- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vangelis
félisten
válasz
#Morcosmedve #87491 üzenetére
Köszi mindenkinek!
-
vond
MODERÁTOR
válasz
#Morcosmedve #87350 üzenetére
Én a klasszikus túlhajtásra gondoltam, de végülis igen, jogos.
És sima turbóval egyébként mennyit kajál? Gondolom azért akkor sem 65 wattot. (Ha ez még befér az alaplapos topikba.)
-
phoenix1989
őstag
válasz
#Morcosmedve #87149 üzenetére
-
Top cat
addikt
válasz
#Morcosmedve #86720 üzenetére
Havernak raktam össze egy komplett gépet. Mindent egy helyen vettünk meg. Itthon mikor megnéztem az alaplapot
Össze volt barmolva több helyen a tüske. Biztos, hogy valaki már előttünk hozzányúlt. A CPU back plate-n látszottak az ujjlenyomatok.
Azóta ha ilyen alaplapot veszek mindig ott helyben megnézem. Többet nem járok így
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #86662 üzenetére
Kb egy arban van. Melyik inkabb?
-
roberto7
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #86659 üzenetére
köszönöm
-
palfitom
félisten
válasz
#Morcosmedve #86429 üzenetére
Akkor a fene se tudja...
-
sulu1701
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #86336 üzenetére
Köszönöm szépen a gyors válaszodat!
-
válasz
#Morcosmedve #86313 üzenetére
Köszi, erős a gyanúm, hogy a legolcsóbb ramok közül fogok választani, nincs szükségem másra, most 1866mhz DDR3-as ramok vannak a gépbe.
Ennek fényében is ezt az Asrockot ajánlod vagy van költséghatékonyabb megoldás? -
#Morcosmedve
veterán
válasz
#Morcosmedve #86311 üzenetére
ASRock Z370 Killer SLI-t választanám és mellé egy PCIe wifi vevőt 5-6-ért, ha ez nagyon fontos. Z-s lapot nézz mindenképp, abban kihasználható normálisan a 8700 és mellé 3000-3200-as (CL15-16) memória is tehető, minimális felárral, a kisebbekhez képest.
Giga Z370 HD3 sem rossz, de gyengébb lap (jóval=tápellátás miatt) az Asrock-hoz képest, nem igazán olcsóbban.A kihasználáshoz nem kell “tuningolni” csak feltenni XMP-be a memóriákat és bekapcsolni, hogy a lehető legmagasabb órajelre tegyen minden magot (nonK ellenére).
-
válasz
#Morcosmedve #86311 üzenetére
Igen ATX méret, wifi nem fontos, csak érdekesnek találtam.
Amúgy a gépben egy régi 1070 van, a táp Antec, 650W.
Elég jól szellőző a házam, egy NZXT H440, 7 ventilátor van benn.
Most is Gigabyte van a gépben, nagyon megbízhatóan működik, ezért gondoltam ismét arra.
Még annyi, hogy soha nem piszkálom a gépet, nem tuningolok, bekapcsolom, használom, kikapcsolom, nincs szükségem extrákra. -
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #86120 üzenetére
Mivaaa?
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #86118 üzenetére
Az a vicc, hogy a Taichiban nem bírta így, ugyanez a proci.
LLC6 van beállítva 1,32V-al és aláfeszel a lap, valamint a VID is sokkal kisebb, mint a Taichiban.
Érdekes. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #85982 üzenetére
Nein,max nagyon offba.
Ez egy alaplap vásárlós topic,a memóriához még a milyen asztali gépet vegyek is közelebb áll. Itt múltkor 8-10 h.sz-en keresztüli eszmecsere folyt a memóriákról és ez határozottan nem ide illő téma.
-
8nemesis8
veterán
válasz
#Morcosmedve #85963 üzenetére
Igen ebben szinte biztos vagyok, de vajon ki veszi ezt észre?
Ha úgy cseréli valaki, hogy látható nyoma lesz, már régen rossz.Pontosan, egyébként Asrock Z370(M) Pro4 vagy MSI (utóbbi most derül ki, hogy mégis megoldható-e a hackintoshra...)
diegho: Mesélj! Min spórolnak még?
-
8nemesis8
veterán
válasz
#Morcosmedve #85954 üzenetére
Nézegettem és átolvastam a fórumot jó hosszan.
Amit leszűrtem (remélem jól):Azért van a táblázatban szereplő GB lapoknál VRM gond, mert egyrészt sajnos sz*r thermal padot használnak gyárilag. Ez nyilván cserélhető, otthon jobb hővezetésűre és ami fontos vastagabbra.
Ezen lapoknál ahogyan néztem nem csavaros a felfogatás, hanem műanyag csap + rugó tartja, ergo eleve nem éréi akkora nyomás és nem tud jó hővezető képesség kialakulni.Szóval szerintem a BG lapokkal sincs gond, kell egy kis körlütekintés, ha tuningra adja a fejét az ember.
Egyébként néztem és az MSI-nél meg tudták oldani, hogy a VRM hűtő csavaros...Ezen nem értem miért spórolnak, de el kell fogadni.
ui.: Egyébként találtam 2 emberkét, aki MSI Z370-el tudod hackintosh-t telepíteni, így talán nálam is az MSI felé fordul a figyelem. Amiket nézegettem:
MSI Z370 PC-PRO esetleg MSI Z370-A PRO, ha nagyon nem akarom az ATX-et, akkor talán Z370M Mortar. -
8nemesis8
veterán
válasz
#Morcosmedve #85945 üzenetére
Bocsi, nekem így jött le.
Nem nagyon láttam még ilyen tesztet, ahol erről írnak.
Az a gond, hogy a többi Z370 giga lap is hasonló. Tudnád linkelni ezt a HD3P tesztet esetleg?Ez a venti megoldás tuti jó, hogy így nem kifelé fúj a házból, hanem a meleget tolja vissza az alaplapra?
Akkor már inkább tolok a házba ventillátort a tetőre is akár és hűtsön az. -
8nemesis8
veterán
válasz
#Morcosmedve #85940 üzenetére
Ezeket milyen fórumon találom?
MSI kizárt, mert nekem hackintosh-hoz kellene és ott gond van az MSI lapokkal. Szóval a windows nálam nem szempont. Elvileg H370 támogatott lesz, de akinek az van gondja van telepítéskor USB-vel. Ezért most Z370, ami úgy tűnik, hogy működhet. Legrosszabb esetben i8-8100 lenne, optimális tervezett esetben i5-8400.
Nem játékra kell, így VGA sem lesz. Programozok elsősorban, viszonylag sok 40-50 böngésző lappal (tudom, hogy nem kellene, de nem tudok leszokni!), néha hobbiból képeket szerkesztek, videót vágok (de tényleg havonta kerül elő max...). Ha mégis lenne VGA, akkor is valami alsó-közép kategória.
Ezen kívül, ami még fontos a RAID, mert backupra mindenképpen szükségem lesz.
Tuning egyenlőre tuti nem és komolyabb proci sem valószínű, ha már úgy érzem, hogy gyene lehet inkább cserélném a lapot és a cpu-t! -
Mahrenburg
őstag
válasz
#Morcosmedve #85929 üzenetére
-
horvathpeter
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #85841 üzenetére
Szia.
Nekem az a lap is megfelel. Csak fölöslegesen nem adnék 50k-t ha nem tuningolok. De ha a Z370 Pro 4 ajánlott lap, akkor azt venném.
-
fogtunder
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #85737 üzenetére
ez érdekes, mert a korábbi szériák nem címezhetőek voltak. de ha a manualnak hinni lehet, akkor simával is mennek, mert a lábkiosztás +12V-G-R-B.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#Morcosmedve #85631 üzenetére
Így már tiszta, és kösz a türelmet
-
Mercutio_
félisten
válasz
#Morcosmedve #85629 üzenetére
Én csak annyit látok, hogy a max. turbó 1 magra vonatkozik, nem az összesre, de azt nem látom hol írja, hogy az alap frekinél magasabbra egyáltalán nincs garancia
itt is csak annyi van, hogy terhelés, fesz. stb. függvénye, és dinamikusan változik, de ahogy itt-ott olvastam 3,6GHz i5 8400-nál gond nélkül megvan átlag lapokban
-
Mercutio_
félisten
válasz
#Morcosmedve #85620 üzenetére
Azt halkan hozzátenném, hogy intel szerint semmilyen garantált turbo nincsen, csak a 2,8GHz-es base
Ezt hol írja az intel?
-
Peddy789
őstag
válasz
#Morcosmedve #85616 üzenetére
Ezt kitudnad bovebben fejteni? Ha a vrm hutes normalis milyen formaban jobb egy Zs lap egy B-stol cpu teljesitmenyben 8400 melett? Annyit olvastam tomshardweren hogy a memoriakezeles lehet jobb kicsivel, es emiatt lehetnek kulonbsegek. johet link is valami tudasbazishoz vagy hasonlo.
A harmatossagrol annyit hogy battlefieldben 1 fps kulonbseg 140-nel aztan nagyon "harmatos". Maradjunk meg a tenyek talajan legyszi.
-
Mercutio_
félisten
válasz
#Morcosmedve #85616 üzenetére
3,6-4GHz-n?
-
Peddy789
őstag
válasz
#Morcosmedve #85612 üzenetére
Amugy abban igazad van hogy amikor 10 euro kulonbseg van pl az msi z370 sli plus meg a jobb b360as lapok kozott addig hulyeseg lenne azokat venni. Viszont ebbol logikusnak tunik hogy az uj b360as lapok csak azert dragak mert ujjak.
Szoval meglatom majd mennyire viszket a kezem, es lehet varok egy par hetet mert ezek tuti lefognak menni vagy 20%ot arban.. ha nem tobbet.
Zs lapba csak vennek akkor egy 8600Ks procit 8400 helyett, viszont ahogy nezem a teszteket marhara nem eri meg a +70 eurot, plusz ami nekem nagyon nem szimpi hogy sokkal tobb energia is kell hozza.Azt a plusz penzt ha vga-ra koltenem tobb fpsem lenne szerintem, vagy akar egy jobb ssdre.
-
Peddy789
őstag
válasz
#Morcosmedve #85610 üzenetére
De mit nyer vele hogy Z370? En se ertem nagyon ezt a dolgot es nemnagyon kaptam valaszt ra. Ha valaki tutira nem akar a tuningal vacakolni akkor mi ertelme a Z-s lapnak?
-
Ringman
félisten
válasz
#Morcosmedve #85433 üzenetére
hát ja, mondjuk egyrészt nem lehet tudni, hogy mennyi kártyát adtak el, másrészt meg mivel sem cpu support, sem ram qvl nincs a honlapon, így azt sem tartom kizártnak, hogy a kompatibilitási gondok is beletartoznak a hibákba.
nem túl biztató az összkép
-
palfitom
félisten
válasz
#Morcosmedve #85433 üzenetére
Minden 5. lap hibás. Durva...
-
Pszicho
tag
válasz
#Morcosmedve #85270 üzenetére
Köszönöm. Esetleg milyen videókártyát érdemes vennem addig, amíg le nem mennek az árak?
Egy gigás Nvidia is megtenné ideiglenesen, amivel az ASRock Z370 Killer SLI Alaplap is kompatibilis lenne. -
ZiD
tag
válasz
#Morcosmedve #85260 üzenetére
Neked is köszönöm
-
Teaway
veterán
válasz
#Morcosmedve #85035 üzenetére
H270-től felfelé az összes olyan ASRock ITX lap dual LAN-os, ami nem „gaming”.
-
palfitom
félisten
válasz
#Morcosmedve #85035 üzenetére
Igen, ATX lapokon még elő-elő fordul, mATY és ITX méretben én még nem nagyon láttam.
-
Kékes525
félisten
válasz
#Morcosmedve #84979 üzenetére
+ (#84980) players111
Köszi a választ! Az ASRockot ennyire jónak találjátok? Nem játékra kell, nem lesz túlhajtva. Mind a 4 alaplap fontos kiválasztási szempontja a részemről az volt, hogy van nekik Optical SPDIF Out Port kimenete, ami kell a DAC-omhoz.
-
Isual
veterán
válasz
#Morcosmedve #84958 üzenetére
Köszi!
-
Ace Ventura
addikt
válasz
#Morcosmedve #84948 üzenetére
Köszönöm a tanácsokat!
Vicc, hogy nincs normálisan működő bios ezekhez a deszkákhoz -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #84938 üzenetére
Lyaly mar bolhás!
-
gilfoyle
őstag
válasz
#Morcosmedve #84840 üzenetére
Igen, a proci fix, a lap meg úgy tűnik ez lesz a közel 40k-s ára miatt, meg mert van jó sok hátsó USB és SATA: Gigabyte Z370-HD3P
Van esetleg vélemény a lapról? -
csongi
veterán
válasz
#Morcosmedve #84830 üzenetére
Vagy biztos ami biztos szerezzek be egy Asus m5a97 r2,0-at?
4+2 VRM-el? -
Werkly
őstag
válasz
#Morcosmedve #84822 üzenetére
És ebbe milyen tuti 2X16 GB RAM-ot ajánlanál? Bár nem topikta ezért bocs! Kösz!
-
pele81
tag
válasz
#Morcosmedve #84801 üzenetére
Hogy érted azt, hogy elég bátor!? (Nem értek hozzá, azért kérdezem.)
-
pele81
tag
válasz
#Morcosmedve #84799 üzenetére
Úgy értem, hogy nem babráltam a biosban a beállításokkal, csak a szorzót emeltem kis lépésben, aztán beállítás elment, újraindít, tesztel....
Semmi mást nem állítottam, csak a szorzót. -
pele81
tag
válasz
#Morcosmedve #84797 üzenetére
Valójában úgy szoktam tuningolt, hogy amíg fesz emelés nélkül stabil, mindössze egy alkalommal tuningoltam úgy processzort, hogy feszültséget is emeltem (i7 6700k) , úgy ment stabilan 4,7-et,, pedig csak egy alsó kategóriás Arctic liquid freezer 240 hűtötte. Egyszóval nagyon kezdő vagyok ezen a területen, de most megint szeretnék egy kicsit játszani vele, ezúttal léggel.
-
Beast007
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #84787 üzenetére
Értem, köszi!
-
Beast007
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #84781 üzenetére
Na de akkor ha nem zavar, hogy lényegében tudásához képest túlárazott akkor vehetem azt is nem? Akkor használható egy 8600k menne bele előre láthatólag bár még gondolkodom lehet 8700k lesz a végén.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84765 üzenetére
Azt tudta az én procimmal mint a K4 vagy az MSI.1.220v@4.8 ,mindháromban ment.A K4-ben megvolt 1.200v-n is (nagyon kicentizve),de ezt a beállítást nem próbáltam a másik kettőben és igazság szerint itt ez elhanyagolható difi.Lehet koppig feszelve nagyobb lenne a szórás,de mint fent említve volt nem az oc a legfontosabb szempont ergo nem lesz 1.320v@5ghz@delid
Nem rossz deszka az Extreme 4,tisztességesen össze van rakva,csak éppen semmiben nem kiemelkedő. -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84763 üzenetére
Az Extreme 4-nek sincs semmi baja,inkább bios szinten volt egy kis galiba az elején vele.Árában teljesen jó választás lehet,ha már nem akar oc csúcsokat dönteni (értelmes keretek között arra is jó).
Ha a több fesszel megy dologról van szó az már a múlté,minimális az eltérés.(tesztelve MSI Z270 sli/Z170 Fataly1ty K4/fent említett Extreme 4@7700k). -
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84708 üzenetére
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84705 üzenetére
Nem nagy bűn ha mind a másfél tucat,matx,Asrock lappal volt dolgod,könnyű benézni.
Mondjuk az asrock oldalán ha bemész a cpu qvl-be,szét van szedve a Sky Lake (All) és a Kaby Lake (1.10) procik bios verziói.Itt az "all" néven futó az alapértelmezett bios,ami nem egyenlő az 1.10-es verzióval.Ugyan akkor a bios letöltéseknél már az 1.10 az első kiadású bios.
Ez finoman szólva is félrevezető. -
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #84686 üzenetére
Az jobb ram kit volt.
-
smekone
tag
válasz
#Morcosmedve #84629 üzenetére
-
smekone
tag
válasz
#Morcosmedve #84629 üzenetére
Szuper köszönöm !
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84591 üzenetére
Az nem baj,de röfögje már után,hogy user error,bocsi tévedtem.Én sem szidtam a lapomat,mert amatőrbe nyomtam a memória installációt...le kell írni,hogy mea culpa,elb@szt@m...pont mint players amikor rájött,hogy az Asus kétszer is lehúzta az Apex-et jobb ha lábtörlőnek használja,mert a Tachi "kettéhugyozza" azt
Players : Igazam van Bélám?
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #84591 üzenetére
Ez azért van mert Milkaánál az igazság el van rejtve a sok VISZLÁT között.
-
törölt tag
válasz
#Morcosmedve #84531 üzenetére
köszönöm szépen
-
Cry0
őstag
válasz
#Morcosmedve #84525 üzenetére
de már 1 hete vettem egy Fataly H170-es lapot de kibontva a csomagot láttam hogy 3-4 tüske el van hajolva a cpu foglalatnál
nézegettem az a hangkártyákat asus xonar dg-t de akkor azt mondtátok hogy az nem éri meg az alc 1150 mellé.
Milka 78 igen tudom hogy ezt nekem kell eldönteni, de itt a csoportba vannak olyanok akik messze többet tudnak nálam alaplap téren és kíváncsi vagyok a véleményükre hogy szerintük(tek) melyiket éri meg jobban megvenni. gari miatt asrock szívem perig az asus után húz mivel majd 5 évig azt használtam és nagyon szerettem. -
Odus
csendes újonc
válasz
#Morcosmedve #84522 üzenetére
Az Asrock-ot itt a fórumon ajánlották, a másikat csak árban hozzánéztem.
Azon mit értesz, hogy ha megfelel az I/O? -
Anulu79
addikt
válasz
#Morcosmedve #84442 üzenetére
Köszi szépen!
-
Mahrenburg
őstag
válasz
#Morcosmedve #84240 üzenetére
Jut eszembe, nincs kedvetek kiegészíteni a Téma összefoglalót a 1151-es 200-as és 300-as valamint a 2066-os, AMD oldalról az AM4-es és a TR4-es alaplapok ajánlójával? Esetleg egyeztetésre használhatjátok az AlaplapOffot, azért (is) van.
-
Anulu79
addikt
válasz
#Morcosmedve #84287 üzenetére
A tuninghoz se értek így az nem igazán vonz, hogy tudja.
Milyen típus lehet a jobb választás? Egy i3-8350K a kiszemelt proci és ahhoz keresek lapot. Meg majd 4 db DDR4-es memóriát szeretnék bele.
-
Cry0
őstag
válasz
#Morcosmedve #84265 üzenetére
I5 6500 párosulna mellé.
-
SoulReaver
veterán
válasz
#Morcosmedve #84265 üzenetére
Nem tudoommm
-
SoulReaver
veterán
válasz
#Morcosmedve #84262 üzenetére
Nem tudom, hogy kihasználnám-e, de megakarom adni az esélyt a jó tuning alapnak.
-
apple87
senior tag
válasz
#Morcosmedve #84245 üzenetére
8700k melle is jó választás ez a lap?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Korrekt leírás
Mondjuk az Apexos "Fentebb - LN2:" sort kiegészíteném a burzsi és főként a players szavakkal is -
apple87
senior tag
válasz
#Morcosmedve #84243 üzenetére
Értem
És az ASROCK Z370 Extreme4 rol mi a véleményed ? -
apple87
senior tag
válasz
Szia
Akkor i7-8700 alá milyen lapot ajánlanal? Elég az asrock z370 pro4?
-
palfitom
félisten
válasz
OK, köszi!
-
palfitom
félisten
válasz
#Morcosmedve #84197 üzenetére
Az Asrock-ok tudják, az MSI nem.
-
palfitom
félisten
válasz
#Morcosmedve #84181 üzenetére
-
apple87
senior tag
válasz
#Morcosmedve #84179 üzenetére
Akkor elég nekem a Extreme 4
Koszi a választ
-
apple87
senior tag
válasz
#Morcosmedve #84177 üzenetére
Annyira nem vagyok benne a témában
De játszani nem nagyon játszók gépen
Csak programokat használok 3d
Nem tudom miben tudnám jobban a drágábbat kihasználni!? -
apple87
senior tag
válasz
#Morcosmedve #84173 üzenetére
A 8700 vagy 8700k hoz is ajánlott ez a lap?
-
PeTeR_33
tag
válasz
#Morcosmedve #84173 üzenetére
Megkérdezhetem,hogy te minimális tuning mellé melyiket ajánlod 6600K-hoz.?
ASUS TUF Z370-PLUS GAMING
ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING
Bármilyen szépen próbálom kérdezni nem kapok választ a kérdésemre.
-
t72killer
titán
válasz
#Morcosmedve #84126 üzenetére
Javaslat? Esetleg valamelyik Fatal1ty?
-
t72killer
titán
válasz
#Morcosmedve #84119 üzenetére
Tény, hogy nem olcsó, viszont szimpatikus hogy jól megpakolták usb 3.1 gen2 csatikkal és a VRM-borda is használhatónak tűnik. Egyéb gond van vele? Amit "olcsó" kategóriában nézegettem az a micro-ATX-es MSI Mortar z370M, viszont mintha ezen kevesebb fázis lenne, ami tuningnál hátrány lehet.
Árán kívül van egyéb gyengéje az Asus-nak?
-
Źşë'
addikt
válasz
#Morcosmedve #84082 üzenetére
Giga Aorus 5 és 7 között ennyi lenne a különbség? o.O pedig majdnem egy árkategória - talán egy 10es a különbség
btw sok tesztet néztem z370ről meg olvastam fórumokat, legnagyobb probléma a VRM melegedés, amiben a Z370 Ultra Gaming a legrosszabb (annak ellenére hogy viszonylag alacsony fesz értékek mellett értek el 5ghz-et 8700k-val), de érkeztek olyan kommentek arra a fórumra melyek a többi giga lap VRM áramkör túlmelegedését is jelezték, Aorus 5 és 7, random, szarul vannak felrakva a bordák valószínűleg
most már úgy látszik beindul a "kávészünet" szóval lesznek itt még tapasztalatok dögivel
-
atty76
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #84084 üzenetére
Szia!
Nekem is tudnál tanácsot adni? Egy ASROCK Z370 PRO4 esetleg jó lenne I7 8700 alá (a megbízhatóság a cél)? Jó lenne mindenképpen 50000 HUF alatt maradni.
Köszi!!
-
andromedae
tag
válasz
#Morcosmedve #84084 üzenetére
Es ezt a jellemzot amit emlitessz az en altalam belinkelt reszletes gyartoi leirasban hol talalom?
en most erre gondoltam: ASUS ROG STRIX Z370-H GAMING, 60 ezer korul van
Te milyen lapot javasolnal a 8700k hoz?
Amugy kemeny 3d-s munkara, Maya, Zbrush, Photoshop, render, stb... ezek egyszerre futva hasznalom a 4790k-t 4,6 ghz-en, es asus z97 gamer pro lappal, es nem volt 2,5 ev alatt soha semmilyen problemam. Te mit ertessz a felhasznalas alatt? 5ghz-es tuning 24 oraban max terhelesen?
-
andromedae
tag
válasz
#Morcosmedve #84082 üzenetére
A 8700k 95w-t ir a tdp-re akkor hogyan lehet 200 belole? Hogyan kell ezt ertelmezni?
Akkor az z370es asus lapok (ami elvileg erre van kifejlesztve) azok kozul az "olcsobbak" nem jok erre a procira?a 3 evvel ezelotti hasonlo kategoriaju 4790k egz "olcsobb" 45ezer ft-os (es nem 150 ezer ft-os) lapon szepen megy, enyhe tuninggal, 4,6 ghz
-
sakkay
aktív tag
válasz
#Morcosmedve #84066 üzenetére
Köszönöm.
Utánanézek. -
Beretvás
veterán
válasz
#Morcosmedve #84029 üzenetére
és Enter65 köszi mindkettötöknek akkor ez lesz..
és remélem nem viccel meg..
-
bajnokpityu
félisten
válasz
#Morcosmedve #83999 üzenetére
óriási segitség, köszönöm.
ha véletlen tudtok br60 alatt displayportos z370et minimális tuningra 8700K mellé, jobb vételt, mint ASUS ROG STRIX Z370-G, akkor szóljatok, plz.
PRIME Z370-A nincs a táblázatban, van róla valami info?
-
Mahrenburg
őstag
válasz
#Morcosmedve #84010 üzenetére
-
Mahrenburg
őstag
válasz
#Morcosmedve #84007 üzenetére
Ez egy upgrade (vagy downgrade) eredménye, vagy "amelyik éppen kéznél van a raktárban"-alapon megy?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84007 üzenetére
Mesés...ez viszont lutri és így nem biztos,hogy ajánlanám a lapot.Nem is értem az Asrockot
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #84005 üzenetére
És van valami megkülönböztetés,vagy most már a deszkán is folyik a szilícium lottó?
-
Milka 78
nagyúr
válasz
Akkor a K6-ból 2 fajta létezik?A Farchild a záblázat szerint übereli az A-t,míg a másik nem.
-
törölt tag
válasz
Ez szuper.
Milka meg nem csak elveszett hanem falu is.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83985 üzenetére
Ennyire tré lett az Asus?A Prime a eddig Extreme 4 szint volt a Strixek meg e fölé érkeztek.
-
bombibmw
veterán
válasz
#Morcosmedve #83980 üzenetére
Ez elég jó.
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83967 üzenetére
Ezek szerint bejött a K6?
-
Kisbocs06
tag
válasz
#Morcosmedve #83835 üzenetére
Tegnap megvettem a hardvereket .Szerencsére minden rendben van velük .Szépen összeraktam itthon és elsőre elindult .A memóriát alaphelyzetben 2400mhz járatta de biosban beállítottam és gond nélkül fut 2666mhz en .Még 2800mhz is megy .3000mhz en nem indult már el gondolom oda kevés az 1.2 V feszültség .Alap feszültség értéken ( 1.18750V) 3700mhz ig jutottam a cpu esetében az asrock tuning programjával biosban még nincs fixálva, 3800mhz nál ujra indul a gép prime 95 teszt közben .Majd meglátom megnézem később egy kis feszültség emeléssel menne e a 4ghz-t .A Cm hyper tx 3 evo hűtésem is frankón felment rá csak annyi hogy felfelé tolja a levegőt mivel a kialakítás miatt csak úgy lehet feltenni de nincs gond mert alsó tápos házam van és felülre beraktam egy 12cm ventilátort .Volt egy artic ventim ami nem fordulatszabályzós de az biosból valahogyan mégis tudtam a fordulatán állítani ( előző msi lapomban fullon pörgött jó hangosan ) Szóval mindenkinek köszönöm a segítséget aki akár csak egy kis tippel tanáccsal tudott szolgálni .Egyenlőre elégedett vagyok .Gta5 próbáltam eddig még csak gyorsan ki de úgy tűnik mintha egy jó 5-10 fps el jobb lenne főleg a minimum érték nőtt és mintha simábban futni mint az i3 assal .
-
Cimbi11
csendes tag
válasz
#Morcosmedve #83841 üzenetére
Igen erről hallottam, hogy nagyon jó lap.
Most az a helyzet, hogy találtam nagyon jó áron még 2,5 év garis lapot. Updatelt BIOS-al.ASUS Z170 Pro Gaming (30k-ért)
Jó vételnek számít ?
-
Kisbocs06
tag
válasz
#Morcosmedve #83835 üzenetére
Ez se tűnik rossznak .Viszont a msi oldalon nem találom a qvl listát. https://www.pcx.hu/msi-b350m-mortar-alaplap-057131
-
Kisbocs06
tag
válasz
#Morcosmedve #83833 üzenetére
Lehet nem szórakozok én ezzel a ryzennel nincs is hozzá rendesen tamogatott memoria( vagy ha van az meg 35-40 ezer 8 gb) , holnap tudnék érte menni a boltba de lehet lemondom , előrő fosok hogy itthon ősszerakom az se kép se hang mivel a ram nincs támogatva és utazhatok vissza vidékről pestre , 3 napon belül ellehet állni a vásárlástól i de 1 hónap mire vissza utalják a pénz és nincs időm ilyen játékra .Lehet veszek intel g4600 ost .Amit rendeltem de akkor lehet potyára : R3 1200 , Asrock AB350M PRO4 ,Crucial 8GB DDR4 2666MHz CL16 Ballistix Sport LT Dual Ranked ( Alza ) .Elmenne ez a ram az asrock lapban ? Vagy tegyük fel vissza veszi csak a ram órajelét amig nemlesz rá megoldás vagy elképzelhető hogy besem kapcsol ? Mi várható legrosszabb esetben ?Már fáj a fejem ,már most ideges vagyok a ryzenre egész nap ezek után kutakodtam de nemsokkal lettem okosabb .85 ezer ft a keret erre a 3 hardverre . Alkalmi koca játékos vagyok meg multimédiás felhasználás .
-
csikosdapro
tag
válasz
#Morcosmedve #83829 üzenetére
Nem akarom húzni feleslegesen, hogy mennyire bírja , ahhoz kevés is vagyok meg türelmetlen. Játékokra hasznalnam, nem vágás vagy rendereles stb... ramok valószínű 3000 v 3200 ddr4, a keret ahogy írtam inkább alsó-közép lap
-
Milka 78
nagyúr
válasz
#Morcosmedve #83690 üzenetére
Benéztem sry!
Valamiért a i3 ugrott be az meg 2400
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G2 - i5-G5 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo Thinkcentre M920t Tower/ M720s SFF / i5-8-9. gen/ WIN10-11/számla, garancia
- LG 27UP850NP-W - 27" IPS LED - 3840x2160 4K - DisplayHDR 400 - USB Type-C - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest