Hirdetés
- Snapdragon 8 Gen 5-tel jön a Realme Neo8
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- QWERTY billentyűzetes, üzenet-fókuszú androidos mobil a Clicks Communicator
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- CES 2026: Cserélhető akkumulátoros Bluetooth fejhallgatót mutat be a Fender
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Fotók, videók mobillal
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- 2026-ban nem lesz új Asus telefon, de nem zárják be a boltot
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Qi-töltő és szinte bármivel kompatibilis billentyűzet a Clicks új fejlesztése
- CES 2026: Minden kiszivárgott bemutatója előtt a Motorola új csúcstelefonjáról
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
Új hozzászólás Aktív témák
-
silmatauki
őstag
válasz
silmatauki
üzenetére
Leteszteltem a C1 10-et is (a kurrens trial: 10.0.0.193), hogy lássam, CA-mentesítésben mennyivel jobb, mint a 9.3. A világon semmi differencia nincs, azaz CSAK a CA miatt nem érdemes kifizetni az upgrade árat a 9-ről.
(Apropó, az alaszkai trükk náluk is műxik, ha valaki ténylehg csak a feltüntetett 279eur-t szeretné kifizetni az alapliszenszért
).A https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/albums/72157674529600534 alatti albumba felraktam hét képet a lehetséges kombinációk egy részével.
A múltkorihoz képest plusz a deaktivált geometriai torzításkorrekció melletti CA-szűrés tesztje, hogy lássuk, olyan obi esetében, ahol nem annyira durva a geometriai torzítás ésvagy maximalizálni akarjuk az élességet (még némi torzítást is bevállalva), mennyire függetleníthető a CA-szűrés a geometriai torzításkorrekciótól.
Az eredmények: remekül. Ráadásul arra is rájöttem, hogy a “Lens” alatti beállításdefaultban a C1 nem korrigálja a 12-32 vignettálását, ami 12mm-en és teljesen nyitva (f3.5), azért komoly probléma.
Ezért a következő beállításokat javaslom:
- a “Manufacturer Profile”-ról “Generic”-re átállított obitípus (különben a "Light falloff" slidert nem lehetne állítani, ami, ahogy azt már említettem, a 12-32-t még a 10.0.0.193-ban sem ismerő C1 esetében sötétebb sarkokat eredményezne)
- ezután a "Chromatic Aberration" checkbox bekapcsolása (default kikapcsol, ha “Generic”-re állítjuk az obitípust)
- a “Defringe” slider 100-ba húzása (ahogy azt már régebben is ajánlottam)
- a "Light falloff" (vignettálás-korrekció) megfelelő beállítása; a 12-32-n 12/3.5-ön pl. kb. 43.Mindezekkel a beállításokkal a kép direkt linkje: https://www.flickr.com/photos/123250104@N04/31559609870/in/dateposted-public/
@Dolphin: Nekem van.
Új hozzászólás Aktív témák
- Robotporszívók
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Bekeményítenek az ügyfelekkel szemben a memóriagyártók
- Más termékek kárára gyárt több AI gyorsítót idén az NVIDIA
- Philips LCD és LED TV-k
- Fujifilm X
- OLED monitor topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- LEGO klub
- Autós topik
- További aktív témák...
- Fujifilm GFX 50S II / kevés expóval + garanciális /
- Canon Extender EF 2x III telekonverter - Újszerű -
- Canon EF 28-300mm f/3.5-5.6L IS USM - Újszerű -
- Sony A7 IV váz + ajándék cage & akkuk (3 év gari, 2500 expó)
- Canon EOS M50 Mark II Travel Kit Számlás (2023), újszerű, minden tartozékkal! (~600 expo)
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 256GB Red -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS3627
- Dell Vostro 3425 6magos Ryzen 5 5625U 8GB RAM 256GB SSD
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- ERAZER Cooling Kit V2 Vízhűtés - MD 62737 Beast 16 X1 gamer laptophoz
- Amazon Kindle 10th Generation ébresztős tok
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
).