Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• sebgutkopf

őstag

Lassú reagálású osztag vagyok, csak mostanra rágtam át magam a dpreview féle nikon 1 teszten. A végén pedig bennem maradt egy technikai jellegű kérdés.

Ezekben a nikon 1-ekben van a PD af a szenzorba integrálva. Az írják, hogy a gép kevés fénynél automatikusan átkapcsol a pd af-ről cd af-re, tehát ott nem működik a pd af. Miért?

Ha abból indulunk ki, hogy egy tükrös gép esetén a pd af szenzor csak az objektíven beérkező fény kb 30%-át kapja meg a többi megy a keresőbe, akkor a tükör nélküli rendszer esetén a pd af szenzor a bejövő fény 100%-át megkapja. Olyan mintha egy 1,5-2FÉ-el fényerősebb obi lenne a vázon. (3x annyit mint egy tükrös gép, de ha más az analógia, akkor javítsatok).
    Ebből számomra az következne, hogy a tükörrel nem sötétített pd af rendszernek gyorsabbnak, pontosabbnak és kevesebb fényben is működőnek kéne lennie mint amit a dslr gépek tudnak. Azt pedig tudjuk, hogy a tükrös gép is a fényerősebb obival fickósabban nyomja kevés fénynél az af-t.
    A cd af-el pontosítva és a nikon féle c-af és af tracking algoritmusokkal pedig egyenesen világbajnok af rendszernek kéne lennie, ami minden mást lemos az asztalról, hogy gyorsaságról van szó, akár sötétben is.

Nekem most ez a fajta af rendszer tűnik a leg jövőbe mutatóbbnak.

Új hozzászólás Aktív témák