- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Honor 400 Pro - Gép a képben
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Szinte játékpénzért megvehető a Honor Play 10C
Hirdetés
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
_kovi_ #19553 üzenetére
Csak az invalid csomagokat dobod el az ETHER1-en?
Nagyon-nagyon nem jó. Mindent is el kéne dobni az utolsó szabállyal. Így konkrétan mindent beengedsz.
DNS nem UDP de TCP porton is megy. Azt is blokkolni kellene.Felesleges ezeket külön blokkolni. AZ utolsó szabály Drop input ether1. Aztán ami kell azt előtte meg engedélyezni egyesével. Tök felesleges külön blokkolni az invalid csomagokat,meg DNS-t is,ha utána úgy is blokkolni kell mindent.
lionhearted ajánlott egy leírást,próbáld meg elölről az alapján. Jobb lenne úgy újat csinálni.
-
zsolt008
tag
válasz
_kovi_ #19542 üzenetére
- rakd be ide a konfigot, vagy a (mikrotik fórumára).
- próbáld ki másik kábellel, olyannal ami tuti jó
- nézd meg az interface-en a statisztikát, forgalmat, mennyi az error
- tedd át másik portra a want (bár, ha az előzővel is rossz volt, akkor biztos nem a hAP port a hibás) -
válasz
_kovi_ #19534 üzenetére
Ha nem tudsz róla, akkor esélyesen nincs ezzel gond.
Sok-sok évvel ezelőtt úgy akartam az egyik kompetitív játék csomagjait előrehozni a gépemen, hogy a DSCP értékeit átírtam. Ez alap esetben nem ördögtől való, letöltés/stream/p2p forgalom mellett is lehet stabilizálni a pinget... ámde visszafelé sült el a dolog, játék közben én vágtam gallyra a netet, nem kezelte túl jól a helyzetet a csodás UPC doboz. Amint kikapcsoltam minden stabil lett.
-
-
törölt tag
A Bridge egy technikai interface amihez csatlakoznak a bridge portok. Az így kialakult interface csoportot úgy képzeld el, hogy van egy klasszikus switch-ed aminek annyi portja van ahány interface-t hozzá adtál a bridge-hez. Egy mikrotik eszközön több bridge is lehet ( nem praktikus de lehet).
Új hozzászólás Aktív témák
- Canton CD 1 SC Aktiv-Subwoofer + 2db Canton CD 10 + Canton CD 20 center
- Pc rx7600 xt 16gb
- Eladó Konfig I5-10400F 32GB DDR4 1TB SSD RTX2060 Super 8GB!
- Meta Quest 3 (128GB) VR szemüveg megannyi kiegészítővel - szinte új állapotban, garanciális
- Eladó GAMER konfig! I5-12400F 512GB SSD 1TB HDD 32GB DDR4 RTX3060 12GB!
- BESZÁMÍTÁS! Asus B360M i7 9700 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650 XT 8GB ZALMAN N4 600W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 16 256GB Black -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3095, 100% Akkumulátor
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- JBL Xtreme 3/4 akciós áron eladó!
- Targus - USB-C Dual HDMI 4K HUB - 2 x HDMI (120Hz)
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest