Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • FEDman

    addikt

    válasz Ijk #6164 üzenetére

    Jaja, a sokkal kisebb átfogású normál közlpontú kit obi, azért ez a kettő nem ugyanaz. :N

    Nem veszitek figyelembe, hogy ennek az obinak teljesen fix az építése, a külső mérete se zoomolás, se fókuszálás közben nem változik.

    Azzal meg egyáltalán nem értek egyet, hogy nincs az Olympus-nek ehhez megfelelő méretű váza. :N

    Fogtál már ilyet a kezedben? Csak mert baromira becsapósak ezek a kombók így internetes képek alapján. Maguk a vázak olyan picik, hogy sokkal nagyobbnak hatnak ezek az obik, aztán mikor ott van előtted élőben mindig csak pislog az ember, hogy ja hogy csak ekkora az egész. :U

    Még egyszer mondom, egy E-P3 12-50 pont olyan hosszú, mint a világ legkisebb DSLR-je az Oly E-420 + 14-42..

    Mindezt úgy, hogy lényegesen nagyobb (ekv. 24-100mm) az átfogása. Persze a fényereje az pocsék, de ez a sima kit obiról is elmondható.

    Szóval visszatérve az eredeti gondolatmenethez akkor te egy szimpla kit obis Olympus E-420-ast is hatalmasnak tartasz, hisz az is pont ekkora! :)

    Ha csak a neten nézem a képeket engem is sokszor becsapnak az arányok, de nem szabad ezeknek bedőlni. Tapasztalatból mondom, hogy egy ilyen hosszúságú obi még pont kellemes tud lenni egy m43-as vázon, mert legalább van mit fogni rajta. Plusz mivel csak 211g így garantáltan nem fogja kicsavarni a vázat a kezedből. ;)

    (Kipróbálva a NEX-eket is az a véleményem, hogy míg a képeken az extra pici vázak miatt a kályhacső kit obijuk is hatalmasnak tűnik addig élőben teljesen kellemes kombináció adnak, mert könnyű a cucc és még mindig épp csak akkora, hogy kényelmes fogást találjon rajta az ember.)

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák