- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Yettel topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- MIUI / HyperOS topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei Watch Fit 3 - zöldalma
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
thomeef
őstag
válasz
Create. #100631 üzenetére
Komolyabb gyártók a típus adaplapján feltüntetik hgy melyik alaplappal kompatibilisek, ennél a márkánál nem látok ilyet...
[Pcpartpicker] szűrése alapján jó rá.
-
-
-
SZKEBE75
senior tag
-
válasz
Create. #96857 üzenetére
Megnéztem, de közben belegondoltam, ez rossz irány. Ha minimum fordulatszámos ventik lennének, akkor pont az, hogy miért áll le?! Akkor nulla Celsiusnál is mennie kellene a minimum fordulaton. De itt az van, hogy ha a saját, default beállításán kívül beállítok bármilyen egyéni profilt, egyszerűen leállítja a ventiket. Előző lapoknál forogtak a beállított fordulaton a +/- ráhagyás mellett. Ezt a még a hót primitív AI Suite is viszonylag pontosan kiírta. Egy 75 ezer forintos lapnál meg had én döntsem már el, hogy mekkora hőmérsékleten, milyen fordulaton forogjanak a ventik. Lehet, hogy BIOS-ban be lehet állítani, de egy 75 ezer forintos alaplapnál had állítsam már be szoftveresen, Windowson belül, ha akarom.
Nem véletlenül voltak nekem averzióim az MSI-vel. Be is igazolódott. Lehet, hogy kifogtam egy olyat, amin hibás a chip, vagy mittoménmi, ami vezérli a ventiket, megtartja a beállításokat, de ez nem mentesít attól, hogy negyedszer is befürödtem az MSI-vel.
-
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Create. #96796 üzenetére
ha nem sürgős, megvárhatod az Aorus-t, papíron az a legjobb választás (ha nem kell usb-c header).
a B550 chipset egy nagyságrenddel hűvösebb, mint az X570, az Aorus anandtech-es tesztjei alapján megfelel a passzív borda is teljesen. az MSI esetében a venti inkább az M.2 NVMe drive-nak szól és ez rendben is van, mivel egy 4.0-ás SSD melegedni fog szépen. illetve ha mégsem, továbbra is kikapcsolható.
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Create. #96794 üzenetére
ha a VRM prioritás, akkor Gigabyte vagy MSI B550I. az MSI lapon le lehet kapcsolni a ventit bios-ból (még nem jutottam el az építésig, hogy megnézzem). vagy eselteg Alzán volt múlt héten egy full garis bontott B450 ROG Strix olcsóbban, az is jó opció lehet, ha még megvan, én majdnem azt hoztam el (itthoni hálóra tervezek 2.5G-t, csak ezért esett ki)
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Create. #96792 üzenetére
az Asus és az Asrock Intel vezérlővel van szerelve, amivel akadhatnak gondok 2.5G LAN esetén. folyamatosan foltozzák és nem törvényszerű (inkább csak szóbeszéd a külföldi fórumokon, gyakorlati példát nem sokat írtak, de jelen van). sokan emiatt hajlanak az MSI-re és a Gigára. a négy lap közül az Asus VRM-je a legkarcsúbb és a Gigabyte a legjobb, pont fordítva, mint B450 esetében. az Asus deszka szép, de a rear I/O valami nevetséges rajta szerintem. én ebből hármasból az MSI-t húztam be nem rég, többek között a fenti szempontok miatt. ha a VRM fontos és nem sürgős, akkor várd meg az Aorus-t - bár valószínűleg az MSI vagy az Asrock is simán megbírkózna a 4700X-el (szerk.: mondjuk azért előbb jöjjön ki, mi előtt ilyet kijelentek
)
szerk.: ha a front USB-C fontos, akkor a Gigabyte esik ki mondjuk.
-
pecccccccca
őstag
válasz
Create. #96683 üzenetére
Szervizben van a gép. Bevizsgálták és azt mondták, hogy az alaplap ment tönkre, de ők nem tudnak beszerezni.
A tápot én is mondtam neki, hogy azt már csak ajtókitámasztónak max. Főleg, hogy nem fogta meg a túláramot.
Pontosan nem tudom mit kommunikált a biztosítóval, de az utolsó infóm, hogy új kell. Aztán lehet ő is félreértette.
Na akkor mindent pontosan megkérdezek. Köszi. -
MZsoltee
veterán
válasz
Create. #96668 üzenetére
Másképp látjuk. Az X570 és a B550 tudása között majdnem nulla különbség van. VRM-ben sincs különbség. Ugyanazt a tudást olcsóbban meg lehet kapni. Akkor minek az X570-es lap? (Kivéve ha kell a sok PCI-E 4.0, de az a felhasználók elenyésző százaléka.)
A B550-et is kiadhatták volna amikor azt X570-est, csak nem akarták, mert akkor nem lehetett volna ennyi pénzt lehúzni az X570-el. -
Milka 78
nagyúr
válasz
Create. #92587 üzenetére
Ha csak a vrm részt nézzük akkor a Giga egy kicsit jobb eresztés és nem is melegszik annyira, ezen felül az ASrock-al volt némi gond a memória kompatibilitással, de ezen ugye folyamatosan próbálnak változtatni, javítani.
Mondjuk a fent említett vrm különbség nem a te procidnál fog kijönni, azzal vígan szaladna mindkettő, inkább egy masszív all core oc-s/jól megfeszelt 3900x-nél lenne különbség,de ott sem olyan hű de nagy.
Viszont futnék a First-el még egy kört, hogy más nagykerből nem e tudják megszerezni a Steel Legendet 3 évvel, mert kb az összes többi x570-es Seggszikla 3 évvel van náluk árulva. -
Milka 78
nagyúr
-
dugo_
veterán
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Create. #86874 üzenetére
Ja csak éppen sokat nem ér vele. Több játékban (FC5,BF1) is ledadogott a 8600k a 6 szálával (éppen téma a kávésba is), így az 1080ti alá még inkább 8700-est választanék. 12 szálat nem fog ellensúlyozni az órajel különbség és ha a jövő ez irányba halad akkor jön még pár játék ami 8 magra is szépen skálázódik.
-
lacus83
senior tag
válasz
Create. #86741 üzenetére
A Gigabyte berendelve,mint mondtam Oc nem lesz, eleve non K a CPU is. 6 mag bőven elég. 4ghz a plafon, így is többet ér egy I3 8100nal vagy egy 7ik genes I5nél.
Gigabyte lapjaim voltak már 1 magos Pentium óta, most vissza térek hozzájuk. Asus túlárazva tudáshoz képest.
Asrock tetszett, de inkább kihagyom.Pedig először az volt a favorit.
Egy jobb Bs lap is drága, H persze Raidel több meg több Pcie.Amúgy meg ott lesz a 14 nap elállás
Tapasztalat meg legalább lesz Gigabyte ról is.Megosztom majd ha érdekel valakit. -
#Morcosmedve
veterán
-
Top cat
addikt
válasz
Create. #86717 üzenetére
Vedd fel a kapcsolatot Cink_Elek-el. Ő szokott ilyen hibákat javítani.
-
Savanya
addikt
válasz
Create. #86706 üzenetére
Sajnos elég sok ilyen Asrock-val találkoztam ami vadi újonnan már láb görbült volt ... Hiába küldőd vissza azonnal gari megvonás lesz belőle sérülés miatt . Ahogyan el van görbülve azt csak úgy lehetne elrontani hogy valami szöszös ruhával áttörlöd a lábakat . Beleejti a procit az picit másképpen néz ki .
Kell most valaki aki meg tudja javítani vagy cserélni a foglalatot .
-
jokeph
nagyúr
válasz
Create. #86699 üzenetére
Ajajj... gyárból hogy egy ilyen kijöjjön, annak ezreléknyi esélye sincsen.
Teljesen bontatlan volt az alaplap, mikor megjött ?
Ha igen, akkor sanszos, hogy user hiba...
Azért csak be kellene próbálni a gariztatást...
Vagy van aki itt a PH!-n socket javitással foglalkozik, egy misét az is megér, főleg ha valami ütősebb lapról van szó.
(#86701) cibus :
nyilacska egy dolog..... körbe-karikába annyi kivágás van, hogy nem igazán lehet (ne) rosszul pozicónálni - persze ha helytállna amit irtál, akkor egyértelműen gariztatható lehet.
-
cibus
senior tag
válasz
Create. #86699 üzenetére
Össze rakta? Nem indult el? Na vajon??? XD gratulálok... Ott a nyilacska. Bár láttam már olyat, h rosszul volt felfestve a nyíl. Nézzétek meg. H ha nyíl gond, akkor az lehet garanciás reklamáció alapja, hisz a papír is úgy mutatja, h nyíl a nyilhoz. Tehát csak követte az utasítást. Innentől gyártói gond.
Jah, nyilacska gond nagyon ritka. Gondolom inkább rossz osszeszereles
-
cibus
senior tag
válasz
Create. #86687 üzenetére
Szempont. Hát nem tudom... :/
Msi parti vagyok nagyon vga-ban, szóval jo lett volna a gaming m5, de akkor rá beszéltetek az ASRockra (gaming k6), mert ár/értékben jobb és ugyan azt tudja. Annak nagyon bejön mindene. Az usb c külön jó, h ott van, de nem létfontosságú. Aztán az egész alaplap ahogy kinéz, az nagyon jó. Msi gaming m5 is nagyon jól néz ki.
Szóval a kettő között van valami különleges, pro/kontra?
Vagy az msi-nek esetleg vannak valami hibái, h inkább az ASRockra beszéltetek le róla, vagy csak azért mert olcsóbb?
-
válasz
Create. #86522 üzenetére
Ryzen 2700x 100eft
Cpu hűtő 15-20eft
Asus prime x470 pro 55-60eft
Gskill ripjaws v 3200mhz 16gb 55-60eft
Fsp hyper m 600w 19eft
Sapphire rx580 8gb nitro + 113eft
240gb ssd 20eft
2tb hdd 18eft
Meg valamilyen jól szellőző ház 25-30eftEz így minimálisan drágább, de minőségibb jóval. Meg jó lenne leírnád, hogy mire kell a gép. Ha játékra lesz, akkor inkább 2600x-et vennék 1070gtx-el.
-
válasz
Create. #85533 üzenetére
Ha z-s lapot veszel (h illetve b még pár hétig nem lesz, ha jól emlékszem), akkor i5 8400 mellé mind1 melyiket veszed (pár napja kérdeztem és ezt a választ kaptam), ha később váltani fogsz k-s procira, akkor a tuning miatt már nem mind1, de arra meg majd ajánlanak vmit. A lényeg, hogy 3xx chipkészletes lap kell.
Az a hűtő ajánlott kategória, bőven elég egy i5 8400-hoz. A B360 lapok nem tudom, hogy megjelentek-e már, de mintha még pár hét kellene hozzá. Azért várj meg vkit, mert mintha a h/b chipkészletes lapokat gyengélték volna vmiben.
-
Rony949
őstag
válasz
Create. #85533 üzenetére
Kösz, akkor valamit nagyon félreértelmeztem. Azt hittem ez is valamiféle húzás, tuningolás.
Akkor egy mezei B360-as lap is elég lesz hozzá gondolom.
szerk.:
Én erre gondoltam, 10e forintos hűtő: Be Quiet - Pure Rock -
Kódos
aktív tag
válasz
Create. #75720 üzenetére
Hát ez mókás
Már holnap ideér a csomagom nem mondhatom le...Akkor mégis hány cm eltérés van egy mATX és egy sima ATX lap között? A proci úton tehát ha nincs mATX rá akkor muszály vagyok ATX venni a többi kikötéssel...Épp eszű ember nem tesz ilyet de ha nincs megoldás kicsit átalakítom a gépházat egy fűrésszel
Aztán majd veszek egy normális gépházat
-
bluyoo
nagyúr
válasz
Create. #75648 üzenetére
Természetesen M.2 slot-ba csak M.2 -es SSD-t tehetsz [link].
"Az M.2 (NGFF) formátum"
Ha érdekel látogass el a Milyen SSD-t vegyek? topic-ba.(#75652) Create.
Szívesen! Remélem sikerült segíteni. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Create. #75639 üzenetére
Úgy látszik az éjszakai műszak után mindent benézek .
Igen a Combo esetében 2DDR3 +2DDR4 slot van.
Hogy márkán belül javasoljak a B150M Pro4 lenne számodra meglelő. -
bluyoo
nagyúr
válasz
Create. #75634 üzenetére
Hi!
A kinézett lap és az összefoglalóban lévő H110M-HDV között kemény ~1K-van .....
Az 50K-s VGA és a 60K-s CPU mellett nem hiszem, hogy probléma lenne.
A chipset-ek közötti különbség: LGA1151 chipsets
Viszont szerintem az ODD mára felesleges. -
válasz
Create. #75633 üzenetére
még annyit szeretnék, hogy néztem az ajánlott lapokat az összefoglalóban, de azok elég drágák és pl 4 ramslotra nekem nem is lenne szükségem, az se érdekel, ha usb is csak 2.0., sata3 viszont legyen rajta illetve stabilan menjen. A chipsetek közt van teljesítmény beli különbség, tehát egy h110-ben lassabbak a dolgok, mint egy b150-ben?
szerkesztésről lecsúsztam
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! I7 6700 / Rog RX580 8GB / 32GB DDR4 / 500GB SSD
- Apple iPhone 13 Mini / 128GB / Gyárifüggetlen / 12Hó Garancia / 84% akku
- BESZÁMÍTÁS! LG 24MB35PM 60Hz FHD IPS 5ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z390 i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Corsair Carbide Series 200R 600W
- Telefon felvásárlás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest