- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Aprósólyom
addikt
válasz
SunMount3r #102227 üzenetére
1. Nem neked írtam az MSI lapot.
De akár neked is jó lehet, ha nem fogsz vele órákat renderelni, és nem fogsz bele erősebb procit tenni mint i5, akkor elmegy egy adag jóindulattal. Ha csak iroda/multimédia/gaming, akkor "okayish..."Ellenben fordíts figyelmet a gép jó szellőzésére. Ha nem, és mondjuk throttlingol és nem fog maximális órajelen járni az i5, akkor én előre szóltam.
2.Átalakító: Mondjuk Én DP++ porttal használok filléres átalakítót. Ezeken a DIY deszkákon meg nem biztos, hogy DP++ portok vannak, hanem csak sima DP.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
SunMount3r #102213 üzenetére
Hát, ha megnézzük a Hardware Unboxed/Techspot B560 VRM VRM tesztjét, akkor ezen Asus lapok kb. i5 gamingra elegek. Nem értem miért spórol ennyit az Asus.
Ha kiengedett a powerlimitet, hogy elérd a 10400 maximális tempóját, akkor 1 órányi renderelés alatt, egy gyengén szellőző házban 107 fokig melegszik ez a VRM egy i5-11400F alatt. Forrás
Ha felmegy mondjuk 80 fokra, azt mondom ok, az árához képest.... de 107 fok körül?!
Azt a lapot max i3-ra szabad használni, vagy 65Wattos TDP limittel, de hát akkor meg minek veszünk erős procit, ugye....
MI lenne ha vennél egy DP-HDMI átalakítót és használnál egy DP&HDMI kimenetekkel rendelkező lapot.
Korábban már lett ajánlva több B560 lap, amik i5-re jók, ellenben DP és HDMI kimenetesek.Nézz utána, hogy a DP-HDMI adapter megfelel-e az igényeidnek, mert nem tudom milyen limitációi vannak-e. Én használok itthon egy 500 forintos adaptert, ami működik 1080p60Hz-en. Viszont ez kis bitráta, nem tudom, hogy jóval magasabb bitrátán mit produkálna az adapteres megoldás. (Nekem úgy rémlik, hogy nincs nagy specifikációs eltérés a HDMI-ben és DispplayPort-ban a tekintetben, hogy DP-ről HDMI-re a szimpla, szög egyszerű passzív adapterek is problémamentesek. De nem árt utánaolvasni.)
-
válasz
Egyébként egy kicsit jobb VRM hűtése van és a CPU foglalat/M2 vége/memória foglalat háromszögben vannak plusz áramköri elemek, amik kicsit komolyabbá teszik. Kérdés, hogy ez elég-e a boldogsághoz.
-
válasz
Nem akartam senkit sem reklámozni.
(Berakhattam volna a gyári honlapot, így ni.)
OFF, mert nem vagyok topik gazda, hivatalos ajánló és csak a személyes véleményem írtam le.
...majd jönnek és leoltanak, hogy ez sem hajtja ki.Maradok OFF-ban továbbra is.
-
válasz
SunMount3r #102211 üzenetére
Ez drágább, de hogy sokkal-e, azt neked kell tudni.
Két HDMI-s, amit meg mernék venni i5-öshöz is: pl. ASUS Prime B560M-A. (Direkt nincs link.) -
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #91601 üzenetére
Igen hisz ezer éves alapokon nyugszik. Nekem az elsők között lett a Z370-es notyóm és nem igazán vilt vele semmi frixi. Talán az avx offset bug volt az egyetlen ami random előjött, de azt is baromi gyorsan javították.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88895 üzenetére
Én azért ennek utána kérdeznék a Raven topikba.
solfilo : Hasznos infó
-
válasz
SunMount3r #88895 üzenetére
Az APU limitációja tudtommal. De nem kell annyira félni ettől, itt egy teszt, GTX 1080-al. Ilyen szintű kártyát úgyse tennél Ryzen 5 2400G mellé, de még ennél is alig észrevehető a sebességen, hogy x16 helyett csak x8. Gyengébb kártyáknál meg ugye még kisebb a difi.
Mintha te kérdezted volna, hogy a specifikációban írttal ellentétben van e HDMI 2 a B450M Mortaron. Pont a napokban nézte meg valaki a Raven topikban.
-
palfitom
félisten
válasz
SunMount3r #88854 üzenetére
Abból a lapból volt egy hibás széria (random fagyás, újraindulás), s mivel nem tudhatod, hogy amit megveszel az beleesik-e a hibás szériába, ezért én nem erőltetném...
(Csak az mATX verzió volt hibás.)
Amúgy meg inkább B450-esek közül válassz, ha találsz megfelelőt -
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88854 üzenetére
Széria hibás lap, sok baj volt velük.
Inkább azt hanyagolnám. -
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88851 üzenetére
Ezt már párszor átbeszéltük itt...nem hivatalos támogatás, amire én garanciát nem tudok válani, de próba szerencse
-
Vartanus
őstag
válasz
SunMount3r #88851 üzenetére
A legolcsóbb HDMI+DP lap AM4-re jelenleg az Asrock AB450 PRO (az ATX-es verzió) de az is 30K.
Raven topikban is írtam hogy volt aki B350-es Asus lapon tesztelte hogy megvan a 2.0 elvileg csak kellett a 2.0-ás kábel és 1 4K 60Hz monitor. De majd gyere át Raven topikba és nézd át.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #88841 üzenetére
Ravenhez én már B450-et keresnék inkább.
Olcsó lap ami kibír egy nagyobb ryzen 5-öst az a GIGABYTE B450M DS3H, de ezen nincs se dupla hdmi se dp.
Fejből most nem vágom amin van dp+hdmi, de az már 30 körül lenne. -
bluyoo
nagyúr
válasz
SunMount3r #75560 üzenetére
Igen benéztem .... Meg is lepődtem, hogy csak annyival drágább.
De ha egy helyről rendelsz ugye csak egy szállítási költség ...... Szóval legtöbbször megéri egy üzletből vásárolni mindent.
Hát a B150-PRO ami már ATX méretű és HDMI-vel is rendelkezik (a H110M-Plus nincs), de ~3K -t ha fognál vele (a Z170-P most olcsóbb lett).
A H110-PLUS a legolcsóbb ATX méretű LGA1151 -es lap (+az egyetlen ATX-es DDR4/H110-es), szóval annyiért nincs jobb. Miért csak ATX?
De a Z170P árában már majdcsak megvan az Asus B150 PRO GAMING is. -
bluyoo
nagyúr
válasz
SunMount3r #75555 üzenetére
Ha nem tuning CPU (K-s) akkor max. a magasabb RAM órajel miatt érheti meg a "Z"-s deszka (kérdés neked megéri-e a pluszköltséget).
De ahogy láthatod max. a legolcsóbb jön ki a pénzedből.
USB-ből a legújabb (leggyorsabb) az USB3.1, az Type-C az pedig valószínű a jövőben jobban elterjed majd.
Ilyen szempontból az MSI -re figyelj, mert az USB3.0 -át "átnevezték" USB 3.1 -re, csak mögé dobták a Gen1 jelölést. A normális USB3.1 náluk USB3.1 Gen2.
Ha olcsóbban kijössz természetesen mehet online (ha nem tetszik a termék, 14 napig minden indoklás nélkül elállhatsz a vásárlástól). Személy szerint olyan üzletekből rendelek, hol van háztól-házig garanciaszolgáltatás. Így ha gond van a garanciaidőn belül, viszik-hozzák a hibás terméket.
Mondjuk a Z170-P nem is annyira drága ott, kb. 1-2K -val olcsóbban kaphatod meg máshol (pl.: [link], [link], ....). -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #75557 üzenetére
Hopp, most megtaláltam benne a Z170-P-is... Sajnos nem éppen olcsó hely, de konfig-ot netről?
-
Lámafans
aktív tag
válasz
SunMount3r #75549 üzenetére
Egy i3-mat akarsz tuningolni? Ne viccelgessünk már
-
Milka 78
nagyúr
válasz
SunMount3r #75549 üzenetére
Asus Z170-p.A másik két gyártó kompatibilitás terén neccesebb.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB DDR4 512GB SSD Radeon Pro 5500M garanciával
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Vision RTX 3070Ti 8GB GDDR6X Videokártya!
- Honor 200 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
- LG 32GR93U-B - 32" IPS - UHD 4K - 144Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest