Új hozzászólás Aktív témák
-
scarabaeus
őstag
válasz
Mercutio_ #50988 üzenetére
A szóban forgó képek egyikéről írja is, hogy 65 képből rakta össze, azt írja is, hogy annyit már nemigen lehetne élő rovarról összehozni. De tizen-huszonképes fókuszsorozatokat összehoznak élő állatokról is abban a topikban.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #50796 üzenetére
Egy bő 4 éves HDD van benne, hasonló korú windows 7-tel meg 4GB ram-mal. Igazából azt a gépet hordozásra vettem egy elég jó akcióban, de úgy 1 éve csak akkor használom ha muszáj, egy tablet nekem már majdnem mindenre elég amire kell a hordozhatóság. Szerencsére kaptam kölcsön tápot, mert azt se tudtam hirtelen mi ment tönkre, így azóta már PC-n szórakozok. Mostanában öregszik ki minden abból a gépből, fél éve az SSD 1 hónappal a 3 év gari lejárta után halt meg, most a táp meg memória, lassan de stabilan az egerem görgője is haldoklik, a többinek meg nincs semmi előjele, de már van minden 5-6 éves a gépben. PC-n 10-ed annyi idő a képeket kidolgozni, hiába öregebb minden benne, mint a laptopban, de az SSD tényleg csodákra képes.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #50767 üzenetére
jaj én nem erőltetem, általában ők terrorizálnak
pálinka után meg nem tudok fókuszálni...mondjuk a múltkor egész jó gombás képeket lőttem hullarészegen
@madgie: végre x-a1 csillagfotó
-
válasz
Mercutio_ #50725 üzenetére
nem kő igazából régi mft váz, a 35e ft beindított egy pillanatra, de ennyi. azt hiszem, ha megmarad a panaleica, akkor vmi stabis, 16 mp-es cucc illene alá. leírni sem merem, de például egy e-pl5...
(de a vége úgy is egy fuji x30 vagy valami hasonló lesz, esetleg stylus 1)
-
-
-
gorgo
őstag
válasz
Mercutio_ #50346 üzenetére
most őszintén: nem mindegy neki? Észre fogja venni, hogy colos vagy nagyobb szenzor van benne?? Amit észrevesz az az üveg belenézőke van/nincs, oszt csókolom (bocsánat, tudom általánosítok, ill. az én nőmből indulok ki, amúgy neki is az EVF elengedhetetlen). Működési sebességre, képminőségre tuti jobb lesz az új, mégha kompakt is. Ha meg magadnak akarsz fél-titokban zsebrevágható kisgépet, akkor tegyél még rá picit.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
Mercutio_ #50351 üzenetére
nem szóltam
sztem vagy lemond keresőről, vagy gép nélkül marad...xz-10 pl. elég pici lenne, olcsóbban újan jobb képű gép meg elvileg nincs...igaz egy picit kiemelkedik az obi
-
törölt tag
válasz
Mercutio_ #50346 üzenetére
Fuji XF1 egész jó, csak az evf bukó . ebayről kb 50
-
Dolphin
tag
válasz
Mercutio_ #50143 üzenetére
Nemértem rögtön ezt a feltételezést. Kevés az i7-es, 2 magos proci.
Az én procim valódi 4 mag/ 8 szálat tud, szóval csúnyán ver pár i5-öst is asztali mezőnyben. (persze a kis 13"-osakban 2 magos volt, nemtudom még mindig az-e)Természetesen nem ez a világotmegváltó erő, de laptopba teljesen felesleges ettől erősebb. Megakasztani még nem tudtam. És persze SSD + 16GB. Asztaliban ezt meghaladó erőre szintén rá kell fizetnem, úgy érzem :/. Vagy beállításoknál lehet még finomhangolni, ami sokat dobna a LR teljesítményére? Leginább Mac-et használókat kérdezem, persze érvényes lehet nem Mac-et használókra is. -
Lassú Víz
addikt
válasz
Mercutio_ #50143 üzenetére
Ez így van. Van notiba való igazi 4 magos is, de min +20W TDP meg +100 e Ft lett volna, mert azok már üzleti kategóriás gépekbe kerülnek. Nem utómunkázom annyit (sajnos nem is képelek), hogy az a teljesítmény és plusz költség indokolt lett volna.
Hamarosan úgyis kipróbálom rajta az LR-t és akkor kiderül, hogy miként viszonyul egymáshoz a Viewerrel. Inkább az zavar, hogy ha sok évvel korábbi fényképezőgépek is másodpercenként több jpg kép előállítására voltak képesek sorozat módban, akkor egy ilyen képességű gépnek miért tart jóval tovább?
-
szaby_gyerek
tag
válasz
Mercutio_ #49809 üzenetére
Tudom, álmodozok. Egyébként E-M10 lesz is 80-ért de még 50-ért is. Viszont a 75-ös szerintem sose lesz ennyire olcsó. A ritkább, drágább objektívek elég jól meg szokták őrizni az árukat.
Persze ettől függetlenül egy 1.8-as fix telé-t el tudnék viselni, és néha néha használni.
-
eeXaa
addikt
válasz
Mercutio_ #49626 üzenetére
...mármint, hogy a vesztesek vesznek panát? ...vagyis ha vesztes akarsz lenni akkor vegyél panát.
...komolyan nem értem ki dönt úgy nímand focistákat nézve, hogy egy "komolyabb" fényképezőt fog venni...ha már mindenképpen focisták akkor inkább a vb bajnok Németország focistáival kellett volna reklámot csinálni, mivel van valimiféle német vonatkozás is.... plussz ők a nyerők.
-
Schanyee
senior tag
válasz
Mercutio_ #49610 üzenetére
Múltkor fogtam az E-M10-et, és nem volt meg az a "nekem ez kell érzés". Ma egy boltban fogtam E-PL5-öt, igazából kicsit kicsi volt (alacsony), amiben az E-P5, meg az E-M10 is jobb. Viszont a sebessége az tetszett, lehet az E-PL7 lesz az én vázam, remélem meghagyják a kijelzőt olyanra mint az E-PL5-é. A héten szerintem megyek egy kört az oly mintaboltba, ott úgy rémlik volt E-P5 is, csak akkor az ára miatt annyira nem néztem alaposan.
Érzem ebből az lesz várok még az egésszel, a G3 értéke sokat már úgyse fog esni -
Freddy76
addikt
válasz
Mercutio_ #49503 üzenetére
Én a gimiben tudtam csajozni, aztán fősulin olyan koleszban voltam, ahol a 300 koleszosból voltunk kábé negyvenen fiúk. Utána pár évig nehéz volt megszokni, hogy tenni kell valamit a d.gásért... Udvarlás, duma, piák, meg ilyenek...
Én első mondatom a feleségemmel, szintén nem józanul:
- Szia, Gábor vagyok.
- Én Jana.
- Mi?
- Jana.
- Az nem fiúnév? Tényleg, te lány vagy?No, innen hoztam vissza, kissé túl is szaladtam, azóta már gyerek is van, meg lakáshitel is
.
-
Studi
veterán
válasz
Ebbe a csapdába én is hányszor beleestem fiatalabb koromban...
Parci: pedig .mf-nek olyan Kawasakija van, ami már önmagában is perfekt p@ncimágnes.
.mf: nem tudom mennyire hallottad, de épp téma volt a sörözésen az asztal végén, hogy mennyi szabad nő vár ránk a világban.
-
válasz
a következtetés azért nem stimmel, elég jól tud működni az is, hogy valaki megrázza magát és megváltozik. "nem is gondoltam volna, hogy ennyire rákattanok mf-re" stb.
de az tuti, hogy bátornak és lelkesnek kell lenni a kedvességen felül, az magával ragadja a csájjét is. ja, és lelki szemetesládának állatira nem kötelező lenni, úgy értem, ha tényleg annak használ valaki, de amikor meg épp nincs maga alatt, akkor le sem szar... nos, akkor ugyanúgy kell viselkedni vele szemben.
kell az egészséges önbecsülés, tényleg.
de persze ez az egész téma is olyasmi, mint a foci, építkezés, gyereknevelés: 10 millió szakemberünk van belőle
-
madgie
titán
válasz
Mercutio_ #49469 üzenetére
Majd szegény lurkó megkérdezi, hogy anyuuu, hol ismerted meg aput? Hát, gyermekem, a kocsmában
Erről jut eszembe, van egy cimborám, akivel annak idején együtt nyaraltunk Görögországban, ott ismerte meg a feleségét. Szóval megy a lagzi, a vőfély bedob egy játékot, aminél előkerült az a kérdés, ahol a feleségnek meg kellett válaszolni, hogy a kedves férj első mondata mi volt, amit hozzá intézett. A mi asztalunk elkezdett röhögni, mint az állat, a menyasszonyka meg nézett ránk könyörgően, hogy ki ne mondjuk már a násznép előtt.
Hát az volt az első mondat, hogy "jössz b*szni"? Csak kimondtuk
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Ingatlanos topic!
- Gumi és felni topik
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Filmvilág
- További aktív témák...
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte GA-A620M R5 7600 32GB DDR5 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Corsair 750W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy Note 10+/Samsung Galaxy Note 20/Samsung Galaxy Note 20 Ultra
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 13400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB DeepCool MATREXX 40 650W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest