Új hozzászólás Aktív témák

• .mf
    veterán
    válasz cool13 üzenetére #46396

Az is egy járható út, de hogy mennyire válik be, az leginkább attól függ, hogy mire használnád és mit vársz tőle.
    Igen, az FX és DX obik is feladapterezhetők, és egész jól is működnek, de 2 dolgot ne felejts el:
    1.) 2.7x crop factor, tehát szinte mindenből tele obi lesz, már a 17-50-ed is ekv. 46-135
    2.) Irtó aránytalan lesz a kis váz és nagy obi, és így oda a könnyű hordozhatóság is

Arra nagyon jók a mirrorless rendszerek, hogy szinte mindig nálad lehet egy advanced váz -- én is ha kimozdulok, szinte mindig nálam / rajtam van az övtáskám, benne EM5, 12-32, 20 f1.7 és +1 obi helyzettől függően (pl. 14-140 nappal jó idő, 12-50 rosszabb idő, halszem, vagy 50 f2 manuál portré / gyengébb fény).

Amúgy visszatérve a V1-re, bár ez inkább a többieknek szól: amennyit itt dícsérték és javasolták a V1-et, nemrég a kezembe került egy (megkértek, hogy fényképezzem le őket -- meglepő módon egy ~70/+ éves bácsi :)) ), s kellett egy kicsit a menüben is kotorni, mert valami el volt állítódva. Na most itt amennyi savazást kap az Oly menüje, csak néznétek meg azt. Az Olyé ahhoz képest még egy átlátható, könnyen állítható, rendkívül alaposan személyre szabható és beállítható (bár gondolom az utóbbi sosem volt vitatott). A V1 menüje a rossz kompaktokat idézte.... Csak pislogtam, hogy lehet ilyen rossz.

Szerk:
    "E mellé milyen obit ajánlanátok a két Tamron helyett? Ár érték a fő szempont. Azt hiszem a macro menne a levesbe felhagynék vele.
    Kellene a 17-50 környéki átfogás, mellé valami, 55-300 kiváltó erre a rendszerre.
    "

Nos...
    Alapzoomnak a kedvencem a Pana 12-32 "kicsi a bors de éles", kis mérete ellenére szerintem az egyik - ha nem a - legélesebb kitobi (persze 12-40 és 12-35-öt leszámítva). Azonban mivel még elég új és ritka, így drága.
    Az EM5 kitobija, a 12-50 egy jó átfogás, időjárás-álló, makró-funkció, e-zoom, csak nagy (nem összecsukható), sötét, és kevésbé éles, mint a 12-32.
    14-42-IIR van még, méretben a 12-32-höz áll közelebb összecsukva, de ez sem annyira éles. De legalább használtan olcsó, 20-25k.

Ha egy obival szeretnéd az egészet lefedni, a Pana 14-140-II (f3.5-5.6) és az Oly 14-150 is jó választás lehet.

Az 55-300 teljes átfogását sajna nem tudod egy obival lefedni. Van az Oly 40-150, ami ~40-45k használtan (egy ideig újan is volt 45k-ért), és egész éles. Ennél hosszabbnak vagy az Oly 75-300-II, vagy a Pana 100-300, de ezek már nagy és drága sötét kályhacsövek.

A zoomok mellé mindenképp javasolnám a rendszer két csodafixét: a Pana 20 f1.7 és az Oly 45 f1.8, mindkettő kb. 65-70k használtan.

Új hozzászólás Aktív témák