- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- iPhone topik
- Kezünkben a Honor Magic V5
- Milyen okostelefont vegyek?
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Telekom mobilszolgáltatások
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Huawei Watch GT 4 - kerek karék
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dolphine
addikt
válasz
bluyoo #77188 üzenetére
Szia!
Irodai alkalmazások, videó- kép és hangszerkesztés.
Játék az kizárva.
Az összeg 35-40, mármint amit a lapra szánnék. Neki is kell, nekem is kell. A párom a nulláról indít. Azaz igazság, hogy újban gondolkodunk. Ráadásul Ő, hogyha egyszer rászánja magát, akkor vásárol. Jó pár évig nem akar gépet venni! Ráadásul az én mostani alaplapomat nem is igazán támogatja már az ASUS, tehát Win10-re már nem az igazi!
Amit eddig használtam az ASUS (ahogy korábban írtam is), illetve még korábban Gigabyte. MSI lapom még sohasem volt.
Igen belekalkuláltam a DDR4 memóriát is. Nem sokban különbözik egy DDR3-tól, mármint árban biztosan nem.Vagy írjam le a teljes konfigot?
-
tpeter77
addikt
válasz
bluyoo #77188 üzenetére
szia
a Pro4 már túl drága. Engem nem zavar a 2 memória modul; kezdetben 4GB aztán 8GB RAM lesz benne, amire használjuk, elég is.
H81 vs B85 összehasonlításban egy fontos különbséget látok:
CPU-attached PCI Express: 1 × PCIe 2.0 ×16 vs. 1 × PCIe 3.0 ×16
ezt a mindennapi életben hogy veszem észre, miben jelentkezik a különbség?
egyelőre alaplapi vga lesz használva, hozzákötve a tv-hez (igaz a tv és a monitor felbontása eltérő, ezt nem tudom lehet-e szoftveresen állítani).
ha netán játszani támad kedvem, rally, fps amikkel szoktam de vga kártyát csak jövőre veszek.ja, az Asrock van olyan megbízható mint a Giga?
üdv. -
Dolphine
addikt
válasz
bluyoo #77181 üzenetére
Szia!
Először is köszönöm a választ!
Másodszor időközben változtak a dolgok.
Ahogy az árakat nézegettem, rá kellett jönnöm, hogy a i5-6400 sem olyan vészes, újabb és kevesebbet is fogyaszt, mint egy 4440-es.
Én is váltani szeretnék, párom meg új gépet szeretne. Ezért most elgondolkodtam a 6. generációban.A mostani összeállítás egy i5-3300 + ASUS P8H77-V. Na ennek kellene az alternatívája.
Tehát a képlet: i5-6400 + ? -
törölt tag
válasz
bluyoo #65502 üzenetére
ASUS Z170-A-hoz ilyet rendeltem: https://www.asus.com/support/faq/1006213 (A bestmarkt.hu-tól egyébként)
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76689 üzenetére
Nos az a helyzet, hogy én egy előnyt tudnék mondani erre még: a házam - Aerocool PGS R Series Syclone II Black Edition Gaming Case USB 3.0 EN52063 Unboxing hetekig nem volt kapható sehol, és még meg is jegyeztem, hogy kb az utolsót vittem el belőle
(#76690) air76:
Az lesz benne nekem is
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76683 üzenetére
2 héten belül orvosolni akarom
Köszi
(#76684) Teaway : Arra azért rá kell készülni, még zenét sem tettem alá, mert egész nap a postást vártam... reggel 7 órakor már ki volt írva, hogy kézbesítés alatt, aztán 17:30 körül ért ide. A szokásos délutáni két óra alvásom kimaradt
Igazából még teljes kicsomagolós videónak sem mondanám, mert nem vettem ki az alaplapot a dobozából
-
válasz
bluyoo #76681 üzenetére
Saját lapnál se vittem túlzásba, egy Asus H97M-E-m van (véletlenül alakult úgy, eredetileg Asrockot akartam), 4x4 Gb crucial ballistix sport-al meg egy i5-4590-es procival. Itt a generációváltás miatt sokat buknék szerintem a Ramokon. Igazából 1991 óta foglalkozom PC-vel, de jobb szeretek olyanoktól tanácsot kérni, akik az adott területen jobban képben vannak. Ezidő alatt azt hiszem 2 alaplapom ment tönkre egy ECS és egy Gigabyte. A GB volt a prescott alatt, talán 2 év alatt kipurcant, azótán jött az asrock és az megy talán 9 éve? Szóval az újabb én kétlem, hogy előbb lenne upgrade, mint ahogy kifutni a DDR4 (P4ben is DDR1 ramok vannak ugye) Saját gépnél is mindig úgy alakult, hogy mire bővítettem volna, valahogy pont volt egy generáció váltás.
És ha eddig is elvoltak ~vele, bár már nagyon lassú volt, akkor tényleg lehet, hogy overkill nekik egy G4400 és lehet elég lenne mondjuk egy G3900 is, egy jobb 1151 alaplappal. A legnagyobb terhelés eskü az volt szerintem (autocad mellett, de az már nincs), hogy a torrentkliensben bent volt 30 torrent kb.
Az a baj, hogy az ilyen cpu mark oldalakon a számok alapján kb semmi különbség nincsen a G3220, G3900 és G4400 között, legalábbis minimális, így nehéz dönteni és építeni rá.
Mondjuk ez nekem furcsa, hogy egy gépnél valaholgy rohangálni kell, mint a mérgezett egér (Táp, RAM, CPU, Mobo, esetleg SSD, HDD tokikba, ahol mindenhol előadod, hogy mit szeretnél. Egy közös topikot találtam, a a gépösszerakót kezdőknek, de azt nem éreztem annyira magaménak.
-
törölt tag
-
válasz
bluyoo #76670 üzenetére
Köszönöm szépen az ajánlásokat. Még mindig nem tudtam magam meggyőzni, hogy DDR4 (és a G4400) szükséges-e egy ilyen "netezős" gép esetén, megéri-e a felárat. Ha azt veszem, hogy most egy 2 GB-os P4 (Prescott) eddig húzta, akkor valószínűleg kicsit túllövök a célon.
1150-es vonalon, ha egy kicsit még faragni kell az árból, akkor Pro3? Specifikáció alapján a legnagyobb külöbség az 5.1 és a 7.1 hangkártya és a PCI foglalatok, bár ez utóbbiba nem tudom, hogy mit dugnék (meg a 32/64mb bios).
1151-nél ha lemondok a +2 slotról (mondjuk így belegondolva nem tudom, hogy belátható időn belül kelleni fog-e 8 Gb ramnál több ilyen felhasználás mellett ), akkor egy H110M-HDV vagy HDS?
kadabra: Nem hiszem el, hogy csak utólagos statisztikával lehet megállapítani az élettartamot.
Manapság mindennél így működik, nem véletlenül van itt a Ph!-n is kb. mindenre ajánló topik. A gyártók terveznek (de az nyilván nem publikus), nekik sem érdekük a túl sok garanciális csere, de felhasználóként marad a tapasztalat, ahogy gyakorlatilag minden más elektronikai cuccnál. Általában annyi kiderül, hogy mi az a széria, ami hajlamosabb meghibásodásra és kerülendő. A mai hardverekre sajnos egyáltalán nem az a jellemző, hogy 10+ évet kihúznak.
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76627 üzenetére
Oké, az lesz, módosítom a megrendelést, RAM-ból erősebb megy bele Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3200C16R memória
Az alaplap ugyanúgy marad ASUS Z170-A CPU-t meg jövő hónapban veszek bele.
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76627 üzenetére
Nos a következő a helyzet:
Egyrészt tegnap amikor megrendeltem, gyorsan át is utaltam a PCX-nek, ezt holnapra kapják meg, nem hiszem, hogy banki oldalon módosítani tudnék / növelni az összeget /.
Másrészt ez egy váratlan kiadás. Eredetileg úgy terveztem, hogy megvárom az AM4-et, és majd jövőnyáron amikor az a platform kiforr, és érkeznek az idén várható ZEN-eknél erősebb variánsok, akkor állok át.
A házat még ennek tudatában vásároltam meg: Aerocool PGS R Series Syclone II Black Edition Gaming Case USB 3.0 EN52063 Unboxing - Youtube
Külön tápegység néztem, SSD meghajtót, stb...
Egyszer már csináltam olyat, hogy darabonként raktam össze a gépem, ennek az eredménye lett ez:
Aerocool Hi-Tech 7 PRO - benne a gép adataival
Illetve hozzászólásban idővel frissítgettem:
Jó példa arra, hogy lehet majdnem 600 000 Ft elkölteni - az azóta belevásárolt hardverek mint például 3 TB-os WD merevlemez, AMD Radeon R7 370 stb nincsenek a táblázatban! - egy olyan gépre, amiben az alaplap 20400 Ft + a CPU 36100 Ft, a RAM pedig 35000 Ft [Geil Black Dragon 8GB 1066MHz GB24GB8500C5DC (4 x 2GB kit) 5-5-5-15 DDR2] tehát a triumvirátus együtt 91500 Ft-ra jön ki.
Frissített lista:
A tegnap rendelt termékek árai még nincsenek benne!
A változás akkor állt be a hozzáállásomban, amikor véletlen ránéztem, hogy mennyibe kerülne egy Windows 10 PRO az új gépre. 42 000 Ft. Aztán ott volt bennem az, hogy a jelenlegi alaplapomat ASUS M4A785D-M PRO bizony 2009 augusztusában vettem. Idén július 10-éig, a PUL licencet átvihetem az új alaplapra. Csak egy telefonomba kerül maximum a Microsoftnak. Ezután a dátum után, viszont hozzárendelnék a 7 éves gépemhez végleg, ha pedig az egyébként sem túl drága - de becsületére legyen mondva, hogy 7 évet csak ledolgozott, és kihajtotta tőle telhetően a Phenom II X4 945-ös CPU-t - tehát ha elromlik a lap, akkor így jártam a licenccel...
Az egész alapjául szolgáló Dobozos Windows és egy OEM 7-es a másik gépemről
Előbb ugye az FX-nél próbálkoztam, le is döbbentem, hogy az AMD ennyire le van maradva, hogy 2012-es CPU-kat árul 50+K-ért... Azután született meg bennem az, hogy platformot váltok. Ha pedig váltok, akkor legyen minél korszerűbb, kapjam meg mindazt amit az AM4-től vártam volna. Azaz legyen DDR4, USB 3.0 és USB 3.1, valamint m.2, SATA Express.
Azért ragaszkodtam az ASUS-hoz, mert 2003 óta mindig ASUS lapokat használok. Jó példa, hogy a 2004-es tervezésű de 2005-ben vásárolt ASUS A8N-SLI egy AMD Athlon 64 X2 4200+ CPU társaságában és 3 GB RAM-mal, valamint egy HD3850-es VGA-val megtámogatva a fentebbi képen látható OEM Windows 7-et Windows 10-re frissítvén (egyedül 64-bit ről kellett 32-bitre ) váltani, a szüleim lakásában teljesít szolgálatot. Az a lap még OEM Windows XP Professional x64-gyel lett vásárolva, majd lett licencelve rá Windows Vista Home Premium 64-bit, és később Windows 7 Home Premium 64-bit is. Jelenleg Windows 10 Home OEM van rajta. Ott nincs ilyen opció, hogy költöztethetném újabb alaplapra, az a legszigorúbb értelemben OEM.
Tehát hirtelen jött az elhatározás. CPU-nál és RAM-nál az árszint szabott ebből kifolyólag határt. Megnéztem, hogy az Invitel + Telekom + Távhő számla mennyit tesz ki, és a kimaradóból vásároltam az alkatrészeket. Annyi fog történni, hogy a jelenlegi elsődleges gépemből a házat, az alaplapot, a CPU-t és RAM-ot el fogom adni, jó eséllyel a szomszédomnak. A 2003-as ASUS A7V8X-X LAN + Athlon XP 2200+ 1,5 GB RAM-os konfigurációmat is neki adtam el, most is működik, csak a Chrome már nem megy fel rá, és lehalt nála az egyik merevlemez. Illetve a 32-bites OEM Windows XP-nek harangoztak.
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76621 üzenetére
Nos gondolni kell a jövőre... amiről nem tudom hogyan lesz, de jó lenne ha minél időtállóbb lenne.
Jelen állás szerint Asus Z170-A alaplap vs Asus Z170 Pro Gaming alaplap
2000 Ft eltérés van előbbi javára, és én úgy látom, hogy a lényegi különbség, hogy a Z170-A-n kettővel kevesebb az USB 3.0 port, de kettővel több a SATA3. Most nekem utóbbi tűnik fontosnak. Csak merevlemezből van 3 SATA-s, egy ODD és egy SSD is.
(#76622) Májkii: Az Asrock mint márka nekem még nem volt, mondjuk 1997 óta Intelem sem, tehát ez lesz az első inteles konfigurációm. Viszont 2003 óta csak ASUS alaplapjaim voltak. Az Asrock meg valami ASUS leányvállalat féle ha jól tudom.
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76611 üzenetére
Intel oldalról milyen ASUS lapot tudnál ajánlani, amibe lehet FX-et verő CPU-t tenni?
Az új FX-ről lebeszéltek (nem csodálom, mert elég korosak), de
1. Intelt megéri most venni?
2. Nem várható Intel terén foglalatváltás mint AMD-nél idén?
3. Melyik foglalat az időtállóbb Intelnél? -
törölt tag
válasz
bluyoo #76601 üzenetére
Az ASUS B150M Pro Gaming-et ajánlottad neki. Nyár végén lesz véve a gép. Hát az én szívem a Pro Gaming felé húz (SupremeFX végett)
Később (Ha lesz pénz RAID-re) Windows alól ugyan olyan RAID biztonságot lehet "aktiválni", mint BIOS-ból? (Tudom, hogy csak H170 alól van BIOS RAID)
Annyi fix, hogy mATX lap fog kelleni, mert már vettem egy Bitfenix Prodigy M-et. -
Brett001
aktív tag
válasz
bluyoo #76362 üzenetére
Köszi, akkor marad a sima 6600, az említett ASUS B150 alaplap jó buli lenne, mert 37e ft körüli ár helyett 27e-ért tudnám megvenni egy ismerős révén. Azért -10e ft nem mindegy.
Kimaradtam az új Inteles trendekből, abban bíztam ha memória meg bus sebességet nem is lehet piszkálni, ott lesz a szorzó, de ezek szerint az is kakukk.
-
Brett001
aktív tag
válasz
bluyoo #76359 üzenetére
Hát úgy látszik tényleg nagyot fordult a világ. Bár nem hiszem, hogy az alapelv nagyon módosult volna. Ugye tunninghoz 3 út vezetett. Szorzó+bus frekvencia, csak bus frekvencia, csak szorzó. (régen még volt az FSB/CPU arány amire ügyelni kellett, mind Intelnél mind AMD-nél, aztán az AMD-nél az Intelnél korábban beköltözött a prociba a mem vezérlő) Emlékszem ha valakinek volt nem szorzózáras procija de az alaplapja nem bírta a bus freki emelést, mindig jött a tanács, hogy akkor elégedjen meg a szorzóállítással.
Szóval a B150-ben nincs is olyan menüpont a BIOS-ban, hogy szorzó érték? Mondom, ha a bus frekit nem emelem, nekem úgy is jó. -
törölt tag
válasz
bluyoo #76077 üzenetére
Ma a Veletechen volt alkalmam megnézni az Extremet + a Formulát és azt kell mondjam nagyon brutálisak. Azt hittem ez Shield műanyag. Közben fém...Alaplapból a Gigabyte GA-Z170X-Gaming 7 milyen? Tényleg felér egy hangkártyával? A Thunderbolt 3 --> nem USB 3.1 Gen2, hanem USB 3.1 Gen3 támogatás jól mutat rajta. Ok akkor inkább lesz a 3400MHz + Cl16 ram.
-
TechN7ne
nagyúr
válasz
bluyoo #76072 üzenetére
rev. 1.1. is jobb minőségű audio kondikat kapot mint az első ,már ha GA-B85M-D3H -rol van szó.
1.2 -t nem ismerem.Szerk.: Vagy is annyira nem értek hozzá,hogy az aranyozott pici kondik jobbak e...
-
törölt tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
bluyoo #76051 üzenetére
Mert még nem láttad élőben a k6—ot, nagyon rendben van.
Zombinorbi : A Saber egyedül az 5 év gari miatt éri meg (jó lap, de drága és oc alatt sem tud többet mint a másik). A K6 meg nagyon faja kis lap, jó választás lehet.
Igazából neked kell dönteni, hogy gari vagy hangkari.
Memóriát meg ne 2400-ast,ha konvertálsz ne ezen spórolj. Corsair lpx 3000 és azt megrántod 3200+-ra.Kpykpy : Bios frissítés.
-
Wiz Khalifa
veterán
válasz
bluyoo #76048 üzenetére
Tényleg 3db van rajta. Én 2őt láttam elsőre.
Amúgy amit TechN7ne írt azt én is olvastam. És 1k-val több a D3H ott ahol venném így akkor marad az. A rev1.0 jobb lenne de nem kapni sehol sem...
Itt PH-n is olyanokat látok hogy mind "kompatibilitási problémás" ezért gyanúsak azok a lapok...
-
törölt tag
válasz
bluyoo #76048 üzenetére
Akkor nem éri jobban meg az Asrock Fatal1ty Z170 Gaming K6+20000Ft-s hangkártya+10000Ft-s WIFI?
Nekem nem a "gamer" felirat a lényeg, az összesen ugyanolyan játszani, hanem a tuningpotenciál és a tartósság.
Szerinted ez vagy akkor tényleg a Sabertooth inkább. Esetleg Deluxe
A Sabertooth a valóságban, tényleg korom fekete + barna? vagy szürkés? -
MaciG
addikt
válasz
bluyoo #75925 üzenetére
Köszi! Eddig kétszer vettem használt lapot, mind a kétszer megszívtam vele, így ez az egy amit nem vennék használtban. Én is remélem hogy rendben lesz ez az UEFI, mert sajnos fogalmim sincs az mi, azt meg végképp nem tudom hogy kell frissíteni.
Egyébként ha mondjuk egy kétszer vagy esetleg háromszor ilyen drága lapot vennék az miben ad többet? Szebb a hangja neki, vagy lényegesen gyorsabb lesz a konfig? Vagy csak több rajta a csatlakozó felület?
-
prime77
aktív tag
válasz
bluyoo #75822 üzenetére
Szervusztok!
Segítségeteket kérném.
Ez csak érdeklődés.
Miben különbözne egy Asus Z170-A + 6700K processzor + CORSAIR 16GB Vengeance LPX 3000MHZ egy Asus Maximus Hero VIII + 6700K processzor + CORSAIR 16GB Vengeance LPX 3000MHZ kombótól.
Mert nekem azt mondták,hogy igazából ha egy vinyó lesz benne és egy 850 PRO SSD akkor felesleges annyi pénzt kiadni a Herora.
Ráadásul abban is ugyanúgy tuningolható a 6700K.
4.5-4.6 GHZ-n hajtanám.
A másik pedig!
Ugyanez a kombó amit leírtam egy 6600K-val kevesebb FPS-t prudkálna játékok alatt?
Persze 4.5GHZ-re húzott 6600K-ra gondolok és mondjuk egy GTX 960 as kártyára mind a két kombóhoz.
Mert erről is azt hallottam,hogy játékokban nem előny a 6700K a 6600K-hoz képest.
Maximum ott ahol a hyper tradinget használja a játék ,de olyan 1-2 játék van csak.
Köszönöm előre is a válaszokat!
Jó lenne ha erre itt is válaszolnának nekem.
Tisztelettel! -
alfiboy
aktív tag
válasz
bluyoo #75774 üzenetére
Szia!
Közben előtérbe került az
[Asrock B150M Pro4]
jobb chipset, felépítés, ram kezelés, audio, Intel LAN miatt.
Mi erről a véleményed, megérné a ~4,5k felárat? -
BaliJack
aktív tag
válasz
bluyoo #75699 üzenetére
Köszönöm a linket, hasznos volt.
Nem gondoltam volna, hogy ennyit számít - tudom, hogy nem nagy különbség pl. a prociterhelés, de azért számít.Igen, az MSI megtetszett egyből, de nem vagyok a magam ellensége.
Hiába van optikai kimenet rajta, ha a most használandó LAN Realtek chipes.
A kimenetet később egy hangkártyával meg tudom oldani.
Köszönöm szépen a segítséget neked is és a többieknek is!
-
wjeszy
csendes tag
válasz
bluyoo #75700 üzenetére
Őszinte leszek tudok az usb 3 hiányáról és látom sokkal jobb az a ház amit linkeltél
DE 2e forintal drágább is itt tényleg az a lényeg hogy olcsó legyen és most őszintén ha kicsit lassabb is SSD nem gond ez lesz az első neki 22e forintért viszont majdnem a legolcsóbb.
Köszönöm a válaszokategyébként igazatok van de ÓCCÓ gép kell neki
megkapja
-
BaliJack
aktív tag
válasz
bluyoo #75674 üzenetére
Köszönöm és neked is Májkii!
Értem a RAM problémát.
Igen, láttam a BIOS frissítését.
Nézegetem a támogatott RAMok listáját, és így próbálok választani.
Gondolom, hogy így nem lehet gond - elvileg.
A 2ik helyen az Asrock B150M Pro4 áll jelenleg - Intel LANnal.
Az Inteles LANról nincsenek tapasztalataim, eddig leginkább Realtek vezérlős lapjaim vannak, voltak.
Miben más, mint a Realtek, már ha le lehet írni?A Mortar az optikai kimenet miatt tetszik nagyon - hosszú távon filmnézegetős gép lenne belőle.
Mivel mindkét alaplap azonos árban van, melyiket ajánlátok jobban?
(Májkii már letette a voksát az Asrock mellett, de konkrétan erre a lapra kérdezek rá nála is)
Köszönöm!
-
thomeef
őstag
válasz
bluyoo #75689 üzenetére
Használtat venni mindenhogyan rizikó igazából. Egy alaplapnak kismillió hibája lehet az évek során, amiről lehet hogy a felhasználó nem is tud. Milyen tápról ment, hányszor volt hidegindítva, mennyi túláramot kapott, milyen PCH hőfokon használták stb stb. Lehet egy komoly tuning lap jó vásár, csak szerintem ritkábban
-
BaliJack
aktív tag
válasz
bluyoo #75616 üzenetére
Köszönöm a választ
.
Azonban időközben "pálfordultam": a G4400 proci lesz a befutó.
Nézegetem az ajánlott DDR4-es mATX-es lapokat (ASUS B150M-Plus, Asrock B150M Pro4, Asrock B150 Combo-G, MSI B150M Mortar), és a legjobban az MSI B150M Mortar tetszik.
Azonban itt olvasom, hogy egy másik lapnál nem Intel LAN van, és az nem jó.
Ezek szerint a Realtek-es LAN nem olyan jó, mint az Inteles?
És milyen RAM gondok voltak korábban, amik újra előjöttek? -
bifidus57
tag
válasz
bluyoo #75628 üzenetére
Szia Bluyoo!
Mit jelent az, hogy előjöttek a RAM problémák?
Mindenfelé nézelődtem és csak 2013-as hozzászólásokat találtam arról, hogy Z97-es gigabyte alaplapoknál kék halál jött elő rendszeresen, ha mind a 4 RAM slotban volt memória modul.Most a legújabb alaplapoknál is van ilyen gond? Konkrétan a GA-B150-HD3P alaplappal szemezgetek, de ha csak a bajom lesz vele, inkább nézek mást.
-
válasz
bluyoo #75635 üzenetére
Csak alaplap, proci, vga, ram csere van a többi marad a régiből. szűkös a költségvetés nagyon ígyis. Amúgy igazad van az vhogy elkerülte a figyelmem, hogy 1k a különbség
Annyi tényleg nem a világvége. Amúgy csak azért cserélnék skylekre, mert viszonylag olcsón hozzá jutok. i5 6500 box 56k. i5 6400 nem tudjátok az elég erős lenne egy jóideig, mert az csak 48k lenne a box.
-
Janoo_07
aktív tag
válasz
bluyoo #75583 üzenetére
(#75583) bluyoo - Na igen Ph-n 25k-nál indul a használt Z77-esek.
Az a gond ha minden komponensnél hozzáteszem a +5k-t akkor a végén már 30k-val több a limitnél. Bár lehet ennel még meg is érné.
(#75582) TechN7ne - Egyébként igen nem ezen kell spórolni, annó pl amikor még 2008 táján az X2-es configot pakoltam össze ott is az alaplap volt a szűk keresztmetszet. Meg is bántam..
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
bluyoo #75559 üzenetére
Akkor azt mondod a Z170-P helyett egy H110M-Plus is ugyan olyan jó választás? Esetleg van másik ajánlott ASUS lap, ami nem sokkal drágább és van rajta HDMI kimenet?
Amúgy drágább az kb. 5K-val is az MMT-nél a Z170-P, mint az általad linkelt webshop-okban, szerintem amit te néztél ott az a DDR3-as Z170-P volt.
De a többi cuccuk is relatíve a többi webshop ára fölött szokott lenni, jóval drágábban is jöttem ki, amikor ott raktam össze az ajánlott konfigot. Így már gondolkodok a garanciafutáros megoldáson. (Egy-két cuccot megéri nekem tőlük venni, mert a szállítási költség nélkül, kb. annyira jövök ki mint más webshop-ban és a garancia is helyi. De egy ilyen drágább komplett gép esetén már vastagon nem érné meg.)
És köszi!
-
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #75374 üzenetére
Eladtam a lapom, procim es memoriat.
Vennem kell helyebe. A keret 125k osszesen szallitassal.
Proci i5 6500, memoria 2x4 GB Corsair LPX 3000 MHz, alaplap a kerdeses: Asrock Z170 Extreme 4. Ami fontos: gyorsabb ramokat kezelje, Usb 3.1 A es C, Dvi es HDMI egyszerre. Leginkabb Asus es Asrock, csak vegszukseg eseten Giga es Msi. Tuning nem fontos. Megbizhatosag viszont az, es ne legyenek kompatibilitasi gondjaim pl. a RAM-okkal.
Milyen alaplapot tudtok ajanlani? 40-42 k kb.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
bluyoo #75347 üzenetére
Nem bírtam ki és elmentem megnézni.Be van drótozva,végig követtem a forrasztásokat is.Azt viszont nem értem mi a francért kell félreérthető infót megadniuk.
Az Asrocktól minden kitellik függetlenül a chipset jellemzőitől.Jó példa a 870 Extreme 3.16 pcie2 sáv a vga-nak és nincs cf támogatás én meg vígan cf-eztem vele 8/8-ban ami full egyedi volt abban az időben (a 16/4 az más tészta,déli hidas,kamu cf).
Minden esetre Meaculpa! -
-
Milka 78
nagyúr
válasz
bluyoo #75340 üzenetére
Ezt értem,de fizikailag nincs bedrótozva a pcie csati.Külsőre ez látszik is,mert ugye nincs teljes hosszában érintkező a pcie sínben.
Volt ilyen lap 1150/1155-ben is,attól függetlenül hogy a prociban hány sáv van.Az Asrock és az Asus ezt jelzi az oldalon.
Ettől függetlenül megfelel a pcie3 szabványnak,ergo tehetsz bele ilyen vgat.
Ezért kéne utána nézni külföldi fórumokon,vagy esetleg keresni pcie3-as,gpuz-s képet,nehogy kellemetlen meglepi legyen,mert ugye a tévedés nincs kizárva. -
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #75105 üzenetére
Hát ezen nincs DVI, jól látom?
Azt nem írtam bele, hogy az is kell, azt hittem az mindegyik alaplapon van, de úgy látszik tévedtem, már ez is extrának számít.
Mert kell egy DVI a monitornak, plusz egy HDMI az erősítőnek. Úgy látom, hogy akkor csak a Giga van, más nincs 30-40 ezres áron.Akkor még gondolkozok a váltáson, csak ha nem kell sokat ráfizetni.
-
Pöttön
őstag
válasz
bluyoo #75096 üzenetére
Köszi!
Valószínűleg az Asus lesz a szerencsés nyertes, a jobb hangkeltő képességének, és a több usb portnak köszönhetően.
Viszont az MSI-nél szembetűnő a jóval magasabb O.C. memória órajel. (Asus 3400, MSI 4200)
Kérdés, hogy a jövőben mennyire lesznek elérhető áron, és elterjedve az ilyen órajelre képes DDR4 memóriák? -
rayoliviero
veterán
válasz
bluyoo #75096 üzenetére
Szia!
Giga lapot nem szeretnék, nem bízom benne.
Felmegyek inkább negyvenig csak ne Giga legyen. RAM-ból tök mindegy melyiket veszem? Fogalmam sincs melyiket érdemes.
Hát én sem tudom még mit csináljak, de már lejár a gari a régi cuccokról, plusz az újat is szívesen kipróbálnám, ezért gondolkozok a váltáson, de még nem 100%. Még most a régit is el tudnám adni jó áron.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Autós topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Notebook / laptop alkatrészek cseréje (processzor, RAM, HDD)
- Kínai kézbe kerül a MediaMarkt áruházak tulajdonosa
- Apple MacBook
- LEGO klub
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- Borderlands 4 - Így harcol Rafa
- További aktív témák...
- Bezámítás! Lenovo Thinkpad T14 Gen 5 üzleti - Ultra 7 165U 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN11
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- Bomba ár! Lenovo X1 Carbon 3rd: i7-5GEN I 8GB I 512SSD I 14" WQHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 12/13/14 gen processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
- Ritkaság! Hibátlan! Intel Core I9 13900KS Processzor!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest