- iPhone topik
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Apple iPhone 13 - hízott, de jól áll neki!
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Honor Magic V2 - origami
- Huawei Mate 20 Pro - a mindenit!
- One mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ájvé
veterán
Te nem érted. Alapvetően Lenovo a felvásárló, nyilvánvalóan nem fogja hagyni a készülékeit támogatás nélkül, az hogy a mobil részlegét az erősebb(vagy inkább ismertebbnek) Motorolába beolvasztja, csak egy lépés a két részleg egyesítésére. Ez valamilyen formában meg kell történjen, ezért történt a felvásárlás. Lenovo prémium brandként fut tovább (mint Toyota esetén a Lexus mondjuk) és a világ nagy részén az olcsóbb készülékek Motorola néven jelennek meg (talán mert több évtizedes márka és a világ számára sokkal ismertebb, mint a Lenovo, ami EU-ban pl néhány éve jelent meg). Itt egy dologtól kell félni csupán a Motorola minőség romlásától. Nem rossz a Lenovo, de azért Motorola sokkal jobb készülékeket csinált korábban is, utóbbi időről nem is beszélve (Google felvásárlás egyértelműen jót tett a Motorolának, nem csak megmentette őket, de szárnyra is kaptak). Szóval a Lenovo, mint név se fog eltűnni, csak a drága prémium telefonokon fogod viszont látni, Motorolát pedig a teljes termék portfólión láthatod majd, belépőtől a vélhetőleg a drágább készülékekig. Az igazán nagy ágyúk Lenovo brandbe jönnek majd.
Szóval biztos lehetsz benne, a termék támogatás nem változik semmit a jelenlegi készülékek tekintetében.(#84993) baker:
Huawei gyártja, ha esetleg így jobban ismered, csak egy önálló brandként van jelen a Honor, de mindenben a Huawei áll mögötte. -
viano
aktív tag
"egyedül annyi változik, hogy jövőben Motorola néven jönnek a készülékek."
Éppen, hogy nem erről van szó!
A cikket megtaláltad, belinkelted, ha nem jött át a lényege, lehet még egyszer neki kellene futni.A lényeg, az irányítás és a felelősség a Motorola kezébe kerül, ők pedig mostanában elég egyedi stratégia alapján értek el sikereket.
Tehát egy dolog biztos, változások lesznek, párhuzamos dolgok megszűnnek, tehát biztosra vehető a Lenovós termékválaszték csökkenése.
A Motorola modellekkel konkuráló típusok sorsa pedig egyértelmű.Találgatni pedig teljesen felesleges - még kevésbe nem jellemző példákat emlegetni - mert szerintem még azok sem tudják pontosan, hogy mi lesz, akik majd el fogják dönteni.
-
MonRo
tag
Sziasztok!
Ismét tanácsot szeretnék kérni Tőletek! Anyukámnak keresek okostelefont. (Mivel másmilyen már gyakorlatilag nincsen.)
Felhasználási cél: telefonálás, sms, egy.két kép készítése. A mostani telója összecsukhatós Samu, vga kamerával... Újat szeretnék, anyagilag eléggé behatároltak a lehetőségeim: 20.000 Ft.
A fő elvárás: stabil legyen.
Most ED-ban akciós a Lumia 435, (Pont egy huszas.)
Jó lesz szerintetek? -
viano
aktív tag
Köszi a tolmácsolást!
Pontosan erre gondoltam.Úgy tűnik egy-két tanácsadónak nem volt még elég, hogy LTE ügyben szénné égették magukat, még szeretnének rátenni egy-két lapáttal.
Tévedések elkerülése érdekében egyáltalán nem örülök ezeknek a "sikereknek", szerintem az egyik legtragikusabb dolog, amikor valaki nincs tisztában a tudása korlátaival.
-
MeGabee
senior tag
Nekem nem,nem vagyok csempe fan
Amúgy sok differencia nincs a kettő között,nekem szimpatikusabb a 640 LTE egyrészt az 5"-os IPS panel miatt (másik 4,7-es OLED),másrészt a picivel nagyobb akku miatt.
A másik mellett meg a kicsivel jobb kamera és a QI töltés szól (ha nem ver át a gsmarena.
Menjetek el,nyomkodjátok meg,és amelyik jobban bejön neki.
-
z00li
senior tag
Sziasztok!
Feleségem 520-as Lumiáját szeretném lecserélni. Melyiket vennétek ezek közül: Lumia 635/Lumia 640/Lumia 735?
Kb. 2 évre tervezek vele.
Üdv: Z
-
Ájvé
veterán
Stock droiddal nehéz dolgod lesz, nagy gyártók mind megalkották már a saját UI-t, ezen felül kínai telefonok vannak azok közül is inkább a másod élvonalbeliek.
Honor7-et mondanám, ami minőségi fémházas, 3GB RAM, Octacore A53 CPU, 20MP-es Sony IMX230 Exmor RS kamera, LTE képes ebben B20 is benne van, viszont EMUI rendszere van nem stock droid.(#84983) dantre:
Nexus 5 természetesen, hardveresen egyértelműen, GPS nem hiszem, hogy rossz lenne, teszt képeket nézve abban sem rosszabb a Nexus 5, ez mellett stock droiddal és frissítésekkel még egy darabig biztosan nem lesz gond (Android M még biztosan jön rá). Szóval Nexus 5. -
MeGabee
senior tag
válasz
ígyvanferi #84986 üzenetére
Ha belefér még +3-4K,akkor Galaxy Core Prime vagy Lenovo A6000,ha nem akkor LG Leon.
-
MeGabee
senior tag
válasz
ígyvanferi #84981 üzenetére
Neked is ugyanezt mondanám.
Visszakerestem a kérdésed,látom Telenoros számlásat vennél 25K-ig.Nem tudom milyen csomagod van,meg hogy pl. LTE-t használod-e,sok app-ot használsz-e vagy nem...(#84983) dantre: Ugye ezt csak viccből kérdezed??? Nexus 5
-
MeGabee
senior tag
válasz
SPeti1984 #84978 üzenetére
Jól is gondolod,hogy a kettő között vacilálsz.Ha igazából semmilyen "okos" funkciót nem használ a telefonján,akkor azt válasszátok,amelyik jobban tetszik neki.
Nem lesz gond neki abból,hogy egy újfajta rendszert/menüt/megjelenést megszokjon?Gondolok itt arra,hogy egy Samut megszokott,és azért az LG menüje is másabb,a WP-ről már nem is beszélve,hiába egyszerű,mint a faék.(#84979) baker_: Azokban sincs 4 processzor,csak 1
Na meg a stock droid sem jellemző rájuk.....
(#84976) mzso: Az ilyen az mindig lutri.Kb mint a zsákbamacska
-
Lefty
addikt
Sziasztok,
milyen okostelefonokat tudnátok mondani, ami:
legalább 4 proci, legalább 2 gb ram, stock lollipop, fém külső/keret (nem krómozott műanyag, mint a galaxy S5, hogy 130 ezerért nem képesek fémet adni), jó kamera/lencse/fókusz, LTE képes, nem életbevágó de jó ha csepp és porálló is. 5"-5,5" képernyőméret max. pénz nem számít.
most így első körben szinte csak a Samsung A7-et találtam, de az meg kicsit nagy.
illetve még S6 van.Köszi előre is
-
SPeti1984
senior tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. Előfizetéssel szeretnék telefont vásárolni anyukámnak (57 éves eddig androidos telefont használt S3 mini, de csak hívásra és sms írásra semmi egyébre nem) és az alábbiak jöhetnek szóba ár tekintetében. Szerintetek ezek közül melyik a leginkább ajánlott vétel?
Alcatel Pixi 2 (4) 0 Ft
Nokia 130 0 Ft
Samsung galaxy Trend light 2 0 Ft
Samsung S5611 0 Ft
Microsoft Lumia 532 2.990 Ft
Lg Leon 4g LTE 7.990 Ft
Microsoft Lumia 535 7.990 Ft
Samsung Galaxy J1 8.990 FtÉn az LG Leon és a Microsoft Lumia 535 között vacillálok.
-
Ájvé
veterán
válasz
Dzsemman #84975 üzenetére
Ha nem játszol sokat (mert egyébként legtöbb játékot gond nélkül viszi a Mali628, ami meg nem ott valószínűleg nincs optimalizálva, Adreno 320 szintjét hozza ami ma sem rossz azért) akkor Honor7 is lehet. Honor6+ gyengébb kicsit, de ez se rossz. S5-ben kevesebb a RAM, mondjuk így is bőven elég mindenre. Ami Honor7 javára írható, az a prémium ház és a SoC amiben mondjuk a GPU maradt a régi. Grafikus teljesítményben S5 jobb. Üzemidő elvileg tényleg S5-ben a legjobb, ez egyrészt az optimalizációnak másrészt az Amoled kijelzőnek is köszönhető (vélhetően).
-
mzso
veterán
Ez csak nekem tűnik gyanúsan olcsónak a paramétereihez képest?
http://www.geekbuying.com/item/Mstar-M1-Pro-4G-LTE-5-5inch-Android-5-0-Smartphone-64bit-MTK6752-Octa-Core-1-7GHz-2GB-16GB-13-0MP-OTG-Miracast---Black-353810.htmlMindez 100 USD-ért. (elvileg)
-
Dzsemman
csendes tag
Sziasztok! A segítségeteket szeretném kérni, ezek közül nem tudok választani:
Samsung Galaxy S5
Honor 6 Plus
Honor 7Ahogy olvasgattam a netes teszteket, a Honoroknak a grafikus gyorsító a gyengéje, de az S5 meg régebbi telefon, nem tudom hogy állnak egymáshoz képest teljesítményben. Nézegettem benchmark-os eredményeket, de nem nagyon értek hozzá, más verziójú benchmarkokkal mérték a telefonokat, nem tudom ez mennyire befolyásolhatja az összehasonlítást. Ami még befolyásolna a döntésben az az akkumulátor üzemideje, de ahogy néztem pont az S5-nek a legkisebb a kapacitása (800mAh-val kevesebb, mint a 6+nak), ennek ellenére pont ennek lenne a legjobb az üzemideje?! Azt sem teljesen értem, hogy miért a 6 Plus a drágább a 7-esnél, ahogy néztem kb ugyanazt tudja, miben lehet jobb?
Fontos lenne minél előbb döntenem, mert a notebook-om szervizben van, kölcsöntelefont használok és egyetemre egyre sürgősebben kellene valamilyen készülék
Előre is köszönöm a segítséget!
-
Ájvé
veterán
Nyilván nem fognak, egyedül annyi változik, hogy jövőben Motorola néven jönnek a készülékek.
Nokia eladta a telefon gyártását akkor se szűnt meg a készülékek támogatás (még a butáké se), MS átvette és kész. TCL megvette az Alcatelt, Acer a Packatd Bellt és mi változott?
Mondok jobbat, IBM-et is megvette a Lenovo, itt nem tartották meg az IBM brand nevet, lehet ebből tanultak, mivel csökkent a piaci részesedésük. Motorola nevet megtartják, ettől még nyilván nem szűnik meg a Lenovo telefonok támogatás (általában pont fordítva szokott aggályos lenni, a felvásárló megtartja-e a nevet és továbbra is nyújt támogatást vagy sem. Google csak a licencek miatt vette meg a Motorolát, gyorsan el is adta a gyártási részleg nagy részét). -
ZP67
tag
Sziasztok,
3 Xperia között vacillálok....
Ha nem szánom magam rá a z1c-re (vagy lekések róla...) akkor M2 vagy E4g a jobb választás (100 e, 65e ill. 50e 2év Sony garival, csak úgy jöhet szóba)
A speckókat nagyjából tudom értelmezni, de a gyakorlatban milyen teljesítménykülönbség érezhető a kettő között?
Köszi,
ZP -
Feldin
csendes tag
Z3C vagy Honor 7 vagy OP2?
Mit gondoltok?
-
Devas
őstag
Erdekes nekem atjott a mondandoja, pedig teljesen atlagos IQ hanyadossal rendeljezem. Nyilvan arra celzott, hogy a Lenovo nev kivonul a piacrol, helyette a Motorola nevvel ontjak majd a keszulekeket. Igy lehetseges, hogy a Lenovo telefonok supportjarol hajlamosak lesznek megfeledkezni.
-
Ájvé
veterán
Vagy végül is bocsánat, én tévedtem, vegyél inkább Motorolát, sokkal jobb, mint a Lenovo.
De az a legszörnyűbb, hogy kommenteltél is itt... -
Ájvé
veterán
válasz
MeGabee #84960 üzenetére
Meg lehet nézni, MT6752m bár persze órajele magasabb is, de a GPU mali 760mp2 viszont.
(#84959) madrac:
Az biztos, hogy felesleges téged győzködni, de legalább valami normális CPU teszt programot néznél. GPU-t lehet fikázni, mert tényleg elég gyenge választás volt (ezért akad játékok alatt), de a CPU ugyan olyan Cortex A53-as, mint ami Snapdragon 410,615 (sőt vannak ilyenek 808 és 810-ben is) vagy MT6752-53 6732-35-ben is. Ha ez nem korszerű akkor nem tudom mi jó neked, várd meg a Snapdragon 820-at az biztos sokkal gyorsabb lesz egy szálon is.Viano
"Lenovo-t én már nem vennék, mert megszűnő telefon-márka és nem lehet tudni, hogy hogy alakulnak a dolgok"
WTF??? Tudod te mit beszélsz? Lenovo tavaly a világ 3. legnagyobb telefongyártója lett és tudod hogy érte ezt el? Felvásárolta a Googletől a Motorolát.
Komolyan beszélsz hülyeségeket össze vissza ...
Ha Lenovo szarban van akkor a Motorola is abban lesz, de nem egészen úgy tűnik. -
MeGabee
senior tag
válasz
madrac #84959 üzenetére
Bocs hogy beleszólók,de inkább a gpu miatt akadt,nem a Kirin 620 teljesítménye miatt.Ez a proc a S615-össel is pariban van,csak sajnos a spórolás pont a grafikus vezérlőnél teljesedett ki.Megnézném ezt a SoC-t egy 720-as vagy 760-as Malival,hogy mit művelne.
Természetesen ettől ez még ugyanolyan jól használható a mindennapokban,de aki komolyabb játékokkal tervez (telefonon???wtf),az ne ezt vegye.
-
madrac
senior tag
Engem feleslegesen győzködtök, volt a kezemben és használtam kirin 620-as huawei 4x-et, és a régi dupla magos krait magos qualcomm procival szerelt telefonomon nem akadt a játék úgy mint ezen. Nem véletlenül van a béka segge alatt antutu-ban az egy szálas (főleg integer) teljesítménye, hiába mondod hogy korszerű meg van benne 100 mag..
-
viano
aktív tag
válasz
Szevam #84939 üzenetére
Mivel új készülék, ezt még nem igazán lehet tudni, de a Moto-k az átlagnál jobb minőséget képviselnek.
Valamint ennél van a legtöbb esélyed a frissítésekre, hibajavításokra és a viszonylag korai Android M-re.
A Lollival vannak alapvető gondok, ezért is hagyják sorsára.Lenovo-t én már nem vennék, mert megszűnő telefon-márka és nem lehet tudni, hogy hogy alakulnak a dolgok.
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Google Pixel 9 Pro készülékek 128gb / 256 gb / 512gb - Szép állapot, garancia, akár beszámítással
- Xiaomi Poco X7 Pro 5G 12/512gb - Makulátlan, garanciális, akár beszámítással
- Xiaomi 14T Pro 12/512gb - Makulátlan, akár beszámítással
- Samsung Galaxy S25 12/256gb - Újszerű, akár beszámítással
- Samsung Galaxy A35 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! Gigabyte H510M Intel i3 10100F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB GDDR5 Rampage Shiva 500W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B550M R7 5800X 32GB DDR4 512GB SSD RX Nitro+ 6700XT 12GB Corsair 4000D ASUS ROG 650W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z370 i7 8700 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB Rampage SHIVA Zalman 600W
- Felújított laptopok / PC-k Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost! 05.03
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest