- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Fotók, videók mobillal
- iOS alkalmazások
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Yettel topik
- iPhone topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88 #41613 üzenetére
Nem igazán tudok jósolni, de érdemes ezt a thread-et végigolvasni, és megnézni jelenleg mennyi ilyen obi van a piacon
-
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88 #41582 üzenetére
A kis genyák, az ezüst színűt duplájáért adják
amúgy majdnem írtam, hogy - a színtől eltekintve - mi ugrott be róla, de nem akarom az ördögöt a falra festeni, így inkább csendben maradok.
Ja, az 1m-re kihúzott állapotban mire lehet használni? Nem túl alacsony a nézőpont, és kényelmetlen komponálni?
-
válasz
rbalint88 #41519 üzenetére
akkor átfogalmazom: nem lenne képem itt hirdetni annyiért, amikor 160-170-ért vettem vázzal együtt, többedmagammal, egy fórumtárs szívességét kérve az egész lebonyolításához. eladnám máshol/máshogy, csendben, legrosszabb esetben. de meg sem vettem volna, ha nem akarnám megtartani. de ez én vagyok, nem vagyok elég neppervérű
(illetve pont az előző miatt meg sem kértem rá .mf-et, hogy hozzon nekem is)
-
MC Pite
veterán
válasz
rbalint88 #39389 üzenetére
Érdekes hogy a tamron is csak az utazózoomra ugrott, amikor pont a fényerős alapzoom szerintem a húzó termékük... Bár hogy a tami meg a sigma miekt céloz meg amiket mi logikusnak látnánk, meg miket nem, az külön téma... Dehogy felejtem, a sárgafeketéktől ide váltottam volna ha lenne; mert obikínálat itt azért jóval nagyobb.
-
MC Pite
veterán
válasz
rbalint88 #39183 üzenetére
Tudom, azt is hogy mik voltak neki mellette/előtte. Meg azt is hogy egy ideje miket ír, azt is megvitattuk. És ő is tudja nagy valószínűséggel én mikre gondoltam, hisz két topikban is követte,(ha csak az aktuális tapasztalatokat nézzük) és visszafelé a régebbi gépekre/érzékelőkre nem tekintünk.
Aztán meg unalmas is lenne ha mindenki egy véleményen lenne -
TayRol
nagyúr
-
Mercutio_
félisten
válasz
rbalint88 #38020 üzenetére
A modell rendben van, csak erősek a fények és hülye a sminkje (meg nekem kicsit vékony
)
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88 #37787 üzenetére
Azért nem mindegy milyen HD-t meg FHD-t hasonlítunk össze. Egy olyan kamera amivel a filmeket készítik csúnyán elveri bármelyik GH-t képminőség terén mindenben, 720p-ben is. De ha megnézel akármilyen DSLR-t vagy tükörnélkülit 720p és 1080p között nagyon lehet látni a különbséget.
-
madgie
titán
válasz
rbalint88 #36773 üzenetére
Türelem, gyakorlás, tényleg kaptok tőlem egy fémhúros bolgár dobozgitárt
Tényleg ilyenen tanultam anno gitározni, pár hét alatt véresre dörzsölte az ujjaimat
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #36676 üzenetére
najó, most megint elbizonytalanítottatok...
fura, hogy nex topikban azt mondják kijelzőn nem pontos, evf-ben viszont igen...Stauffenberg szerint meg ha manuálozol, akkor nex, pont a peaking miatt...és itt mindenki g3-at ajánl
azt megjegyezném, hogy kb. 700 dodó a keretem, ebbe ami belefér, az igényeimnek legmegfelelőbbet, legjobbat szeretném megvenni, szal g3-at nem vásárolok csak azért mert olcsó, akkor már inkább g5 vagy valami jobb...a lényeg, ha már vázat váltok ezúttal hosszú távra tervezek, nem szeretnék csalódni
szerk: najó, látom az olcsó om-d-t már megvették, és most minimum 500 fontér' van, ami már meghaladja a keretem... -
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #36668 üzenetére
miért bajos nex-re adapterezés? a nex-6 is 16 megapix...valóban drága, de tökmindegy csak már legyen egy vázam ami nem korlátoz semmiben
ha g3, akkor meg inkább g5, ebay-en pl. legutóbb kb 50 font volt az árkülömbség.
az e-m5 viszont most, hogy ennyire lement az ára, nagyon megmozgatta a fantáziámot, annyi extrát nyújtana számomra, hogy talán megbocsájtanám neki a kisebb evf-et meg a peaking hiányát
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88 #36349 üzenetére
Az enyémen az egyik lencse tiszta karc, és gombás, de még így is olyan penge képe van még nyitva is, hogy bszarás.
(#36350) kamilyon04: Igen, végülis lehet defishelni is, csak kicsit romlik a minőség. Igazából a halszem és az UWA torzítása is tetszik, ezért kéne mindkettő. Magát az obit volt szerencsém kipróbálni Photoexpon, szerintem a legtöbb időt ezzel az obival töltöttük, nagyon tetszett.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88 #36114 üzenetére
Jelentem én vótam
gh1 111eur
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #36010 üzenetére
Én pedig az árával is megelégednék, vennék belőle pár obit, vázat, alkatrészeket motorhoz, utazgatnék, stb
S ha már cuccok gyűjtése: várom már az íbéjes Jézuskámat, bár valószínűleg csak január közepén érkezik meg. Lesz zsákjában minden jó: piros alma, mogyoró; rádiós távkioldó, kínai kicioccó utángyártott/másolat Cokin rendszer féltucat szűrővel (grad-nd2 & -nd4, sima nd8 & -16, grad-narancs és -kék), 760nm-es infra-szűrő, stb
Minőségükre kíváncsi leszek, ha nem fullszar, már megérte.
-
HollyBoni
veterán
válasz
rbalint88 #35959 üzenetére
Akarni akartam GH2-t, de pénz még nem volt rá.
Persze kéne üveg is, főleg azután hogy kipróbáltam Photoexpon mindent, és megláttam mit tud ez az öreg gép mondjuk egy 75 1.8-cal.
(#35960) madgie: Pontsan nem tudom, nem ini fájlt küldött, csak a lementett hackelt firmwaret. Ja, és megy PAL+NTSC is.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #35921 üzenetére
sokan mondták, hogy kijelzőn hazudik picit a focus peak, viszont evf-en pontos, nekem ennyi elég...ha van keresőm sosem komponálok kijelzőn...ezért írtam, hogy attól függ milyen nex-et vettél. Én a mindenféle segéd nélküli fókuszálást nem tudom megszokni sajna...
a nex mellé majd lehet beújítok valamit az oly helyett, de ez még nagyon korai..
pff, ezeket az üvegeket honnan szerezted?
az 50-es akkor gondolom valami "T"-s planar, a 35-ös meg voigtlander classic, vagy valami hasonló übercuccok -
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #35913 üzenetére
kinek mi...attól is függ mire hajtasz...és, hogy milyen nex-et vettél, meg mennyire szeretsz manuálozni...én is megtartom a kis oly-t mellé, természetesen
engem a belenagyítós, szemre belövős fókuszálás nagyon zavar, főleg lv-n..pana g5-ön is sokat agyaltam, de azzal csak egy evf-el lennék előrébb. szal lesz egy nex is, megtartom az oly-t is, aztán meglátom merre-tovább...de szerintem simán elleszek a két rendszerrel
-
jjeahh
nagyúr
válasz
rbalint88 #35283 üzenetére
ehh, sicc pixinfo
tényleg rengeteg ott a fura infó, szinte minden tesztben, spec.-ben van valami baki
nem tom, képekről nekem a pana g sorozat a g5-től tűnik normálisnak, persze kinek mi a normális, élőben meg nem tom...néhány helyen full műanyagot írnak, néhol a g5 előlapja fém, néhol meg a g3-é is az, sokak szerint meg érzetre műanyag, de mintha az előlap télen hidegebb, szal franc tudja...Studi: "Semmivel nem gyengébb, mint a CaNikon azonos ársávban elhelyezkedő vázai, sőt, szerintem azoknál bőven jobb is a minőségérzet"
hál'isten, csak ettől irtózom, meg a számomra fura kalapácskialakítástól...a stabimentes élet gondolom nem olyan vészes a kéttengelyes stabihoz viszonyítva...1/50 alatt nem igazán fotózok, azt meg kikapcsolt stabival is ki tudom tartani kistelével is -
jmakk
őstag
válasz
rbalint88 #35254 üzenetére
Sokan a GH2-t is játékfényképezőnek titulálták. Nekem az is teljesen megfelelt.
Erről mindig az egykori Chokito reklám jut eszembe: "Ronda, de finom!"FEDman: én meg arra lennék kíváncsi, hogy pl. a GX7-es sarokba kihelyezett kereső mennyit változtat a gép stabil fogásán egy középre helyezettel szemben. Ott ugyanis az ember a kezek mellett még "fél pofával" is támasztja a gépet.
-
MrChris
nagyúr
válasz
rbalint88 #35138 üzenetére
én is így gondoltam. Bár nehéz fellelni azonos képet, végül találtam egy em5 jpg-t és gh3 raw-t azonos tesztábrával, berendezett polcot, talán azonos világítással. Sajnos arra jutottam, hogy a gh3raw-ból nemtok olyan jpg-t csinálni, hiába azonos elvileg a szenzor. Ami nem lenne baj, csak éppen nekem az a 'jellegzetesség' nem tetszik. A gh3 lenne pedig a legjobb befutóm
-
FEDman
addikt
válasz
rbalint88 #35113 üzenetére
Az ideologizálás ennek a résznek szólt:
"egy átlag utcában nem feltétlenül tudsz távolabb menni a témától úgy, hogy az elképzelt kompozíció meglegyen. a 17-essel, ha szűken is, de még pont elég a látószög általában, a 20-assal ellenben már szűk lenne."
Egyrészt képkivágásban nagyon minimális a különbség a kettő között, másrészt meg se az ekv. 35, se az ekv. 40mm nem a "csak minden férjen bele" mentalitású utca fotókra való és így meg ez egy elég nehezen értelmezhető kijelentés.
-
FEDman
addikt
-
válasz
rbalint88 #35106 üzenetére
ez ízlés kérdése, de azért a 35 és a 40 mm között nincs akkora különbség. magyarán, elég jól kiváltható a 35 és az 50 is. de persze nem muszáj, és persze ha mégis a két obis verzióra ugrik valaki, több lehetősége lesz. ezzel együtt a 20-as igazi mindenes, ezért szeretik sokan.
-
jjeahh
nagyúr
-
Freddy76
addikt
-
.mf
veterán
válasz
rbalint88 #34979 üzenetére
Hasonlóan vagyok vele, legjobban az 1/8000-et hiányoltam az E-M5-ből, illetve még a PDAF-nek is örültem volna az utódba, de mint már korábban is írtam, utóbbi boritékolható volt, hogy marad az E-M1 kiváltsága -- ha megtennék, akkor az E-M1 eladásait kannibalizálnák. Úgy sejtem, hogy a Wifit és talán az EVF-et megkaphatja az E-M1-től, amik számomra csak kényelmi, de nem annyira lényegi funkciók.
Warter: remélem
Gondwana: fogtad már saját kezedben? Nekem kisebb obikkal semmi gondom nem volt a fogásával. Nagyobb obikkal kétkezes vagy / és grip. Legalább lehet választani, hogy kisebb-könnyebb és jobban néz ki, vagy kényelmesebb. Szerencsétlen E-M1-et meg földig lehordjá(to)k, mert fixen rajta van a grip, akkor meg azabaj
-
-
sasa134
addikt
válasz
rbalint88 #33613 üzenetére
Köszönöm!
Közben nézegetem a használt piacot és az a furcsa (bár lehet, h csak nekem az), hogy az E-P5 és az OM-D E-M5 kb azonos árban van, sőt az E-P5 jellemzően picit drágább (itt Németországban használt, 2-3-4 ezer expós, garis OM-D vázak úgy 550-700 Eur közt, míg az E-P5 hasonló paraméterekkel 600-750Eur...). Ha figyelembe veszem, hogy kéne EVF, meg markolat (jó, az mindegyikre), akkor ez OM-D lehet, sőt biztos jobban megérné. Azt hiszem, ma hivatalosan is munkába áll a malacpersely.
-
Chance
tag
válasz
rbalint88 #32948 üzenetére
Az a helyzet, h a D3100 maradna, mert kell plusz 1 gép a családba. Csak kompaktok helyett, látva a képminőségüket, úgy érzem, jobb lenne inkább nekem egy m4/3 meg fixek, én elszórakozok vele. Nikonon is használtam már próbából fixet manuálba.
Nézegettem a Panákat is, csak valahogy az Oly, hibái ellenére is szimpatikusabb nekem.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Canon EF 17-40mm F/4 Fullframe obi
- Még olcsóbb lett! Nikon D3300 + Nikon 18-300mm f/3.5-6.3 G AF-S DX ED VR objektív + tartozékok
- GOPRO Hero 11 BLACK akciókamera - különlegesség!!! Labs fw 01.20.70
- Canon EOS 2000D gépek, objektívekkel, kiegészítőkkel, (ÚJ! / 100 / 380 / 4200 expoval )
- Sigma 18-35mm f/1.8 DC HSM Art (Nikon) + Sigma USB dokkoló
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i9 14900KF 64GB RAM RTX 5080 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B650 R5 7600X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3070 8GB MSI MPG Gungnir 100 Enermax 750W
- Samsung Galaxy A06 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- AKCIÓ! AMD Ryzen 7 3800X 8mag 16szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest