- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- iPhone topik
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Mobil flották
- Magisk
- Motorola Edge 50 Ultra - szépen kifaragták
- Realme GT 2 - aláírjuk
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vacs
veterán
Cs.zs.
A régi dolgokban még volt anyag, azokat nem pár évre tervezték.Az S23-ban hatékonyabb a snapdragon, jobb az üzemidő, kevésbé melegszik, később veszi le a kijelző fényerőt nyáron stb, cserébe csak 5 év frissítést kap.
Az S24 újabb, 7 év frissítéssel, de rosszabb exynos processzorral.
Mindkettő jó, neked kell dönteni! -
SunMount3r
nagyúr
Elnézést: Az Android, nem a "hyper-super-mega" memóriakezeléséről ismert? Pláne "mobil" platformokon...? 12GB RAM? Minek? Szerintem csak "annak", hogy az előbbi állításból mára kb. semmi sem igaz...
(Az asztali PC gépemben van 16GB, pedig itt a Windows, meg azért futogat egy-pár dolog, meg néha játékok, stb., kezdjem kevésnek érezni?) (Mert nem érzem).
-
fasundiszno
csendes tag
-
Reynaldo
junior tag
Szerintem ezeket lehetne flagship-nek mondani: OnePlus 12 vs realme GT 6 vs Xiaomi 13T Pro vs Xiaomi 14.
Az Edge 50 Pro-t nem mondanám annak, de a többi 50-esről is érdekes véleményeket látni, például a kamera miatt. -
vacs
veterán
A Pixel 9 széria hivatalosan is jön magyarba, ha nem sűrgős a vétel, akkor várd meg.
De Pixel 8-al sincs semmi baj, csak legyen bekapcsolva a Volte /4G hívás (szolgáltatónál és a készüléken is)!
Tessék egy Vodafone Pixel tapasztalat: [link]Vagy Motorola Edge 50 Pro vagy Ultra is jó lehet.
Vagy Oneplus 12. -
Dhampir
félisten
Lehet, hogy ekézik az Exynos-t, de itt egy érdekes hír a Snapdragonnal kapcsolatban:
Over 400 vulnerabilities on Qualcomm’s Snapdragon chip threaten mobile phones’ usability worldwide
-
Micsurin
nagyúr
Sokkal jobb az az Exynos mint hinnéd én is féltem tőle, nem kellett volna.
1-1,5 óra után melegszik ha energiatakarékosban van játék alatt (így minden maxon megy), lite messengerrel közepes mennyiségű zenével és játékkal tudja az 5-5,5 órás sot-ot automatikus fényerőn. Bixby rutinok engedélyezve, szinkronizálás csak naptár és gmail.
P20-amnak nem sokkal volt jobb az üzemideje pedig papíron jobban kellett volna bírja sokkal mint az S10, ha ez segít.
-
Norbi.
őstag
A P30 nem lenne sokkal jobb üzemidőben az S10-től, minimálisan nagyobb az akku benne. Viszont én nem ajánlom jelen helyzetben, nem lehet tudni mi lesz a vége az egésznek.
Esetleg Oneplus 7T? Kicsit több mint 170, meg nagyobb is méretre, viszont a hardver időtállóbb.
Az SE jó választás, csak nem i8-ról. Akkuban nem lesz jobb és nagyon előrelépést sem fogsz érezni, maximum annyiban, hogy kicsit gyorsabb és jobb a kamera.
-
-
csaba1203
addikt
Igen ez patt helyzet.
Ha el tudnál szakadni Tmobile-tól,akkor akár részletre is kártyafüggetlenül ott lenne az S9,amivel tervezhetnél 2-3 évre is akár.
Egyébként A8 nagyon jó készülék pörgős,szép kijelző,hosszú üzemidő vállalható fotós képességek.
Nekem fél éve megvan és semmi gondom nem volt vele.Pie jön rá és a havi frissítések is rendben megvannak. -
Ájvé
veterán
Nokia 7.1 még ott van, S636 elég jó hardveres alap, Android One pedig 2 éves támogatás a megjelenéstől, kamera hozza a kategória elvárásait, akku idő is jó átlagos. Szép HDR10-es kijelző a tartalom fogyasztáshoz is.
Kár hogy 3/32-es van belőle, de stock droid miatt az is elég azért, sajnos csak a 2. SIM kárára bővíthető.
Még talán HTC 10 lehetne, de kicsit régebbi készülék, Oreonál meg is állt már a támogatása, esetleg custom ROM-ok világa érdekel lehet még nyújtani a támogatást hozzá (garancia ideje alatt mondjuk nem ajánlott, ennek elvesztése miatt). Bővíthető mondjuk a memóriája, de egy idős a P9-el, szóval ilyen szempontból nem lenne előre lépés (még ha hardveresen jobb is nála).(#136059) nagybá:
Kicsivel 50 fölött Redmi Note 5, ha drága akkor Mi A2 Lite. -
-
camper007
csendes tag
-
-
maczera
aktív tag
ez majd "nem ugyan az" lesz
Azt azért ne feledjük, hogy az Iphone vásárlók azért álltak (táboroztak) napokig, hogy elsőként jussanak az Iphone n+1 típusú új készülékhez. Itt meg azért állnak sorba órákat, hogy az első vevőknek ígért kedvezményhez (pl. Redmi 5 féáron(!), Pocket Spekar 10 Ft-ért, stb.) hozzájussanak.Ha az első Iphone vársárlók is féláron kapták a készüléket, akkor elnézést kérek a tévedésemért!
-
-
juuzer
addikt
Ennek fényében én a P10et mondanám, nekem megéri a + 30 ezres felárat.
Viszont ahogy a kolléga is említette, az XA2 helyett akkor inkább Xiaomi Mi A, majdnem.feleannyiért (56k) ugyanolyan jó, mint az XA2, ha nem jobb. 4/64, stock droid, Snapdragon 625, elfogadható kamerák (az ő árszegmensébek kb a legjobb hátsó kamera).
Nem rábeszélni akarlak, de a P10-zel hosszabb távon jobban jársz. Vagy a Mi A1-gyel (Android P-t tuti kap még - és úgy még 45-50k-t spórolsz)
-
pit stop
addikt
A kérdés mire használnád, és mi a fontos.
P10 mellett szól nagyon erős érvként a 3 év garancia szerintem, e mellett fényképezőben is jobb.
Támogatásban mind a kettő valószínűleg kap még 1-1 újabb főverziót és kész. RAM-ból több van P10-ben, de az agresszív memóriakezelése miatt azt nem érzed meg szerintem.
XA2-ben fejlettebb BT van és FM rádió - ha ez számít bármit is nálad.
A kérdés az mennyire tudod/akarod kihasználni a pluszt, amit P10-ben van -
Fall-N
veterán
Én nem venném meg sosem ezt a túlárazott Sonyt. Majdnem 100 ezresért 3 GB RAM és 32 GB tárhely? Inkább nem. Nem azért mert ilyen telefonom van, de a nagyobb kijelző ellenére az A1 felpofozza. Dupla tárhely, 4 GB memória, nagyjából egyforma SoC, hosszabb támogatás, jó DAC és erősítő.
Káva mindkettőn nagy, bár nekem nem teszik, hogy nem körbe csak alul és felül vastag nagyon a káva az XA2-n.
Egyébként pont ezért vettem A1-et, mert az ismert márkák nagyon túlárazva adják a közepes telefonjaikat. Majd fele annyiba kerül a Xiaomi most. De ha 100 ezer körül akarsz venni akkor írták a P10-et is. Nem egy liga a XA2 hozzá a P10 javára természetesen.
-
juuzer
addikt
Szerintem minden tekintetben jobb. Erősebb proci, jobb memóriatechnológia (ufs, most a paráktól tekintsünk el), jobb kamera.
Nekem ez már megéri a pluszt. Általában amúgy a kamera az, ami a középkategóriát megkülönböztezi a felső kategóriától (vagyis inkább fordítva). A jó kamera egyelőre a felső kategória privilégiuma és egy ideig biztosan az is marad. Persze ez nem jelenti azt, hogy Pl egy Mi A1-gyel nem lehetne jó képeket készíteni, sőt... (lásd: fotós topic) De ha fontos a kamera én inkább a P10-et választanám.
Neeem amúgy erről szó sincs, azért vagyubk itt, hogy segítsünk
Egyébként megértem, ma már ez sokkal nehezebb kérdés, mint pár éve. De szrintem 100 ezer forint felett picivel és akörnyékén én inkább egy tavalyi csúcstelefont vennék
-
-
pit stop
addikt
107,9 k HUF valóban, ami 110-hez van közelebb (kevesebbre emlékeztem kicsivel, amiikor napokban néztem). Pár hetet vársz még, vagy ennyiért van. Szerintem lesz, aki a lélektani 100 alá beakciózza, de jövőbe sajnos nem látok ez mikor lesz pontosan.
Telekomnál otthoni vonalas mellé már ott van, de az nem dual -
pit stop
addikt
Tudásához képest már normalizálódik ára XA2-nek, 120-ról indult, most 100 körül meg lehet kapni gyári garanciával. Ha a többit kilőtted online rendeléssel megvenném helyedben XA2-t, 2 hétig lesz időd kitapasztalni. Szolgáltatónál is hirdetik, így valószínűleg adnak el belőle - így a nem nyüzsgő fórum azt is jelentheti, hogy nincs vele gond, mert nincs mit beírni.
(#125142) s4tch : Ha jack-es telefont akarsz, akkor mással ellentétben én azt mondanám, hogy ne várj, és minél előbb válassz egyet - ugyanis a trend az, hogy a jövőben egyre több telefonból fog elmaradni. Többi kritériumodat nem néztem, de jack nélküliek közül most legjobb ajánlat az XZ2, mert adnak hozzá egy százezres fülest..
-
BenHans
addikt
A P9 jó választás. Az XZ felárát nem indokolja kb semmi, max annyi hogy nyers erővel jobban áll.
A P9 Lite lassulását pedig nem venném készpénznek egy vélemény alapján. Az alkalmazás és felhasználó párosából is kikerülhet a hunyó. Persze aki nagyon érzékeny a sebességre az felsőbb kategóriában keresgéljen.
-
gianone
őstag
P9 Lite 5,2-es. Az ár mondjuk nagyon meghatározó. Mert 60 körül akcióban jó vétel, de 70 felett én már tuti nem vennék 2017-re 2 GB-os telót. Főleg EMUI agresszíven kezeli a RAM-ot, de legalább nem lassul be. Olasz Amazonon láttam a 3 GB-os, EU-st, gyári garist követlenül Amazontól mindennel együtt hozzánk 80 alatt is, most épp nem akciós.
-
cidalain
veterán
Ertelek, de akkor miert nem tartunk karacsonyi vasart oktoberben? Vagy valentin napot julius 25-en is?
Ez az eredeti szokas meglovagolasa a marketing eszkozeivel: ha egy hettel elobb tartjuk, akkor a sok kiehezett olcson vasarolni akaro ugyfel naluk fog vasarolni 5-10%-os akcioval, mert nem kell a konkurens arengedmenyeire lepni.
Itthon kiazurjak a szemed ilyen alig akciokkal, szemben az usaban hagyomanya van az 50-60-70%-os leertekelesnek...
Nem azzal van a bajom hogy egy hettel elotte tartanak akciot, hanem azzal hogy ugy hivjak ahogy, mert az nem akkor van. -
tvamos
nagyúr
Elolvasva a tesztet nem nagyon tudnék belekötni a készülékbe, viszont, ahogy megemlítettem neki a készülék csere ötletét, azt mondta, hogy a régi telefont nagyon szerette, mert az vízálló volt. (Lenovo A660) Esetleg vízálló készülék nem fér bele a kertünkbe? (Nem kell ütésálló.)
-
-
mi a probléma a navigációval?
a gps gyors és pontos, a többi meg már a használt alkalmazás függvénye.
ja, hogy a gyári. javulgat, sokkal jobb már, mint eleinte, alapnak jó, de ha valakinek komoly elvárásai vannak navigáció terén, akkor megvásárol egy jó offline alkalmazást - de ez más platform alatt is igaz, kevés kivétel van, ahol alapban jót adnak.
az 1 év tényleg kevés az átlaghoz képes, jól jönne a 2 év... -
talmida
Közösségépítő
Általában az akkumlátor hamarabb tönkremegy, mint maga a telefon. az én HTC ONE-om pl egy idő utén fölmelegedett. ... nem mindegyik melegszik, csak a rosszabb szériák.
Aztán egy idő után gyengül az akksi teljesítménye, egyre gyakrabban kell tölteni. A fiam Lumiája elérte ezt a szintet. (2 éve vettem) Ezek a telefonok nem 2 fillérbe kerülnek, ezért szeretnénk olyant, amiben cserélhető az akksi.
De, ha megtanítasz arra, hogy hogyan kell szétszedni pl a Lumia 125o-et, az is jó megoldás.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- PlayStation 5
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okos Otthon / Smart Home
- Filmvilág
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- EA Sports WRC '23
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen légkondit a lakásba?
- További aktív témák...
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- Bomba ár! Dell Latitude E6520 - i5-2GEN I 6GB I 320GB I HDMI I 15,6" HD+ I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- Azonnali készpénzes Microsoft XBOX Series S és Series X felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest