Új hozzászólás Aktív témák
-
jmakk
őstag
Mi ez a "ha portrézol, kötelező darab" szajkózása a 45/1.8-ra? Keveset portrézom, de ennek ellenére nagyon sokat használom a 45-öst. Tájképeknél, természetfotókra és sokszor városban is. Módosítsuk ezt szimplán "kötelező darabra", a 20/1.7-tel együtt. Mert olcsók, fényerősek és olyan a rajzuk, pont.
-
Lassú Víz
addikt
E-M1 dettó. Kikapcsolt állapotban az is kotyog. Sőt amikor kikapcsolod érezhetően klattyan egyet mindegy, hogy stabi be vagy kikapcsolva volt előtte. Ez nem olyan mint a gumibot, amiről tudjuk, hogy használat előtt minden esetben felrázandó
.
Amióta ez a váz van nem csak az ára miatt igyekszem óvatosan hurcolni, és ha belemegyek egy kátyúba amikor velem van a gép biztos kettőt káromkodok. Egyet az autóért egyet a gépért. -
Tin_Shield
őstag
(azé' vót kacsintós a vigyori)
De a matricától függetlenül tényleg kiváncsi vagyok mit tud, számomra izgalmasabb ez a Sony mint a Canon.
Bár a DSLR+kompakt kombó után nekem nagyon bejött a m43 only felállás, de ki tudja mit fogok gondolni pár év múlva, mire lekúszik az ára erről a durván barátságtalan szintről. -
k1csi
senior tag
Látom, hogy mostmár mindenki ugyanazt a nótát fújja a G1XmkII-ról (anélkül, hogy komolyabban utánanézett volna), holott:
1) Senki sem temette az m43-at miatta (nincs az a kompakt ami felveheti a versenyt egy rendszerrel tele fényerős fixekkel egy ideje jobb-fix fényerős zoomokkal is)
2) Sehol nem látom bebizonyítva, hogy a saját kategóriájában (nagyszenzoros kompakt, 5x átfogással, ekv. 24mm indulóval, komoly külső kereső/vaku opcióval stb.) lenne jobb vagy a G1XmkII-vel készült képek használhatattlanok lennének (sőt pl. meg lehet nézni a POTN fórumon 1-2 képet)
3) Viszont adott esetben nagyon jó opció lehet akár DSLR vagy m43 mellé (és vannak jó tulajdonságok amit ezeknél nehéz elérni pl. beépített ND szűrő, 1/2000 vakuszinkron a saját vakuval amihez ugye külső vaku kell máshol stb...)Nem rossz a pletyizett Sony (a kereső külön ötletes), de pl. egyáltalán nem átfogásbajnok és semmi nem garantálja, hogy jobb optikája lesz mint a Canonnak.
-
Schanyee
senior tag
-
scarabaeus
őstag
Nem semmik lehetnek amúgy az olyan helyek, amelyek a Bortle-skála 7,6-8 szabadszemes határmagnitúdóval jellemzett extrém osztályába esnek, színes az állatövi fény és "a Tejút legfényesebb szakaszairól, a Skorpió csillagkép és a Nyilas csillagkép irányából érkező fény árnyékot vet a földön"...
-
törölt tag
Igen.
És mondjuk egy bőrkabát fém zipzárja azért komolyabbat is tudna okozni. Mert ha befordítanám, simán lóghatna a nyakamban elől jó turista módjára.
Így meg vagy a táskában figyel, vagy a kezemben fogom.BTW:
PL5-n hülyén mutatna egy csuklópánt?
G6-n jó volt, ott természetesen is nézett ki rajta, meg bitang jó volt a fogása, stabil, biztonságos. -
-
arn
félisten
Az en batyum meg lehet kisebb is, de elfer benne 2 nagy vagy 1 nagy + ket kisebb obi. Nalam a felallas utazasnal sokaig volt 14-150+20+45. Most masik felallas a 14+25, ha inkabb fixekkel fotoznek.
A 25 szvsz ugyis olyan obi, amivel vagy elvagy szoloban, vagy nem hasznalod. Kirandulni nekem tul szuk, de a csaladnal meg 95%ban csak ezt hasznalom.
-
rbalint88
addikt
akkor meg kimoderálnak. de eddig te viszed a prímet a trágyaszóróval, eddig kedves barátaim csak ütvefúróval próbálkoztak be
amúgy gx1, oly e-p2+17/2,8 obi, fuji xf1 kompakt van eladósorban, most mindent megakciózok, mert sürgősen kellene a pénz belőlük. aki akarja, az árulgatja tovább vagy használja és örül neki.
juszt: majd ha megérkezik, és az egyik gx1 marad. meg lehet, hogy a húszas is.
-
-
erzol
őstag
Ingyen mehetsz be bármikor. Csak a horgászat fizetős.
Laktam Tinnyén pár évig. Völgyben van az egész, a falunak szinte 0 a fénye. Nyári éjszakákon sokat gyönyörködtem a tejútban. Zsámbéktól 2-3km.
Garancsi tó Piliscsaba és Tinnye között. Éjszaka korom sötét, mert szintén völgyben van, igaz romok nincsenek körülötte. Gyönyörű és vadregényes környék.
[link] -
erzol
őstag
Én ezt a helyet szeretem közel Pesthez.
Bár, ha sokat jársz a Pilisbe, biztos ismered.
Háziréti tó
Éjszakára lehet maradni sátorral,nagyon hangulatos. Fölötte-mellette régi kiképzőbázis. -
phedi77
tag
Amúgy olvasnék tovább, csak - igaz már egy fórumra beírtam, csak még nem jött válasz:
Anno (1 hete) valaki küldte ezt a liknket (https://m.app.box.com/view_shared/5zay1wepnld5be2hr3ci/d_1517469201)
Fotós könyvek vannak benne. Most szerettem volna letölteni a könyveket, de már nem él a link: The user hosting this content is out of bandwidth. Esetleg valaki tudna élő linket küldeni ahonnét le tudnám tölteni őket? -
Muerte68
addikt
Nincs bajom a V1-gyel,teljesen jó szép képeket csinál de ha valamit állítani akarsz akkor menü menü hátán.A másik dolog hogy DSLR után nem ajánlanám!-de ez privát vélemény de ebben az esetben szerintem nem a V1-re váltás a jó megoldás-Még egyszer magánvélemény!Azért nem hiszem hogy lecserélnéd-e te is az alapgépedet erre.
-
arn
félisten
a swes frissitesek nagy resze eleve csak swfuggo... ez a termekdifferencialas resze, tessek ujat venni
mehetne siman a peaking, a shutter, meg a tobbi em10/m1 ficsor. de ne aggodj, az em10 sokkal elobb le lesz sajnalva a belott pozicionak koszonhetoen. majd jon a kov verzio egy-masfel ev mulva.
-
MrChris
nagyúr
Túl jófej voltál! Jófejség lett volna attól aki eladta, hogy a különbözetből visszacsorgat egy tiszteletdíjat
Nekem megvan, és sokat használom, pont olyan mint amilyet vártam, ami meg nem az csak jobb. Tehát jó helyen van, nem sefteltem el, sok öröm a családnak mikor visszanézzük a gyerekeket a tv-n. Lassacskán az adokveszek ára annyi amennyiért bejött.
-
madgie
titán
Mit mondjak, ez az E-M10 fenemód jó gép lett
Tegnap összenéztem a három masinériát otthon, a Pana előnye még mindig az, amit nehéz korrekten megfogalmazni: valahogy úgy méretezi le a keresőképet, hogy mindennemű belenagyítás nélkül tisztán látom, mi lesz éles. Oly-nál - még az E-M10-nél is! - ehhez képest szinte tippmix. Ott is látod nagyjából, de a kész képen kell visszanézni, tényleg úgy van-e. Nem hiszem, hogy lefotózható ez, de lehet megpróbálom.
-
b.vr
őstag
Lehet, onnan indult az egész hogy a kb. 115-nél rákérdeztem lehetett-e ennyiért kapni aztán rákerestem és találtam 125-ért ez a (nekem kicsit furcsa) példányt doboz és eredeti alkatrészek nélkül (kivéve napellenző, abból rögtön kettőt is ad
- bár lehet az a (B+W napellenző" az inkább mást akar jelenteni )
Én egyébként úgy számolnék hogy egy minden gyári tartozékával, teljesen hibátlan műszaki és esztétikai állapotban lévő jó minőségű objektív az valahol a _megbízható_ legolcsóbb nettó ár körül reális áron van (így most a panashopban látok akciósan 141.654+áfáért, de ha ez az akció kifut, akkor a medikerben 143.307+áfáért látok) Szóval ha keresnék, én ennél lényegesen olcsóbban nem gondolkoznék, illetve a mázliban lehet bízni (vagy ha valakinek sürgősen kell a pénz)
Persze ha valaki talál mindenben hibátlant ennél jelentősen olcsóbban, akkor örülni kell és megvenni.
(amúgy mintegy reality check-ként, ugyanott a fórumon nemrég kelt el egy oly 60/2.8 macro 135-ért (boltban nettó 133-ért látom) meg egy oly 75/1.8 240-ért (ezt nettó 255-ért látom, de mindkettőre vonatkozik hogy ezek a nettó árak nem a mintabolti kedvezménnyel vannak, úgy pl. az utóbbi nettó 227 lenne, vaiújan, de tegyük fel hogy még a 8 ezres tagságit is ki kellene kérni mert nincs, úgy meg 235, szóval még így is többért ment el használtan 8a makró meg főleg)
(még egy példa: Pana 45 macro, használtan 155, boltban nettó 149.500ért látom)Tehát ezek a nettó bolti árak tök jól korrelálnak a már említett használtpiaci árral.
De ismétlem, ha van éppen használtan ennél jóval olcsóbb és valaki épp azt keresi, akkor arra le kell csapni.
-
Freddy76
addikt
A talis topikban szerveződik hétvégére egy tali Balatonfüreden. Fotózás, bográcsozás, pálinkázás. Szállás van még, de csak szombatra is le lehet jönni.
-
-
MrChris
nagyúr
-
MrChris
nagyúr
-
csimpekve
tag
Igazad van, az utólagos módosítás nem is jutott eszembe. Az biztos, hogy én sem mindig verőfényes napsütésben fotóznék, tehát jól jönne a stabilizált gépváz. Ugyanakkor az EVF-ről sem szívesen mondanék le, szívesebben használtam mindig is, mint az LCD-n történő komponálást és erős napfényben is nagyon hasznos. De ilyen gép, amelyben mindkettő megvan, nem fér bele a keretbe. Végülis két gépben gondolkodom:
Pana G5:
+EVF,
+forgatható LCD,
+tetszik :-)
+szükség esetére van beépített vaku
-nem stabilizált váz emiatt drágább obik jöhetnek szóba különösen nagy zoomoknál,
-csak használtan tudom megvenni, obikat is úgy kell vadászni hozzá.Olympus E-PL5:
+Stabilizátor,
+újként két obival is belefér a keretbe,
-külső vaku
-LCD csak dönthető
-EVF csak opcionális. -
MrChris
nagyúr
ritka az mikor egy hajszálnál kisebb karc, vagy egy porszem rontana a képen. Ahhoz ezekből kell pár. Inkább csak az eladási árán, eladhatóságon. Javítás azaz frontlencse csere gondolom mint ahogy a vázat szokták, átalány, új ár -1%, de még nem láttam márkaszerviz obi javítási árat.
-
csimpekve
tag
Amikor még próbáltam fotózni, mindent próbálgattam a makrótól (házilag eszkábált makro előtét a Canon PS A40- hez :-) a természetfotókig, de leginkább a portré jött be. De most úgy erre nem nagyon tudnék választ adni, hogy merre indulok meg. Talán ezért is szerencsésebb választás a cserélhető obis gép a kompakt helyett. Egy biztos, a jó minőségű képeket többre értékelem, mint az elkapott pillanatot. Arra ott van a telefon, de az sem baj, ha lemaradok valamiről. De a makró is fontos lehet, ugyanis méhészkedek és a méhek élete egy csomó jó témát ad. Eddig ez kimaradt, mert fotóztam ugyan méheket, de megfelelő felszerelés híján igazán közeli képeket nem tudtam készíteni.
Tehát ami kellene az egy utazó zoom (mert azért vinném is magammal, persze lehet nem gyalog vagy kerékpártúrákra, de autós utazáshoz vagy vonatos túrákhoz mindenképp), egy portré és egy makró obi. Nyilván nem egyszerre, mert most arra nincs elég, tudom.
A videó csak családi események megörökítéséhez kellene, semmi extrára nem gondoltam, csak a minősége legyen jó. Úgy értem elég fényerős legyen, zaj és akadásmentes. De most ugrik be a makro videó lehetősége is. Szóval lehet bármi is belőle :-)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Renault, Dacia topik
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- War Thunder - MMO Combat Game
- Medence topik
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- Autós topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I7 6700 / RTX 2060 6GB / 32GB DDR4 / 250SSD+500HDD
- LG 45GS95QE - 45" Ívelt OLED / 2K WQHD / 240Hz 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba ár! Dell Latitude E5550 - i3-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 15,6" HD I W10 I HDMI I Cam I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged