Hirdetés
Aktív témák
-
m3tr0
őstag
Mondjuk a Hona Civic-nek inkább van autó érzete ha beleülsz mint egy Stiftnek.
(Persze ha az első szériáról beszélünk...)
Én sem gondoltam,hogy velem is ez lesz, de amióta csak néha ülök vissza a Swiftbe, sokkal jobban észreveszem,hogy az mennyire nem autó...Persze jó, megy, meg olcsó( ha nem kell hozzá venni visszapillantót, meg gyújtáskapcsolót, mert kb. bármelyik más hasonló korú autóhoz is annyiért adják..) meg igénytelen stb. De az az érzet, amikor beleülök az enyém után...fúú, nagyon rossz.. Pedig én sem Honda Legenddel, vagy A8 Audival járok..
-
slett27
addikt
válasz
Napfénysüti
üzenetére
Köszi, de gyors voltál...
Akkor jó felé kutakodok. -
slett27
addikt
válasz
AMD Power
üzenetére
Erről vélemény ? Nagyon mellényúlhatok ? Fenntartás ? Suzuki helyett gondolkodok egy ilyenen. Maradok japán mellett.

-
Derse
tag
Honda Civic 1 Ft ért?

-
hobizoli
nagyúr
Lehet csak a kipuffban van vhol viz, mert a hengerfejezeskor belefolyt. Vagy eleve ezert lett hengerfejezve, mert mar beledolgozott a kipuffba. Ha nem fogy a viz, akkor mas nem nagyon lehet. Es azer csak fordulaton fustol, mert akkor kap melegebb kipugazt, ami felmelegiti a dobban a vizet 100fok fole.
Ecce jartam igy en is par eve. Hengerfejes volt a vas -meg a regi...-, megcsinaltak sikot henegrfej, jo fajta tomites, jo szerelok is, beinditod semmi hiba laszolag, viz all a helyen, venti is indul ahogy kell, 1 perc mulva fagyalloszaguan feheren fustol. Leallitod semmi vizfogyas meg akarmi.
5perc pihi utan be, kb 1 percig megint semmi, utana megint ugyanugy fustolget.
Na az anyad... kimentem vele az M5-re, haccoljonvazze, Soroksar->Gyál 170, villogtak ram, ugy fustolt (december volt). Visszafele ugyanez, akkor mar kezdte alabbhagyni a ködgyártást, mire visszaertem teljesen abba is hagyta, gondolom addigra fogyott el a dobbol az osszes viz.
-
Vamp
senior tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Gyárilag légrugós rendszer van benne, kompresszorral, szelepekkel, a müszerfalon tudod kapcsoli a keménységet, és a csillapítást,adott sebességnél ültet a kocsin, stb...
Előnye, hogy mikor benne volt, nagyon jó úttartása volt a kocsinak, illetve hihetetlen kényelmes volt városban, és pályán is. Hátránya, hogy 20 évesen kezdte megadni magát a kompresszor, és egyesével a rugós gólyalábak is, így, miután kicserélt sorban mindent, megunta, és berakott normál gólyalábakat. Nem olcsó a rendszer, egy légrugós gátló 150 körül volt neki, ha jól emlékszem...
-
Vamp
senior tag
válasz
zoo8800
üzenetére
Elírtam, szóval 7 év alatt költött rá 1,5 milliót, ebből kb 400 volt a légrugós rendszer, 500(!!!) a motorgenerál, a többi pl padlólemez teljes cseréje, küszöbcsere, ECU csere Olaszországban, szélvédőcsere, stb...
Az ember nagyon szerette az autót, 7 év alatt beletett vagy 130000 km-t, ott soha nem hagyta. Mégcsak koccanás nyoma sincs a kocsin, törve soha nem volt.
Tegnap éjjel kiolvastam a tárolót, kopogásérzékelő hibáját dobja a rendszer. Ez okozhat fehér füstöt? Valszeg a drót, amit találtam, oda való, ezért dob check engine jelzést pár perccel indítás után.
Márpedig a víz egy millimétert sem fogyott...
-
gaborbol
őstag
Egy sima voltmerore lesz szukseged hozza:
Kulcs kiszed voltmero pozitiv fele az 1- re negativ a 12-re.
Gyujtas raad.
Figyeld a voltmerot ,lesz rajta hosszabb ideig kiteres meg rovidebb ideig.Pl 4 hosszu meg 3 rovid. 43 -as hiba.Toyotanal nem kelett voltmero, mert a muszerfalon a check enhine lapat villogtata ilyenkor.
Ha ha olcso az alkatresz az sose gond, mondjuk a postakoltseg nem tudom mennyire olcso onnan.Ha erre 1,5 milliot koltott akkor el kell kuldeni orvoshoz, annyiert kaphatott volna egy 3-5 eves kocsit.
-
Vamp
senior tag
válasz
gaborbol
üzenetére
Hm, több szerelő is megnézte az autót, és teljesen rendben találták, a kötelezőkön kívül eddig a féktárcsák- és betétek cseréje történt meg, ezen kívül lesz még futóműgenerál, de semmi sem vészes az autón. Az előző tulajt csúnyán átverték, 1,5 milliója ment csak a légrugós rendszerre, végül kiszedette az egészet, emellett volt motorgenerál, a hanyag ősi svejci tulaj nemtörődömsége miatt. Megnéztem azért a kocsit elég alaposan, és kapcsolataim is vannak, thaiföldön pl 10edáron van alkatrész, onnan rendelek mindent, mivel ott minden második eladott autó mitsu...
Várom a linkeket, közben keresgélek én is.
Huh, holnap műszaki

-
gaborbol
őstag
Eszembe jut az en 91-es Corolla GTI-m amit 100k-ert vettem es egy ev alatt 350K ment ra, pedig nem voltak ilyen komoly hibai, csak a szokasos:
Lengescsillapito, termosztat, futoradiator, uj gumiik, stabilizator segedgarok, kuplug szett, fekek. Tipikus penztemeto kategoria.
Ha feheren fustol tuit vizet kap valahol ahogy Rick is mondta, nezegesd a vizet meg az olajat valahol biztos atereszt, es elobb utobb hianyozni fog valahonnan.
A vizrol jut eszembe, hogy a toyota is jatszott a fordulattal rendesen amikor levegos volt a hutes rendszer, miutan termosztat meg a futoradiatort csereltem rajta, lehet hogy itti s "csak errol" van szo.
Ez ODB1-es ezeket gondolom ki lehet villogtatni, a toyotat legalabb is ki lehetett.
Az odb csatin at kelett hidalni ket pontot, akkor a kocsi elkezdte villogtatnia a lampat a muszerfalon villant 4-et szunet majd hetet szunet stb
akkor hibakod 47 akarmi.
De mindjart rakeresek neked.
-
Vamp
senior tag
Lambda gyári, tudtommal.... Fogyasztásban nincs nagyon megszaladás, pályán 6,2!!, városban 9,5. Gyertyák újak. Kábelekről nem tudok, nem néztük, elvileg rendben van az is. Hibakódolvasón holnap lesz
. Check indítás után 3-4 perccel, illetve újraindítva ugyanúgy, felvillan, és világít is, de volt mókolva az elektronika, ezért ki kell még méressek 1-2 kábelt, mert egyszerűen nem tudtuk, hova kell visszakötni.Amúgy nagyon kímélően vezetek, a lóerőket csak igény esetén használom, szinte gurulok a kocsival.
Hol lehet megmutatni élőben?

-
Rick4
félisten
Szép kocsi....
Lambda szonda mikor volt beletéve? Gyeryták, kábelek? Hibakódot dob? Alapjárati motornak elég lenne egy takarítás, nem kell kidobni a jót. ha megállt, úgyis észreveszed, mert nem lesz alapjárat..
Fehér színe csak a víznek lehet, szerintem valamelyik tömítés átereszt, és beszippantja a vizet. Gondolom nem mindig 4000 fölött használod, így lehet csak ott lesz akkora vákuum, amire azt a picit elszippantja. De ezek csak ötletek, látni kellene a kocsit élőben is. -
Vamp
senior tag
Ha szaki jár esetleg ide... Az autó egy 1990-es Mitsubishi Galant 2.0 16V GTI, benzines. Nagyon olcsón vettem, jóbaráttól, aki elmondta minden baját, és nem sokat tévedett. Vétel után 2 héttel a szerelő hibájából hengerfejcsere (nem cserélt hidraulikus feszítőt vezérléscserekor, a szíj 3 fokot ugrott, szétverve a szívóoldalt). Már előtte is csinálta, de most egyre gyakrabban, mégpedig, hidegen minden OK, kocsi pöccre indul, majd miután bemelegedett, dobálja az alapjáratot, 400-900 között ingadozik, majd általában le is áll. Újraindítás után egy ideig ok. Van, hogy melegen sem csinálja. Mit kezdjek el keresni, gondoltam
-alapjárati motorra
-gyújtótrafóra
-ECU-ra (kb 3 éves, vadiúj, gyári van benne, már volt cserélve)
-valamelyik szenzorra, de melyikre?
-fals levegőreMelyik lehet a legjellemzőbb?
Másik probléma, a kocsi nagyobb fordulaton, 4000től erősen füstöl. A füst színe fehér (nem kék!), de vizet nem fogyaszt, se nem forral. Valami talán a keverékképzéssel lehet... Mire számítsak? Frissen becsiszolt, felújított, síkolt, és friss tömítéssel összerakott hengerfej van a kocsin.
A segítséget előre is köszönöm. Itt egy kép a kocsiról:

-
Rick4
félisten
Csak én érzem szánalmasnak, hogy nem érik utol a nagy böhöm 2 tonnás terepjárót? [link]

-
VR6-Fan
veterán
válasz
copperhead
üzenetére
konkrétan van magyarországon busz gyár amely kompozitból csinál buszokat, a váz a motor és a futómű egyes része fémek a többi külön féle műanyag

-
Dare2Live
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
a felsoroltakon kivul is rengeteg helyen attertek ra pl toyota. teszem hozza helyesen.
elozo hsz eleg reszletes nem erted ezutan se hat akkor nem. a nem az karosszeriaelem vastagsaga a lenyeg balesetnelt is sokan nem akarjak vagy nem tudjak megerteni.
-
gaborbol
őstag
válasz
copperhead
üzenetére
A saturn eseteben:
A minosegi muanyag kasztni joval tobbe kerul gyartaskor mint a fem.
Vannak vele olyan gondok, hogy jobban tagul es zsugorodik mint a fem ezert okosabban kell megtervezni, hogy a hezagok ne nezzenek ki olyan hulyen. A saturn eleve muanyag elemekkel lett terzeve, ezert ez "viszonylag" meg lett oldva
A femen valahogy mas a fenyezes mint a muanyagon, idovel fakulhat, a szine valahogy nem olyan mint a fem elemeken.Osszessegeben nem veszes.
Gm szerint a legnagyobb gond megis a mentalitas volt: rengeteg vasarlo panaszkodott, hogy ha mar kifizet ennyit meg annyit akkor nem muanyagbol legyen a kocsi.
Saturn talan a legolcsobb kocsi volt, a "sportban"(corvette) meg ugye jobban eladhato egy konnyebb, nem rozsdasodo kocsi es ott van penz is elkerni az arat.Itt egy rajongo:
[link]Emlekeszem amikor a egy szorakozohely elott valaki kettot belerugott gondolom, poenbol a P.partnerem oldalaba, 2 tenyernyi horpadast hatrahagyva...

Van jopar kocsi ami sok muanyagot hasznal. Baratom felesegen vagy Olds kabrioja azon meg a motorhazteto is muanyag, es nincs fenyezve hanem maga muanyag szinezett.
(na ez nem veletlenul nem terjedt el)Honda elements, kezdeti idoben meg csak nem is fenyeztek a muanyag paneleket, erdekesen nez ki, de ha ossze is torik, bemegy a boltba vesz egyet felrakja kesz.
-
gaborbol
őstag
Van nekem egy szinten muanyagos, 1996-os, trogerolos, az is koszoni jol van.
Pedig 1,5 eve marciusban fogtam vele egy kotlelezo feleloseg biztositas nelkuli ozet is, elem csere sem volt,makom volt, neki annyira nem.Bontoba van hozza cucc kabatgombert, peresze itt kb suzuki kategoria, megvetes es kozrohely targya.
Addig tartom amig szet nem hullik,de gyanitom tovabb marad mint az S80

-
Rick4
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
Az eredeti kérdés ez volt, de utána elkezdtél műanyag alkatrészekről beszélni. A szerelő haverjaid tuti nem mondták azt, hogy ne vegyél műanyag sárvédős kocsit...
Szívesen mutatok neked akár élőben is 20 éves műanyag karosszériás kocsit, aztán majd eldöntöd, hogy rohadós sárvédővel jobb-e a 15 éves...

-
copperhead
aktív tag
Az eredeti kérdés az volt, hogy a német autóknak a lemezvastagsága nagyobb mint a japánoké. Ahogy kivettem a szavaidból szerinted a műanyag jobb mint a fém, de az nem derült, ha ez igaz és olcsóbb mint a fém, akkor miért nem tértek át nagyobb mértékben a gyárak. Szerintem azért mert nem jobb.
mycso persze az is lehet, hogy mindenki azt ajánlja amit ismer, illetve neki is jó. Opel szerelő Opelt, Renault szerelő Renaultot, független mindegy csak japán legyen (ezen mondjuk nincs sok haszna
) alkatrész kereskedő meg jó régi autót. -
mycso
veterán
válasz
copperhead
üzenetére
Érdekes elgondolás....bár akkor inkább 1.5m körül veszek egy pár éves francia autót, vagy akár olaszt és a 10-15éves német autó vételárát költöm rá. Ugyan ott leszünk, lesz egy teljesen hibátlan használható autónk, csak nekem 4-5 éves, neked meg 10-15 éves...azért nem mind1.
A másik, bár már írták is, nem a műanyag alkatrészekről volt szó, hanem a karosszéria elemekről. (egyébként amit fentebb írtál, hogy ütközésnél a fém javítható a műanyag meg kuka, mert törik ezzel nem teljesen értek egyet...azért elég rugalmasak ezek a műanyagok illetve ha el is törnek, még akkor is javíthatóak azok is)
Illetve azzal egyet értek, hogy régebben talán tartósabb autók készültek, bár ez adódhat sok mindenből....ugye régen gyérebb elektronikai megoldások, gazdaságtalanabb, szennyezőbb motorok, stb. tehát a mostaniaknál elég sok minden változott, ami esetleg a minőség rovására ment/mehetett bár nem feltétlenül.
-
Rick4
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
A műanyag alkatrész és fém alkatrész kapcsolatnak az égvilágon semmi köze sincsen a műanyag sárvédő- fém sárvédő dologhoz.

-
copperhead
aktív tag
Én csak azért gondoltam, hogy jobb a fém a műanyagnál, mert autószerelő ismerősök mindig panaszkodtak olyan alkatrészekre amiket fémről műanyagra cseréltek. Egyébként autóalkatrész kereskedő ismerősöm is azt mondta, hogy ő 10-15 éves német autót venne és 1-1,5M Ft-ból felújítaná. Lehet, hogy van abban valami, hogy régebben tartósabb, jobb minőségű autók készültek? Nem tudom, hogy nyugaton hány év az autók átlagos kora, de lehet, hogy nem is tervezik a modellváltásokon, 8 évnél nagyobb időre.
-
neduddki
nagyúr
válasz
Manitou
üzenetére
HI!
akkor meg minek toketenkecc modngyad hogy tulatiszan faragnak az, ize marmint vakljak a kocsi lajat de oaszt menyije???:- )))
udv
neduddki
mod: copperhead: mogvan az otod merci w123-as na abban asztan van anayg a lemezekbena abab meg Te sem kothecc bele, rateszem a bal fuledet:- ) /ja es hatul is akkor a hejj, hogy csak hooooo!!!/
-
slett27
addikt
válasz
Alvin_ti4200
üzenetére
Sajnos mindig megvan a kockázat használt autó vételekor.

-
rhonin
senior tag
Hát igen azóta olvasgattam tapasztalatokat és elég durva ez a dpf-es mizéria. Milyen már, hogyha felvillan a dpf jel akkor 40km-ert kell vezetni és 2000-es fordulat felett kell tartani a ford.számot. Meg sűrűbben hordják sokan a kocsijukat szervízbe mint amilyen sűrűn kell olajat cserélni. Azért ez gáz. Túl van bonyolítva és ki van hegyezve ez az egész. De akkor legalább ismernék be, hogy nem jó a technika amit eladnak a vevőnek és cserélnék az adott alkatrészt garancia időn túl is...

Marad a benzin és köszönöm mindenki tanácsát!
hobizoli: Dúúrrvaa védelem...
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
slett27
addikt
Kicsi pénzt kell csinálnom, el kell adnom a G-s Opel Astramat. Ezt néztem ki helyette. Vélemény ?

-
Rick4
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
Számomra se derült ki, de mi a jó a fémben? Hogy egy kisebb rúgástól is behorpad? Hogy rohad? Mert a végén ledarálni és újat gyártani mindkét anyagból lehet... Azt én nem tudom, miért nem terjedt el jobban, de lehet gondolkodni azon is, miért járunk még mindig kőolajból készült anyagokkal, miért nem levegővel vagy tengervízzel?
-
hobizoli
nagyúr
-
hobizoli
nagyúr
válasz
copperhead
üzenetére
A Clio-nal tizeniksz eve is teljesen muanyag volt a ket elso doblemez, legalabbis az mk1 Williams-nel tuti igy volt kb 20 eve is, a mk2-nel meg mar mindnel.
Amugy a 2t Wartburg Tourist hatso doblemeze is muanyag volt mar 35-40eve is, meg asszem a kombiajto is. De 3/5 ajtosoknal soknal mar '80-s evekben muanyagbol votl a csomagterajto. -
Rick4
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
Pont nekem mondod, hogy melyik a jobb anyag? Itthon minden autóm komplett karosszériája üvegszál erősítésű műanyagból van, (sajna Corvette nincsen köztük) egyik se rohad 20 évesen se, ha belerúgsz, nem horpad be, ha meg törik, mert csatt van, szerintem tök mindegy, veszel a bontóban 3 ezerért egy hibátlant és felrakod.. Te azért vegyél jó vastag anyagú kocsit, mondjuk 1200-as Ladát..

-
lsc
nagyúr
válasz
copperhead
üzenetére
A karosszéria "merevségét" nem a borítólemezek adják, az kis túlzással lehetne papírból is. Ez tervezési dolog lehet /mármint hogy tényleg vastagabbak a német borítólemezek (nem hiszem)/, élettartamban sem gond ha vékonyabb, az megint nem függ a vastagságtól, csak akkor ha ugyanabból a "vasból" készül a vékonyabb és a vastagabb, és utána egyforma felületkezelést kapnak.
Mivel sok japán már az eu-ban készül szerintem a lemezgyár is ugyanaz, felületkezelésben viszont lehetnek eltérések. -
copperhead
aktív tag
-
Rick4
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
Jó, akor tőled kérdem: Mi jelentősége van pl egy sárvédő lemezvastagságának? Pl egy citroen C4-nél ami műanyagból van.. Nos?
-
copperhead
aktív tag
Szerinted semmi jelentősége sincs a lemezvastagságnak? Mert ha így van, akkor nem tudom, hogy miért nem készítik a németek is vékonyabb lemezből a kocsikat. Úgyis mindennel spórolnak. Skodánál azt mondták, azért nincs a motorháztetőn szigetelés, mert így 3€-val olcsóbb a cégnek.
-
Rick4
félisten
válasz
copperhead
üzenetére
pont egy Toyota kereskedő mondta azt, hogy vékonyabb lemezből készülnek, mint a német autók.
Szerinted a töréstesztben, akár laboratóriumi körülmény, akár éles, mi szerepet játszik egy első sárvédő, vagy ajtó külső borítás lemezvastagsága?

-
copperhead
aktív tag
Köszi! Új autót szeretnék venni, úgy már drága a Mondeo. Ma megnéztem a Honda Civicet, talán ez tűnik a legjobb minőségű autónak, a hátsó utastér is jó, csak az a gond, hogy az első ülések hátán, műanyag csík borítás van, pont beleveri a térdét a középen ülő utas. Egyébként nekem az autószerelő ismerősök, mind japán autót ajánlottak, de pont egy Toyota kereskedő mondta azt, hogy vékonyabb lemezből készülnek, mint a német autók. A Honda kereskedő szavaiból is ezt vettem ki, de szerinte ez sem rozsdásodás, sem biztonság szempontjából nem számít. Maradok a Focusnál.
-
lsc
nagyúr
-
Ck.
addikt
válasz
copperhead
üzenetére
Én akkor már inkább megnéznék egy 3-as Mondeot a helyedben. Igaz nem kompakt, de ég és föld beltérben a fókához képest.
-
giigz
veterán
A legfiatalabb alsó-közép autóknál 2. legmegbízhatóbb a Peugeot 308 lett.
Igen, a megbízhatatlan francia autó.

-
Typhoon47
senior tag
válasz
copperhead
üzenetére
jó döntés! nem jársz vele rosszul.
-
copperhead
aktív tag
Úgy néz ki, hogy végül Ford Focus II-t veszek. Azért még előtte megkérdezném, hogy az alsó-középkategóriában tudtok-e nagyobb, kényelmesebb hátsó utasterű autót. Az Octaviánál és a Mazda 3-nál is az a gond, hogy a hátsó középső ülés nagyon kényelmetlen. Itt egy minőség teszt, persze nagy meglepetések nincsenek.
-
m3tr0
őstag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Kerek 400-ért vettem az enyémet, első tulajtól, valós 173.000 Km-rel. Mondjuk full fapad.

Szóval lehet,hogy nehéz, de nem lehetetlen.
Szerintem bármelyik típusból nehéz jót venni ami használt...nagyon keresni kell.
-
m3tr0
őstag
válasz
hobizoli
üzenetére
Csak itt vidéken 50km-es körzetben egyik bontóban sincs gyújtáskapcsoló. De asszem megoldódott a probléma, beszéltem édesanyámmal és valami szerelő kijött házhoz, szétkapta és összerakta jól.
Állítólag most jó. De még nem tudok nyilatkozni mert még munkába vagyok, majd ha hazaértem meglesem mit alkottak. 
-
Zozzant
addikt
Whupsz, nálam fiat uno-n szállt el a gyújtáskapcsoló annakidején, kirándultunk leendő kis feleségemmel, aztán egy kilátónál nem tudtam leállítani a motort. Nem volt mit tenni hazagurultunk a parkolóban 2-esben lefullasztottam, a kulcs sem akart kijönni, se wd40 se zárolajozó spray nem segített, pótkulccsal bezártam és megrendeltem az új gyújtáskapcsolót 13000 volt, 2 új kulccsal. Amikor megjött nekiálltam kicserélni... csoda, hogy nem jött a rendőr hogy mit csinálok
Majom a köszörűkövön a parkolóban vasfűrészlappal kormánykereket leszedve, elfűrészeltem a marha vastag fém cuccot (kocsi hullámzott ütemre), mert ezeket beleszakadós csavarral teszik fel. Az új is ilyen volt, egy bizonyos nyomatéknál elszakad és nincs csavarfej. Hát ez volt az én gyújtáskapcsolóm története
-
giigz
veterán
400.000 Ft környékén melyik a legbiztonságosabb autó?
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
AMD Power
üzenetére
Ezek a kis ccm-is motorok nem kapnak akkora huzatot (nem kell nekik), mert nem melegeszenek annyira így könnyebben átmelegszik télen.
Megnézem, hogy az 1,2-es Jazz-em mekkora helyen kap levegőt meg az 1,8T-s Passat mekkora helyen kap friss levegőt...
És nem csak a karosszéria méret miatt, a Jazzen is csomó "vak ablak" van a realitve amúgy is kicsi hűtőrácson.mod:
rhonin: Benyósat vegyél. Dízel akkor éri meg ha munkára kell vagy tényleg nagyon sokat használod mert akkor (esetelg) kitermeli a nagyobb szervízköltséget, amúgy csak ráfizetéses a benyóshoz képest.
Haver a Toyota Avensis D4-D-jét most vitte szervízbe, kettős tömegű lendkerék csere kapásból kb 100k és akkor még olajat se cseréltek meg egy órás munakdíjjat sem számoltak fel...
-
rhonin
senior tag
válasz
lajafix
üzenetére
Az érdekes lenne...
Szerintem nagy botrány lenne belőle, ha nyugatabbra más minőségű kocsit szállítanának.
No mindegy azóta olvasgattam egy másik fórumban és elég gáz ez a dpf szűrős hiba amivel nagyon sokan szembesülnek. Nincs kedvem vele szívni és várni, hogy mikor adja be a kulcsot, úgyhogy marad szerintem a benzines 2.0-es. -
lajafix
addikt
Rick: azt elfelejtetted beírni, hogy a tied erősen testreszabott rendszer(azaz berhelt.
)rhonin: lehet hogy nálatok münchen környékén minden szép és jó és csak magyarországon romlik el és kerül ennyibe.

AMD: ellenpélda van mindenre természetesen. én is csak arról tudok beszámolni amit környezetemben tapasztalok.
-
rhonin
senior tag
válasz
lajafix
üzenetére
Hmm. Ebben lehet valami, hogy ami bonyolultabb az előbb is elromlik.
Pedig pont ilyen 70-80k kilóméterrel szeretném venni, de akkor inkább benzin ha 100k felett meg jönnek a dízelnél a bajok.
Pedig csábított a nagy nyomaték és a kisebb fogyasztás.Rick4: Az a 15-16fok gondolom minuszba lehetett mert ha nem akkor felétek elég enyhe a tél.
Aktív témák
Hirdetés
- Összement a Redmi Pad 2 és jól áll neki
- EAFC 26
- Milyen TV-t vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Elektromos autók - motorok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Pécs és környéke adok-veszek-beszélgetek
- One mobilszolgáltatások
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Anker SOLIX C300X hordozható töltőállomás (288Wh) - LiFePO4 - 140W USB-C - szivargyújtó
- DJI Mavic 3 Cine Premium Combo - Apple ProRes & 1TB SSD - DJI RC Pro - 3db akku - 2 év garancia
- Asus ROG Scar 18 - RTX 5090 - 64GB Ram 2x2TB SSD
- Bomba ár! Dell Vostro 5620 - i5-1240P I 8GB I 256SSD I 16" WUXGA I Cam I W11 I Garancia!
- Bomba ár! Dell Vostro 15 3515 - Ryzen 5 I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- AKCIÓ! Endgame Gear & Xtrfy gamer egerek /MZ1/OP1 8K/XM2we/XM1R/XM1 RGB (fehér/fekete/lila)/
- PlayStation 5 FAT Lemezes + kontroller 6 hó garancia, számlával!
- ÚJ Lenovo IdeaPad Slim 3 - 15.3" WUXGA - Snapdragon X X1-26-100 - 24GB - 1TB - Win11 - Garancia
- Samsung 870 QVO 8TB Sata 2.5 SSD
- 261 - Lenovo LOQ (17IRX10) - Intel Core i7-14700HX, RTX 5070
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Én épp most készülök egy Swiftet venni...
Akkor jó felé kutakodok.

1,5 milláért?

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)