- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Milyen okostelefont vegyek?
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
Új hozzászólás Aktív témák
-
WestBam
senior tag
válasz
MrChris #84872 üzenetére
Még nem találtam olyat ami tetszik és amit én is szeretnék. Sok topik sok fotó és sok sajnos photobucketen tárolva, de amint meglelem akkor máris linkelem őket.
Találtam, ez nem olyan rossz és van benne magasabb fényerős és alacsony fényerős kép is. Szerintem ezzel a beállítással fogom kipróbálni az új szerzeményem.
-
voriae
tag
válasz
MrChris #84855 üzenetére
Igen... Amúgy szerintem sehol sem különösebben éles, egy picit besütött a nap szembe (látszik talán a lány haján), és ezt totál nem bírja (ráadásul a GX80 evf-je szemüvegben ilyen körülmények közt kifejezetten ótvar). A rekesz 1,4-en volt, az sem segít. És még valszeg én is belelélegeztem-léptem... gyakorolni kell még
(Taku 50/1,4)
-
válasz
MrChris #84841 üzenetére
nem hiszem, hogy itt bármi gond történt volna. fórumoztunk, beszélgettünk, megtudtunk pár dolgot egymásról, kész. most hirtelen túlnagyítani sem kéne itt a "problémát". már csak azért sem, mert olyat láttattok bele a dologba (szarok a képek, nem jók az írások), amit senki sem mondott, ergo vaklárma
-
Tikakukac
titán
válasz
MrChris #84841 üzenetére
15k szakmai hsz.-t raktam eddig abba a topikba, amiből havi rendszerességgel fenyegetnek meg közepesen komolyan, esetleg kapok egy ügyvédi felszólítást.
És még létezem. Nem hiszem, hogy zacskós tej lenne a kolléga, hogy ekkora nyomás alatt összeroppanjonSzerintem korrekt módon leírta mindenki amit akart, csók a családnak
-
Tikakukac
titán
-
kuntics
aktív tag
válasz
MrChris #84786 üzenetére
Köszi a véleményt. Bemozdulás előfordulhat,nem állványról lőttem a képeket.A jobb felső sarkot nem igazán értem,kicsit életlen? vagy mit kellene ott észrevennem?
Én is úgy látom,hogy elég éles,az én igényeimnek meg bőven megfelelnek.Fókusza gyorsabb,halkabb a 25nek,ettől függetlenül még nem tudom melyik marad.Majd még azért sötétben is tesztelem a fókusz sebességet.A 20-ast már hirdetem egy ideje,sokan nem jelentkeznek rá,videózni úgysem nagyon fogok,szóval lassú,hangos fókusz nem probléma. a 25 meg talán elmegy még jó áron.(#84787) b.vr
igen,azt sejtem,hogy komolyabban kellene ezt csinálni,de talán így is látszik valamennyire,hogy problémás-e az obi.
-
b.vr
őstag
válasz
MrChris #84786 üzenetére
"1-20 és 2-20-nál nemtom eldönteni, olyan, mintha 1-20-nál a könyvek élére élesített volna, 2-20-nál picivel hátrébb, pár centivel az üvegek címkéi síkjába."
Hát igen, ezért írtam hogy egy síkba rendezett legyen a téma.
(#84784) kuntics: sajna ezt muszáj lenne állványról, mármint ha nagyon érdekel az élesség, hogy kiküszöböld a berázást. Valamint manuálfókusz belenagyítással, hogy tutira ott legyen a fókusz amit majd vizsgálni fogsz. Ha könyvespolc akkor utána azt a részt ki is vághatod a képből, úgyis csak ezt lesz érdemes rajta nézni (és akkor azért érdemes előtte azon a részen egy síkba rendezni a könyvgerinceket), egy gépre merőleges érdes, részletgazdag nagy falfelület (akár fa, akár tégla, stb) azért egyszerűbb mert ott nem kell a mélységélességből adódó problémával foglalkozni, valamint a teljes képmezőn tudsz vizsgálódni (közép, kép széle, sarkok).
Persze ez az egész macerás, szóval csak akkor érdemes vele foglalkozni ha nagyon foglalkoztat (viszont csinálni meg csak így érdemes mert különben nem tudod milyen más faktorok szóltak még bele az eredménybe) -
Studi
veterán
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #84744 üzenetére
Srácok, az meg van, hogy ki lett idén az év természetfotósa itthon? Gondolom nem nehéz kitalálni, még ha nem is olvastátok.
De hogy mi lett a nyereménye?Gondolom nem szándékos trollkodás volt, de nagyot röhögtem.
szerk: ezt persze nem válasz MrChris hozzászólására, csak balfék voltam.
Spoiler gombunk amúgy nincs már, vagy csak én vagyok vak?
-
madgie
titán
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #84694 üzenetére
Nem is figyeltem erre, már megszoktam, hogy oly meg fujit leszámítva mindegyik gyártónak gondjai vannak a színekkel, csak mindegyiknek más helyzetekben. Ízlés kérdése is, de pana legalább valamennyit fejlődött az ügyben, nem úgy mint a többiek, régen a pana meg a sony élen járt sz*r színekben, ma meg már csak a sony, a panának sikerült gyenge átlagossá felküzdenie magát
.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #84689 üzenetére
Újragondolják a számozást... megint. Vagy visszafele számolnak...
. Vagy betűben lépnek egyet előre, hosszú az abc
Amúgy első blikkre én is arra gondoltam, amire Lassú Víz, bár a panának tuti hülyébb ötlete támad majd és most, hogy végre sikerült rendbetenni a számozást, összekever megint mindent mindennel -
fefe9
tag
válasz
MrChris #84645 üzenetére
(#84645) MrChris és (#84646) SpongyaBob: örülök, ha hasznát veszitek. Érdemes előtte felírni vagy telóval lefotózni az eredeti értékeket, hogy ha nem tetszik, vissza lehessen állítani.
(#84647) Mercutio_: őszintén szólva nincs komoly összehasonlítási alapom erre, mert csak egyszer használtam Canon-t, egy elég régi vázat egy Sigma telével. A fiam ovis ballagásán a GX7-el videóztunk, sajna akkor még nem volt meg a Fuji X20-am, így a kölcsön Canon-al fotóztam.
Ami viszont megragadt emlékként, hogy a Canon jpeg-ek kicsit élettelenek voltak, a tele miatt inkább portrék készültek vele, de minden gyerek arca "sápadt" volt, a kék és piros színek viszont -nekem- túl élénkek voltak.
A GX7 jpeg-el is csak nekem voltak eleinte fenntartásaim, akik használták, látták még a képeket (család, barátok, ovis szülők, stb.), elégedettek voltak a vázból kieső képpel, volt, aki hívatott is elő belőle 10x15 papírképet, az is jó lett. (mondjuk nincs kalibrált monitorom, meg hát ezek is szubjektív dolgok, lehet, ami nekem tetszik, az száz másik embernek nem...) -
MrChris
nagyúr
-
asdf_
veterán
válasz
MrChris #84517 üzenetére
Dekara ezt akartam irni en is, hogy egyreszt en csak rettenetlassan elkelo VFx keresokre emlekszem csak, masreszt miert venne valaki epl6-ot kulon keresovel, ha kaphat helyette em10 mk1-et? Ha kell a penz, a kereso csak ballaszt neked, add el kulon a gepet meg az obit, aztan egyszercsakvalamikortalantalan elmegy a kereso is kulon. (meg amugy mindjart tel van, a sielokon kivul szerintem a kutya nem vesz ilyenkor gepet
)
-
szaszlaci
addikt
válasz
MrChris #84497 üzenetére
Igen, ez a b) verzió.
A gond, hogy a legrövidebb obim 35 mm, az ekv. 70... Szenvedés 20 – 30 képpel, remélve, hogy a világos falat felismeri. Az eredmény meg hát lehet, összességében rosszabb lesz, mint a szóban forgó halszemmel. És hát eléggé felkeltette az érdeklődésemet, hogy a megszokott ár töredékéért is lehet már kapni ilyet.scarabaeus: jó kis zsebgép lenne belőle egy Olympus EPL cigisdobozzal.
weiss: jó ötlet, csak hogy a Lumia 435 kamerája az lakáshirdetésre sem jó sajnos.
-
un2112
tag
válasz
MrChris #84476 üzenetére
Sajnos a Pana 7-14-et még sosem teszteltem, magaménak sem tudhattam, mindössze párszor barátkoztam vele ilyen-olyan Pana rendezvényeken, úgyhogy erre én nem tudok válaszolni érdemben. A Pana 8-18 volt nálam, lesz teszt arról is, de az sem a Laowával együtt volt nálam. Kb. hasonló képeket mindkettővel lőttem, de nem ez volt a kérdés...
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #84321 üzenetére
Azért a 75/1,8 nem a 25/1,2 kategóriája méretben.
Kézbevéve meg van a súlya, de nagyon szekszi kis dög.
Persze nem 45/1,8 kategória, ez tény.
De az obisapkája botrányos, kell keresnem egyet valami régi 4/3-os obiról, hogy legyen márkafeliratos, elölről belenyúlós sapkám.
-
topikk
senior tag
válasz
MrChris #84321 üzenetére
Én pont ma lepődtem meg a 75-ösön, hogy milyen kicsi.
Igaz múlt héten vittem vissza a 300-ast a teddpróbáról.
Ma 2 órát volt az EM1 szakadó esőben a vállamon, átment a teszten. Egyszer megijedtem, hogy történt valami, mert bekapcsoláskor halottnak tűnt, de csak a vízcseppeket érzékelte az EVF-en és átkapcsolt.
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz
MrChris #84308 üzenetére
- Amúgy azt a Pana 25-öst rekeszelhetné is ilyenkor pl. f/8-ig, de már f/5.6 is fajább lenne.
- ISO-t 100-ra (bár dinamikát bukik, 200 is maradhat, ha az a natívja ugye).
- az obi decenteres, jobb oldalt látványosan ken a bal oldalhoz képest. Egy szerviz, vagy garancia többet használ, mint ezt f/11-en kiküszöbölni DOF-al.
-
topikk
senior tag
válasz
MrChris #84200 üzenetére
Annak az össszehasonlító videónak volt folytatása, itt már sokkal jobban működik és Yuriyev is azt mondja megváltozott a véleménye a GH5 AF-jéről (9:00). :
https://www.youtube.com/watch?v=MOQ2-EFKa_U&feature=youtu.be
Econ: kérlek javítsd az útmutatót
hito: a google leforditja
-
MrChris
nagyúr
válasz
MrChris #84131 üzenetére
Lőttem megint este kutyafuttában egy rekesz sorozatot a 45/1.8-al. Kíváncsi voltam hogyan változik a képjavulás rekesz szűkítésnél 1.8 és 2.8 között. Arra jutottam, hogy 2.5-n már nem látok különbséget 2.8-hoz képest, 2.2-n nagyon pp-ve egy hangyapöcsnyit gyengül, 2.0-n lehet látni az enyhe romlást. 1 helyett elég kb fél fényértéket szűkíteni, ha jelentős képjavulást akarunk. A fókusz nem ment félre.
-
hito
nagyúr
válasz
MrChris #84063 üzenetére
Jajj, hagyjuk már ezt! Savanyú a szőlő, mert nem telik szonira, mi?
Mondjuk én egy A6300-at adtam el, mert a GX8 mellett (a személyes preferenciáim miatt) gyengusz volt, de ez már történelem
Az is igaz, hogy azóta GH4-et nyúzok. Jó lenne a Sony, ha fHD nem lenne olyan szinten szar, mintha nem is lenne benne. Illetve az én kezemnek aprók is ezek a vázak. Egy GX8, vagy most a GH4 sokkal felhasználó barátabb ebből a szempontból.
-
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #84016 üzenetére
Az már rég annyi.
Szerintem a rózsaszín pendrive tetszett meg neki.
Ja, igen, a távolról exponálás mellett néha használtam a képküldést is, ha valamit gyorsan át akartam küldeni valakinek, vagy feldobni netre. Max 2-3 kép erejéig. De nem vonzanának ezek a funkciók akkor sem, ha gyorsabbak lennének. Amikor anno vázon gondolkoztam, az E-M10 vs E-M5 között, akkor is az ötös felé húztam. Aztán vettem a GX7-et.
-
Studi
veterán
válasz
MrChris #84012 üzenetére
Még mindig az Olympusról beszélünk?
Tudod, ők aztán igazán régivágásúak ezekből a szempontokból, baromira nem helyeznek erre hangsúlyt, fejlesztőkapacitást. Én ezek nélkül is szeretem a vázaikat, Wifit is szökőévente kapcsolom be rajta, csak vezetéknélküli elsütés miatt. Ha lenne rajta infravevő, akkor még annyira se kéne. Lehet, hogy én is régivágású vagyok? -
-
Golota
aktív tag
válasz
MrChris #83891 üzenetére
Na, ez egy jó példa. Ha nem emberek a téma, akkor annyiora nem zavar, mert ráhúzok egy kis clarityt, ha muszáj. Portrénál azonban ez nem játszik. Most nem akarok ismerősöket linkelni, de arcok esetében még hatványozottan jelentkezik a különbség. Pláne egy amúgy sem karcoló Heliosnál...
-
Terapeuta
őstag
válasz
MrChris #83860 üzenetére
dpreview: annyira szép álomnak tűnt, hogy minden adat egy helyen rendesen és hitelesen meglegyen
Tovább megyek: itt egy másik kép: [link]Leírás szerint : ISO200
Gyakorlatilag ezeknek a tesztképeknek az áttekintése zárta ki annak idején a M4/3-ot nálam, mint lehetőség. Most meg látom, hogy ilyen képet igazából ISO1600-on lehet csinálni, sokkal "krémesebb" zajjal.
Na mindegy.
Ha esetleg ismertek olyan tesztoldalt, ahol oly gépeken pana objektívvel készült teljes felbontású képek elérhetőek, azt köszönettel venném.
-
Royo85
tag
válasz
MrChris #83795 üzenetére
Már kétszer cseréltem le a pana 20mm 1.7 et oly 25mm 1.8 ra. Az oly eladása után mindig rájövök, hogy kár volt. Nekem bejön a pana nagyobb látószöge, rajzolata, de a traktor af mindig kiábrándít. Az oly 17mm 1.8 megint felejtős 1.8 on nagyon lágy a képe. Így maradok az olympus 25mm nél.
-
Mercutio_
félisten
válasz
MrChris #83795 üzenetére
Szebbek a színei és a bokeh emlékeim szerint, de az AF néha annál is mellé megy (szerintem a kis dof is közrejátszik ebben)
Nekem az ekv. 50mm még mindig nem annyira a szívem csücske, így számomra nem érte meg a felárat így eladtam az Olypus verziót, nomeg az súlyra is többet nyom. -
Grga_Pitic
aktív tag
-
voriae
tag
válasz
MrChris #83545 üzenetére
Asszonypajti esős időben nem volt hajlandó, ma reggel értünk rá mindketten egy picit fotózni. Feltöltöttem raw-kat ide. Pentacon 100/2,8 és 200/4 voltak az obik, mindegyik kép a legnagyobb rekeszen készült, a képpárok azonos beállításokkal, legalábbis törekedtem erre.
-
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #83535 üzenetére
Ja, e-m5 is játszik, azt is nézegetem közben, csak:
- a magasabb púp miatt már nekem sem tetszik annyira
- félek a sokat szidott gomboktól
- a fekete verzió csíkos gumiborítása nem jön be, így mivel a fekete vázak kiesnek, kevesebb vázból válogathatok
- ráadásul nagyjából ugyanannyiért megy, mint az e-m10, amivel semmi bajom nincs, sőt tud live kompót, amit lehet, hogy használnék... így kevesebb az esélye, hogy e-m5 lesz végül.voriae: Az ilyen tesztekkel az a baj, hogy szerintem nem sokat érnek...
-
jjeahh
nagyúr
válasz
MrChris #83535 üzenetére
Jó neked, végre megtaláltad a tuti szetted. Nekem anno az e-p1 bejött, de kellett az evf... így lett g3, majd mellé g6, gh2 videóra, de a színeket, a stabit meg úgy általában az egész olympusos feelinget visszasírtam. Közben meg jó pár cuccot volt lehetőségem kipróbálni, vagy hosszabb távon is használni, de még mindíg ott tartok, hogy semmi nem tökéletes számomra és csak kéne egy olympus... ugy-e én azzal vesztettem el a szüzességem
. Gx80-at sajnos nincs lehetőségem kipróbálni és már a pana színekben vakon nem bíznék... No meg engem valahogy a panák sosem hoztak lázba, pedig használtam tőlük csúcs kombót is (gh4+12-35mm f/2.8), az olympus meg egy szutyok belépő gépet is úgy összerak, hogy az nekem m*revedést okoz... de lehet ez már nálam csak illúzió, a lényeg, hogy az olympus cuccok nekem nagyon bejönnek úgy általában. Szal szerelem + színek + fillérb*szás = e-m10, így jött ki az egyenlet, ha lesz annyi fölös pénzem és felbukkan az ebayen vagy valahol jó áron egy, akkor lecsapok rá, oszt remélem a stabiban sem csalódok. Egy hete láttam 170 fontért egy hibátlan darabot és akkor pont nem volt lóvé rá...
. De majd csak összejön.
-
-
-
-
b.vr
őstag
válasz
MrChris #83485 üzenetére
Köszi!
PS: hát a Pana G5-nél már a gyári jpg-színek is elmaradnak az E-M1-től, szóval ott annyira nem lenne segítség ha van hozzá olyan ACR/Lightroom profil ami ugyanazt tudja. Arra leszek kíváncsi hogyha lesz vele együtt készített Oly képem mint referencia, akkor mihez tudok vele kezdeni. De ez csak egy kis "mellék-projekt", nincs nagy jelentősége.
(És ahogy írtam, ez tényleg csak a G5-re vonatkozik, hogy az újabb szenzoros Panák és az újabb jpg-motorok mit tudnak azzal semmi tapasztalatom nincs) -
hito
nagyúr
válasz
MrChris #83437 üzenetére
Szerintem valamivel élesebb (nem könnyű észrevenni, de tényleg van valami). Viszont ha nem lenne jobb fHD-ban, akkor is nagyon megéri az upgrade. Persze neked nem annyira, mert 4k-ban forgatsz, és GX8-nak ugye 4k alatt nem működik a szenzorstabi. Ez az egyetlen hátrány.
Studi: szoktam arra járni, de nem tudom legközelebb mikor megyek, na majd meglátjuk.
Tudom már mi tévesztett meg. E-M1 videókat néztem és abban van PDAF, szemben a többi Oly m4/3 vázakkal. Ezért volt olyan piszok gyors a régi 12-60
-
törölt tag
válasz
MrChris #83430 üzenetére
Nálunk ezek az árak általánosak a külföldről történő rendeléseknél, az például sajnos megszokott, hogy egy A6300 valamivel több, mint másfélszer annyiba kerül itthon, mint külföldön, de ugyanez a helyzet az új RX100-akkal,és az új FF gépekkel is. Persze nyilván sokat "segít" a rekorder áfa is.
(#83427) asdf_
Azért az értékelhető videós tudás messze van attól, hogy beledobjuk a 4K-t...
-
LélekVándor
tag
válasz
MrChris #83420 üzenetére
Chris megkérhetnélek arra, hogy tölts fel Nekem 4K-s videót(tehát ahogy a gépből kijön a lehető legjobb minőségben, max. bitrátával), ami a GX80-al készült? Sehol nem találok minta videót a nyavajás youtube megkerülése nélkül. Az is jó lenne, ha küldenél egy linket, ahonnan esetleg más videóját tudom letölteni. A G80 lenne az igazi persze, de úgy tudom szenzorban nem igen van különbség a két gép között. Köszi előre is.
-
mikrofon
veterán
válasz
MrChris #83420 üzenetére
vagy úgy is értelmezhető, hogy aki eddig a 4k hiánya miatt nem vett Oly em10 vázat az most már ilyet is vehet... Talán ez a legnagyobb újítás az MKII-höz képest
(#83421) @Studi: szerintem most nem is a csere, hanem az új vásárló szerzés, a belépő szinten is elérhető 4K volt a cél. Ha már felelevenítetted a PDAF-ot... Szerintem előbb, mondjuk pár hónappal az em1 után kellet volna az em5-öt frissíteni, aztán mehetett volna az em10-be is. Függetlenül attól, hogy tényleg lehet nélküle is élni
-
LélekVándor
tag
válasz
MrChris #83394 üzenetére
100%-os belenagyításra gondolok(extended focus, a jelenlegi kamerámon így hívják) felvétel közben. Azt remélem tudja a G80, erről nincs infom sajna. A Canon 60D pl. csak Magic Lanternnel tudja.
Köszi, tudom szoktam olvasni a videós fórumot is.Nippon: Valóban nincs gond velük egészen addig, ameddig csak FHD-ban rögzítessz...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- Milyen okostelefont vegyek?
- Hobby elektronika
- Autós topik
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- LG 34GS95UE - 34" Ívelt OLED / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / 1300 Nits / NVIDIA G-Sync / AMD FreeSync
- Honor 400 lite 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7700 XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest