Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kisbocs06
tag
válasz
azazbeza #84142 üzenetére
Szia ! Nekem ilyen Asrock Ab 350m pro4 lapom van pont r3 1200 cpu-val .Egy alap tuningot simán bir .A gyári 3100mhz ről 3700mhz re gond nélkül lehet emelni feszültségemelés nélkül.A 3800mhz hez kell már feszültséget emelni . A gyári 1.8500V helyett nekem 1.2125V on stabil 3.8ghz .A 3900mhz hez már 1.3V körüli feszültség kell így azt már felesleges mert annyit nem javul ellenben sokkal több feszültség kell hozzá.Nekem nem a gyári hűtés van hanem egy Cm Tx3 amivel prime95 alatt sem nagyon megy 60 fok fölé .Alapon olyan 30-35 fok .Az alaplap "Biosa" könnyen kezelhető , a bios frissítése nagyon könnyű vagy egy letöltött win alkalmazás vagy egy két kattintás biosból csak legyen internet rácsatlakoztatva .Én crucial memoriát vettem hozzá , olyat ami nem volt rajta az alaplap qvl listáján de szerencsére működik és tudja is a 2666mhz et .
Gyakran előfordul olyan hogy az alaplap hivatalos oldalára felkerül egy új Bios majd azt valamiért eltávolítják ? Felraktam szinte megjelenés után a 4.10 es biost de most valamiért csak a 3.30 as elérhető hivatalos oldalon ?
-
Milka 78
nagyúr
-
Milka 78
nagyúr
válasz
azazbeza #77866 üzenetére
Munkatársam egy rev.1-et hajt több mint egy éve egy FX8320-al@4.6-on.Bírja a strapát,nem volt gondja.Az elején kellett neki egy bios frissítés,mert duplán indulgatott,de meg is szűnt a fent említett update-val.Érdemes a vrm részt egy ventivel megszellőztetni biztos ami biztos alapon,mert az amd-s lapokon az a szekció masszívabb oc-nál hajlamos melegedni.
-
DR|FTK|NG
veterán
válasz
azazbeza #77766 üzenetére
Inkább ne, gyenge VRM.
-Asus M5A97 R2.0 > 30.5×22.9cm
-Gigabyte 970A-UD3P > 30.5×24.4cmMilyen ATX ház az, amibe nem fér el egy szabvány ATX alaplap(OFF)(30.5×24.4cm)(/OFF)?
-
DR|FTK|NG
veterán
-
bluyoo
nagyúr
válasz
azazbeza #77730 üzenetére
Nincs USB3, nincs SATA3, ..... és ugye tuningképtelen a kicsike.
Na már most egy tuningképes I7 alá nem ez az ideális lap.
Egy H61-es deszkával max. a BCLK emelésére van lehetőséged (alap esetben még arra sem). Az meg semmi, plusz nem is igazán javasolt.
Még ha képes is lenne a tuningra, olyan tápkörrel inkább nem erőltetnem.
Ha csak az a lényeg, hogy működjön akkor hajrá.(#77722) Rottweiler89
+1 a Z77 Exreme4 -nek. -
bluyoo
nagyúr
válasz
azazbeza #77710 üzenetére
Szia!
Esetedben már csak használtan tudsz lapot vásárolni.
Pl. mATX méretben Asus P8Z77-M PRO,
ATX méretben ASRock Z77 Extreme4.
De ez változhat az aktuális kínálattal. Hamar elkapkodják őket.
Ha gondolod áraztasd be a kinézett lapot. ASZTALI GÉP / ALKATRÉSZ beárazás topic.
Új hozzászólás Aktív témák
Ha kérdezel, feltétlenül közöld a következőket:
1. Mennyit szánsz az alaplapra?
2. Milyen hardverek alá szeretnéd?
3. Milyen méretű lapot szeretnél?
4. Milyen bővítőhelyekre van szükséged? (USB 2/3,SATA 2/3,PCI,PCI-E,...)
5. DVGA-t vagy IGP-t szeretnél használni és utóbbi esetben milyen kimeneten csatlakoztatnád a monitorodhoz (HDMI,DVI,DP) ?
6. Szeretnél tuningolni vagy nem?
7. Használt, vagy új alaplap?
8. Fontos e a lap kinézete (színe,design,rgb,...)
+1: A jövőben tervezed e a processzor cseréjét (pontos típus)/fontos e az alaplap fejleszthetősége?
Összefoglaló tele van alaplap ajánlásokkal, kérdés előtt nézz rá, sanszosan válaszra lelsz.
Ha az alaplapoddal kapcsolatos kérdésed van ami nem függ össze a vásárlással (beállítások, OC, stbstbstb...) vagy csak valami meghibásodott akkor látogasd meg az "Nem indul és mi a baja a gépemnek " illetve az "Azonnali alaplapos kérdések órája" topikot! Ez egy ajánlós/vásárlós topik!
Ha nem a témával kapcsolatos a mondanivalód, látogass el az Alaplap OFF topik-ba.
- Nintendo Switch 2
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Lexus, Toyota topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Házimozi belépő szinten
- Mobil flották
- Milyen POS terminál szolgáltatót válasszon egy mikro- vagy kisvállalkozás?
- Bestbuy játékok
- Egyéni arckép 2. lépés: ARCKÉPSZERKESZTŐ
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- További aktív témák...
- HP ZBook Studio G7 i7-10850H 32GB 512GB Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 64GB 1TB 5500M 8GB garanciával hibátlan működéssel
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3049, 94% Akkumulátor
- Samsung Galaxy A9 2018 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest