- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- iPhone topik
- Mobil flották
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- iPhone 16 vagy Oppo Reno13?
- Android szakmai topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Redmi Note 13 Pro+ - a fejlődés íve
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Helló!
20 000 - 25 000 Ft közötti, ha olcsóbb mint 20 000 az sem gond természetesen, inteles 64 bites alaplapot milyet ajánlanátok?
Feltételek:
1.alkalmas legyen 45 nm -es Penryn CPU fogadására, akár 4 magos CPU-kkal is kompatbilis legyen
2. Lehetőleg ne tartalmazzon integrált VGA-t
3. SLI, illetve Crossfire nem feltétel, persze nem kizáró ok, ha van (jelenleg HD 3850-es VGA kerülhetne bele)
4. Elsősorban az ASUS-t preferálom.
5. Természetesen PCIe 2.0 legyen rajta lehetőleg.
6. DDR3 támogatása nem feltétlen szükséges, de jó ha van.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
7. Természetesen a chipsete, lehetőleg legyen a legkorszerűbb, ezen az árkategórián belül.
8. A Chipset hűtése csak passzív legyen.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Gyuri27 #6915 üzenetére
csak a PCIe 2.0 miatt kevés? oké, akkor egyrészt, mennyi a legjobb ár/érték aránnyal rendelkező x48-as chipsetes alaplap, másrészt ha csak a PCIe 2.0 miatt csúszik ki a keretből a dolog akkor az nem feltétel.
Az x48 esetében láttam lapokat majdnem 60 000 ért is, de mondjuk ha 40 000 Ft-ig nézzük akkor mi a helyzet ?
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
http://prohardver.hu/teszt/alaplapok_core_2_duo_ala_1_resz/gigabyte.html
ezekhez a lapokhoz mit szóltok, mondjuk 2006-osak, de azért megkérdezem.
Nem penryn kompatibilisek ugye ? A kérdés lehet úgy helyesebb, hogy csak az x48-asok támogatják a 45 nm-es penryn magos CPU-kat?
http://www.gigabyte.com.tw/Products/Motherboard/Products_Overview.aspx?ProductID=2314
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
A P35DS3 elég jó árban is van
3. kérdés vele kapcsolatban:
1. melyik a legerősebb penryn amelyiket még fogadni képes?
2. a BIOS-a milyen? Az ASUS féle BIOSokhoz szoktam.
3. Haverom ilyen alaplapot, állítása szerint 2006 végén 2007 elején vásárolt, ha jól emlékszik, akkor ez már nem egy új tervezésű lap, szóval tudtok, e olyan lapot, ami árban ezzel egy kategória, de még újabb tervezésű ( a chipsete pedig természetesen, valamint a hidak, passzív hűtésüek )? -
törölt tag
Az x48 még drága, de azért nincs kizárva, az x38-as lapok milyen árkategóriát képviselnek, illetve milyen plussz technológiákat kínálnak a p35-höz képest?
Amúgy sem valószínű, hogy nyár előtt vásárlás lenne, szóval lehet, hogy a p45-t is megéri megvárni. Bocs a sok kérdésért ,de 1997 1 Cyrix kivételével, mindig AMD volt, csak ugye most az intel jobban muzsikál. Az intel terén meg nem nagyo vagyok otthon, de azt úgy vettem észre, hogy a mostani cpu socketjük elég időtálló, mivel már elég régen a piacon van.
Esetleg van valami újabb foglalat is a láthatáron? -
törölt tag
Helló,
Rendeltem ma egy Asus M4A785D-M PRO alaplapot. uATX a gyártó honlapja szerint . A kérdésem az lenne, hogy kompatibilis e teljesen az
Aerocool Hi-Tech 7 Pro házammal. ?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Helló, még a jövő zenéje, de érdekelne, hogy milyen árkategóriában kezdődnek az olyan AMD- alaplapok amelyek a következő funkciókat tudják:
AMD rendszerre gondolok, és főleg ASUS alaplapra:- SATA Express
- Hardveres TPM Chip
- USB 3.0
- Normál méretű ATXAmi számomra fontos lenne ebből, hogy a Hardveres TPM Chip, mennyire gyakori? Mennyivel dobbja meg az alaplap árát? BitLocker-t használok Windows 8.1-től kezdve, most Pendrive segítségével. Egy tájékoztató árra lennék kíváncsi, 45k fölött nem nagyon szeretnék alaplapra költeni, és még nem is most esedékes, csak tájékozódni szeretnék. Köszi
-
törölt tag
válasz bluyoo #65499 üzenetére
Köszi, ez még ilyen érdeklődés csak nálam ,hogy mire számíthatok - és ezért nem írtam bele a DDR4-et mint követelményt sem, mivel még nem tudok olyan alaplapról ami támogatná. Pedig majd azt is meg akarom várni. Szóval nem sürgős a gépbővítés - pl PS4 konzolt is akarok venni előtte -, csak számításba vettem, hogy mik azok amik nekem majd kellenek új gépnél.
Ez a TPM csatlakozó hogy néz ki? Miben tér el, működését tekintve?
-
törölt tag
Van olyan alaplapgyártó amelyik Windows 10 kompatibilis alaplap, CPU hőmérséklet olvasó apllikációt is nyújt? Régen volt még az XP-s időkben az ASUS-nál, de most nem tudom, hogy van e jelenleg. AM4-es alaplapot akarok majd venni, mikor megjelenik, Hard Disk Sentinel az evidens nálam, de a hőmérséklet monitorozás gyári szoftverrel CPU-nál főleg nem lenne rossz. Vagy marad az AIDA64 licenc hosszabbítás mint opció.
-
törölt tag
Helló, erről az alaplapról mi a véleményetek?
-
törölt tag
válasz bluyoo #76611 üzenetére
Intel oldalról milyen ASUS lapot tudnál ajánlani, amibe lehet FX-et verő CPU-t tenni?
Az új FX-ről lebeszéltek (nem csodálom, mert elég korosak), de
1. Intelt megéri most venni?
2. Nem várható Intel terén foglalatváltás mint AMD-nél idén?
3. Melyik foglalat az időtállóbb Intelnél? -
törölt tag
-
törölt tag
válasz Májkii #76615 üzenetére
2009-ben vásároltam az első mATX-et, és nem sokkal később meg is fogadtam, hogy ilyet soha többé
Az oka, hogy kevesebb slot van, pl választhattam, hogy vagy a H727-es tunert hagyom bent, vagy veszek bele annak a helyére valamilyen mondjuk USB 3.0-s bővítőkártyát.
Most ezt nézem éppen:
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #76616 üzenetére
Vagy ezt:
m.2 SATA csatlakozó: Van
Maximum memória (GB): 64
Memória foglalat: DDR4
Memória foglalatok száma: 4
Memória sebesség (Mhz): 2133
Mini PCI-E: Nincs
mSATA csatlakozó: Nincs
PCI csatlakozó: Nincs
PCI-E x1 csatlakozó: 4
PCI-E x16 2.0 csatlakozó: Nincs
PCI-E x16 2.1 csatlakozó: Nincs
PCI-E x16 3.0 csatlakozó: 2
PCI-E x4 2.0: Nincs
Processzor foglalat: Intel 1151
PS/2 csatlakozó: 1
Raid: 0 / 1 / 10 / 5
S/PDIF optikai kimenet: Nincs
SATA 2 csatlakozó: Nincs
SATA 3 csatlakozó: 4
Táp csatlakozó: 24 + 8 pin
USB 2.0 kimenet: 2
USB 3.0 kimenet: 2
USB 3.1 kimenet: 2 -
törölt tag
válasz bluyoo #76621 üzenetére
Nos gondolni kell a jövőre... amiről nem tudom hogyan lesz, de jó lenne ha minél időtállóbb lenne.
Jelen állás szerint Asus Z170-A alaplap vs Asus Z170 Pro Gaming alaplap
2000 Ft eltérés van előbbi javára, és én úgy látom, hogy a lényegi különbség, hogy a Z170-A-n kettővel kevesebb az USB 3.0 port, de kettővel több a SATA3. Most nekem utóbbi tűnik fontosnak. Csak merevlemezből van 3 SATA-s, egy ODD és egy SSD is.
(#76622) Májkii: Az Asrock mint márka nekem még nem volt, mondjuk 1997 óta Intelem sem, tehát ez lesz az első inteles konfigurációm. Viszont 2003 óta csak ASUS alaplapjaim voltak. Az Asrock meg valami ASUS leányvállalat féle ha jól tudom.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz #41133696 #76623 üzenetére
Illetve nincs rajta PCI, de az sem baj, mert van egy X-Fi XtremeMusic kártyám de majd eladom
Szerk: Pont a drágábbikon nincs Eléztem, oké maximum marad az X-Fi
Szóval memória szempontjából nem lenne baj, ha minél gyorsabb lenne, persze nem sokkal drágábban, mert annél az a terv, hogy előbb veszek 2x 8 GB-ot, de amint lehet azt fel akarom még 2x8 GB-tal idővel tornázni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bluyoo #76627 üzenetére
Nos a következő a helyzet:
Egyrészt tegnap amikor megrendeltem, gyorsan át is utaltam a PCX-nek, ezt holnapra kapják meg, nem hiszem, hogy banki oldalon módosítani tudnék / növelni az összeget /.
Másrészt ez egy váratlan kiadás. Eredetileg úgy terveztem, hogy megvárom az AM4-et, és majd jövőnyáron amikor az a platform kiforr, és érkeznek az idén várható ZEN-eknél erősebb variánsok, akkor állok át.
A házat még ennek tudatában vásároltam meg: Aerocool PGS R Series Syclone II Black Edition Gaming Case USB 3.0 EN52063 Unboxing - Youtube
Külön tápegység néztem, SSD meghajtót, stb...
Egyszer már csináltam olyat, hogy darabonként raktam össze a gépem, ennek az eredménye lett ez:
Aerocool Hi-Tech 7 PRO - benne a gép adataival
Illetve hozzászólásban idővel frissítgettem:
Jó példa arra, hogy lehet majdnem 600 000 Ft elkölteni - az azóta belevásárolt hardverek mint például 3 TB-os WD merevlemez, AMD Radeon R7 370 stb nincsenek a táblázatban! - egy olyan gépre, amiben az alaplap 20400 Ft + a CPU 36100 Ft, a RAM pedig 35000 Ft [Geil Black Dragon 8GB 1066MHz GB24GB8500C5DC (4 x 2GB kit) 5-5-5-15 DDR2] tehát a triumvirátus együtt 91500 Ft-ra jön ki.
Frissített lista:
A tegnap rendelt termékek árai még nincsenek benne!
A változás akkor állt be a hozzáállásomban, amikor véletlen ránéztem, hogy mennyibe kerülne egy Windows 10 PRO az új gépre. 42 000 Ft. Aztán ott volt bennem az, hogy a jelenlegi alaplapomat ASUS M4A785D-M PRO bizony 2009 augusztusában vettem. Idén július 10-éig, a PUL licencet átvihetem az új alaplapra. Csak egy telefonomba kerül maximum a Microsoftnak. Ezután a dátum után, viszont hozzárendelnék a 7 éves gépemhez végleg, ha pedig az egyébként sem túl drága - de becsületére legyen mondva, hogy 7 évet csak ledolgozott, és kihajtotta tőle telhetően a Phenom II X4 945-ös CPU-t - tehát ha elromlik a lap, akkor így jártam a licenccel...
Az egész alapjául szolgáló Dobozos Windows és egy OEM 7-es a másik gépemről
Előbb ugye az FX-nél próbálkoztam, le is döbbentem, hogy az AMD ennyire le van maradva, hogy 2012-es CPU-kat árul 50+K-ért... Azután született meg bennem az, hogy platformot váltok. Ha pedig váltok, akkor legyen minél korszerűbb, kapjam meg mindazt amit az AM4-től vártam volna. Azaz legyen DDR4, USB 3.0 és USB 3.1, valamint m.2, SATA Express.
Azért ragaszkodtam az ASUS-hoz, mert 2003 óta mindig ASUS lapokat használok. Jó példa, hogy a 2004-es tervezésű de 2005-ben vásárolt ASUS A8N-SLI egy AMD Athlon 64 X2 4200+ CPU társaságában és 3 GB RAM-mal, valamint egy HD3850-es VGA-val megtámogatva a fentebbi képen látható OEM Windows 7-et Windows 10-re frissítvén (egyedül 64-bit ről kellett 32-bitre ) váltani, a szüleim lakásában teljesít szolgálatot. Az a lap még OEM Windows XP Professional x64-gyel lett vásárolva, majd lett licencelve rá Windows Vista Home Premium 64-bit, és később Windows 7 Home Premium 64-bit is. Jelenleg Windows 10 Home OEM van rajta. Ott nincs ilyen opció, hogy költöztethetném újabb alaplapra, az a legszigorúbb értelemben OEM.
Tehát hirtelen jött az elhatározás. CPU-nál és RAM-nál az árszint szabott ebből kifolyólag határt. Megnéztem, hogy az Invitel + Telekom + Távhő számla mennyit tesz ki, és a kimaradóból vásároltam az alkatrészeket. Annyi fog történni, hogy a jelenlegi elsődleges gépemből a házat, az alaplapot, a CPU-t és RAM-ot el fogom adni, jó eséllyel a szomszédomnak. A 2003-as ASUS A7V8X-X LAN + Athlon XP 2200+ 1,5 GB RAM-os konfigurációmat is neki adtam el, most is működik, csak a Chrome már nem megy fel rá, és lehalt nála az egyik merevlemez. Illetve a 32-bites OEM Windows XP-nek harangoztak.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz Brett001 #76634 üzenetére
Az AMD-nek nekem gondja volt a memóriákkal.
Az ASUS A8N-SLI-ben 400-as DDR I-esek vannak, mindegyik Kingmax, 2 darab 1024-es és 2 darab 512-es, ha nem 333-on futnak, húzás nélkül is fagy a rendszer, de ez így vanrégóta, szóval 333-on futnak.
Az ASUS M4A785D-M PRO-ba a már említett gyárilag tuningolt 1066-os Geil RAM-ok vannak KIT-be vásárolva. Ha nem 800-on futnak akkor BSOD... szóval 800-on futnak, ez is a platformváltás mellett szólt.
Igen, CPU-nál most számított az ár, egyébként is jóval drágább mint amennyiért a Phenom II X4-et vettem újonnan. Mondjuk azt nem gondoltam akkor, hogy majdnem 7 évvel később ugyanúgy 4 magos CPU-t fogok kénytelen venni
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bluyoo #76627 üzenetére
Oké, az lesz, módosítom a megrendelést, RAM-ból erősebb megy bele Corsair 2x8GB DDR4 3200MHz Vengeance LPX Red CMK16GX4M2B3200C16R memória
Az alaplap ugyanúgy marad ASUS Z170-A CPU-t meg jövő hónapban veszek bele.
-
törölt tag
-
törölt tag
válasz bluyoo #76683 üzenetére
2 héten belül orvosolni akarom
Köszi
(#76684) Teaway : Arra azért rá kell készülni, még zenét sem tettem alá, mert egész nap a postást vártam... reggel 7 órakor már ki volt írva, hogy kézbesítés alatt, aztán 17:30 körül ért ide. A szokásos délutáni két óra alvásom kimaradt Igazából még teljes kicsomagolós videónak sem mondanám, mert nem vettem ki az alaplapot a dobozából
-
törölt tag
válasz bluyoo #76689 üzenetére
Nos az a helyzet, hogy én egy előnyt tudnék mondani erre még: a házam - Aerocool PGS R Series Syclone II Black Edition Gaming Case USB 3.0 EN52063 Unboxing hetekig nem volt kapható sehol, és még meg is jegyeztem, hogy kb az utolsót vittem el belőle
(#76690) air76: Az lesz benne nekem is
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Elsőnek én is pirosat rendeltem, amikor még a PRO látványvilága bennem élt.. utána módosítottam amikor leesett, hogy ez a lap nem fekete piros színvilággal operál.
Lehetett volna kék is, mert a házamhoz ment volna, de az meg nem volt a PCX-nél így lett fekete,
Csináltam egy hosszabb videót ASUS Z170-A bemutató, kicsomagolás
A kameráról kicsit megfeledkeztem
-
törölt tag
válasz bluyoo #65502 üzenetére
ASUS Z170-A-hoz ilyet rendeltem: https://www.asus.com/support/faq/1006213 (A bestmarkt.hu-tól egyébként)
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
Állásajánlatok
Cég: HC Pointer Kft.
Város: Pécs
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest