- Fotók, videók mobillal
- Megjött a jubileumi Pixel széria
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kínos szituba keveredett a Nothing
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kroni1
veterán
Sziasztok!
Eléggé kezdő vagyok, csak ismerkedem, kísérletezek a mikrotik hap ac^2 routeremmel.
Az IP Cloud-al sikeresen engedélyezni tudtam a mikrotik saját DDNS szolgáltatását, miután a Digi kivette az előfizetésemet a nat-ból. A serialnumber-os dns címmel tudom pingelni, és elérni a routerOS admin felületét.Viszont adódott a gondolat, hogy szeretném elérni külső hálózatból az androidos telefonomról a win10-es otthoni szerver-gépemet, ami qBT-t futtat webes felületen, és egy smb-vel megosztott mappát is.
Ehhez mit kéne beállítanom?! Portot kellene nyitnom a telefonnak, és beállítani, hogy az adott porton ne a routert hanem a server pc-met keresse. Vagy ezt nem jól gondolom..? Megoldható az, hogy az adott port ne a teló ip címének (hisz ez változhat) legyen nyitva, hanem a telefon mac address-ének?!
Van a telefonomon egy Cx file explorer, ami belső hálón ha megadom az server ip-jét szépen eléri a megosztott mappám tartalmát, de kintről nem.. Ha ez menne kintről is, nekem az már szuper lenne!Ha valaki tud ezekre számomra érthetően válaszolni azt megköszönöm előre is!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bomba ár! HP ProBook 645 G1 - AMD A6-5350M I 8GB I 500GB I 14" HD I Cam I W10 I Garancia!
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- Bomba ár! HP Elite X2 1012 G2 i5-7300U I 8GB I 256SSD I 12" 2K+ Touch I CAM I W11 I Gari
- BESZÁMÍTÁS! MSI B150M i5 7400 16GB DDR4 250GB SSD 500GB HDD GTX 1060 3GB BitFenix NOVA MESH 400W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2253,95% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: FOTC
Város: Budapest