Hirdetés
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- OnePlus 15 - van plusz energia
- CES 2026: olcsó, kompakt, többportos GaN töltőt kínál a Lenovo
- Fotók, videók mobillal
- CES 2026: Android és iOS kompatibilis nyomkövetőt hozott az Anker Eufy
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- MIUI / HyperOS topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- CES 2026: Így söpört be a Garmin öt innovációs díjat
Aktív témák
-
lsc
nagyúr
Letaposott, eljegesedett hóra nem igazán ajánlott a hólánc, nem is igazán használja senki. Amikor van értelme használni az a "szűz" hó , mondjuk 10 centi fölött vagy hóátfúvásnál ha személyről beszélünk . Kemény felületen, letaposott havon nem sok értelme, érzésre olyan mintha virsligumi lenne az a kerék . Még egyszer, nem kell túlbonyolítani, a nevében benne van minden . Amennyiben mentél volna vele akkor nem kellene magyarázni, de aki már ment az legalább érezte hogy milyen .
-
(Kolombusz)
veterán
A Totalcaron Csikósnak elkészült a restaurált W115-e.
Valami fantasztikus.
Én egyszer biztosan egy P10 Primerat fogok építeni magamnak.
Már sokszor játszottam a gondolattal, az a világ legjobb autója.
Nem lenne rossz egy gyári állapotú eGT, de igazából egy alap 1.6-os is fasza lenne a maga 103 pacilovával és 5 literes fogyasztásával.Ma láttam egy 300ZX TT-t.

-
válasz
philoxenia
üzenetére
emelkedőn is lehet jég
például mert ónos eső esik
vagy például azért, mert ráfolyik valami lé oldalról, vagy lecsapódik a pára, és aztán ráfagy. én már több balesetet is átéltem ezek miatt. sőt, jöttem le 12%-os lejtőn tükörjégen... -
philoxenia
MODERÁTOR
Igazából minden a kapcsolódó felület nagyságán és minőségén múlik, a széles abroncsok például mire jók a keskenyekkel szemben?
Jégen gyalog hogy jársz? Zoknit húzhatsz például a cipődre, hogy növeld a tapadó felület nagyságát. Tekerj láncot a lábadra és úgy menj a jégre....Mondjuk ők nemigen értenek hozzá, a magyar "szakértők" gondolom jobban. Hol van itt szó jégen hóláncról?
-
dokar
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
gondolj bele, mekkora felülete van a hóláncnak, azon fog a jégen az úttal a keréknek kapcsolata lenni
mi köze van most itt a felületnek?

-
philoxenia
MODERÁTOR
Emelkedőn jég? A vízszintest nemhiába hívják így, te letaposott hóra gondolsz valószínűleg, az nem jég... Ónos eső után esetleg, ha vékony a jégréteg, akkor van esélyed a hólánccal, mert feltöri, Ha nem tudja feltörni, akkor jobban fog csúszni, mint a gumi. Újra feltalálod a korcsolyát...
-
Rick4
félisten
válasz
philoxenia
üzenetére
idézet a linkedből:
A jégen való fékezés és kanyarodás a legveszélyesebb tényezők melyekkel télen szembe kell nézni vezetés közben. A hólánc használata az egyetlen, ami lehetővé teszi a havas és jeges utakon való könnyebb fékezést és kanyarodást az ön és környezetének biztonsága érdekében...de tudod mit? menj fel Te is a 10 fokos emelkedőn sík jégen lánc nélkül...
odafent találkozunk...de nem tavasszal.. reklám, nem reklám, akinek volt már fent hólánc, az nem kérdez butaságokat. 
-
philoxenia
MODERÁTOR
Ilyesmire gondolsz? Ez hóláncreklám....
Jégen gyakorlatilag egy kemény felületed van, egy fékezésnél alig lesz tapadása a láncnak. Ha valahol megakad, akkor leszakad valószínűleg, vagy sérül a gumi, gondolj bele, mekkora felülete van a hóláncnak, azon fog a jégen az úttal a keréknek kapcsolata lenni. A jégbe a hólánc nem tud belemarni. Letaposott hó az más, de a jég van olyan kemény, hogy nemigen megy bele a lánc...
-
Rick4
félisten
Persze, mindjárt menj vele a befagyott tavakra is, nyomj le ott 100km-t.....Nem tudod elképzelni, hogy a havas úton vannak jeges felületek is?..jaa, hogy anfs-ben nincs téli pálya?
tényleg csak a Te kedvedért, hogy innentől ne velem kelljen vitatkozni: [link] idézet: Természetesen a hóláncot csak hóban, jégen illik használni, különben könnyen kár eshet az útburkolatban, az abroncsban egyaránt, de még a futóművet is könnyen megviselheti az aszfaltmenetet. ...persze., ha a havat letakarítják, de a jég ráfagyott, Te vedd le nyugodtan a 10 fokos emelkedőn a hóláncot...
kicsit gondolkodni kellene mielőtt leírsz valamit... 
-
lsc
nagyúr
Mondjuk csak alapvető dolgokat keversz, jégre a hólánc nem jó, hisz mint a nevében is benne van hóban kell használni . Amire Te gondolsz az a szeges gumi, az jégre való, viszont az nem hólánc . Egyébként látom karosszékben a monitor előtt tapasztaltad, akkor erről ennyit .
-
Rick4
félisten
Miért párban? Jó kérdés.. Miért nem kötelező télen a téli gumi, miért csak ajánlott? Annyi dolog van itt amibe bele lehet kötni. Én azt mondtam, lehet, hogy két kerékre elég, de négyre az igazi, vagy neked nem az a fontos, hogy a verda mind a négy kereke hasonlóan tapadjon minden szituban? Mert ezt csak négy lánccal fogod tudni elérni... Ha jégen mész, és csak két kerékre való láncod van, hátsó kerekesnél mire rakod? a kormányzott kerékre, vagy a hajtottra? Mi a jobb, haladni, vagy kormányozni? Elsőkerekesnél jó szerinted, ha egy fékezés miatt megindul a hátulja, mert ugye jégen a téli gumi sem sokat ér? Te tudod, hogy szereted, én csak mondtam valamit.

-
lsc
nagyúr
Vajon miért párban adják a láncot, talán amit írtam azért ? Egyébként Te használtál már hogy ennyire tudod, mielőtt kérdezed én igen, teheren is . A másik hólánccal az ajánlott max sebesség 40 km/h, de ha szükség van rá akkor még annyival sem fogsz menni . Nagy hóban egyébként lánccal a motorfék és a hó is fog, fékezni szinte csak megállás előtt kell . De gondolom ezt Te is tudod
. -
Rick4
félisten
Pontosabban: legalább a hajtott keréken legyen, de nyilván az igazi, ha mindegyiken van. Megnézem, mit csinál az autód hátulja, ha csak előre teszel hóláncot, és fékezned kell, hátsókerekes autónál bele sem gondolok, hogy esetleg egyszer Te jössz szembe velem, és ott is csak a hajtottakon van..

-
lsc
nagyúr
-
_seth_
veterán
Kérdés:
amit a tesco, cora és egyéb helyeken árulnak dunlop hólánc (5/doboz) abban 1 darab lánc van vagy 1 pár? És ha külföldre megyek mind a 4 kerékre kell vagy elég csak a hajtott tengelyre?
-
_seth_
veterán
-
törölt tag
-
válasz
_seth_
üzenetére
"Gondolhatod, hogy nem műszaki roncsokra gondoltam..."
Egeszen konkretan az irtad, hogy "szinte barmelyik 20 eves auto", marpedig azok leginkabb a roncs kategoriaba tartoznak - es persze azt sem hiszem, hogy egy Alto feltetlenul rosszabb lenne, mint egy tipp-topp '88-as AX, Fiesta vagy kispolszki.
"Használt autót venni olyan kicsit mint lottózni..."
Igen. Es szerintem teljesen racionalis allaspont, hogy ha az ember nem kezd el lottozni olyan penzzel, ami sajnalna elvesziteni.
-
_seth_
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Na igen csak óriási szakadék van egy lupo és egy alto között sajnos... kicsiben is lehet jót csinálni: ezekszerint lupo, fiat 500, smart... és persze nagyban is lehet rosszat.
Csillagok... csillagok, mondjátok el nekem

Szóval, igen elég szemét húzás az adott autó maximális felszereltségéhez tartozó értéket megadni egy alap verzióhoz is.
Volt ez a gumis téma amiben minden autót a gyári gumijaival teszteltek, na én úgy csinálnám, hogy törésteszten a full fapadot teszteljék és akkor már csak jobb lehet de senki sincs megvezetve és senkiben sem keltünk alaptalan biztonságérzetet!
És igen, minél több lufi annál jobb, bár az enyémben is csak kettő sajnos de erre futotta, azért még így is elég jó autó persze egy oszloppal oldalról nem találkoznék szívesen. Aki pedig már új autót vesz tegye meg, hogy a több milliós tételnél párszázezret már nem sajnál a lehető legtöbb lufira. Én hiába voltam bekötve mégis megfejeltem a kormány... el is törte az orrom és nem jó dolog jobb ha mindenki tudja... meg úgy az egész nem az mármint balesetezni...
Azt is néztem, hogy a teszteket sem azonos sebességgel csinálja a többféle tesztelő csapat mert van 50km/h és 64km/h is így lehet az, hogy néztem a tesztet, hogy a B1 vecctra jobban teljesít mint a B2 vectra ami újabb is igen ám csak nem azonosak a feltételek...
Mindenre oda kell figyelni és a biztonsággal nem érdemes viccelni, nekem is elmondták, hogy ha suzukiban ültem volna nem beszélgetnénk és akkor sem ha "korának megfelelő" állapotban lett volna az autóm ahelyett, hogy 1,5 évvel korábban lett teljesen felújítva a karosszéria az utolsó rozsdafoltig...
És még valami amit soha sem felejtek el: tv-ben volt mentőhelikopteres orvos aki mesélte, hogy minden autóból kiszedik az utasokat kivétel a matiz és a suzukik... suzukikból legtöbbször már csak holtan kerülnek ki az utasok persze a helipotereseket a súlyos esetekhez hívják csak, és amennyiért alto van annyiért van jobb is, amennyiért swift 1 van annyiért van f astra pl... azt sem drágább fenntartani...
Persze mindenki más és más szempontok alapján vásárol.
-
lsc
nagyúr
-
_seth_
veterán
válasz
dabadab
üzenetére
Gondolhatod, hogy nem műszaki roncsokra gondoltam... Ami rozsdás az sajnos nem gyűrődik hanem szétpukkan mint az utasa is sajnos... amit meg több darabból raktak össze közel sem olyan erős mint egy ép kaszni és igen van ami új korában sem volt teljesen jó de többségében szerintem egy kis altonál nem nehéz erősebb autót találni.
Néztem használtautón árakat, egy ránézésre hasonló akár 1 millió is lehet, hihetetlen főleg, hogy annyiért már sok jó autó is van, f astra, honda civic, roverek, akár b vectra és még sorolhatnám szóval nem olcsó autó.
Használt autót venni olyan kicsit mint lottózni... lehet tippelni, reménykedni aztán vagy bejön vagy nem, hazánkban pedig jobb egy dolgot 10x is megnézni mert ügyes szakik vannak és gazdasági totálkáros autókból pikk-pakk lesz női tulajos nem dohányzó garázsban tartott kevés kilométeres vezetett szervizkönyves autó...
-
_seth_
veterán
válasz
üzenetére
Van benne igazság, én magam is a 4 méteres kadett után a sötétített 4,5 méteres vectrába átülve is szoknom kellett azért pedig a kadett sem volt kis autó de most főleg a biztonságra gondoltam

Ha velem törétnik meg? Előveszem a teleszkópos kerékkulcsom, elkezdem szidni és megvárom, hogy meglökjön vagy megpróbálja a többit már a földön fekve kapja ha nagydarab ha nem akkor nem kell semmi sem
Kicsi vagyok ugyan de tanították hova és hogyan üssek és bevált már jópárszor ugyanakkor meg iszonyat mérges is lennék... vectrát is megvettem másnapra a díszlécet meghúzta egy köcsög... kadetten a tükröt is letörték, a lököst is meghúzták... van egy öltönyös fasz aki nem tud parkolni de olyan szinten, hogy nincs az a nő aki bénább lenne nála és ez most komoly sajnos
Én sem vagyok profi de legalább igyekszem és nem érzem szégyennek ha elsőre nem sikerül beállni és inkább gurulok egy kicsit ki-be, hogy a helyemen legyek... -
anjani182
őstag
Azt hiszem 64-el ütköztetik, bár abban igazad van, hogy gyűrődő falnak, egyáltalán nem a realitásnak felel meg, amikor két autó ütközik...de irányadó lehet ettől még

Természetesen a csillagokat a kategóriában kell érteni, egyértelmű hogy a 3-4 csillagos Nissan Navara "reggelire megeszi" az 5 csillagos Fiat 500-at...ez nem is kétség!
-
dokar
addikt
válasz
anjani182
üzenetére
az a baj, hogy ez egy bizonyos sebességre (kicsiny intervallumra) érvényes. ha a becsapódás nagyobb sebességnél történik, akkor már túlságosan összegyűrődik az autó. ha egy merevebb autó ütközik, akkor az meg nem nyeli el rendesen a lassulást és leszakadhatnak a belső szerveid. tehát ha vki egy 5 csillagos autóval a teszten mért sebességnél 20-30-al frontálisan ütközik, nem biztos, hogy ezen a nagyobb sebességen is jobb, mint a normális teszten 4 csillagot szerző autó.
-
anjani182
őstag
válasz
dabadab
üzenetére
Ezért van frontális ütközés-, oldal ütközés-, meg a pózna teszt.
Itt már játszik a front légzsákok, az oldallégzsákok, függönylégzsákok és esetleg a térdlégzsák védelmi hatása. Ez a teszt egyik lényege. Én úgy tudom többek között nézik a légzsákok megfelelő nyílási idejét is, műszerfal mennyire esik be az utastérbe, pedálok elmozdulása, ajtók nyithatósága stb.
Szóval azért én sem írnám le ezt a tesztet annyira...van pár példa rá, hogy javítani kellett egy-egy modellen, és a második teszten már jobban szerepelt. Azt hiszem ilyen a Nissan Navara is...

-
"már régen nem arról szól a "biztonság", hogy minél jobban megvédje az autóban utazókat, hanem arról, hogy a lehető legjobban megfeleljen a törésteszteken."
Igen am, csak hogy a toresteszteken pont azt vizsgaljak, hogy mennyire vedi meg az autoban utazokat (ill. most mar azt is, hogy az elutott gyalogost mennyire vedi, de mondjuk en ebben sem talalok kivetnivalot).
Persze, az mindig erdekes kerdes, hogy az adott tesztek mennyire fedik a valosagot, de azert szerintem azert az NCAP besorolas meg a "valos" biztonsag kozott mindenkeppen eros korrelacio van. -
anjani182
őstag
válasz
üzenetére
Nekem a Pirelli P3000-en Made in Slovakia van

Integra: Persze, tudom én, hogy megy ez, csak engem inkább az bosszant, hogy a gyártók állandóan húznak-halasztanak mindent, lásd ASR, ESP, kötelező légzsákok száma, meg még egyéb aktív, és passzív biztonsági eszközt! De ennek ellenére, hatmillió csillagos a kocsid, mert ezt láttad a TV-be...

-
fekeandras
őstag
válasz
üzenetére
De a Fiat 500 egy pár éves fejlesztés.Mellesleg marha jól is néz ki.Csak elég nagy szerintem.De állat jó kisautó lehet.A Lupo ha jól tudom '97 óta kapható.Ez konkrétan 2001-es volt.Ahhoz képest nagyon jól megvédte őket.Pedig nagyon kicsi autó,szinte semmi gyűrődőzónája nincs.Mikor bementünk az autómentős ember telephelyére és megláttam a kis csótányt rommá zúzva meghült bennem a vér egy kicsit.Sokkal rosszabbul is alakulhatott volna.Remélem tanult belőle a hülye nő.

-
törölt tag
válasz
fekeandras
üzenetére
Ja az új fiat 500-ról is jó véleményeket mondtak pedig az is egérkamion...
-
-
anjani182
őstag
válasz
fekeandras
üzenetére
Légzsákhoz kapcsolódóan!
Manapság már minden új autó legalább 4 légzsákos.
Szerintem inkább az a felháborító, hogy sok új autót 5 csillagosnak hirdetnek (törésteszt), igen ám, de függönylégzsák nélkül el sem lehet végezni az oszloptesztet (Euro NCAP), ergo az autó nem szerezhet 5 csillagot, mivel erre a tesztre nem alkalmas, nem is kaphatja meg a megfelelő pontszámot, másrészt valós helyzetbe függönylégzsák nélkül, lehet úgy fejbeb*sz a villanypózna, hogy szétmegy az agyad....

Jó példa erre a Peugeot 207/308, még a Prémium felszereltségbe is csak 4 légzsák jár alapáron! De ennek ellenére ezek 5 csillagosnak hirdetett autók...

Persze ez is azért történhet meg, mert csak az van előírva, hogy bizonyos felszereltségi szinttől legyen elérhető, vagy széria, a 6 légzsák, az nem baj, hogy az értékesített autók 90%-ba ugyse veszik bele, mert csoróság van...
Ugyanígy lesz az ESP-nél is, 6 csillagos skálán pontozzák az autókat jövőre, de már megkapja az a modell, amiben csak! bizonyos felszereltségi szintnél széria az ESP. Tehát megint csak parasztvakítás lesz...
-
fekeandras
őstag
válasz
üzenetére
Kis autóban is lehet biztonságosat találni.Nővérem 3hete törte totálkárosra a Lupo-t.Figyelmetlenségből kiment egy Merci Vito elé az meg a bal elejét 45 fokos szögben elkaszálta.Tesóm 40-el a Merci kb 50-el ment.3x megforgatta a kis egérkamiont míg az megállt.A kocsi bal eleje azóta az első szélvédőnél kezdődik.Az ajtók nyiltak rendesen nem kellett feltépni őket, a pedálsor minimálisan elment oldalra pár cm-t, a kormány a helyén, műszerfal szintén nem jött beljebb.Simán karcolások nélkül megúszhatta volna csak ahogy taposta a féket, az ütközés pillanatában lecsúszott a lába a pedálok közé és eltört.Ezen kívül lett a vállán egy véraláfutás az oldallégzsáktól.És ennyi.( Senki se vegyen oldallégzsák nélküli autót !!! ez nem luxus, életet menthet.
.) Tűzoltó srác szerint egy régi Swiftből, Matizból vagy egy Tico ból csak a hulláját tudták volna kivágni. 
-
Integra
titán
válasz
!Overdose!
üzenetére
mindegy
-
törölt tag
Hy!
Igaz ez nem a fékekhez tartozik de én minap néztem kedvenc gumi márkámat.
Yokohama van 2 féle Török ill Jpán.Na a tőrők egy hulladék vagy inkább ugy fogalamaznék a Japánhoz képest "szar" viszont a debica és társaihoz képet aránylag jó.Nos megnéztem a teszteket a gumis haveromnál és a Török féle nem használja azt a forumlát amit a Japán használ.Én csak azt nem értem ,hogy akkor miért csinálhat Yoko néven gumit ha nem tartja magát a szabályokhoz...
-
NoLF
veterán
mekkora vicc tud lenni ez a topic, beszarás

-
válasz
_seth_
üzenetére
"Szinte bármelyik 20 éves autó körberhögi biztonság terén..."
Ugy erted, barmelyik 20 eves nagyauto, aminek nem volt komolyabb balesete, nem tobb darabbol legoztak ossze, nem kezdte ki a korrozio es a tervezesekor sem kovettek el hibat? Igen, azok mind.
Egyebkent meg valoszinuleg azert vett Altot, mert erre tellett. A hasznaltautovasarlas messze nem az a baromi jo dolog, aminek itt szokas beallitani - meg pl. Svajcban sem, nem hogy kicsiny hazankban.
-
philoxenia
MODERÁTOR
Maradjunk a témánál kérem az indulatból fórumozókat!
-
törölt tag
válasz
!Overdose!
üzenetére
Szerintem ez nem kell ide.

-
dokar
addikt
válasz
!Overdose!
üzenetére
hagyjuk...
(#20049) Dodi72: egyetértek.
-
törölt tag
válasz
_seth_
üzenetére
Hy!
Nos valamiben igazat adok de sajnos valamiben nem.Asszonynak matizt vettem mert ő mint friss jogsis még nem érzi ugy ahogy kéne se a leonomat se az após uj audi4-ét.
Pici autó kellett neki mert valahogy ő abban érzi magát jól.
Minap mesélte 8-uton beltér azaz 50km/h külső sávban csetteg majd kb 2méterre tőlle egy 20tonnás bent a kocsi seggében ami természetesen 45t követ szállítt.Nos azt a 20éves középkategoriás autód se élné tul.
Én láttam egy 20tonnást ami fullra volt pakolva és egy toledot ősszenyomott.Kb fél éves volt az autó oké volt benne légzsák de nem az nem védtem meg a hátsó utasokat a hátulról érkező erővel szemben.Nyak ki majd az őledbe hult a hőlgy a másiknak és ott még pár rángatással sajnos elhalt.Munkatárunk volt igaz nem közvetlen de ...Igaz ez nem ez a téma de havernak most szereztünk olcsobban egy seatot majd egy ürge a parkoloban lebombázta a fél elejét.Már majdnem kereket oldott amikor az édesapja elé állt keresztbe a parkoloba szerencséjéra.Már majdnem dulakodásra került a helyzet amikor a havre és brigádja megjelentek majd kérdőre vonták ez ipsét ,hogy miért taszigálja az őreget.
Nos hebegett-habogott majd a festők megfogták válukra vették és bevitték a kecoba amit éppen festettek.Ott lerakták és elebszélgettek vele.Érdekes ott már nem volt nagylegény.
Lényeg el akart menni amikor meg tetten érték ö akart még pofozkodni.Nos ha ez veled tőrténik meg?Sajnos ide sűlyedt eme világ.
-
dokar
addikt
válasz
_seth_
üzenetére
éppen azért van a matrica, mert tudja, hogy halálkabin. egyébként osztom a véleményedet, rendőröktől tudom, hogy amikor közúti balesethez mennek ki, akkor az esetek többségében a suzuki törik össze a legjobban és a benne utazó személyek szenvednek el a súlyosabb sérüléseket. de akár meg lehet nézni a lánglovagok.hu baleseteit is. csak most az a baj, hogy immáron a szuzisok fognak betámadni vagy esetleg a márkahasonlóságot érző hondások (ne is említsem a crx-et).
-
_seth_
veterán
Suzuki Alto + Vigyázz rám kisbaba matrica... szegény gyerek feje 10 centira az oldalablaktól és a feje is kb 20 centire a tetőtől... ha már vigyázni akar valaki a gyerekére miért vesz ilyen halálkabint? Szinte bármelyik 20 éves autó körberhögi biztonság terén... nem értem az embereket... nekem ha gyerekem lenne biztos nem altoban hordoznám és nem egy matricától várnám, hogy megvédjen...
-
fekeandras
őstag
Már megint a semmin veszekedtek.LOL

-
Integra
titán
válasz
TexT-BoY
üzenetére
ha konkrétan a fékekre lettek volna kíváncsiak, akkor rápakolnak minden autóra azonos gumikat. nyílvánvalóan nem ez volt a céljuk, hanem az, hogy lejön a szalagról az autó, akkor az, hogy teljesít. az autósok 98%-a biztos nem megy azonnal jobban tapadó gumira cserélni.
ettől függetlenül tény, hogy ezek az autók a gyárilag szerelt gumival 10 satu után ennyit tudnak. javítsák fel őket. -
TexT-BoY
addikt
miért kéne kikelni? Ez a teszt ilyenformán loszart sem ér, az lett volna a minimum hogy azonos gumikon tesztelik a verdákat...
Meg mit tekintünk gyárinak, amivel a gyár szerel, hondánál a 26heti az még Bridgestone a 28heti már Yokohama... az eggyik esőben erős a másik szárazon. Akkor miröl beszélünk? -
Rick4
félisten
Innentől mondjuk nem mondható objektívnek a teszt, mondjuk konkrétan tudni kellene, melyiken milyen volt, mert pl az usában eleve négyévszakos gumikat használnak szinte mindenre, így az európában forgalmazott többi gép egy snassz nyári gumival lehet jobb, mint egy másik négyévszakossal...

-
lsc
nagyúr
válasz
hobizoli
üzenetére
Mondjuk a Land Cruiser 4.5 V8 D-4D-ről már olvastam hogy a gyár is foglalkozik a fékkel, valami tesztben hasonlóan rossz eredmény jött ki . Egyébként ilyennel voltam egy próbaúton, tízszer nem fékeztem erőteljesen úgy nem volt gond, azt viszont lehetett érezni hogy a súlya nem egy trabié . Az új golfról, ha szuper is a féke ha az 1,6-os kétszelepes lesz benne az alapmotor akkor nem lenne gond egy kicsit gyengébb fék sem
. -
lsc
nagyúr
-
Rick4
félisten
azért itthon ez is mutat:

20"-os, vadiúj felni vadiúj gumikkal (255/45-ös Yokohama), még autón sem volt, csak a kép kedvéért lett feltéve, egy métert sem ment. Nem mellesleg eladó. -
_seth_
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Hát, az anyóson nem lett volna olyan jó ülni de ez más autónál is így lett volna... annyit tudtam korrigálni, hogy az az oldal kapott egy nagyot nem pont az enyém. Na meg fontos, hogy nem rozsda volt hanem 2006-ban full kasznismunka rajta, és szakértő szerint a toronymerevítő is sokat jelentett mert felfogta az ütést és befeszült a tűzfalnak így tartva távol minden mást de hát így is szétment a padló is a jobb1-en. (régi swift tulajok jobb ha vigyáznak! szakértő szerint is abból nem szálltam volna ki élve... na igen azért az a 300 kiló fém sokat jelent.
-
_seth_
veterán
válasz
fekeandras
üzenetére
Nekem nem volt gond vele, bár nekem a 8 szelepes változat volt benne azzal alig szokott probléma lenni, raktam bele több mint 20e kilométert idén feb-október között a motorral semmi probléma nem volt... olajat eresztette egy kicsit de nem volt vészes az sem. A 16 szelepesekkel sincs állítólag sok probléma már bonyolultabb kétségtelenül.
Igen, de hosszú történet... opel topicban leírtam

-
fekeandras
őstag
válasz
_seth_
üzenetére
A Kadett GSI-ben tényleg olyan sűrűn megadta magát a hengerfejtömítés?Mert van egy ASTRA GSI-s ismerősöm neki még nem volt ilyen gondja pedig szerinte azonos a motor a kadettéval. (Mod: 94 év végi a kocsija azthiszem)
"az én esetemben már a szó eredeti jelentésében alvó lett az autó, örökre elaludt (péntekre be is idéztek a rend őrei...)." Törted?
-
_seth_
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Suzukikon mosolygok legyen az új, régi... indulnak meg minden hát menjen csak, nekem 0-100 sem egy rekorder idő mert 10mp a gyári adat is hiába 2 literes 16 szelepes motor de ecotec így már nem 156 mint a gsi astrákban és kadettekben és calibrában hanem csak 137 cserébe étvágytalan
Azért nincs gond vele sem előzésnél sem máskor de ez az autó másról szól... 1,4 tonna üresen, nagy, hosszú, kényelmes még így ültetve is bár kanyarban nagyon jól fekszik
És valahogy többet ér a kényelem, a zajtalanság, meg a biztonságérzet amit ez az autó ad
Néha én is eljátszok amikor megindulok átlagosan majd mellettem a sztrítrészermoly odalép és én is odalépek neki olyankor néznek egy nagyot de nagyon nem hat már meg 
Sleepert értettem
Én csak azért írtam mert az én esetemben már a szó eredeti jelentésében alvó lett az autó, örökre elaludt (péntekre be is idéztek a rend őrei...).Egyébként olyan autókkal járnak egyesek, hogy hát nah... ez a tesco-cora-praktiker tuning: pörgő-forgó dísztárcsa, E30-as bmw króm hatású ívek (nem bmw-n persze abba semmi extra sincs
), alurácsok a lehető legnagyobb méretben, ragasztható műanyag díszek, matricák, ledes szelepsapkák, új bmwken látható gps antenna persze itt csak dísz, tepsi szárnyak ha lehet minimum kettő + toldatok de persze alufelnit nyomokban sem tartalmaz az autó, kristály lámpák, a lehető legnagyobb kipufogó vég persze a gyári dobon de olyan igénytelenül felrakva, hogy elsőre még egy járókelő is tudja róla, hogy csak tescos vég, belül kárpit a lehető legcsicsásabb és még sorolhatnám
Persze jellemzően ezek az 1-1,4 literes autók 
-
_seth_
veterán
válasz
hobizoli
üzenetére
Akkor saját példám:
Volt egy alap 1.3 kadett, majd lett belőle wannabe gsi kadett de még 1.3 volt majd lett belőle gsi... sleeper nem lett vagyis lett erőteljesen sleeper csak már senkit sem hagy ott a lámpánál hanem örökre sleeper
Több az agyonoptikázott mint a tuningolt de a legjobb, hogy ezek is akarnak gyorsulni... bár már közel sem érdekel úgy mint a kadettel... jó nekem az, hogy kényelmes, megy is ha kell de minek nyomjam? Legyen boldog a kis xy autó tulaj legalább lesz egy jó napja

-
dragonfx
veterán
-
lorcsi
veterán
hol tankoljunk jó kis oldal

-
hobizoli
nagyúr
válasz
Chieftec
üzenetére
Sleeper az pl a HGT Bravo tok gyari kinezettel. Melled all, semmi feltuno nincs rajta kivulrol, csak zöldre otthagy a pöcsbe. Ennek forditottja a szetoptikazott 1.4-s alapmodell, ami eleve nem megy, aztan a raaggatott tuning spoilerek sulya miatt meg annyira sem megy, ahogy gyari, és foleg nem ugy, ahogy kinez
Ez utobbi a "wannabe"hobizoli
-
E-Maxx
tag
válasz
(Kolombusz)
üzenetére
Most is egy 2.4T S60 AWD-m van, csak ha elolvasod az előzményeket, akkor látod, hogy az enyém elcserélném egy alfára, amit eladnék, és vennék belőle egy T5-ös volvot.
Nem akarom a legerősebb autót megvenni, csak elkapott a gondolat.
Mert a BMW vásárlást, most úgydöntöttem, hogy elhalasztom, de az már más tészta....

Amúgy ha beszarik valami... nemrég történt meg, beszart benne az automata váltó, majdnem 800k-ba fájt, de szerencsére kezdetleges stádiumban volt, úgyhogy megúsztam 2 mágnesszelep cserével, "csak" 130k-ból...
-
-
(Kolombusz)
veterán
Na, úgy tűnik, ha gazdag leszek sem tudok majd új V12-es Mercit venni magamnak, ugyanis, ha minden igaz, leállítják a fejlesztéseket és inkább V8-as biturbót fejlesztenek.
-
hobizoli
nagyúr
válasz
!Overdose!
üzenetére
Ehhez egyatalan nem kell "erteni", ha vmi el tud romlani, az el is romlik
Masik forumon van egy arc akinek, most egy ATR-e vanik, kb 4-5 honapja -meg vmikor nyaron- elhalt benne motor, ha jol emlexem hajtokar vs motorblokk volt a dolog, aztan ebbe nem filleres koltseg egy donormotor, mert meg a ITR-nel is joval ritkabb modell. Meg hat ha eppen van is ki tudja mijen allapotu...kb szereny 5 kiloert
hobizoli
-
lsc
nagyúr
válasz
BlacKSouL
üzenetére
Amennyiben valós amiket írtak róla akkor nem lehet rossz vétel, ha nem törték . Mint írtad a hely nem elsődleges /abban nem veheti fel a versenyt a mondeoval/ viszont vezetési élményben ott van a szeren, 4 személy elfér ebben is . Mivel Pesten van én megnézném, de Te döntesz . Az a km messze nem sok, legalábbis egy lexusnál, és valószínűleg valós .
-
Integra
titán
Aktív témák
- HPE Synergy 12000 Frame ), 1x Composer (807964-001), 2x Frame Link Module (807963-001), 2
- HP Pavilion Plus 14-ey0155ng Ryzen 5-7540 / 16GB / 512GB FHD+ Garancia
- Eladó Lenovo ThinkPad X1 Carbon Gen 8 prémium üzleti ultrabook, WQHD kijelzővel!
- Samsung Galaxy Book3 X360 (NP730QFG-KA2HU) 13. gen i7 / 16GB / 512GB Új x360 touch
- ASUS X455L LAPTOP i3-5100U 12GB!! DDR3 GeForce 820M 2GB 128GB SSD
- Dell Latitude 5320 - 13,3" touch, i5-1145G7, 16GB RAM, SSD, EU bill., jó akku, számla, garancia
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue-1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3415 94% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B150M i5 6402P 8GB DDR4 500GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Rampage SHIVA DeepCool 400W
- Eladó Apple iPhone XS 64GB / 12 hó jótállás
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest

odafent találkozunk...de nem tavasszal.. reklám, nem reklám, akinek volt már fent hólánc, az nem kérdez butaságokat. 

azaz a mi pénzünkből.

Pont ezt akartam hasonloképpen megfogalmazni.