- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Amartus
senior tag
válasz
jim bcs #79345 üzenetére
Ha jól értelek, akkor két választásom van, vagy DDR3-as lap 4xxxproci és marad a mostani 1,5V memória, vagy 6xxx proci DDR4-es memóriával.
Kérdésem, hogy van-e értelme maradni a 4xxx procinál? Illetve a leírt feltételeket(stabilitás, tartósság, nincs tuning, GTX1070 GS kártya) figyelembe véve tudnál/tudnátok-e ajánlani alaplapot és/vagy chipset-et 4xxx-hez, 6xxx-hez? -
Redneck
nagyúr
válasz
jim bcs #79285 üzenetére
Nem adom lejjebb inkább B150 és hűtött VRM. Már csak azt kell kitalálnom hogy Skylake lesz-e vagy marad a Haswell és a DDR3. 4460 vs 6400 vagy a drágább 6500. Több szálon fut a cselekmény, a lehető legjobb ár/sebesség a lényeg.
A házhűtésem jó. Két nagy venti fújja jobbról balra a VGA-t és a CPU-t. Hátul pedig egy kicsi fújja ki a meleget. AMD mellé 125W TDP OC processzor mellé jól jött, nem is volt meleg a házban. VRM hűtés természetesen volt.
-
Redneck
nagyúr
válasz
jim bcs #79282 üzenetére
Tényleg. Amúgy már teljesen belezavarodtam. Nem tudom nem-e elég nekem egy olcsó deszka 2 memória slottal. Az a bajom hogy azok jellemzően hűtetlen VRM résszel vannak szerelve. Dilemma megy az 1x8GB és a 2x4GB ügyében is. Valaki szerint nem jó a 4 RAM modul, de én használtam úgy AMD konfigot is.
Gyakorlatilag ez a dilemma:
H110 hűtött VRM 2 slot, vagy B150 hűtött VRM és 4 slot.A lényeg az lenne hogy ne legyen drága, de ne szívassam meg magam. Ki tudja mikor veszek még RAM-ot. Gagyi deszkát még sosem raktam semmibe, de most minden pénz számít.
Az sem mindegy hogy most Kitet vagy egy modult vegyek. Jelenleg is Kit van, és évek óta nem raktam össze Kit nélkül gépet.Szerk:
Megnéztem a H110 teljesen felejtős, csak a B150 játszik. Mondjuk ennél a chipsetnél is kb ez a két elérhető árú értelmes deszka. A többi vagy VRM hűtő nélküli vagy drágább. -
Milka 78
nagyúr
válasz
jim bcs #79248 üzenetére
Hát arra a két lapra ez pont nem igaz,kb olyan mintha a K4-em lenne egy Extreme 6 szintjén
Már alapból a vrm vezérlés is komolyabb (pl az MSI csak 4+2 analog/hybrid ami még az Extreme 4 szintjét is alulmúlja),komolyabb komponensek és itt még a fázisok/tekercsek számáról nem is beszéltünk.Nem egy kategória a kettő,független attól hogy melyik milyen deszka :
Baszus engem meg leráztak az I-ben,mert direkt kérdeztem.3 év és kész (mert ugye anno a kisker már alapból adta az 5 évet),bár én voltam egy b@rom,hogy nem egyből a nagykerbe mentem válaszért -
Milka 78
nagyúr
válasz
jim bcs #79223 üzenetére
Őőőő ebből a nagyja egy szinttel lejjebb van pozicionálva.Az a két MSI esetleg jó lesz a Extreme 4 szintjére,(de attól gyengébb a vrm része) az UD3 meg az alá a gyenge oc teljesítménye miatt.
A Saberre meg nálunk nem adják az 5 évet.Most kellett volna szereznem egyet,de sem az Ipon,Aqua,Best/Hardverker,First,Blue,stb... nem válla rá csak 3-at.
-
dannyl
addikt
válasz
jim bcs #79192 üzenetére
Köszi! Ezekhez képest az ASRock Z170 gaming K4 hol helyezkedik el? Mert az is tetszik amúgy, és szeretem a márkát is (ASRock-ról váltok épp).
Szerk.: illetve a 2 MSI-n, és az ASRock-on van-e valami ledes csodavilágítós megoldás? Nem tehetek róla, engem ezekkel megvesznek kilóra
-
törölt tag
-
whiteman0524
aktív tag
válasz
jim bcs #79013 üzenetére
Köszi hogy említetted! Igen én is e között meg az általam említett MSI között vacilálok (pontosabban, én a wifi verzóval szemezgetek, de a wifi-t leszámítva gondolom hogy ez kb. ugyan az). Most az utóbbi napokban inkább az MSI felé húztam, mert az kb. ~5 rugóval olcsóbb és úgy gondoltam hogy nem kellenek nekem az Asus extrái. Viszont így hogy javaslod, lehet hogy mégiscsak benevezek az Asus-ra.
Ha már szóba került, akkor lenne pár kérdésem/megjegyzésem. Ami totál felesleges nekem az Asus lapon az a ledes világítás. Ezt ki lehet kapcsolni teljesen? Már olyan értelemben hogy jó lenne ha pl. hideg indításnál se villogna. A másik ami nekem szemet szúrt, hogy az Asus-on nincsen USB 3.1 az MSI-on viszont van, mondjuk ez annyira nem nagy érvágás, nekem a 3.0 is elegendő lenne. A harmadik és a legfontosabb a Kaby Lake támogatás, mert nem szeretnék hozzájuk új alaplapot venni. Az MSI már kiadta közleményben hogy az összes lapjuk támogatni fogja az új procikat. Ha jól tudom, akkor azóta az Asus is jelezte ezt, de ebben nem nagyok biztos. Erről van valami infód esetleg?
-
-FLY->
őstag
válasz
jim bcs #78311 üzenetére
"~2k-val fentebb legyen inkább MSI B150M MORTAR, vagy még jobb ~29k körül az MSI B150M NIGHT ELF."
Night Elf nagyon tetszetős. ALC1150 hang elég jó körítésben, szeparálva. I219 inteles lan, ahogy túrom a kinti fórumokat, elég nagy kedvenc ez az integrált megoldás. Csatikban erősebb azért a Mortar, de kb pont megérheti a felárat, ha a fenti két dolgot nézzük. Eléggé gondolkodóba estem.
-
Májkii
senior tag
válasz
jim bcs #77550 üzenetére
Úgy értettem hogy a hasonló árú Asus lapokkal egy szinten van, csak kicsit rosszul fogalmaztam.
Miért sikerült rosszabbul az Asus-nak ez a széria mint mondjuk egy Gigának? Gigabyte lapokkal az elején voltak gondok.
Nem módosítottam semmit, belassult a céges net és a görgetésből szerkesztés lett. - jim bcs
[ Módosította: jim bcs ]
-
Frenky89
addikt
válasz
jim bcs #77424 üzenetére
Közben felmerült, hogy lehet jobban járnék a 1151-es platformmal, de ennek ellenére a kérdés hasonló csak Z170-re lefordítva:
ASUS Z170-A
ASUS Z170 PRO GAMING
ASUS Z170-PRO
ASUS MAXIMUS VIII RANGER
Esetleg valami más, ami a CPU ventin kívül legalább még két független "csatornán" tud PWM-es szabályzást? -
Frenky89
addikt
válasz
jim bcs #77424 üzenetére
Köszi!
A hagyományos PCI miatt egyébként is inkább a GAMER-t és az A-t néztem. (Jól jöhet még a régi Xonar-om számára, ha nem jönne be se a Supreme FX, se a Crystal Sound.)
DisplayPort és Thunderbolt nélkül megleszek, tehát akkor GAMER. Legfeljebb elmorzsolok egy könnycseppet, amiért nem jár hozzá Q-Connector (szerintem annyira alap kényelmi feature, hogy minden laphoz mellékelni kellene). -
válasz
jim bcs #77046 üzenetére
Jó, akkor még várok a váltással
Kár érte, de legalább ha egyszer váltok, akkor teljesen.
Egyébként alaplapokból egyik sem jó, mert szükségem van pci slotra mindenképpDe mindegy is, akkor majd z170-es lapot nézek, azok közül meg tudok választani, de még úgy is ráérek...
Azért köszi -
-
-
Chaser
legenda
válasz
jim bcs #76754 üzenetére
nem tuningolni akarok, alul tuningolni
cpu supportnál ott van a 91w-os i7 is, elég csúnya lenne ha probléma nélkül nem működne benne
anno kis 10k-s gb lapban g31-es chipsetben k_vadot is megrángattampedig az nem kicsit többet evett mint egy mai i7
de már csak lefelé vinném a feszt, nem kifejezetten a fogyasztás miatt, de kisebb fogyasztás kisebb hőtermelésdesktop cpu-kat mindig úgy használtam max órajel a lehető legkisebb fesznek, nem kell eist meg hasonló baromság, sok sw - játékok anno - kifejezetten érzékeny az órajel kapcsolgatásra
notebookjaimban is max órajel van, csak ezeknél nincs alulfeszre lehetőségkompatibilitás ha hűtőre gondolsz már tiszta
kiestem már nagyon a desktop történetből, utoljára nemrég egy hp ws-em volt xeonnal 6+6 magos i7-tel, ott nem kellett nézni mi jó mi nem mert komplett rendszer
előtte meg legalább 6-7 éve semmi desktop
-
#Morcosmedve
veterán
válasz
jim bcs #76493 üzenetére
MSI 10k-val több, lényegében a semmiért, ezért nem azt mondtam. Hangártyában továbbra is tartom, hogy erről csak bővítő kártyával lesz előrelépés, ha nem lenne elég.
Volt Maximus Formula VI-VII is, X99 Gaming 5P, most Hero VIII van, mégis jobb a Creative X-fi Titanium (Asus Phoenus-om is volt, annál is, arról nem beszélve, hogy nem fért rá 40k-ért egy front audio panel, de tápcsati meg kellett rá)... Egyébként nagyon jók a Supreme-creative gyáriak már, de elfogy a hangerő mindegyiknél. -
-
törölt tag
válasz
jim bcs #76222 üzenetére
Miért nem elég a HDMI?
Nekem elég lenne, de kezdeti időben csak Celeron/Pentium lesz.Azokról pedig ezt kell tudni:
Max Resolution (HDMI 1.4): 1920x1080@60Hz
Max Resolution (DP): 2560x1600@60Hz
Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel): 2560x1600@60Hz
Max Resolution (VGA): 1920x1200@60HzMíg i3/i5/i7:
Max Resolution (HDMI 1.4): 4096x2304@24Hz
Max Resolution (DP): 3840x2160@60Hz
Max Resolution (eDP - Integrated Flat Panel): 3840x2160@60Hz
Max Resolution (VGA): 1920x1200@60HzAmit amúgy nem értek.
Mert mindkettő 1.4-es.
-
törölt tag
válasz
jim bcs #76219 üzenetére
Akkor konkretizálom. MSI H81M Eco-ra gondoltam, ami elég jó H81-nek tűnik. Ezen Intel LAN van, ami nekem kritérium. Mérete legyen mATX. E mellett HDMI vagy DisplayPorton tudjon legalább WQHD felbontást. Más nem igazán érdekel. Ezt találtam a legolcsóbbnak ezeknek megfelelően, Haswell processzorokhoz.
Most jut eszembe, hogy a Haswell procik HDMI-n csak FullHD-t tudnak megjeleníteni. Így az Intel LAN + DP @ WQHD miatt csak a drága B85 Vanguard jöhet szóba.
-
duo
addikt
válasz
jim bcs #75707 üzenetére
"majd az ido eldonti" ettol a valasztol feltem
zarlattol tulmelegedestol elpukkano kondiktol tartok.ezert is kerdeztem a masik topikban egy kicsit komolyabb hutorol a gyari megoldas helyett.(ott meg kerdezek egyet) 5 evre tervezem a gepet. altalaban ennyire tervezek az elozoeket is kihordtam eddig. aopen->asus->dell->es most az asrock van.
koszonom a segitokeszseget. Illetoleg a tobbieknek is.☺ -
ViZion
félisten
válasz
jim bcs #74990 üzenetére
Nem akarom bántani az MSI-t, mert hozzám főleg az "osanos-teszkós" olcsó gépek kerülnek, a legolcsóbb MSI deszkákkal, amik ki is rohadnak a konfig alól, elég hamar. Nyilván Asusnak is vannak olcsó, de legalább sz@r deszkái... Viszont így, h klolléga már nem erőlteti a kis gépet, mATX-nél a "tartalék" 2 db ram foglalat sokat érhet, ha mégiscsak kevés lenne a 16 GB.
-
zzola
titán
-
Gothmog
senior tag
válasz
jim bcs #74932 üzenetére
Rendben, nagyon szépen köszönöm a felajánlást!
Ha e mellett a lap mellett döntök végül (valószínűleg ez lesz, bár tényleg van bennem némi szentimentalizmus a Gigabyte felé), akkor mindenképpen megkereslek. De ez április közepe táján lesz. A konfigot fejben/papíron már összeraktam, csak az alaplap/VGA páros nem kristályosodott még ki a fejemben.
A BIOS-szal valószínűleg MSI esetén sem lesz gond, vásárlás/gépösszerakás előtti héten áttúrom a kézikönyvet (mi hol van, mik vannak default-ban, ezek közül esetleg mit kell megváltoztatni majd stb.). Nem vagyok egy nagy szaki, de azért az alapdolgokkal elboldogulok. Viszont a sok program és extra opció lehetőség (OC genie, Killer Lan finomállítások stb.) közül majd szívesen venném a tanácsokat, hogy mi az, amire pillantást sem érdemes vetni, és mi az, aminek lesz haszna/értelme. -
Gothmog
senior tag
válasz
jim bcs #74926 üzenetére
Köszi szépen a segítséget!
Majd megálmodom még azért (április környékén lesz aktuális a gépcsere). Az utolsó három deszkám Gigabyte volt, már megszoktam a márkát, és mindig megbízható volt, úgyhogy valahogy odafelé húz a szívem, még ha az MSI valóban komolyabb darab is. (A mostani előtti Giga deszkám pl. egy kollégám gépében él tovább: 10 éves múlt, de még elemcserére sem volt szükség és tökéletesen működik a mai napig.) Na meg megszoktam már a sokak által szidott Gigabyte BIOS-t is. (Tényleg vannak marhaságai: a normális ventivezérlés például régen se ment nekik, és ahogy olvastam, a mai napig nem tudták tisztességesen megcsinálni...)
Meg ahogy elnéztem, az MSI-hez jár egy csomó program, amelyek számomra újak, ellenben legalább végig kellene mindet böngészni, hogy mi az, ami fontos és szükséges (vagy olyan default beállítása van, amitől isten ments!), és mi az, ami inkább csak fingfestés. Néztem a lap kézikönyvében a BIOS-t is, és elég idegenül festett elsőre a felépítése/"tagolása"...
(A Gigánál, amikor belelapoztam a kézikönyvbe, a - számomra - újfajta UEFI ellenére, rögtön láttam a "régi logikát". Plusz a Gigánál csak F2, és szinte otthon érzem magam.
)
Na mindegy, van még idő, majd ha aktuális lesz, akkor eldöntöm. Bár azt hiszem, egyik lap sem rossz vétel, tehát mellé nem lehet lőni velük. Maximum az MSI tényleg egy játékosabb, "nyúzást" jobban bíró darabnak tűnik.
Ám - valahol félúton a 35 és 40 között - már inkább a nosztalgia hajt, tízen- és huszonéves játékokkal vagyok el a leginkább, ha nem éppen dolgozom a gépen, a technika pedig maximum egy-egy olyan új cím miatt kell, ami valamiért még megfog. De "nyúzni" ezek miatt sem akarom a gépet. Számomra elegendő egy szimpla, de stabil alaplap, amin megvan minden szükséges funkció, de nincs túl sok extra, hogy összezavarjon, és teszi a dolgát, ahogy kell.)
-
Gothmog
senior tag
válasz
jim bcs #74924 üzenetére
Köszi, de annyi kérdésem lenne még, hogy a hardver komponensekre is érted a jelentős minőségbeli különbséget, vagy pedig főleg a szoftveres támogatás/rendelkezésre álló programok az, amiben az MSI erősebb? Mert utóbbi őszintén szólva nem igazán érdekel. Én általában belövöm kb. alapra a gépet a szükséges mértékű, de minimális finomhangolással (memória megkapja az xmp profilt, energiatakarékossági beállítások, hőfok határok stb.), és utána nem érdekel semmilyen házhűtő ventik fordulatszámát szabályzó program, meg játék közben az fps-t és hőfokokat a képernyőre kiíró alkalmazás stb. Ezeket élből fel sem telepítem (vagy annyi időre rakom fel, míg belekukkantok, majd törlöm is őket a fenébe.) Számomra a stabil BIOS, működő meghajtóprogramok, jó kompatibilitás a lényeg. (Sőt, ha stabil a BIOS, nincs semmi problémám, pl. akkor azt nem is update-elem. A mostani, már igen öregecske lapomon (egy EX58-as Gigabyte) konkrétan 2009-ben frissítettem utoljára a biost
)
De ha a tranzik, a VRM hűtés stb. tekintetében jobb az MSI, akkor nem kötekedek, hanem az választom
A VGA-nál is jobb lenne az MSI? A Giga kártyáján (a háromventis gaming verzió) kicsit komolyabbnak tűnik a hűtés (hőcsövek száma, bordák összmérete), és coil whine-ról is ritkábban olvastam panaszkodást, mint az MSI-nél.
-
-
-
Lámafans
aktív tag
válasz
jim bcs #74829 üzenetére
Az, hogy ide jöttem megerősítésért, az miért vet rám rossz fényt? Most mondjam el az "aranyszabályt"? "Csak specifikók alapján ne vegyél semmit". Nem igazán értem a megnyílvánulásod. Az érdekelt, van-e valamilyen alternatív lap ami felett elsiklottam.
De ha értelmes választ nem kapok, egyszerűen megveszem.
komolyan mintha valami hulladék lapról kérdeztelek volna , amit még leírni is bűn. -
snake888
tag
válasz
jim bcs #74813 üzenetére
Köszi!
Még egy kérdés. Az MSI gyártói honlapján kotorásztam kicsit a Z97-G43 támogatási listájában. Sem a Kingston hyperx fury hx316c10fk2/8 ram (mondjuk a HyperX FURY] HX316C10FRK2/16 benne van) de mégsem ugyan az. A proci támogatási listában a i5 4460 sincs benne, illetve az asus gtx 750ti kártya sem szerepel. Nyilván támogatja, csak gondolom a konkurens asus kártyáját szándékosan nem említi. De mi a helyzet akkor a rammal és a procival? Vagy a lista hiányosságai csak abból eredhetnek, hogy a gyártó nem frissíti naprakészen a kompatibilitási listát?
-
MiklosSaS
nagyúr
válasz
jim bcs #74733 üzenetére
De, A10...fenne sem tudja mar nyomon kovetni. mATX kellene mert az ITX hazban nem tudom beszerelni azt a hutot amit hasznalnek.
Tehat az elvarasaim:
-mATX
- tuning ON
- max 30-32K HUF
- legyen VRM hutoHa nem volna Asrock meg egy ilyen is jatszana...
-
7Heads Drago
veterán
-
Mahrenburg
őstag
válasz
jim bcs #74647 üzenetére
Asszem (és talán most Te is egyetértesz) itt a remek alkalom, hogy felhívjam a figyelmet arra történelmi fontosságához képest méltatlanul keveset emlegetett tényre, hogy megnyílt az AlaplapOff-topic...
-
iceman007
aktív tag
válasz
jim bcs #74635 üzenetére
Megvan már minden egy éve egy Asus M5A97 LE R2.0 alaplapot cserélnék le, a többi:
- AMD FX 8320 (Arctic A30)
- ASUS Radeon R9 270x DC2 TOP
- 2 x 4GB Kingston DDR3 1866MHz HyperX Fury
- FSP Raider 650 (80+ Silver)
- Samsung SSD 120GB
- Toshiba HDD 1TBValakinek van tapasztalata az Arctic A30 hűtővel, hogy a Gigabyte alaplapok RAM slotjaiból mennyit foglal, egyáltalán elfér-e vele? A jelenlegi Asus M5A97 LE R2.0-nél 1db slotot teljesen lefed, gondolom az M5A97 EVO R2.0-nál is mivel majdnem egyformák.
-
bazsadia
csendes tag
válasz
jim bcs #74599 üzenetére
Köszi a felvilágosítást a chipsettekről!
Én igazábol egy gamer pc t szeretnék összerakni!
Erre a konfigre gondoltam:
ami megvan a mostani gépemből:
Táp: 500 w chieftech
Videokártya:sapphire radeon r7 370 nitroAmit szeretnék:
Proci: inter core i5 4460 3.2 ghz vagy i5 4690k 3.5 ghz
Alaplap: asus h81 gamer
Ram: kingston hyperx savage 8gb (2x4gb) 1600 mhzCsak nem tudom hogy milyen alaplapot vegyek.
Ötlet? -
7Heads Drago
veterán
válasz
jim bcs #74568 üzenetére
Ilyen lett e:
B150M PRO-VDH
Sztem ugyanaz csak csicsa mentesben, de már 4 mem slottal.
Corei3 nál nem hiszem hogy nagyobb lesz benne később, de most csak egy g4400 lett.
Ma lesz az első próba.
Így elsőre, elég kevés hozzá a körítés, de ennyiért ne várjon többet az ember. A gyári proci hűtőre kiváncsi leszek, mert ha hangos valamit be kell szerezni.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- Miért álltak az oldalak egy hétig, mi történt?
- További aktív témák...
- Bomba ár! HP EliteBook X360 830 G8 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- DDR5 8/ 16/ 32GB 4800-5600MHz SODIMM laptop RAM, több db- számla, garancia
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Autószimulátor! Leírásokkal, mindenestül, játékkal, kulcsrakészen!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest