- iPhone topik
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Bemutatkozott a Fairphone 6
- Magisk
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem tudom, hogy mennyivel gyakoribbak a szenzor stabi miatti problémák, mint a lencse stabi miattiak. HA jelentős a különbség, akkor valóban jobb, ha nincs.
A hűtés viszont reális problémának hallatszik. Az EOSHD szerint (többek között) emiatt sem kapott a E-M1 4K videó támogatást.Mercutio_: Ebben is lehet valami. Bár az E-500 után az E-30-at nem kellett szoknom ilyen szempontból, egyből megvolt a kb. 2 Fé előnye a stabinak, de ugyebár az E-30 egy jó kényelmes méretű masszív váz, azt nem is tudom rosszul fogni, mert a kezembe gyártották.
mod: Ha a GH5 valóban a Pana új organikus szenzorával jön, akkor nem fog érdekelni a stabi hiánya.
-
MrChris
nagyúr
ilyen emberek is vannak és ez nem tehetősség kérdése, hanem tulajdoság, jellem. Sok emberrel kerülök kapcsolatba a munkám során, van köztiszteletben álló tehetős, de mégis olyan szemérmetlenül nyerészkedő ajánlatot tud tenni, hogy ledöbbenek, ahhoz képest ez a 200 még korrektnek is mondható
persze nem kell az ilyennek eladni.
Jópofa azindexen a fotóssrác, a saját vackát jócskán felülértékeli, míg a keresett minőségibb cuccot leértékeli. -
Ijk
nagyúr
Vagyis ha egyszer lesz LX-100-am az 3 év múlva fog legkorábban bekövetkezni, amikor már féláron mennek használtan. Egyszerűen nem érdemes bevezető áron fényképezőt venni, de még nagyon újonnan sem.
Egy hónapja számolgattam mennyire jönne ki egy m43-as vagy fuji rendszer valami középkategóriás vázzal újonnan és fél milla alatt egyik sem állna meg, legfeljebb kitobival. Csak aztán 1-2 éven belül úgyis ráversz még legalább ugyanannyit.
Nos az LX100-nál legalább nincs ilyen végtelenített pénznyelő effektus, cserébe akkor van baj hogy ha rádjön egyik szombaton hogy neked egy 150mm körüli portréobira van szükséged. -
Mercutio_
félisten
Ha igaz a 12-32-es kit 769Ł-os ára, akkor 72k difi kihozza majd sok emberből a fillérszekszuálót. Az amcsi 900$-os árat már meg se említem, csak elkezdek érdeklődni jár-e arra valaki mostanában...
-
jjeahh
nagyúr
amúgy nem ez a kis obi nagy obi mizéria az egyetlen amit én sem értek, dslr fronton én azt sem értem, miért nem tudnak olyan pici vázakat csinálni mint régen, akkora keresővel mint régen? egy haveromnak van egy pentax me super-je, a keresője elképesztő, méretre meg akkora mint az e-p1-em...vagyis na...a nikon d3xxx meg d5xxx-ek meg a canon 100d már elég pici, de baromira vastagok.
-
Studi
veterán
A szorzó az a zoom átfogását szokta jelenteni: a legnagyobb gyújtótávolságot elosztják a legkisebbel, és így jön ki. Tehát egy 12-42 pont ugyanúgy 3-szoros átfogású, mint egy 100-300, csak más kezdőértékről.
Kompaktoknál ez manapság valami nagylátó látószögtől indul (2ekv 28-35mm), így a 10x-es átfogású gépek tele tartománya valahol ekv. 300mm körül ér véget, gondolom ehhez hasonlított Juszt.
-
gorgo
őstag
eh, na még ennyit kötekedni!
Nem titán, és nem wolfrám vagy iridium, gyenge vackok! Légkalapáccsal is szét lehet verni őket.
(Studi, ezt most buktad!más: ezek a smile meg emó arcok nálatok is ilyen sarokban levágott, széttömörített csúfságok lettek? vagy csak az én böngécőmmel lett valami?
-
Studi
veterán
Persze, tudom, hogy erős, masszív váz a 6D, meg bőven jók a kétszámjegyű D-k is, de annak a műanyag felületnek a tapintása akkor is förtelmes. Ehhez képest az NX30 műanyag és gumi részei sokkal kellemesebb tapintásúak szerintem. De nem véletlen használtam a "minőség" helyett a "minőségérzet" szubjektív kategóriáját, mert az számomra is nyilvánvaló, hogy azért az ütés-vágást nem biztos, hogy úgy bírja. (persze nem tudhatom mekkora pofont kapott ez a képen látható váz...
)
-
MrChris
nagyúr
ez a hőelvetetősdi amit az em1 4k-val kapcsolatban okosko... véleményeztek csak egy hipotézis. Mikor kijöttek a 300mhz-s intel procik, akkor a chipmagazinban, computerworldben a szakik elmagyarázták hogy kb 1ghz lesz a határ amit a szilicium technológiával, léghűtéssel meg lehet valósítani. Gh2 szenzora is duplájával hasít, végén még 4k is lesz vele
Vagy csak szimplán nem ismerik az Oly termékpolitikáját -
Lassú Víz
addikt
Módszere válogatja. Egyes youtube videókban látott sensor swab határozott végighúzása biztosan kerülendő, de egy szenzor tisztításhoz kifejlesztett lenspennel óvatosan rá lehet beszélni egy-egy pollent, hogy mégiscsak le kéne mászni a szenzorról.
A márkaszervizes tisztítással az a baj, hogy legalább 8 napig tart, az előnye meg az, hogy biztosan nem jár garancia vesztéssel.
-
k1csi
senior tag
Ez olyan, hogy kinek mi fontos.
Nagyon tudom értékelni az E-M1 stabiját a jó JPG-t.
Az akku meg olyan, hogy max. veszek még egy pótakkut (egyébként a DSLR akkuja is csak fotóra bírja jól, videóra már nem).
Ha rendbeteszik a videót (mostmár csak néhány nap és kiderül, hogy mi lesz az új firmeware-ben), teljesen elégedett leszek. A Pana fókusz viszont tényleg jobb, kevésbé igényli, hogy foglalkozzon vele az ember.
A 4k videó kellőképpen hájpolt, de számomra legalább annyira lényegtelen dolog.
A szenzort meg majd max. a szervízzel tisztítattom, a szenzorstabi annyira jó, hogy ennyit (sőt jóval többet) is simán megér. Sőt pont a stabi az, ami miatt sosem cserélném el pl. GH3-ra (pláne nem, ha az új firmware után hozza azokat amit a GH3 is tud). -
arn
félisten
en siman tisztitottam a szenzort... nem lett baja sose.
(#51305) Freddy76: en az emlekeket szeretnem felidezni, amit a sajat szememmel lattam. ha visszanezem a sorozatot, akkor felidezze bennem, hogy milyen volt ott, es mit lattam, ami tetszett. alapvetoen ruhellem, az olyan "odaallok vmi ele" kepeket, csinalok magunkrol kepet, de nem ez a lenyege szamomra. inkabb az, hogy ereztuk magunkat, es mit csinaltunk aktualisan. ebbol ellesni vmi jo pillanatot.
-
theporcupine
tag
Köszi. Én sem igen találtam ilyen panaszt neten. Ezzel együtt nem hiszem, hogy meg tudom győzni a szervizeseket, hogy ezt cserélni kellene. Saját költségre meg félek, túl drága lenne most nekem.
Annyira nem durva az eltérés, mintha egy teljes színcsatorna kiesne, de azért feltűnő bizonyos színeken. Pl. LEGOnak van világoszöld, vagy inkább sárgászöld kockája. Na az ott citromsárga közelében van.A világosabb zöld kb. olyannak látszik, mint a felette lévő ságra, egy kicsit fakóbb. Egy kicsit ez zavaró.
Vakupapucs csavarra vigyázz!
-
k1csi
senior tag
Kb. ennyi a piaci ára a 75 1.8-nak, olympusmarket/e-bay-en is kb. picivel 800 EUR alatt mentek el szállítással ilyen obik nemrég.
Az egy más kérdés, hogy kevesen építenek nagy rendszert mFT-ből (kül. nálunk) ez meg nem a legelső/legtipikusabb beszerzett obi, azaz kicsi a piac, idő kérdése a vevők megjelenése.Kiváncsiságból megnéztem a 35-100-at is (hldigitalbestbuy), itt is kb. ugyanez igaz (kb. az EU piaci árán hirdeted).
Mindkét obit szivesen kipróbálnám hosszabb távon, de pl. számomra ekkora befektetést nem ér meg.
-
Dolphin
tag
am. neharagudj, hogy beleszólok, de drágábban adtad, mint hogy besétálnék a mintaboltba, és megvenném újonnan tagságival. A mostani csökkentett ára van kb. ott, ahol a tagságival lenne. Persze, van, akinek nincs tagságija, de aki ilyen objektívet vesz, az azért a körmére jár a dolgoknak... szerintem. De javítsatok, ha tévedek.
szerk: látom, házigazda vagy, törölheted, nem szeretnék üzletrontást sem.
-
theporcupine
tag
Nem írták rá a dobozára, hogy abból a készüléket kivenni tilos. Akkor most figyelmeztetek mindenkit, a Panasonic fényképezőgépek nem használatra lettek tervezve, a készüléken lévő kezelőszervek csak díszítések, megérinteni, piszkálgatni, HASZNÁLNI, tilos! Viszont a használati utasítás szerint meg lehet használni, így akkor azt rontották el. Szánalmas pancser egy társaság.
Amúgy ugye nem a használat közben ment tönkre, hanem eleve ilyen volt. Szóval nem a 100.000 expó alatt kopott el.
-
theporcupine
tag
Engem a hozzáállásuk akasztott nagyon ki. Szerintem egy igazi cég bocsánatkérés mellett ingyen, esetleg soron kívül kellene javítsa. Elég drága gép és más hibája is van, a kereső nagyon durván nem színhelyes. Piros túltengése lehet, mert a világoszöld sárgának, vagy egy sárga hasú madár narancsos színű. Bár erre van valami a kézikönyvben, hogy ez van, fogadjuk el. Lehet, hogy javították ezeket a gondokat később, de nekem eléggé első szériából van. Így vegyen az ember Panasonic terméket. Fogyasztóvédelmen gondolkodom. Mennyiért csinálták meg. vagy még garis volt? Nekem letelt már az egy év, csak most kezdett már gyakran kihagyni, ami zavar.
-
Schanyee
senior tag
Vicces, mert minden dobozt meg szoktam tartani legalább 2 évig, még az utolsó kínai cuccét is, de ezt nem találom. Így sokat nem jelent, hogy úgy rémlik volt rajta zárjegy, meg a Sandisk hologramos matrica, mert lehet rosszul emlékszem. Amúgy amazonból rendeltem, amikor egy ilyen akció volt, szóval bennem fel se merült, hogy hamisítványt küldjenek. Mem kártyának azért nem olyan nagy tétel az ára, hogy ezen kockáztassak, csak pont volt ez az akció, akkor mondom rendelek egyet, nem baj ha van plusz 1 kártyám. Úgy 1 hónapja kaptam amúgy vissza az amazontól egy kis pénzt, mert a vámkezelésre többet emeltek le, mint amennyi végül lett.
-
madgie
titán
Még. Aztán a rég műtött cimboráim most jönnek hozzám szemüvegért.
Persze nem annyi, mint volt, de hordaniuk kéne.
Én meg már úgy vagyok vele, hogy a fene műtse, negyven felett úgyis kell az olvasó, azt így relatív megúszom.
No meg a könnytermelési gondjaim miatt amúgy sem vállalnának be szerintem (lencsézni sem tudok emiatt, vagyis tudnék, de félóránként nem vagyok hajlandó műkönnyet locsolni a szemebe). -
-
MrChris
nagyúr
ha a hegy nem megy Mohamedhez... én a helyedben biztos változtatnék a digicam rovaton. Ha kizárólag azokat a gépeket mutatod be amiket megveszel az marha sokba kerül, drága hobbi lesz és azt eredményezi, hogy csak néhányat tudsz bemutatni. Valószínűsítem van sok lelkes tulajdonos akik kölcsön adnák a vázukat obijukat, ritkaságokat akár régi mf obik... mindezt esetleg a márkák közti kiegyensúlyozottság szemelött tartásával és a népszerű olcsó vázakat is bevéve... Persze ha alapelv, hogy nem kérsz, kölcsönbe meg pláne de saját erőből nehezen megy akkor szerintem nem magyarisztán emlegetés a megoldás. A hivatalos tesztkészülék odaadása is kölcsönzés, más lova. Pedig a digicam rovat jó felület.
-
Marseille199
senior tag
Akkor miért nem rendeled meg külföldről?
Tudom, fillérbaszás, meg magyar gazdaság, meg itthoni kereskedő, meg satöbbi. Tejet én is magyart veszek, de ez egy kicsit más tészta. Csodás kis országunkban nem igazán érvényesül az eu-s homogén piac, konkrétan sokkal drágábbak lesznek a cuccok és innentől fogva nem érdekel szerencsétlen kereskedő. Vagy csinálja úgy, mint az oly a kedvezményeivel..
-
redzsi
senior tag
Te hagyod beszélni? Az volt az első, hogy deaktiváltam a beszédközpontját.
HollyBoni: tényleg azt tervezem, hogy soha nem adom el.
Az állván pedig Manfrotto Pixi Mini
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Spórolós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- iPhone topik
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- CES 2025: az NVIDIA prezentálta az új GeForce-okat
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Energiaital topic
- Vicces képek
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- Bomba ár! Dell Inspiron 5405 - Ryzen5 4500U I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S23, 8/128 GB, Kártyafüggetlen
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest