghatalmazás
az illeték mértéke 12000 Ft (forgalmi engedély és a törzskönyv illetéke)
585 Ft érvényesítő címke díja csekken kell befizetni
vagyonszerzési illeték 1890 cm3-ig 18 Ft/cm3, 1891 cm3-től 24 Ft/cm3
rendszámtábla ára 8500 Ft/pár vagy 5500 Ft/db
ha hitelre volt vásárolva, akkor a bank által kiadott szerződés vagy nyilatkozat - származás ellenőrzés + 7000 Ft-os BM-csekk
ha nem EGT tagállamban vásárolt a jármű: származás ellenőrzés 10900 Ft"..de leírom azt is, h nekem mennyi volt a 90'-es 1.6 benyás Vitara-ra.
- 157.700ft a regadó
- 18.500ft eredetiségvizsga / Közép kategória (1400 - 2000 cm3 hengerűrrtartalomig)
- 585ft Az érvényesítő címke díja: postai feladóvevényen vagy házipénztári nyugtán
- 6.000ft A forgalmi engedély illetéke
- 6.000ft A törzskönyv illetéke
- 8.500ft Rendszámtábla
- 28.600ft Vagyonszerzési illeték (minden 1 ccm után 18ft)
- 10.900ft A származás ellenőrzési díja:
- 5.000ft + mivel 4 kerékmeghajtás
---------------241.785ft
..és ebben nincs benne a sok utánafutkozás, behozatal költsége (nyilván az üzemanyag..)
Épp ezért kaptam egy telefonszámot, s a srác 4 nap alatt elintézett rá mindent, kemény 10 rongyért.Ezek alapján ki tudod már Te is számolni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Napfénysüti #40383 üzenetére
Jah.
..egyébként nagyon keresik itthon ezeket, 3 hét alatt 2400-an nézték meg hasznaltauton a hirdetést, és majd ennyien racing-bazáron. Tegnap rákerestem németeknél 8-900 ajró, lehet veszek még egyet. -
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
Hali all!
Elment Vitara-m, gondoltam megosztom.
..és egy kérdés; egyik ismerősöm autót szeretne 3m környékén, s úgy rémlik, h itt valakinek volt S60-as Volvo-ja, abból is a 2.4D-ről mi a vélemény? Illetve úgy mindent összevetve az autóról?
2004-5 körülieket nézett.Köszi.
-
runner 125
nagyúr
Kannásdízel alatt nem az étolajra gondoltam, hanem rendes kúton tankolt dízelre, amit kannából töltenék bele. Ennek függvényében változik a helyzet?
-
runner 125
nagyúr
Srácok,
Ajánljatok lécci valami olyan dízelt, aminek nincs nagyon ínyére a kannásdízel. S nyilván megbízható is.
..és abból is minél kevesebbet egyen, árban 1m környéke.Köszi.
-
runner 125
nagyúr
Srácok, csak nekem meglepő, h jónéhányan kérdezik erőteljes hangsúllyal, h a 20 éves Vitara-m volt-e a fényezve? Merthogy "mindent le lehet mérni"... Komolyan, ilyenkor elmosolygom magam, szvsz kissé mókás lenne festékvastagságmérővel végigmenni rajta, kb '90-ben még a gyári sem lehetett nagyjából megegyező vastagságú.
Félre értés ne essék, nem egy kotlát árulok, de amikor ezzel a kérdéssel indítanak kissé felb@sz. -
runner 125
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #39975 üzenetére
Egy gyakorlatilag új BMW 330-nak szerinted mennyi?
Mellesleg ahogy láttam '09-es 740i-je van. -
runner 125
nagyúr
-
runner 125
nagyúr
válasz
dízelracer #39933 üzenetére
Persze, ezzel tisztában vagyok én is. Egyrészről, németeknél, osztrákoknál nem szokás tekergetni az órát, elhordják kötelezőszervizekre mert van rá keret, három; jobbak az utak. Kitérhetünk még a közlekedési moráljukra is, nyilván ebből a szempontból is megkíméltebbek. Az én 20 éves Vitaramnak végig vezetett szervizkönyve van.
Ezt Mo.-n hány 20 éves autónál lehet felmutatni?!
Nem beszélve arról, h a 7-8 évvel fiatalabb hazai Vitara-k lyukasak már a rozsdától, míg ezen gyakorlatilag semmi nincs.
Igazat adok a megtartásban is, valóban enni nem kér, csak sajna anyagiak miatt lett meghirdetve, de olyan áron raktam fel, amennyiért megválnék tőle.Rick4
Az előző osztrák tulajról sem kell "átíratni" a nevemre?
Van az autónak egy ún. "Typenschein" könyve, amiben benne vannak az eddig tulajok, vagy Mo.-n ennek nincs jelentősége akkor?
DerDer
Épp' a minap hallottam valahol, h azt is szigorítani fogják, mert nagyon sok a visszaélés.
Úgy tudom P-s (tehát próba) rendszám nem egy adott típushoz, hanem egy jogosulthoz/céghez/személyhez kötődik, az-az így gyakorlatilag bármelyik "autójára" felrakható. Amikor voltak múltkor kipróbálni a Vitara-t, azt is olyannal próbálták, egy autókereskdő fazon hozta magával.
Egyébként ami még rémlik, h elég sok szabályhoz van kötve, pl. nem mehetsz vele ki Mo.-ról, illetve csak egyedül utazhatsz benne, stb.. -
-
runner 125
nagyúr
válasz
Dzsolo #39928 üzenetére
Noh, akkor leírom, h az én 20 éves 1.6 benyás Suzuki Vitara-mra mennyi lenne a honosítás költsége.
- 157.700ft a regadó
- 18.500ft eredetiségvizsga / Közép kategória (1400 - 2000 cm3 hengerűrrtartalomig)
- 585ft Az érvényesítő címke díja: postai feladóvevényen vagy házipénztári nyugtán
- 6.000ft A forgalmi engedély illetéke
- 6.000ft A törzskönyv illetéke
- 8.500ft Rendszámtábla
- 28.600ft Vagyonszerzési illeték (minden 1 ccm után 18ft)
- 10.900ft A származás ellenőrzési díja:
---------------236.785ft
..és ugye műszakit is csak NKH telephelyen lehet csináltatni, mivel első mo.-i forg. helyezésről van szó, ott meg általában kiba szigorúak, szóval még az esetleges előműszaki, javítások, cserék költségei bent sincsenek.
ui. azt le sem írom mennyiért vettem az autót.
-
runner 125
nagyúr
Ez érdekes dolog.
Amikor a Vitaram reg.adója felől informálódtam, olvastam, h egy fickó fordult az Európai Parlamenthez, mivel csak Mo.-n van ilyen mértékű reg.adó, s h ez diszkrimináció.
Nyilván örülnénk neki ha törlődne, beindulna a külföldről vegyek autót piac, mint állat.A 125-ös is smkp. nagyon sok úniós országban kezdetek óta működik. Viszont én valami + képzéshez kötném, ami akár ingyen elvégezhető volna, mivel egy 125-ös - legyen az robogó- bőven 100 felet tud, s némi rutint igényel.
Ettől függetlenül ezt is támogatnám. -
runner 125
nagyúr
válasz
sosperecek18 #39896 üzenetére
Komolyan már totál felcsesztem magam rajta, kb 4 napja próbálok beregelni..
----
Jah értem én persze, de pl. egy ilyen Civic-et én is elfogadnék, pedig nem vagyok nagy Honda fan. Bár azt az undorító sportkormányt kiszórnám belőle, de a többi része okés.
zoo8800
Nekem sincs bajom vele, de pont ez a baj.
Nem fog meg benne semmi, mert nincs ami megfogjon. Gyakorlatilag semmi egyedi vonás, egy autó és kész. Ilyet rajzolnak pl. a gyerekek ha "autót" kell rajzolni.
-
runner 125
nagyúr
Itt mi a francért nem látom azt a krva ellenőrző számot?
Anélkül meg nem tudok beregelni..., nektek sem látszik, vagy merre kell keresni?
Köszi.
-
runner 125
nagyúr
Szeva all!
Bocs az offért, de más hasonló topikot nem találtam.
Nem tud valaki ajánlni valami normális, nem 2 nap alatt elpárolgó autós illatosítót? Eddig kipróbáltam már vagy 5-6 félét, de nagyon hamar megszűnik az illatuk.
-
runner 125
nagyúr
válasz
hobizoli #39685 üzenetére
Köszi a felvilágosítást!
Amúgy néztem neten különböző reg.adó kalkulátorokat, a vicc, h kb. mind más összegű reg.adót dob ki ugyanarra a paraméterekre.
A leghitelesebbnek/legfrissebbnek az euvonal féle tűnik, de ott pl. egy kalap alá veszi az EURO 1-2-3-4-et - "Euro 4" alattiként.
Katt.Kocsi adatai;
Suzuki Vitara
1589 ccm, benzin, automata
EURO1
1990/3 első forg.
2010/08 amikor szeretnémMost akkor mire lehet adni?!
Hol tudok ennek pontosan utánanézni? Olvastam olyat is, h mivel EURO1-es a Vitara, Mo.-n nem is lehet forgalomba helyezni.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Alvin_ti4200 #39676 üzenetére
Látod-látod, ha Vitara-d lenne neked is, nem húzta volna meg.
Pestre terepjárót, szigorúan.
-
runner 125
nagyúr
válasz
hobizoli #39664 üzenetére
Igen.
De valamit beszéltek, h az off-roadosok miért szeretik jobban az automatát..noh, majd rá is keresek.
Napfénysüti
Az autóért jelképes összeget kértek, amolyan örökség inkább.
A honosítási folyamatot még nem indítottam el, de az kb. + 170k. Mellesleg az is lehet, h inkább eladom.Winner_hun
Nekem nem bántja a szemem, majd ha forgalomba kerül le lesz.
KrenAtesz
Khelben megírta, bár én sem tudtam.
Köszönjük.
dízelracer
Köszönöm.
-
runner 125
nagyúr
válasz
tomcsi23 #39661 üzenetére
Köszi Tom!
hobizoli
Megnéztem szakemberrel (barátom), hibátlan a váltó. Ez viszont tényleg így van. Bontott manuális váltót 40-50k-ért lehet a típushoz vásárolni. Az automata állítólag 100k felett.
A terep részét sem én találtam ki, suzuki4x4.hu fórumon közölték velem.
Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Mobil flották
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Kinyitja a pénztárcáját az Apple, hogy behozza a nagy lemaradását
- Építő/felújító topik
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Októberben kerülnek legacy státuszba a régebbi GeForce VGA-k
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali fotós kérdések órája
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- ÚJ - iPhone 16 Pro 512 GB Black Titán - - Apple Garancia - 0 perces, 0 ciklus
- HP EliteBook 820 G2 i5-8300U 8GB 256GB SSD 12.5" 1 év garancia
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 32GB RAM 1000GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- ÚJ Gamer PC-k - készletről - azonnal - számlával - 2 év garanciával - www.olcsogamerpc.hu
- HP ZBook 15 G6 i7-9850H 16GB RAM 512GB SSD NVIDIA Quadro T2000 15.6 FHD 1 év garancia
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte A520 AORUS R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3080TI 12GB ZALMAN I3 NEO GIGABYTE 850W
- Dell 14 Latitude 9410 FHD IPS 2in1 Touch i7-10610U 4.9Ghz 16GB 512GB SSD Intel UHD W11 Pro Garancia
- Canon Selphy CP1500 Printer /// Számlával és Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest