-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
ata007
tag
válasz
SunMount3r #190544 üzenetére
A telo sebessege nem csak az Android rendszertol es annak memoriakezelesetol fugg. A tarolo sebessege (UFS, vagy eMMC) proci, a hatterben futo alkalmazasok, backupok, virusirto, a gyarto sajat rendszerei, UI-ja, driverei, ... Regi Defy peldaul meghalalta ha hetente 1x ujra volt inditva, az asszony motoja szinten, a realme gt2 pro is erezhetoen smoothabb volt.
-
válasz
SunMount3r #190541 üzenetére
8GB RAM-os teló is úgy be tud ma már lassulni, hogy az irreális. És csak fogja a fejét az ember, hogy de mégis mitől?
Mitől?
Nekem még sose lassult be, de egyszer párom panaszkodott, hogy alig moccan a telója, igaz csak 6gigás...Távsegítségben voltam, de megnéztük, hát gyakorlatilag az összes szutyok app futott nála, FB, Tiktok, Insta, YT, meg amit el tudsz képzelni. Rávettem, hogy ezeket szépen zárjuk be és valami csoda történhetett, mert a teló újra pörgött!
Lehet akár 12GB memória is, ha minden létező vackot futtatsz, előbb-utóbb megnyekken a teló. Van az a mennyiség, amit már a nagyszerű memóriakezelés sem tud elviselni, lehet 12gigánál még nincs ez meg, de előbb-utóbb ott is jelentkezni fog.
-
válasz
SunMount3r #190537 üzenetére
Mi köze a valóban jó memóriakezelésnek ahhoz, hogy a használt appok sokkal memóriaigényesebbek? Ez a tendencia gondolom folytatódik is. Nyilván egyre több RAM kell egy OS és a programok alá, mert több memóriát még az android sem tud csinálni, bár azért próbálkozik, lásd zram.
Egyszóval ne keverjük már a dolgokat. Anno én is 2GB RAM-mal használtam notebookon a Linuxot, a mostani notiba már 32GB RAM-ot kértem.
-
F-ECT$
titán
válasz
SunMount3r #190532 üzenetére
640 kB mindenre elég lesz. Oh, wait...
-
Pano
addikt
válasz
SunMount3r #190532 üzenetére
?
Nem értem, hogy ennek a kifejtésnek miért is én lettem a célpontja, amikor nem ecseteltem semmi ilyesmit. Felhívták a figyelmem, hogy a Pixelbe 12GB ram van, a Samuba meg 8, ezzel máris érthető miért drágább az előbbi.#190531 ata007: Szoftveresen elkezdték használni az itthon használt frekiket?
-
válasz
SunMount3r #190492 üzenetére
Ha vannak is, nem annyira vészes, plusz kikapcsolható kb. pár perc alatt.
-
cs.zs.
veterán
válasz
SunMount3r #190497 üzenetére
Igen, én azokban láttam felugró reklámot, de a hétköznapokban ez nem érint, mert nem használom őket. Így a 2021 őszi 4/64GB-os Android 12-es Redmi 9T-m mindenféle mókolás nélkül is reklámmentes.
(mások nevében nem nyilatkozhatok, hallottam már itt a fórumban én is panaszt) -
cs.zs.
veterán
válasz
SunMount3r #190494 üzenetére
Nem tudom, mivel én nem használok gyári Xiaomi appokat, nekem nincsenek.
Te a mostani telefonodon gyári böngészőt használsz? Gyári levelező appot használsz? -
cs.zs.
veterán
válasz
SunMount3r #190492 üzenetére
Az hogy "lehetnek" nem jelenti azt hogy garantáltan lesznek is, de állítólag negyedórát kell rászánni a kiiktatásra.
Nekem is van Xiaomi-m, nem volt ilyen gondom. Gyári böngészőben lehetnek reklámok - sosem használtam, reklámmentes Brave-et használok telefonon, tableten és laptopon is. Brave-ből indítva reklámmentes a YouTube is, nincs szükség prémium előfizura sem.
Gyári takarító app-ban ugrik fel reklám, ha félévente véletlenül rányomok. -
válasz
SunMount3r #189717 üzenetére
Xiaomi 13T, Samsung Galaxy A55.
Előbbi erősebb, utóbbi tovább kap támogatást. -
Orgi
addikt
válasz
SunMount3r #190487 üzenetére
Szerintem azért nem érkezett részben rá válasz, mert kb ez a normál felhasználás és amennyit a legtöbb ember szán rá, szóval így oldalanként általában 2-3 ember kérdezi ezt és kap rá vmilyen választ.
De hogy érdemi is legyek, pl a Xiaomi 14t feltöltőkártyásban 210 és bőven teljesít mindent. -
cs.zs.
veterán
válasz
Szia,
"...- Mire használnád? Telefonálás, Net, YT, Chat App-ok, Office doksik, etc..."a feleségem egy 8/256GB Redmi Note 12S mellett (tartalomfogyasztás esetén, és office doksik) már húzza is elő a 10,61" tabletet a táskájából...
A 2 együtt is kijön 200-ból.
(neki reggelente 20 perc vonatozás után 15 perc buszozás jön, de munka után hazafelé más a szitu, mert végállomáson/indulón száll vonatra, már hamarabb, olyankor akár 35-40 percig is vonaton ül, szuper a tablet!) -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Hello ismért!
Erre még nem érkezett ajánlás... Kérdhetnék? Még annyit hozzá, hogy a kamerája is legyen viszonylag Okés.
Köszi!
-
Zsolt,72
senior tag
válasz
SunMount3r #189812 üzenetére
A gyors fényképezés terén (előkapod és fotózol) mindenképp jobb.
-
Sungoo
addikt
válasz
SunMount3r #189742 üzenetére
A Xiaomi nincs google korlát alatt.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Ez lemaradt: a kamerája is legyen azért eléggé "minőségi".
-
gippazoid
őstag
válasz
SunMount3r #172936 üzenetére
Ahogy írják, sok gyártó gyári tartozékként kínál mágneses tokot. Pl. Samsung. Okosórák töltője is sokszor mágnessel rögzíti magához az órát a töltés idejére. Pedig az a készülék teljes felületével érintkezik. Semmi bajuk.
-
DS39
nagyúr
válasz
SunMount3r #171746 üzenetére
Rajta van a termék sorozatszáma, SIM foglalatok IMEI száma.
Én mindig leveszem, de nem szoktam kidobni. -
sfdrakex
nagyúr
válasz
SunMount3r #171746 üzenetére
Leveheted.
-
Kawauso
aktív tag
válasz
SunMount3r #171558 üzenetére
Kikúrt lassú, még böngészésre is.
Helio G35 van benne. Találomra ráböktem a Realme 8i-re hasonló áron, abban Helio G96 van. Előbbi gurít 108.000-ret AnTuTu-n, utóbbi 332.000-ret. És van még néhány készülék, ami tönkreveri. Azt döntsd el, hogy mi az a maximális ár, ameddig elmennél. -
orso0355
őstag
válasz
SunMount3r #171468 üzenetére
Csak tájékozódásjképp kérdezem, hogy ha eddig nyomógombos volt, akkor most a 4 GB RAM meg az 5ghz wifi miért ilyen fontos szempont? Úgy értem, anyukád elkezd a mobilon most vadul wifizni,meg online játszani? (Amúgy ez menő!) Mert telefonálásra kb. azért bármi jó.
-
arabus
addikt
válasz
Az az igazság hogy az a motorola is már most is kompromisszumos telefon.
Nokia az teljesen felejtős silány minőség.
Ebből a listából a Realmi 8i-t fontold meg. [link]
Wifi minden klappol,4+3gb ram,android 11 dobozból kivéve ami rögtön bekapcsolás után frissül 12-re.
10-el több mint a keret de talán ennyit megérhet mama és igy azért jó pár évet letudsz.
Én melegen ajánlom neked a kis plusz kiadást. -
classic B
senior tag
válasz
SunMount3r #171466 üzenetére
Nokia 5.4-et mondanám jobb híján. 55k MM-ban: [link]
-
ghiottone
nagyúr
válasz
SunMount3r #171473 üzenetére
Nem egyszerű. Árba még a mínusz 20 ezerrel egy Moto G22 beleférne, de azt nézem, hogy az abban lévő Helio G37 gyengébb, mint a 2 éves Moto G8 Snapdragon 665-ös processzora. Épp most van szervízbe édesanyám 1,5 éves Moto G8-asa. Az anno 58 volt és azt kell mondjam hogy még ma is eléggé korrekt kis készülék az sd665-el és még 1 évet tuti ki fog bírni, de a fentiek miatt 2 évnél többet tényleg nehezen tudna bármi ebben a kategóriában
Chiphiány, globális szintű drágulások miatt ez sajna nehéz kérdés.
Amúgy valamelyik szolgáltatónál egy havidíjas konstrukció esetleg? -
sfdrakex
nagyúr
válasz
50 ezerért szerintem ha 2 évet kihúz, már jó. 100 alatt nincs telefon amivel 2+ évre lehetne tervezni. Az 50 ezres készülékek, könnyen lehetnek bosszantóan lassúak 1 év után. Android frissítést se sokat várj ebben a kategóriában.
-
válasz
SunMount3r #171466 üzenetére
Az a baj hogy ebben az ár kategóriában csak olyat kapsz hogy cserélni kell 1-2 éven belül
Felmentek az árak -
ChrisGhost
csendes újonc
válasz
SunMount3r #165062 üzenetére
Én 3 féle Xiaomi Redmi készüléket találtam itthon 3GB RAM-al. Abból az egyik neked kiesik, mert 54.900 Ft-tól indul.
Xiaomi Redmi 9C 64GB 3GB RAM Dual: 8 mag, 2,3 GHZ, Kapacitív IPS 6,53" 60Hz kijelző, 3,5 mm Jack, FM Rádió, 5000 mAh akkumulátor, 10W-os töltéssel. Ár: 42.390 Ft-tól indulXiaomi Redmi 9C NFC 64GB 3GB RAM Dual: Ez tényleg csak annyiban másabb, hogy van benne NFC. Ár: 43.999 Ft-tól indul
A döntés a tiéd, de ebben az árkategóriában szerintem 2021-ben csodák nincsenek, csak kompromisszumok. Remélem ez is segít neked.
-
ChrisGhost
csendes újonc
válasz
SunMount3r #165051 üzenetére
Szia!
Nem tudom, hogy ez a 40 k Ft a lélektani határ, vagyis nem vagy hajlandó többet telefonért fizetni, vagy tényleg ez a maximum, amit most jelenleg adni tudsz egy telefonért. Én most fogok 40 k körül ajánlani néhányat, amikben 4 GB RAM van és nem OPPO, meg Blackview, meg ehhez hasonlóak. Viszont gondold át, mert azért 40 k-ért a mai világban tényleg nem sokat kapsz, ennyi pénzért én a hibátlan hívás indítás fogadást, SMS írás-olvasást és e-mail nézegetést tartanám a legfontosabbanak. A fényképezés, 10 weboldal háttérben futtatása, játék, ezek már nagyon másodlagos-harmadlagos szempontok ebben az árkategóriában.
Motorola Moto E7 Power 64GB 4GB RAM Dual: 8 mag, 2 GHz, Kapacitív IPS 6,51" 60Hz kijelző, 3,5 mm Jack, USB Type-C, 5000 mAh akkumulátor. Ár: 39.890 Ft-tól indul
Motorola Moto E7 Plus 64GB 4GB RAM Dual: Papíron jobbak a fotós/videós képességei, MediaTek Helio proci helyett Qualcomm Snapdragon van benne, de csak 1,8 GHz és microUSB a Type-C helyett, a többi adat ugyanaz.. Ár: 41.490 Ft
Realme C21 64GB 4GB RAM Dual: 8 mag, 2,3 GHz, Kapacitív IPS 6,5" 60Hz kijelző, 3,5 mm Jack, 5000 mAh akkumulátor. Ár: 43.749 Ft-tól indul
OnePlus Nord N100 64Gb 4GB RAM Dual: 8 mag, 1,8 GHz, Kapacitív IPS 6,52" 90Hz kijelző, 3,5 mm Jack, USB Type-C, 5000 mAh akkumulátor, 18W-os a vezetékes töltési képessége, a többinek csak 10W. A procija megegyezik a Moto E7 Plus-éval. Ár: 46.990 Ft-tól indul
40 k körül ezek a 4GB RAM-al rendelkező (szerintem) valamire való telefonok. Remélem tudtam segíteni.
-
altecsóka
tag
válasz
SunMount3r #165062 üzenetére
Gigaset GS290 (4/64,Helio P23,4600 mAh) 40ezer
Madaras teszko csutörtöktől.( médindzsörmeni,he.he.)
Alza mindig :Realme Narzo N30
(3/32,Helio G85,6000 mAh ,570 nit !!!!!!) 43ezer -
törölt tag
válasz
SunMount3r #165059 üzenetére
2GB RAM-mal nem vennék már semmit. Akkor se, ha van aki szerint elég bármire is.
-
Zigi
senior tag
válasz
Gyorsan, olcsón, jót! Ebből csak kettőt választhatsz
-
kutga
félisten
válasz
Mi legyen akkor, olcsó, vagy használható?
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #165055 üzenetére
Redmi 9A, bár nem ismerem.
-
kutga
félisten
válasz
SunMount3r #165053 üzenetére
Redmi 9T?
-
törölt tag
válasz
SunMount3r #165051 üzenetére
Mennyi is az az árkategória amibe bele kell, hogy férjen?
Új, vagy használt is mehet? -
Ájvé
veterán
válasz
SunMount3r #143560 üzenetére
6a nem annyira ajánlott, minőségben elmarad a 6 és 7-től. 7 a leginkább ajánlott ezek közül, de túl nagy akkor 6 se rossz még.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
SunMount3r #143560 üzenetére
Így van, Redmi 7 a jobb.
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
SunMount3r #143546 üzenetére
A legolcsóbb telefonokról beszélünk. Kategóriájukban jók, de nyilván sehol nincsenek a 300+ ezres készülékekhez képest.
-
válasz
SunMount3r #141874 üzenetére
Redmi 6a, redmi 6, redmi 7
-
válasz
SunMount3r #134730 üzenetére
Vedd nyugodtan!
(Ha büntetni akarod magad Ilikével!
)
-
nyisziati
veterán
válasz
SunMount3r #134730 üzenetére
Nem ismerem a telót, csak olvastam róla tulajdonosi véleményeket, hát nem voltak bizalomgerjesztőek.
Személyes tapasztalat: én a nyáron azért váltottam vissza Huaweiről Redmi Note-ra, mert ennek sokkal jobb a DAC-ja, lényegesen jobb zenét hallgatni rajta. Plusz ott a MIUI hangzásjavítója, ami nagyon sokat dob az élményen (vagy CyanogenModon a Dolby Atmos).Úgyhogy én inkább a használt Redmi Note-okat nézegetném. 20 alatt nincsen ugyan, de pár ezressel többért már találsz.
SD kártya bővíthetőségnek a kimovil.com-on tudsz utánanézni (vagy az eladótól érdeklődni).
-
válasz
SunMount3r #124467 üzenetére
Redmk 4A, Redmi 5A.
-
BenHans
addikt
válasz
SunMount3r #123602 üzenetére
G5, de ebből nem tudom lesz-e 3/32GB-os.
Ájvé: +1 -
Ájvé
veterán
válasz
SunMount3r #123602 üzenetére
Redmi 4X 3/32-es és 4000-es akkuja van, Moto G5-nek jobb a kamerája és közel stock droid van rajta, döntsd el mi a fontos neked.
-
BenHans
addikt
válasz
SunMount3r #123599 üzenetére
Ez azért nehéz, mert a Moto G5 Plus ára majd' egybeér a Honor 8-cal, Galaxy A5 (2017)-tel és Xperia XA1-gyel. Jobb a G5 Plus hardveresen és kamerában is mint a Redmi 4X vagy a G5.
Mondjuk ár/érték/fotó alapján én lehet inkább egy Mi A1-et vennék, koránt sem annyira vészes mint ahogy néha lehúzzák, pláne a topikja összefoglalójában található ajánlott beállításokkal, esetleg Google Camerával.
Érdemes nézelődni a fotók videók mobillal topikban is. -
Kornel
veterán
válasz
SunMount3r #116055 üzenetére
Egy szóval gagyi lenne.
-
Georgeester
csendes tag
válasz
SunMount3r #116037 üzenetére
Hali,
Én pont ma kaptam az ukászt, hogy ismerősnek nézzek olyan telefont ami kiváló képeket csinál. 20K környékén...
Nehéz ügy.
Ezt találtam: LEAGOO M8 Pro MTK6737 Quad-core 5.7" HD Android 6.0 4G Phone Dual CAM 2GB RAM 16GB ROM Touch ID Gorilla Glass 4
Nem tudom mennyire jó - gyenge -, annak még utána kell néznem, hogy mit tud ez a dualcam. Csak egy ötlet
Vallom, hogy az igényekhez kell igazítani a vételt. Tehát lehet megfelelő telefont kapni olcsón is. Az én szuper iNew telóm sem volt 30K-nál több pár éve, mégis tökéletes a mindennapi használatra a kis kínai dzsunka.Ugyanakkor tudom hogy az igényes hardwert-softwer meg kell fizetni.
-
Kornel
veterán
válasz
Ennyiért ilyet kapsz: [link]
Mirr Murr: így van, ezért írtam megjelenéskori árat. Idővel a flagship-ek is megfizethetővé válnak.
-
beg
veterán
válasz
Igen, de azzal nem tudtál telefonálni. GSM modul, antenna, GSM szabadalmi díjak stb. Továbbá 1024x600 felbontást már telefonba sem tesznek, drágább kijelző, ezért a drágább ár.
-
pit stop
addikt
válasz
SunMount3r #116022 üzenetére
Moto G5, vagy G5 Plus. Ezeknek kategórián felüli a fényképezője most, főleg utóbbinak.
Nem tudom, hogy ennyit szánnál-e rá. Ha nem akkor kínai vonalon kéne nézelődnöd, amiben többiek tudnak segíteni.
Ha még többet ráteszel, akkor Honor 8. -
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #115820 üzenetére
Hello! Erre senkinek nincs válasza?!
THX!
-
Ájvé
veterán
válasz
SunMount3r #109680 üzenetére
Én csak a hírre reagáltam, mellesleg az én telefonomra rengeteg Nougat ROM van (Xiaomi Mi3), de én maradok a MIUI-nál. Nekem így is bőven megfelel.
-
Ájvé
veterán
válasz
SunMount3r #109677 üzenetére
Második még igaz is lehet, én mire megkötném hagyományos töltővel is feltöltene egy 10000 mAH-s akksi
Amúgy processzorban is van igazság, bár a Nougat most rácáfolt, S400 még támogatott, de S800 már nem -
tixem
addikt
válasz
SunMount3r #89777 üzenetére
Nem lóg ez túl sehova. 30 ezerért jobbat pedig nem fogsz találni. Samsungot meg ennyiért felejtsd el, egy 3310 többet ér náluk.
Az a nagy helyzet egyébként, hogy 30k körül szó szerint egy-két készülék van ami megéri a többi pedig ipari hulladék kategória. Maximum használtan, vagy pedig valami low cost Lumia. De azok is inkább 40-be fájnak újan.
-
szabonagyur
félisten
válasz
SunMount3r #89777 üzenetére
Pont a sok rossz tapasztalat miatt nem nagyon van ajánlott telefon Androidból újonnan 30k körül és alatta.
-
Sanyig4
tag
válasz
SunMount3r #89713 üzenetére
Doogee X5 Pro?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
SunMount3r #89713 üzenetére
Erre senki semmit?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Apple iPhone 12 Mini 64Gb, Szép Állapotban, Akku:91% 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Mini 128Gb, Újszerű Állapotban, Akku:100%, 12 hónap Garancia, Fekete Színben
- Apple iPhone 13 Pro 256Gb, Újszerű állapotban, Akku:90%, 12 hónap Garancia, Kék Színben
- Apple iPhone 15 128Gb, Akku:90%, 24 hónap Garancia, Fekete Színben, Kártyafüggetlen
- Apple iPhone 16 Pro Max 256GB ,Akku 100% 26 Töltés, 2026.02.26-ig Apple Garancia Makulátlan állapotú
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB Rampage SHIVA Cooler Master 700W
- Olcsó laptop! Lenovo Ideapad R3 3250U / 8GB RAM / 128Gb SSD!
- Lèpj be a jövőbe! Kamatmentes rèszletre is!
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 PRO 2TB Digital játékkonzol extrákkal garanciával hibátlan működéssel
- AKCIÓ! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest