Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• aginor

veterán

válasz Throme #96266 üzenetére

Tapasztalatuk van, elvileg a liszenszeknek is a birtokában vannak (ezzel megkapták a támogatást), de csak nem jönnek a natív m43-as lencsék. Ez amiatt van, mert az erőforrásaikat a jobban jövedelmező, nagyobb volumenekkel kecsegtető, adaptálással több rendszerhez is igazítható darabokba fektetik, amiért még csak nem is lehet őket kárhoztatni, mégha nekünk ez annyira nem is jó. A sima 43 időkben is inkább csak adaptáltak már létező lencséket, de önállóan nem nagyon fejlesztettek, túl kicsi szegmens ez, és a kis képkör miatt a natív lencséket még csak az APSC vonalon sem tudják ujrahasznosítani. A fentiek miatt egyelőre én nem számítanék ezektől a gyártóktól natív lencsékre. Max. pár APSC tervezést kapunk gyökér gyújtótávval m43 véggel.
    Mondjuk mellékágként ide kívánkozik az új "Oly" 100-400, ami egy Sigma FF üveg átgyúrása dupla áron.. Csak, hogy jól illusztrálja a fentieket.

Pár hete nyilatkozta valamelyik Jip-es csóka, hogy a pro vonalban látják a fényt, és a jövőben arra fognak koncentrálni. Mondjuk nem tudom, hogy milyen adást néznek, ha valóban így gondolják, mert ugyan alkalmas a rendszer a hivatásos melóra is simán, de azért szerintem nincs akkora presztízse, hogy csak erre fel lehetne építeni. Persze lehet, hogy abban gondolkodnak, hogy nem fő, hanem a profik szaladgálós/tartalék másodgépének még jó lehet, de nem tudom, hogy erre mennyire lehet egy teljes portfóliót felépíteni. :U

Új hozzászólás Aktív témák