- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nyakunkon a Dimensity 9500, már 2 nm-re feni a MediaTek a fogát
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- MIUI / HyperOS topik
- Az Apple bemutatta az iPhone 17-et
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
-
Mobilarena
Mikrotik routerekkel foglalkozó téma. Mikrotik router típusok, hardverek, router beállítások, programozás (scriptek írása), frissítés, és minden Mikrotik routerrel kapcsolatos beszélgetés helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bacus
őstag
válasz
aclandiae #10368 üzenetére
Egy internetszolgáltatónál, ahol pláne mikrotik alapokon szolgáltatnak egészen biztosan számítanak a papírok, egyéb esetben nem hiszem.
Azonban a tanfolyamok sok sok általános információt is adnak, nem csak mikrotik specifikust, pl MTCNA -t sokan ha elvégeznék, egy csomó kérdés fel sem merülne a fórumon, nem véletlen ez az alapja az összes mikrotik tanfolyamnak. Az MTCINE, MTCRE tanfolyamok elvégzése után pedig szerintem bármelyik internetszolgáltatónál fogsz tudni dolgozni, ott sztem olyan dolgokat ismersz meg, amit egyébként a hétköznapi életben kis, közepes cégeknél már nem fogsz tudni kihasználni (vagy csak egy szűk részét), éppen ezért azt az ismeretet már nehéz is összeszedni a netet olvasgatva.
A papírok egyébként csak 3 évig (vagy 5?) érvényesek, engem rettenetesen zavar, hogy pl nekem is ki kellene csengetni a teljes árat, (nincs lehetőség, csak levizsgázni), pedig egy MTCNA-t ami alap, arra készülni se kellene, hogy levizsgázz....
Az a furcsa helyzet is előállhat, hogy valaki az MTCINE -t 2 évvel később teszi le mint az MTCNA-t, azaz az alap vizsgája 2 éve érvénytelen lesz, míg a másik még 2 évig érvényes..Én pl egyik vizsgámat sem hosszabbítottam meg (a fenti okok miatt), de nem bántam meg a tanfolyamok elvégzését. Az MTCWE pl rengeteget változott az elmúlt 10 évben, de mivel naponta foglalkozom mikrotikkel, nem hiszem, hogy tanfolyam, rákészülés nélkül nem tudnék levizsgázni. Ebből a szempontból a mikrotik papírok fenntartása kifejezetten fájdalmas pénzlehúzás.
Új hozzászólás Aktív témák
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Prime H370 i5 8600K 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman N5 BitFenix 550W
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G2 - i3-5GEN I 16GB I 128GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest