- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Mobil flották
- Milyen okostelefont vegyek?
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Ujjal lehet mutogatni a Huawei csúcsórájára
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
DS39
nagyúr
válasz
coco2 #171798 üzenetére
ezt nem így kell mérni.
android 5.1-es telefonon is fog frissülni a Chrome vagy más böngésző, amíg a minimum android API-t nem emelik a telefon verziója fölé.régi android sem igazából probléma, biztonsági frissítést nem kap, de használható, viszont amin régi OS fut, az valószínűleg régi hardveresen is. na ez utóbbi az oka annak, hogy cserélnek az emberek. mert lassul. a futtatandó szoftverek hw igénye meghaladja a telefonét, és élvezhetetlen lesz.
-
coco2
őstag
Sziasztok!
Általános kérdés jelenkori os frissítési gyakorlatról - szoftveresen hány évig mobil telefon most egy mobil telefon? Például ami telefont android 10-essel találok meg, a webböngészője még naprakész? Vagy a jelenben már verzió gondjaim lehetnek és max 1 év múlva alkalmasint muszáj lesz újabb telefont vennem? Valami bölcsességnek örülnék a kérdésben.
Köszönöm
-
Bertiee
senior tag
válasz
Sgr_A #171790 üzenetére
Egy ilyen táblázatot találtam, mi számít jó értéknek? (Szoktam este kis fényerőnél olvasni, a mostani IPS kijelzős telómnál nem zavaró, de szeretnék amoledre váltani, azért kérdezem)
-
szasanyi
félisten
válasz
Sgr_A #171788 üzenetére
Ez alatt a 90Hz-es kijelzőre gondolsz? Bár nem tudom pontosan mit jelent a Fluid AMOLED (vmi különleges kijelzőt vagy egy marketing elnevezést) de a tesztekben az állítják hibátlan minden szempontból. Mondjuk mellette nekem szebbnek tűnt a GT Neo 2 jelezője, de pár perc alatt - és tapasztalat hiányában ugye egyéb tulajdonságaikat nem igazán tudtam összehasonlítani.
-
szs85
aktív tag
válasz
7Sony7 #171758 üzenetére
Használtan a Xaomi-vonalon 50k-ig ezeket találtam:
1. Redmi Note 8 pro 6/64 - 35k
2. Redmi Note 9 Pro 6/128 - 50k
Az utóbbinál, ha ráteszed a xiaomi.eu romot valószínű megkapod a natív hívásrögzítést. Egy ideje ugyanis tilos ezzel a funkcióval forgalomba helyezni egy telefont (adatvédelmi okokból). -
válasz
h1ght3chzor #171783 üzenetére
S20 fe
S21 fe
Realme 9 pro+ -
h1ght3chzor
őstag
Sziasztok!
Új telefont keresek 130-170 ezer kornyeken, ami számít, hogy a legjobb kamerája legyen, semmi más.
Ki mit ajánl?
-
kutga
félisten
válasz
elfelejtette #171779 üzenetére
Ezt nem tudom igazság szerint, szerencsére sosem kellett igénybe vennem.
-
törölt tag
Nord 2-ről tudok véleményt mondani,
Akku nem túl combos,a többi szerintem teljesen ok,
Telefonálás közbeni hangminőséget és a fotós képességeit emelném ki.
Gördülékeny rendszer , jó a kijelző .
Kedvelem a telefont. -
szasanyi
félisten
A tapasztalattal , és/vagy többletinfókkal rendelkezőket kérdezem PRO és KONTRA érvekről a választás elősegítéséhez:
- OnePlus Nord 2 vagy Realme GT Neo 2
- van valódi előnye a 8GB vs 12GB RAM-nak?
A realme kicsit nagyobb kijelzője előny, és - azonos körülmények között nézve - mintha kicsit szebb is lett volna. Kamerában talán a Nord 2 jobb teszteredményt ért el, a saját rendszereiket és támogatásukat nem ismerem. Nem tudok dönteni. -
Bertiee
senior tag
Sziasztok!
Sokszor kínálnak a Harveraprón szolgáltatóhoz szóló garanciával telefonokat-akár vadi új, csak kipróbált készülékeket sok garanciával. Problémásabb ez mint egy bolt garanciás készülék? Van annyival több buktató, hogy ne érje meg akkor sem ha viszonylag jó áron kínálják? -
demmer123
őstag
Poco x3 pro telefont érdemes lecserélni xiomi 11t-re?
Átlagos felhasználás, internetezés, twitch nézèsre használom. Amoled miatt is gondolkodtam, csak az félő hogy beèg huzamosabb idő alatt.
-
DacMalac
tag
válasz
Viktor0610 #171769 üzenetére
Köszönöm a tippeket! Végül találtam egy másik opciót is ,telefonok közt. Végül ez lett: Xiaomi PocoPhone F3 5G Dual Sim 128GB 6GB RAM 108 ezerért. Teszteken kiváló értékeket írtak róla!
-
DacMalac
tag
válasz
Viktor0610 #171769 üzenetére
Én is Chromot használok. Gondolkoztam áttérni Operára. Régen ezt használtam. Ezek szerint egy próbát megérne visszatérni rá?! Azért nem tudok dönteni a telefonok közt,mert nagyon sok és többféle CPU-s telefon van a kategóriában- MediaTek Helio G96, Snapdragon® 695, Snapdragon™ 860 -. Amúgy 6-8 GB-s telefon érdekelne.
-
Remekelek28
őstag
Üdv Milyen vezeték nélküli tültőt ajánlotok 25 watt kürüli type c kellene Ami valoban annyival tölt.. Ebayen találok megbizhatót? LG v60-hoz kellene
-
válasz
DacMalac #171768 üzenetére
A szaggatott oldalgörgetésre.
Nem tudom, milyen böngészőt használsz, nálam a Chrome telefontól függetlenül borzalmas. Jelenleg 11T-t használok, de ugyanúgy belassul, lassan reagál, mint a korábban használt Poco X3 NFC.
(Tuuuuudom, cseréljek böngészőt. De lusta vagyok.Azt reméltem, a 11T már elég lesz a normál sebességű böngészésre, de tévedtem.
)
Redmi Note 11S, Poco X3 Pro, picit többért Xiaomi 11 Lite 5G NE
-
DacMalac
tag
Sziasztok! Note 8 telefonom szeretném cserélni. Viszont döntésképtelen vagyok . Maradnék Xiaomi/ Poco/Redmi vonalon. 100 ezer Ft alatti kategóriában melyik telefont ajánlanátok? Mire használom : webböngészés ( jelenlegi telefonom már eléggé szaggatottan görgeti az oldalak, ez az ami zavar ,de nagyon) , Játékokkal játszom: SoccerStars, Mini football ,ilyenekkel. 2-3 évig bírja a telefon. Melyik lenne számomra a legjobb választás?
-
Bence01
tag
Sziasztok
Feleségemnek keresek új telefont 150eFt környékén egy samsung s9-et váltana.
Olvasgattam az előző pár oldalt akkor valószínűleg beleférne a Samsunk s21 FE is.
Alternatívaként ott az Samsung A52s.
Ezeknél van olyan kínai készülék ami kamerában erősebb és belefér a keretbe? (Xiaomi, Realme, Oppo, Poco)Köszi!
-
Orgi
addikt
válasz
Breki #171760 üzenetére
Olyan sokan biztos nem vettek, mert szerintem 150k-ért túlárazott, de én is Realme 9 Pro+-t vettem, kifejezetten nem akartam Samsungot, alapvető tapasztalataimat megírtam a topicjába, szerintem egy teljesen használható telefon, én ajánlanám. Viszont ha a nagyobb méret és ár belefér, a GT2 szerintem tök szuperül néz ki.
-
dzsi23
addikt
Sziasztok!
Idősebb személynek keresek okostelefont. Ami fontos: hosszú akkuidő, nagy fényerő, állítható betűméret, minél egyszerűbb rendszer, legyen navigációs sáv.
- Árkategória max. 60-65k.
- Használt vagy új? Új.
- Hol vennéd meg? Függetlenül, újonnan, boltból.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel? Jó lenne, ha elmenne 3-4 évig, én is 4 éve használom a Mi A1-emet.
- Mire használnád? Leginkább telefonálás, néha fotózás, messenger, viber, böngészés, esetleg nagyon alap játékok.
- Ragaszkodsz valamelyik operációs rendszerhez? Android.Amiket néztem:
Realme C21Y, 3/32, 40k
Redmi 10 2022, 4/64, 63k
Redmi 10, 4/64, 64k
Poco M3 Pro 5G, 4/64, 65k
Realme 8i, 4/64, 65kElég lehet a 40k-s C21Y? Ha nem, melyiket ajánlanátok a fentiek közül? Esetleg valami mást?
-
Breki
veterán
válasz
kolyok32 #171752 üzenetére
Én most olvasgatok és hasonlóak a priorítások.
Az egyik választás a Poco X3 Pro volt mivel azt olvastam jobb mint a Poco X4.
Én most jelenleg ott tartok, hogy képminőségben a REALME 9 PRO+ egész jó, csak kicsit most belekeveredtem ebbe a REALME palettába.
[link]
Meg ugye most szembejött ez a Samsung kuponos akció és ennek kapcsán a
Samsung Galaxy A52s 5G 117-ért bár ezt is látom máshol pl a Cool Mobile-nál 111-ért. -
sbe561
tag
Sziasztok!
A Redmi note 10 5g és a realme 8i közötti különbség még éri azt a plusz költséget? -
7Sony7
addikt
Sziasztok. 4 éve használok egy Redmi 5-öst, de pár napja kijelzőhibás lett. 25.000ft a javítása, nem vagyok benne biztos, hogy megéri. 3/32 es, úgy érzem, mindkettő kevés számomra egyébként is.50eft körül szánnék rá, Használt is lehetne, ha tudnék megbízható helyet.
Hosszú távú használat, multi tasking. 4-5 program is van, amit szeretek a memóriában tartani. A redmi 5 től nem baj, ha nem (sokkal) nagyobb, nem szeretem a péklapátokat.
Viszont ha nem tudok semmit venni, akkor egy Samsung J4+ van itthon tartaléknak, tehát ha ennél jobbat tudtok, az is valami.
Dual sim.
(Ja, ujjlenyomat olvasó hátlap esetleg jó lenne.)
Olvastam az összefoglalót, de nem tudok mihez viszonyítani. Aki ismeri a redmi 5-öt, írhatna pár telót. Köszi.
Milyen ötletetek van? -
fpatrik17
senior tag
válasz
fpatrik17 #171754 üzenetére
+1 Samsung a Snapdragonos verziót árulja?
Ilyen árkategóriában (150k) van most ennek az S21 FE-nek bármilyen ellenfele?
- Árkategória. 150k
- Használt vagy új? Új
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan. Gyártói, vagy bolti garanciával.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Best Buy érdekel, legalább 3-4 évre kellene.
- Mire használnád? Csaj telefon lenne barátosnőnek. Mate 10 Lite után szeretne komolyabbra váltani. Főleg a kameraképességek és az általánoss sebességjavulás érdekli. Amúgy a Mate 10-el is megvolt, csak eljárt az idő felette...
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Andorid kizárólag.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
Jelenleginél ne legyen bumszlibb.
156.2 x 75.2 x 7.5 mm | 164 g -
trew094
csendes újonc
válasz
fpatrik17 #171751 üzenetére
Szia!
Ha a samsung.com -on veszed meg, akkor a kuponnál írd be a SAMAJUS10, valamint ebben a linkben található kódot: [link]
Plusz a készülékbeszámításnál válaszd ki a telefont, amit lecserélnél és hozzáadja a 15.000 HUF plusz kedvezmény. Ha kérsz futárt, hogy elvigyék a telefont, akkor bevizsgálás után elutalják a valós beszámítási különbözetet, ha esetleg többet érne a leváltott telefon, mint 15.000 HUF. De egyébként nem vagy köteles leadni nekik a telót, ettől függetlenül jár a kedvezmény. -
kolyok32
csendes tag
Sziasztok!
Feleségem Redmi Note 5ösét szeretném lecserélni újabbra. A legfontosabb szempont, hogy minél jobb fotós, videós képességekkel rendelkezzen a készülék. Nekem Poco X3 Pro van, az számomra szép képeket készít, minimum valami hasonlót szeretnék. Viszont annál azért kecsesebb kivitel lenne jó, páromnak az a telefon túl nehéz . 150.000 Ft-ig bezárólag gondolkozom. Fentiek alapján mi most a TOP 3 készülék? (Samsung típussal volt rossz tapasztalata, azt kerülném, bár tudom, hogy az ajánlottak között mindig ott az A52....) -
fpatrik17
senior tag
Sziasztok!
Valaki leírná, hogy csavarható le 150 ezerre a Samsung S21 FE a samsung oldalon?
Mindnenhol csak azt látom, hogy "keress vissza, keress vissza" de Istenért nem találom, hogy lehet azt addig levinni...Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025)- 3 Ciklus-3 év gari - MAGYAR
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Samsung Galaxy A25 5G / 8/256 GB / Gyárifüggetlen / 12hó Garancia
- Samsung Galaxy Z Fold6 / 256 GB / 12 GB RAM / 1év Garanciával / Gyári Független
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest