Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Kroni1

veterán

Sziasztok!

Eléggé kezdő vagyok, csak ismerkedem, kísérletezek a mikrotik hap ac^2 routeremmel.
    Az IP Cloud-al sikeresen engedélyezni tudtam a mikrotik saját DDNS szolgáltatását, miután a Digi kivette az előfizetésemet a nat-ból. A serialnumber-os dns címmel tudom pingelni, és elérni a routerOS admin felületét.

Viszont adódott a gondolat, hogy szeretném elérni külső hálózatból az androidos telefonomról a win10-es otthoni szerver-gépemet, ami qBT-t futtat webes felületen, és egy smb-vel megosztott mappát is.
    Ehhez mit kéne beállítanom?! Portot kellene nyitnom a telefonnak, és beállítani, hogy az adott porton ne a routert hanem a server pc-met keresse. Vagy ezt nem jól gondolom..? Megoldható az, hogy az adott port ne a teló ip címének (hisz ez változhat) legyen nyitva, hanem a telefon mac address-ének?!
    Van a telefonomon egy Cx file explorer, ami belső hálón ha megadom az server ip-jét szépen eléri a megosztott mappám tartalmát, de kintről nem.. Ha ez menne kintről is, nekem az már szuper lenne!

Ha valaki tud ezekre számomra érthetően válaszolni azt megköszönöm előre is! :R

Új hozzászólás Aktív témák