- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Hivatalos a Pixel 10 startdátuma
- Samsung Galaxy Z Fold5 - toldozás-foldozás
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Magisk
- HMD Skyline - jó szerelés
- Ez össze van rakva - Segway Ninebot F3 Pro
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
szoke12
őstag
Mi fér még bele, ha nem korlátozom két gyártóra?
A Xiaomiknál a virtuális közelségérzékelő zavar. Vállalkozó vagyok, egész nap vannak hívásaim, szóval ez egy kritikus pont. Oppo, Realme... hát annyira nem ismerem. Sony meglehetősen drága, Samsungnál ott a rengeteg gyári app, ami nem kell, Honor is állítólag megdrágult, és ez utóbbiak közül csak a Sony az, ami igazán kompakt mobilokat gyárt. Pixeleket is néztem, de árban a korábbi verziók vérnek bele, de elég kicsi az akku a legtöbbnél. Szóval ebből szűrtem le, hogy talán OP és Moto, ami nincs tele fölös appokkal és megbízható is, meg talán a legtöbb szempontból megfelel.
Olyat keresek, ami 3 évig legalább használható stabilan. Nem kell, hogy nagy legyen, férjen bele az összes munkás nadrágom zsebébe, ha hívnak tudjam felvenni és ha dokumentálnom kell a munkámat, akkor az is gyorsan menjen, elsőre használható képekkel. Estére pedig ne legyen az, hogy 17 órakor már töltőre kell tennem, mert aznap 2 órát ment a navi. Kb ezek lennének az igények. Az 5g csak hogy haladjunk a korral.
Ha van erre opciód 150 alatt újonnan, akkor érdekel. -
karlkani
aktív tag
Nekem is végre venni kellene valamit. Ennyiért nem rossz vétel (gondolom).
Ha itt azt írja, 24 hónap, akkor annyi. Mikor megírtam a hozzászólást, ráfrissítettem az oldalra, majd 2x-es árat írt, DE ugyan úgy 12 hónap garanciával. Rá néhány percre visszaállt 91 890 Ft-ra (egy százast emelkedett az ára
).
-
karlkani
aktív tag
Ismét elérhető a Motorola Edge 20 Lite, fekete színben (tegnapnap nem figyeltem mennyi garanciát adnak a feketére. Most 91 790 Ft, 12 hónap garancia...
Egyébként milyen a telefon?
-
karlkani
aktív tag
Viszont, ha ma lejár a garancia, akkor b@s.....d.
A kiterjesztett garancia azon megjelölt termékekre vonatkozóan vehető igénybe, amelyeknél az alap jótállási idő 12-36 hónap. A szolgáltatás külön térítés ellenében vehető igénybe, akár visszamenőleg (azaz 3 hónappal a standard garancia lejárta előtt még meg lehet vásárolni). Ez minden eMAG Ügyfél számára elérhető, aki a fent említett feltételnek megfelelően eMAG által forgalmazott terméket vásárol.
Hol találom a termék garanciáját?
eMAG forgalmazású termék esetében a jótállási jegy (garancialevél) letölthető Saját fiókod “Rendelések” menüpontjából. Amennyiben itt nem találod a jótállási jegyet (garancialevél), úgy kérjük jelezd ezt felénk az ide kattintva megjelenő űrlapon keresztül. -
Biga123
addikt
Számlán/garanciajegyen egyértelműen fel kell legyen tüntetve a garancia időtartama.
"Az értékesítő" ott lehet a hiba , hogy el akar neked adni még + szolgáltatást.
Az érték határtól függő sávos garancia a kötelező, ettől bárki eltérhet fölfele, lefele nem .
Emag fiókba belépve a saját fiók - termékgaranciák résznél fel van tuntetve az összes tőlük vett termék garanciája. Bár érdrkrs ha neked nem mutatja. -
karlkani
aktív tag
87790 Ft-ért (-40k csereprogram) elég baráti az ára. Azt lenne jó megtudni, ha ezt választod, mikor tudod átvenni. Az összes pénteken felkerült, vagy "jóárasított" telefonnál ezt írja személyes átvét esetén:
A várható szállítási idő kiszámítása jelenleg nem elérhető
IngyenesMegkapja az Android 13-at.
-
Számomra bármelyik jobb megoldás mintha madzaggal magamra kötném a telót
amúgy egy sony Bluetooth fülessel
a kollégám is most cserélte le a madzagost bluetoothra pedig ő zenész de a melóban már több madzagot szakított el
én is akkor cseréltem le amikor a madzag beakadt és kirántotta a kezemből a telót -
karlkani
aktív tag
Ha már ennyit szánsz telefonra, s látva, hogy nem akarsz engedni a 8 GB memóriából, esetleg a Xiaomi 11 Lite 5G NE? Most eMAG-on 119989 Ft, csereprogramban még lejön 40k, bent van az ajánlott telefonok között az összefoglalóban...
-
Exelsior24
aktív tag
Én ugyan nem láttam / olvastam a pályázati kiírást, de lehet keverik egyes helyeken a 4G LTE-t és a 4G VoLTE fogalmát.
A 4G vagy 4G LTE az maga a mobilszolgáltatás, hogy tudjál telefonálni, mobil internetezni nagy sebességgel, már ahol persze megfelelő a lefedettség és a térerő.A 4G VoLTE viszont egy külön szolgáltatás, amit az adott mobilszolgáltató tud aktiválni minden egyes hívószámra aki a rendszerében van, és persze megfelelő mobiltelefon is szükséges hozzá ami tudja ezt a szolgáltatást. Ezáltal pedig elviekben jobb minőségű hang beszélgetést tudsz elérni, és közben a készülék a 4G-s mobilinternetre is csatlakozva marad.
Ezen a weboldalon nagyjából le vannak írva a részletei:
[4g VoLTE mit jelent pontosan?]Közben rákerestem, és valóban feltétel:
"Fontos szempont, hogy bár a készülék VoLTE-támogatása előírás, az már nem feltétel, hogy a funkciót az adott típus esetén az ügyfél mobilszolgáltatója is támogassa - ennek leginkább azért lehet jelentősége, mivel az adott készüléktípusok VoLTE-hozzáférés támogatása szolgáltatónként eltérő lehet (különösen igaz lehet ez abban az esetben, ha a készüléket nem mobilszolgáltatótól vásárolják). "De itt is leírják, hogy attól, hogy a telefon amit veszel tudja, nem biztos, hogy a mobilszolgáltatód engedélyezi az adott típuson a használatát, így mondjuk kissé vicces feltétel ez.
Fogsz tudni telefonálni vele 4G-n attól nem kell félned, maximum annyi történhet, hogy nem 4G VoLTE szolgáltatáson keresztül és ezért valamivel gyengébb hangminőségben. -
Exelsior24
aktív tag
Én nem tudok és nem is hallottam sehonnét ilyenről, hogy bizonyos készülékek ki lennének zárva a támogatásból. Az egyetlen tulajdonság, hogy a 3G-t tudja csak kezelni a régi készülék, és amit veszel az pedig tudjon 4G LTE-t legalább, de akár 5G-t is tudhat mellette. Meg persze van az a feltétel, hogy a cserélendő telefonnak használatban kellett lennie, tehát ha a fiók mélyén porosodott évek óta, az nem játszik.
Az, hogy az eladó azt mondja arra a Nokiára, hogy arra nem lehet, az csak az ő saját kitalációja és feltétele, azt nem tudom mennyire jogosan tehet ilyet. -
karlkani
aktív tag
Szia!
Én is hasonló cipőben járok, s egyre közelebb a csereprogram vége...
Mivel még sosem volt okostelefonom (használni már használtam), így bármi jobb lehet, mint a mostani. 5G számomra nem létszükséglet jelenleg. Memóriából már én is minimum 6GB kapacitással rendelkező telefont szeretnék. NFC nem érdekel, bankkártyám adatait nem szívesen tarolnám telefonon.
Ismét elérhető eMAG-on a Realme 9 6GB-os változatban (sárga színben) 92990 Ft-ért. Én erősen gondolkodom rajta.
-
Erwinke
aktív tag
Udv
Megoldhato olyan telefonra ami a tiltas elott jott ki. Lasd: [link]
Auroran keresztul mindent le tudsz tolteni play storebol. Csak sok apphoz kell a google tamogatasa.
Pl nekem nem megy a bankom egyaltalan. Ugyh egy p20lite ot hasznalok, h be tudjak jelentkezni a bankba. (Unicredit-Szlovakia)
Mas mondjuk nekem hianyzik. De nekem ez pont eleg ahhoz, h vegyek masikat mert nem eletszeru 2 telefonnal futkosnom -
Arra akartam utalni, hogy a támogatott frekvenciákon kívül a szoftver is fontos.
A jelzett Vodafone-vásárlású Samsung biztosan támogatja az itthoni 5G-sávokat, de a Yettel 5G-jével mégsem kompatibilis.
Tehát, ha az 5G fontos, akkor nem csak az a lényeg, hogy olyan teleont vegyél, ami 5G-s. Akkor lesz biztosan 5G-hozzáférésed, ha nincsenek szoftveres gondok sem.
Biztos, vannak olyan oldalak, amik az egyes szolgáltatók által használt frekvenciákat gyűjtik össze. -
-
sfdrakex
nagyúr
Egyre több helyen van már 5G. 1,5gigabit/170mbit volt a legnagyobb sebesség amit mértem. Szerintem simán telefonos használatra 50-100 mbit bőven elég. Viszont az 5G sokkal több készüléket tud egyszerre kiszolgálni. Nyilván ár függő is, de nem vennék olyan telefont újan, ami nem tud 5G-t.
-
-
Most akkor sz*r vagy nem a proximity szenzor a Xiaomikban?
Nem értelmezhető így a kérdés. A Xiaomi kifejezés gyártót vagy egy konkrét sorozattipust jelöl most?
De egyébként nem sz*r, csak annyiban, hogy ha nem rendeltetésszerűen használják a mobilt, akkor a proxysensor nem működik. Ez van, ha egy közelségérzékelő csak a közelséget érzékeli, pedig száríthatná éppen a nőihölgyek frissen húzott design körmöcskéjét is, akkor bezzeg csípnék a csajok is a Xiaomit!
-
vacs
veterán
Látom te sem vagy képben a mai telefon árakkal!
Az elmúlt évben kb 1,5-2x-ére drágultak.
Ami tavaly 80 volt, az most inkább 120-130 ezer!
Olvasd át Bog Karácsonyi telefonajánlóját! -
-
TunerJoe
senior tag
-
nyisziati
veterán
Nem a collt kell manapság megadni, hanem a mm-t.
A régi 5 collosok kb. 145 milliméteresek voltak, ebben a mérettartományban már igen kevés használható telefon van.Beállítottam egy keresést, a magasság 146 mm, 3 giga ram, 80 ezer antutu és a magyar frekik.
Gyakorlatilag a ma kapható telefonokból a Galaxy A40, a Pixel 3, a Galaxy S10 e, az iPhone X, Xs, néhány Sony Xperia, pár Huawei (inkább régebbiek), és a Nokia 8 Scirocco megfelelő. A listáról még említhető a Meizu 15, illetve a két előző Pixel.
-
Ájvé
veterán
Használható nem nagyon van ilyen méretben, belépő szinten is nagyobbak már a telefonok.
Csak viszonyításképpen, Kimovilon beállítottam 5"-os szűrőt és Google Pixel 2-t dobta ki először ami 1 éves már (Pixel 3 már 5,5"-os, 3A pedig 5,6"-os). Szóval az elmúlt 1 évben lehet nem is nagyon jelent meg ilyen méretben normális (nem valami neve nincs kínai márka) okostelefon. -
Ájvé
veterán
Nem volt, barát(nő)nek ajánlottam MX3-at tetszett neki csak sajnos tönkre ment (garanciában cserélték neki).
Onnan tudom hogy korábban sokat olvastam Miezukról és követtem topikokat is (fenti készülék miatt is).
Meizunak nem erőssége a support, még Flymeből is néhány frissítés várható a készülékel teljes "életében". Viszont az pozitívum hogy nagyon jó és stabil szoftvert készítenek, kevés probléma szokott lenni.
Nekem nem kell ez a készülék, szóval nekem nem kedvező, de ennyiért tényleg jó vétel. -
Ájvé
veterán
Redmi 7 van ennyiért és örülni kell neki. Nagyobb mint írtad (amúgy fizikai méretet kellene meghatározni mivel az elmúlt 2-3 évben szinte eltűntek a kávák.
Tripla SIM? Ugyan hagyjuk. De van külön micro SD slot (nem SIMet foglal).
Van compass.
Nincs követhető akksi, lassan el kell felejteni (ha minden marad ugyan így).
Van ujjlenyomat olvasó is benne.
"Pontos érintőképernyő, ami nem bánnám ha két érintési pontot is le tud kezelni egyszerre."
Érdekes hogy ilyet írsz, mikor feljebb manapság szinte lehetetlen dolgokat sorolsz fel, tud több ponton is érzékelni mint 2.
Értesítési LED is van.
Nincs nagyon hasonló se ennyiért, szóval csak ezt tudom ajánlani (talán még Meizukat lehetne megnézni, vagy más másod vonalas kínai gyártót mondjuk Oukitel. -
sfdrakex
nagyúr
Azért nincs, mert a keretedhez képest nagyok az elvárások. Gagyi kínaiból találhatsz megfelelőt, végülis eddig is Doogeed volt, lehet szerencséd újra ilyesmivel.
A Redmi 7el mi a gondod? Túl nagy méret? Nyomkodtál már meg szinte keret, káva mentes telefont? Mások már a méretek, mint a vastag kávás telóknál.
-
Ájvé
veterán
Nem, Huawei élvonal beli gyártó már, persze ilyen kémkedős hírek mindig felbukkannak a kínai cégekkel szemben, de Google és Apple meg szentek (ez utóbbi mindent kiad az amerikai titkosszolgálatnak amit csak akarnak, Googlet nem tudom de nem lennék meglepve ha ők is).
HTC taiwani cég, régebben jó nevük volt a telefon iparban (Android indulását követően), ma már nincsenek a piacon.
ZTE és Meizu másod élvonal beli kínai gyártóknak mondhatjuk, ezek is megbízhatóak alapvetően. -
TunerJoe
senior tag
ZTE nem különösebben rossz, de Európában nem nagyon van, se Nubia, se Blade. HTC halott. Meizu szintén nem rossz márka, ha meg tudsz barátkozni a Flyme OS-szel, akkor különösebb gond nem lesz vele. A Huawei már Európában is felfuttatott brand, alsóbb kategóriákban a telefonok ár-érték arányával szokott probléma lenni. Szerintem vegyél Xiaomi-t, azzal jársz a lejobban.
-
sfdrakex
nagyúr
Ez nem márka fétis, de Leagoo, Leeco, Doogee legtöbbünk szerint felejtős. Nem előítélet, csak sok rosszat tapasztaltunk/hallottunk/olvastunk róluk. Emiatt nem is ajánlunk ilyet senkinek. Olcsó telónak ott a Redmi 7, vagy ha olcsóbb kell Redmi 6A. Ezek a Xiaomi jó, megbízható, normális késxülékei. Ha van megbízható, normális 30-40 ezerért, miért vennénk olyat ami lutri? Aki szerencsés lehet kifog egy jót a fentebb írtakból, de ja nem szívás van csak vele.
-
sfdrakex
nagyúr
Nem olyan zavaró ám a notch, és a 6+ os kijelzőkkel is lehet jó az üzemidő. Nem azt írtam, hogy semminek nem felel meg, hanem azt, hogy összes kritériumnak szerintem semmi nem fog, ha más nem az általad is írt méret, de a legtöbb telefonban vagy 2 simet használsz, vagy 1 sim + sd. Cserélhető akku is ritka.
-
elfelejtette
veterán
Notch nélküli tavalyi modellek kis kompromisszumokkal esetleg jók lennének:
Honor 7A: 5,7 coll, 3/32GB, 2 SIM+MicroSD, Nincs iránytű, Van értesítő led, Hátlapi ujjlenyomat olvasó
P Smart: 5,65 coll, 3/32GB, 1 SIM + MicroSD, Van iránytű, Van értesítő led, Hátlapi ujjlenyomat olvasó
Samu A6: 5,6 coll, 3/32GB, 2 SIM + MicroSD, Van iránytű, Nincs értesítő led, Hátlapi ujjlenyomat olvasó
LG Q7: 5,5 coll, 3/32GB, 1 SIM + MicroSD, Van iránytű, Van értesítő led, Hátlapi ujjlenyomat olvasó, IP68!
Redmi 6: 5,45 coll, 3/32GB, 1 SIM + MicroSD, Van iránytű, Van értesítő led, Hátlapi ujjlenyomat olvasó
Cserélhető aksi már nem divat. -
-
s3nsitivity
addikt
2 külön dolog, VÁM az fix összegű, X összeg fölött kell fizetni Y összeget. Nem tudom pontosan rég rendeltem kínából nagy értékű dolgot.
Az ÁFA meg állandó 27%, ezt szinte mindig rávágják.(#82203) Ryoo Az én aláírásomban el se férne a telefonjaim története.
Egyébként egy Droidról nem lehet általánosítani ellenben egy WP-ről lehet. Az Androidot minden OEM magának forkolja míg a WP-t minden esetben a Misi adja.
Ergo ha egy WP-nek ilyen vagy olyan baja van az minden eszközön jelen lesz ellenben ha egy Samsung szar attól akár egy utolsó kínai is lehet jó. -
s3nsitivity
addikt
A Kínaiknál figyelni kell arra, hogy az árra szinte mindehol rájön még az áfa, van ahol vám is.
És máris jóval drágább lesz.(#82095) Lord Vader - erre +1
(#82104) pityke88
Isten óvjon az S3 Neo-tól.
Tényleg egy 4C-t nézz, mint kiderült tud SD-re menteni mindent így a 8GB belső memó sem kevés.
(#82103) Dr. Student
Ha új telefont akarsz akkor nem lesz jobb.
(#82102) dorika87
Szia!
Sajnos ebben az árban csak gyengébbet fogsz találni.
Arra nem gondoltál, hogy egy 32gigásra cseréled le?(#82101) Lain333
HA lehet majd akkor Expansys. Tudtommal csak Ők árulnak Meizut.
(#82099) khorvat
Használtan:
Talán kifoghatsz egy OnePlus One 64gb-t a OnePlus Two miatt.
- Xperia Z2/Z3
- LG G3
- HTC One M8
- Galaxy A5
- Huawei Honor 6 (láttam már 70 környékén)
- Moto X 2Újonnan:
- Huawei P8 Lite
- Asus Zenfone 2
- Xiaomi Redmi 2 ProEzek ugrottak be hirtelen.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MSI CreatorPro Z16P - i7-12700H, RTX A5500, értintőkijelző
- LG 65QNED87T / 65" - 164 cm QNED / 4K UHD / 120Hz & 3ms / HDR 10 Pro / FreeSync Premium / HDMI 2.1
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 64GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest