Új hozzászólás Aktív témák
-
b.vr
őstag
"ez miert olyan lenyeges? gondolom nem mozizni kell, hanem komponalni."
Rosszul gondolod, mivel ezt írtam: "makrónál nem a hátsó lcd-n kell manuálfókuszálnom hanem egy nagyfelbontású tableten" Nagyon jó lenne tablet méretben egy nagyfelbontású élőkép. Itt mm-eken múlik hogy oda kerül-e a fókusz ahová szeretném.
(#43738) HollyBoni: Persze, még sok ilyen van, de az egy kicsit sem vigasztal
-
Marseille199
senior tag
Jól mondod, szerintem is - hmm, nem tudom hogy mondjam másképp - háromdimenziósabbak - térbelibbek, mélyebbek ezek a fotók, persze ez lehet hülyeség, és csak a film miatti érzet, de valahogy életszerűbbek.
Érdemes Ansel Adams papa fotóit nézegetni pl
Szerk: Másik nagy kedvenceim Dorothea Lange és Lewis Hine, szerintem neked ők tetszeni fognak. Már ha nem ismered őket amúgy is.
-
FEDman
addikt
Köszi, hogy ezzel így most most megadod nekem kegyelemdöfést.
A kedvencem mikor olyasmiket adtok a számba amit soha nem mondtam, se régen, se most. A 16-os Sony lapka és a legújabb 16-os Pana szenzor között mindig is úgy gondoltam, hogy minimális a különbség. Még a DXOmark által mért különbségek is olyan kicsik amik normál körülmények között nem igen fog senki észrevenni.
Ha valahol érdemi különbség van a kettő között akkor az a hosszú expo. Ez keveseknek számít igazán. Kivéve madgie-t, aki ugye sokat csillag fotózik. És pont miatta néztem utána anno, hogy vajon melyik lapka lehet a kettő közül. És majd egy hónappal ezelőtt se véletlenül zártam ezzel az utolsó bekezdéssel.No de nem számít, adjatok nyugodtan olyasmiket a számba amiket sose mondtam, hülyézzetek le, most már lassan tényleg nem lepődöm meg.
-
a fujinál is ott a 60-as, ekv. fényerőben pont az oly 45/1,8-ast hozza. jó, tudom, makró <> portré. amúgy minél fényerősebb, drága portréüvegnél pont nem hanyagolnám el azt a 2/3 fé előnyt, úgy pláne nem, hogy a fuji üveg optikailag tökéletes és a leicához képest akciós.
de a kettő közül természetesen én is az oly 45/1,8-ast venném
-
-
lenan
aktív tag
A 4-ből egy obi ezer euro feletti. (400, 750, 950, 1250)
A nikonnak, na annak aztán van jövője, olvasgass tom hogan-t. Hasonszőrű vázra régóta és sokan várnak a két nagytól, lassan öreg emberek lesznek és mind meghalnak, én addig fotózgatok vele:-))
Amúgy minden eos obit, lassú af és normál IS működésével használni lehet rajta, minden minolta A-t gyors af-el, mint ahogy nikon F, pentax k, minolta SR, konica, contax, leica R és M, stb obit is manuálban. Azt nem tudom a rendszer mennyire időtálló, de a koncept szerintem nagyon is, bárki is csinálja. -
lenan
aktív tag
Persze hogy nincs zoom, esetleg az új zeiss 4/24-70, de nem egyértelműen mondják jónak.
Az ár érdekes kérdés, olcsóbb az a7 váz mint az e-m1, azonos árért nem hogy egy sort, de max 2 jobbfajta fixet vehetsz az olyhoz, az a7-re meg minden obi rágyógyítható, sok-sok jó, olcsó lehetőség van, főleg ha tele a szekrényed régi filmes obival.
Ha egységes rendszert építesz, biztos hogy gazdaságosabb és sok szempontból jobb is az oly.
Persze hogy rekeszelni kéne, de most had élvezem a nyitott rekeszes képi világot kicsit:-) -
"Aki ennyi vazbol sem tud valasztani, annak szvsz sose fognak olyat gyartani, ami megfelelo."
kezdem én is így gondolni. tényleg konkrétan ámokfutás, ami itt a topikban ment/megy az utóbbi időben. "csináljátok", nincs vele gond, meg valahol még jópofaság is, de azért jó, ha tisztában van mindenki a függőségével.
e-m5/e-m10, e-m1, g5, g6, gx7, gm1, e-p5. aki ezekből nem talál elég jót, az kóros*. ha drágák, várni kell. az e-p3 mennyi is volt most az aprón legutóbb?
* persze én is kóros vagyok, mert ami ezekből igazán tetszik, az az x-t1
-
-
MrChris
nagyúr
Lőttem egy ~fehér falat iso1600-on 1/2sec PanaG6 + 20/1.7 obi. Ez is fekete badpixeles a C1-al. Úgy látom ez a "black point compensation" probléma mást is érint, de megoldással még nem találkoztam. A RemoveSpottal egyesével ki lehet szedni, de képenként pár ezer az viccesen sok lenne. Pedig nagyon megtetszett a C1 kezelése és színei.
-
rbalint88
addikt
Ebayen?
Ez az XZ-2 egyre jobban mozgatja a fantáziámat... Viszont az egy vicc, hogy kerestem tesztképeket vele és szinte csak a két végállásban készült képeket töltöttek fel vele. Ami meg nem végállásos, az meg f/sok és inkább tele tartomány, ekv 100mm körül, így meg elég nehéz összehasonlítani azzal, hogy mit tud a GX1+17/2,8-hoz képest ekv 34mm-en, legtágabb rekeszen.
-
b.vr
őstag
Hát nálam ez úgy volt hogy amikor olvastam még régen ezt a dpreview-cikket és ott volt 20/1.7 vs. 25/1.4, én döntöttem hogy hiába drágább de nekem a 25/1.4 kell. És persze abszolut be is váltotta az elképzeléseimet: nekem amit ezzel a látószöggel és ezzel a fényerővel lehet kihozni, az annyival jobban bejött hogy megérte a felárat. De aztán másnak meg akár persze más.
-
jjeahh
nagyúr
vegyük úgy, hogy meg sem kérdeztem...
kipróbáltam, de nagyon szétk*rja a színeket, meg amit nem értek: lr-n kívül minden progi színzajos jpegeket köpköd
amíg csak lr-t használtam színzajt csak iso1600 fölött láttam...C1-et nem próbáltam...valami kéne lr helyett, mert baromi lassú, de eddig semmi nem vált be olyviewert leszámítva, de abban nem lehet kiégéseket visszahúzni...
-
MrChris
nagyúr
kipróbálom. Panám van, így mindenképp kell valami. A LR-ban jó az élesítés, zajszűrés, kontraszt, világosítás mondanám luminanciában nagyon jó ha ez így helyes
De színekben nagyon nem tetszik. Abban a géphez adott legújabb Silky sokkal jobb, viszont az elöbb felsoroltakat csúnyábban csinálja. Érdekes mód a gh-2höz adott Silky frissítve is gyengébb volt. LR-ban utálom az importálást, meg rohadt idegesítő, hogy nincs lehetőség arra, hogy a szerkesztő nézetben a majdani jpgben megjelenő színeket mutassa.
Capture1-t rég próbáltam, G6-hoz még nem is, megnézem újra! -
Freddy76
addikt
Eddig sem volt ekv. 75 felett semmim, és nem is hiányzott. Nem kell nagy és nehéz obi
. Most egy picit nem akarok cipelni.
A 20 és a 25 között ingadozom. Fasse tudja. A 20 jó, de nem egy villám, meg mégiscsak széles már egy picit. A 25 ellenben már nem annyira széles (nem tudom jobban megfogni, értitek, hogy mire gondolok...), gyors is... A 20 és a 25 egymás mellett, háááát...
-
Ear001
addikt
arn Az M-1 túl drága, ráadásul konverterrel azért lassabb az AF-is, nem? Az 520 ilyen téren majdnem elég volt, csak több fókuszpont kellett volna hozzá
jube7 Köszönöm, így is számoltam, kicsit leegyszerűsítve az lenne a kérdés, hogy jobb-e 50 000 forinntal az E-M5 a 12-50-el mint az E-M10 az új 14-42-vel?
-
Studi
veterán
Igen, így már elég jól látszik: nem kicsi az az objektív!
Reméljük a teljesítménye is jó lesz.
Az LCD-t viszont továbbra sem értem: kb@szott nagy az a gyászkeret, és még csúnya is, hogy aszimetrikus. A méretén épp annyit spórolhattak volna, hogy kis átrendezéssel egy (merjünk nagyot álmodni: egy Pana-féle kétfunkciós) tárcsa odafért volna, és Parcit 10 évre meg is vették volna. -
ati3x
senior tag
Nem tom mit izgultok erre a canon gépre.. Valami tuti sántít benne.. Gondoljatok vele, mi lenne a belépő tükörrefis gépeivel, egy ilyen kompakt után? Mehetne az egész Canon XXXd széria a levesbe.. Gondoljátok a Canon saját tükröseinek konkurenciát csinál?
Pláne a belépő- középhaladó szinten?
-
ROBOTER
addikt
Valóban jobb a Sony alapú szenzor kis ISO-n a zajban, jobban húzható. A D610 egy FullFrame gép, komoly cucc. De azért hogy egy EOS 6D kisebb dinamikatarománnyal rendelkezik ISO100-on, mint egy E-Mx, azért az vicc, ráadásul "print" beállításban a DXO-n, azaz azonos pixelszámon mérve...
A baj a "mért" arányokkal van.
-
nem hiszem, hogy motivacio kerdese volt ez, adott az k+f büdzsé, mindenki úgy allokálja, ahogy akarja/tudja. obiból is véges, hogy mennyit tudnak csinálni évente. nyilván kibicként kár ilyesmin agyalni, de simán el tudnék képzelni egy ilyen együttműködő felállást, ahol jóval nagyobbat tudnak harapni. mindenki csinálhatta volna azt, amit most, csak a redundáns elemeket ki lehetett volna gyomlálni, egyes technológiákat megosztani és a megspórolt erőforrásokat új dolgokra fordítani.
-
Studi
veterán
-
Studi
veterán
De hát csinálnak! ;-) Csak ugye az árcédula...
-
-
.mf
veterán
Abban a barlangban pont most pár órája voltam. Egy korábbi képsorozatában már láttam, de élőben eléggé csalódás. Az állatkert majomházában nem volt olyan intenzív majomsz@rszag, mint ott kültéren. Mocsok, kosz, szemétdarabok, takarítatlan madárguánó, rengeteg majom, még több galamb, és a már említett bűz. A barlangban belül nagy kibetonozott üres tér, bejárat mellett (pár kint, pár bent a barlangban) boltok, beljebb néhány bezárt, elhanyagolt szentély, és mutatóba egy-két szobor. A barlang egy nagyon magas belvilágú csarnok, a bejáraton kívül pár helyen jókora lyukakon beszűrődő fény; majd beljebb egy nagyobb, valószínűleg beomlás miatt égre kilátós, de már zsákutca tér. Ennyi, nincs tovább. Üresség, elhanyagoltság, ha két szóban akarnám jellemezni. A harmadik a majmok lenne.
Kint, lent még van pár templom, de szinte mind zárva voltak.
Legalább ingyé' van és a vonat oda is filléres (2 ringgit, azaz ~140 HUF belváros KL állomásról) -
ROBOTER
addikt
Nem kell még venni valamit, ha már van kártyád. Csak az éves díj legyen befizetve.
Ha már megvan a kártyád, szerintem meg lehet beszélni velük, hogy átutalással fizetsz. A termék maga pedig eleve ingyenesen szállított 50eFt felett.
Csak a kártya első igénylése, ami mindenképpen személyes megjelenést igényel, mert ez egy biztonsági procedúra is egyben.
-
jjeahh
nagyúr
há nekem 50-es manuál 1/10s-el még rendben van, kéttengelyes stabival
ezek szerint elképesztő mit el tudnék művelni egy om-d-vel...állvány nélkül csillagfotó?
szerk: már nem tom melyik topikban páran azt sem hitték el nekem mondjuk, hogy lehet kézből makró-fókuszsorozatot csinálni -
jjeahh
nagyúr
"Erdekes, hogy most epp firmwarerel hosszabbitjak meg az em5 eletciklusat, pedig rohadt felesleges az em10 es az m1 koze"
ezzel nem értek egyet, + Parci, nekem az e-m5 mérete jobban bejön, mondjuk ehhez az e-m10-et is meg kéne tapogatni, az időjárásálló kivitel sem semmi, és nekem az e-m5 dizájnja még mindig absz etalon, tehát én most az e-m5-öt venném...(ha lenne pínzem rá
) ja majd' elfelejtettem, e-m5-re jön fókusz píking
e-m10 ilyent nem tud, nem igaz?
"Az em10ben az a legszebb, hogy sose volt premium vaz, igy az ara gyorsan bukni fog, mekkora bolt lesz ez egy ev mulva..."
no erre viszont én is kiváncsi vagyok
jóval olcsóbban már nekem is bejövős lenne
-
hegyimorc
senior tag
A "face+eye" szerinted a közelebbi szemre fókuszál?
Na, majd kipróbálom, bár nem nagyon bízom benne.
Mintha bullshitgenerátor csinálná az olynak a menüt vagy olyan jómunkásember akit menüpontok száma alapján fizetnek
. Ezek vannak: off, face, face+eye, face+left eye, face+right eye.
-
b.vr
őstag
Az Otus manuál, amire én szeretném arra nekem nem jó.
"Hiaba olcsobb a vaz, egyket uveggel messze egy d610 fole losz."
Ezt tudom, meg mondom is már a bejelentés óta
Nem is tetszik hogy ez a helyzet. Csak abban is biztos vagyok hogy dslr-t meg nem szeretnék (ja, és jóféle kemény valutában számolt 1.600ért sem 42.5/1.2-őt m4/3ra), szóval ennek jelenleg ez az ára. De amúgy nem sürgős, ez kb. 1 év múlva lesz nálam aktuális, ha úgy alakulnak a dolgok. Ha meg nem, hát nem.
-
hegyimorc
senior tag
Trollolo
" nem veletlen
"
-
gorgo
őstag
Én is pont ma játszottam az új 14-140-el nekem is hasonlóak a tapasztalataim. Annyi különbséggel, hogy sztem az építési minősége űber, nem hagy kívánnivalót! 140mm-en kitolva meg nem moccan az egész, olyan patent, legkisebb lötyögés sincs! A fókusztávok tekintetében én is észrevettem, hogy elég nagy ugrásokkal megy csak, és lehetne kicsit puhább. Persze akkor meg esetleg jobban eltekeredne akaratlanul...
Nem mondtál semmit a képminőségről!
14mm-en gyengébb mint egy kitobi. 25-től rendben van (közte nem lőttem) tele felé nem rossz, csodát persze nem tesz. Azt mondanám: szódával elmegy.
Én is teszteltem mindkét stabit. Kb. egyforma. nagy difi nincs, az tuti. Amit észrevettem, az a shutter shock probléma. 65mm-től feljebb jelentkezik 1/60 és 1/80 záridő mellett gyakori, de láttam 1/100 és 1/125-ön is ritkán. Pedig én még markolattal fogtam ráadásként. Elmondható hogy záridő reciproka sem mindig elég: 70mm-nél 1/100 kell 140-nél 1/200 kell, hogy ne jelentkezzen.
Legközelebb pana G3-ra csavarom fel... stay tuned!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
- 14" Dell Latitude laptopok: 5400, 5480, 5490, 7480, E7440, E7450 / SZÁMLA + GARANCIA
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest