- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Telekom mobilszolgáltatások
- Mobil flották
- Fotók, videók mobillal
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
szucsinka
őstag
-
kolopele
nagyúr
válasz
prime77 #103028 üzenetére
Annyira jó volt velük a tapasztalatom, hogy eleve helyben is van nálunk boltjuk, és hozzájuk is bevihettem a meghibásodott termékeket, ők meg elküldték a garira. Jó barátaim egyébként az eladók is. Sok érdekes helyen jártam már életem és főleg a munkám során, de erről majd máshol ha érdekel.
-
kolopele
nagyúr
válasz
prime77 #103025 üzenetére
Fura, nekem mindkét meghibásodott Elite One kontrollert azonnal kicserélték garancia időn belül, sőt még azt is felajánlották, hogy visszautalják az árát ha úgy jobb nekem. A hab a tortán a csak náluk lévő 3 év garancia volt, mindenhol máshol max. 1 évet adtak rá. Talán egy hónappal a 3 év letelte előtt ment rajtuk tönkre valami.
A név pedig nem véletlen, Malawi - nak nézz utána kicsitVoltam már ott.
-
válasz
prime77 #103014 üzenetére
Ok, semmi gond, valóban nem figyeltem az mATX-es feltételre, de tényleg az a helyzet, hogy aki most DDR5-ös váltáson gondolkodik, akkor ezen az áron megéri ez a lap, már amíg kapható lesz. De mint már ahogy többen is írták, az általad kinézett lap is tökéletes, egy non K-s procihoz, főleg úgy, hogy még gyönyörködni is akarsz benne.
-
Géjza
őstag
válasz
prime77 #103013 üzenetére
Ha telepakolod a házad a cumóiddal, akkor mennyit fogsz látni az alaplapból?
Ha még vízhűtésed lenne, akkor azt mondom talán érteném, mert az alig takar ki valamit. CPU hűtőt, vga-t meg a ramokat fogod látni, mást nem nagyon, lapból nagyon minimálisat. De ha bele vagy szerelmesedve és rászánod a (nem kevés) plusz pénzt, akkor hajrá.
Ezzel a lappal BCLK OC is mehet majd, teljesen ki lehet vele maxolni a cpu-dat és hűtődet.
-
válasz
prime77 #103008 üzenetére
Üdv!
A B660-as sorozat eleve a non K-s procikhoz van kitalálva, ráadásul a ROG sorozatba minőségi alkatrészeket pakolnak, így teljesen rendben van az az alaplap.
Viszont, ha már a DDR5-ös vonalon gondolkozol, akkor én elgondolkoznék ezen a Z690-es lapon is, ami most akciósan, kb. 30 ezerrel olcsóbb, az átlagos árnál az Alzánál, és így árban, még a kinézett B660-G-s lapnál is kevesebbe kerül pár ezerrel. [link]
Ebbe a Z690-es lapba, akár később tehetsz egy K-s procit is, ami egy nem túl combos tuningra is jó lehet majd ebben a lapban, akkár a beépített gyári tuning opciójával, a BIOS-ban is jóval több a beállítási lehetőség, és még a memóriákat is jobban lehet húzni benne. -
Aprósólyom
addikt
válasz
prime77 #102150 üzenetére
Ne offoljuk már szét ennyire ráadásul ilyenekkel.... Nagyon nem lehetsz tisztában Magyarországgal, ha nem tudod elképzelni, hogy valaki itthon is annyit keres, hogy elba****a a pénzét ilyenekre.
Én éveket dolgoztam Budapesten olyan munkakörben, amiben be kellett járnom az ügyfelek saját ingatlanjába. Kisembertől a milliárdosig mindent láttam.
Nagyon egyoldalúan áramolhatnak feléd az információk, ha te ezt el sem tudod képzelni, ráadásul ekkora hangot adsz neki. De ha nincsenek olyan kapcsolódásaid, amiből ezt leszűröd, csak kelj fel és sétálj egyet egy gazdagabb környéken és kezdhetsz számolni... Értékeld át... és fogad el hogy vannak szegények és gazdagok. Mindig voltak és lesznek. -
jeni
félisten
válasz
prime77 #102150 üzenetére
A Lamborghini a Bentley esetleg a Rolls Royce ezek mind nem eseflenseg megvenni?
Akinek van pénze rá és vágyik az extra megjelenésre, extra tudásra, extra kenylemre az miért ne venné meg?
Én is drága lapot MSI X570 és Asrock X570 Taichi és drága 3900X procit vettem és mégse az alsó kategóriájából választottam. -
Jungle Man
junior tag
válasz
prime77 #102092 üzenetére
Nem értek hozzá, nem játszok közel egy évtiezede, de a PC hardveresen nagyságrenddel magasabb szint, mint egy PS5, viszont a játékok minősége a játék készítőin múlik, tehát biztos van olyan, hogy a konzollal törődnek, a PC-re meg csak portolnak, de talán nem ezek miatt épít az ember gamer PC-t, hanem a (kvázi) PC-exkluzív játékokra.
-
jeni
félisten
válasz
prime77 #102076 üzenetére
ehhez lehet rendelni ingyenesen a gyártótól LGA 1700 KIT-t, ha van róla számlád
Dark Rock TF
persze igazolni kell melléje számlásan a 12xxx proci megvételét vagy az alaplapnak
amúgy vannak már a boltokban olyan léghűtők amihez csomagolják a LGA 1700-t
sőt a ARCTIC Liquid Freezer II 360 már benne van a jelzett szett és ezt a dobozra ragasztott matricával is jelölik.
-
Aprósólyom
addikt
válasz
prime77 #102047 üzenetére
Ha a Hardware unboxed 12400 eredményeket vesszük alapul, akkor azt látom, hogy 13 játék átlagát nézve az átlag fps 10%-kal jobb, az 1% low pedig 14%-kal jobb a 11600k-hoz képest. A Fontos, a 11600K-hoz képest, nem pedig a 11400-hoz képest.
Egyáltalán nem tűnik annyira siralmasnak, mint ahogy azt felvázoltad. Ráadásul egy 12400-ban csak P core van. Nem is kell menedzselni P és e core között.... Amire utalt jeni. -
jeni
félisten
válasz
prime77 #102047 üzenetére
amúgy nem igazán az alaplap esetében a túlzó ára ebben hanem a DDR5 ram megvétele, az is igaz van D4 kiadásban is de a másik ami nem tetszik,hogy még kiforratlan az LGA 1700 rendszer.
aki megveszi az új LGA 1700 Intel platformot az nem lesz más mint alfa és béta tesztelő a gyártók felé. -
válasz
prime77 #94757 üzenetére
És pl. ezekkel van valami probléma? GB Z390 Gaming X . Olcsóbban Z390 UD. MSI-től A-Pro Z390 mint opció. Azon kívül, hogy nem ASUS.
Már megvan a gép? Mert van némi gyanúm, hogy 850 wattos tápra nincs szükséged, se 32GB RAM-ra, és az Evo 970 sem biztos, hogy kézzelfogható előnyt jelentene számodra (mire használnád a gépet?).. Ha már spórolni akarsz..
-
mert_csokis
senior tag
válasz
prime77 #94757 üzenetére
Egy ilyen procit biztos nem raknék B360-as lapba, elég overkill hozzá.
Hiaba a Strix felszereltseg, a chipset miatt eleve limitalt a dolog.
Maximum a 2666-os memoriakat tamogatja, tuning ugye kizarva.
A K-s procinak így megintcsak nincs ertelme.
Amugy a VRM resze normalisnak tűnik, csak a szinergia nem klappol.
De nyilvan elindul vele, kezelni tudja.
Aztan kerdes, hogy élesben bírja-e tartani a deszka az elvárt boost orajelet mind a 8 magon, teljes terheles alatt. -
Tibroo
aktív tag
-
Milka 78
nagyúr
válasz
prime77 #75823 üzenetére
Mint ahogy a fórumtárs is kifejtette...
Még mindig a procin múlik a java.Ha abból kifogsz egy jót akkor egy vágódeszkán is menni fog.Ha meg tré akkor a világ legdrágább lapjával sem fog megtáltosodni.
Egy sima 24/7-es 4.5ghz-s tuninghoz egy 40 ropis lap is simán elég.
Ha extrémebb tuningra vágysz amivel agyonfeszeled a procit és ehhez ugy rendes vízhűtésed is van (nem beszélve az extreme oc/ln2 világáról) ami azt az irdatlan hőt kordában tartja akkor azért értelemet nyer a prémium deszkák előnye.
Egy 960-as konfignál nem az i5 a szűk keresztmetszet,hanem maga a vga.
Nálam vígan hajt egy komolyabb oc-s 980ti-t a 6600k.
A HT néha előny (pl bf4 multinál is jól jön),de nem vga limites környezetben,márpedig a 960-nál sanszos,hogy lesz.
Az hogy a jövőben a fejlesztők méltóztatnak e 4 szálnál többet használni játékok alatt az rejtély,de ha igen akkor lesz értelme az i7-nek egy bika vga mellett. -
Májkii
senior tag
válasz
prime77 #75823 üzenetére
A Hero jobban felszerelt lap, de szerintem nem menne benne jobban a proci mert a tuning inkább proci függő. Egy 960 mellé felesleges az i7 egy i5K bőven megteszi.
polgi803: Elég lesz hozzá a proci alapon is, inkább fejleszd a gépet abból a pénzből. Szerintem MSI Gaming legyen.
-
bombibmw
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Vezetékmentes és kompakt gaming klaviatúra a Cherry Xtrfy védjegyével
- Profi stratégiára vált a Galaxy S26
- Autós topik
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Dedikált NPU-t tervezne az AMD?
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- LG K61 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T440P - i5-4GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Gari!
- Új Asus F16 TUF WQXGA 165Hz G-Sync i7-14650HX 16mag 16GB 1TB SSD Nvidia RTX 5050 8GB Win11 Garancia
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP ProBook 440 G7 - i5-10GEN I 8GB I 256SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest