Hirdetés
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Google szolgáltatás (GMS) Huawei telefonokra
- MIUI / HyperOS topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
frank04
tag
Sziasztok!
Jelenleg S4 mini-t használok, erről szeretnék fejleszteni.
A szempont, hogy az új mindenben jobb legyen, de méretben legyen ugyanakkora.
Nem kell nagy változás, és használt is lehet.
Ár kb 20-30k.
Low-end felhasználó vagyok, viber/messenger, melóban blogokat olvasok max. Kamera nagy ritkán jól jön.A Sony Z3 Compact-ot néztem ki, mennyire lesz érzékelhető a változás? (jobb proci, 1,5ról 2gb ram, jobb felbontás, kamera jobb).
Illetve jelenleg ebay-ről 86usd (22k huf) egy ilyen teló elvileg újonnan. Ez hihető/megbízható?
Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
Dhampir
félisten
válasz nemcso #136661 üzenetére
Csupán érdekességképpen említeném, hogy érdemes megnézni az On the Spot: Okos világ sorozatát, vagy legalább néhány részét.
Például nagyon érdekesek (nem biztos, hogy sorrendben vannak):
On the Spot, Okos világ - Biztonságos technológia
-
andrisms
aktív tag
Sziasztok!
Nyomógombos telefonban 20e Ft alatt melyik az, aminek a legjobb a kamerája? Nem várnánk csodát, kellene egyik kollégámnak. Nokia 230-at néztem, van ennél jobb?[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz resist #136685 üzenetére
Elvileg a rootot nézi, de egyébként rootolt és módosított ROM-al is megkerülhető az OTP app (Magiskal). Nálam is működik, pedig ennél buheráltabb már nem is lehetne ez telefon.
Djuree:
Amit ennyiért tudsz venni új készüléket, az gyakorlatilag ipari hulladék. Esetleg nézz használt piacon körül, de falhoz vágást nem sok telefon bírja.[ Szerkesztve ]
-
Djuree
félisten
válasz andrás47 #136687 üzenetére
csak youtube megy még azon is kis mesék-zenék, még csak 2 évesek lesznek, táncolnak a zenére meg a színes meséket nézik, csodálkoznak rajta.
volt régebben 1000ft-os telefon a tescoban de már nincs. rendes érintős teló volt, gondolom valami nagyon gyenge márka.
az a baj dobálják a falnak is, nem akarok drágábbat, van ilyen ütésálló kis játéktelójuk de azt unják. nyilván ha nagyobbak lesznek és vigyáznak rá kapnak drágább valamit is.
de akkor ha ti se tudtok akkor hagyom inkább.
[ Szerkesztve ]
LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
gubisadam
aktív tag
Sziasztok,
Új telefon vásárlása előtt állok. Mennyire megbízható a Turbado webshop?
Garancia miatt kérdezném.köszi!
-= Suzuki SX4 S-cross 1.4T 6aut - i5-13500 / MSI PRO B760 / GW 2060S =-=-
-
Drughi
addikt
válasz Djuree #136686 üzenetére
Ha kihozol valami normálisabb előfizetés mellé 1000ft-ért egy készüléket, talán akkor kapsz ennyiért.
Ha "simogatós" kell a gyereknek Angry birds és társaira, akkor szerintem újonnan 20e-nél indul, akkor már jobban jársz valami használttal, vagy leginkább egy tablettel.
Én nemrég vettem a gyereknek egy Huawei tabletet, 33e-ért. Neki csak YT mesecsatorna, mesenézés, meg kifestő van rajta.
Xiaomi 14T
-
Djuree
félisten
üdv.
akarok a gyerekeknek venni valami telefont játszani, meg vannak érte őrülve.
van valami 1000ft-os telefon? mindegy milyen vagy mit tud, de ne gombos legyen.LEGO gyűjtő és moc építő (munkát is keresek, bármit ami LEGOval kapcsolatos!), tankász, bringás, WH40k fan, MacGyver
-
resist
tag
-
s4tch
veterán
válasz resist #136681 üzenetére
Akkor ott a Meizu 16th, azon nincs notch, és van jack is. Kamerában kb. a V30 szintje, az egyik meizus telegram csoportba újabban töltögetett képek alapján valamivel talán jobb, szép kijelző, kompakt méret, közepes akkuidő, gyors működés. Várhatóan még egy android főverziót kap, illetve a flyme rendszert ~2-3 évig karban fogják tartani rajta.
...vagy Pixel 2 XL, ha belefér a keretbe. Ezen jack nincs (megoldás lejjebb), de iszonyat jó a kamerája, bírja az akksija, és még egy darabig lesz rá frissítés.
Egy biztos: audióban semmi nem fog a V10 közelébe érni, a V30 sem. Szerintem LG vonalon V10 szólt a legjobban, már a V20 is más karakter volt. A V30-at nem hallottam, de ha olyan, mint a G6 Dual, akkor egy ZTE Axon 7 szebben zenél annál is. A legtöbb új telefon mellé venni kell egy Earstudio ES100-at vagy egy AK XB10-et, és kész.
-
s4tch
veterán
válasz resist #136679 üzenetére
Nem rossz a V30 az áráért. Más kérdés, hogy vannak hasonló áron jobb kamerák, pl. a Mi8 vagy a Mi2s. Ugyanakkor az IP rating, a bővíthető tárhely, a jack, vagy a fejlett videós képességek hiányoznak a Xiaomikból. Nálam határeset a V30: tetszik, olcsó, nincs őrületes gyengéje, de kétségtelenül öregecske.
[ Szerkesztve ]
-
resist
tag
Szeretett LG V10-em ma végleg megadta magát. Kinéztem utódbak a V30-at. Szerintetek érdemes még ilyen telefont venni így 2019 elején? Ami nekem fontos, a fotóminőség, hang, meg hogy menjen az Angry Birds 2
Meg ez nem utolsó sorban por és cseppálló. Mit gondoltok? -
eladogeppc
veterán
Sziasztok !
S8-amat cserélném le, de nem tudom, hogy érdemes-e ?
Honor 10, LG V30+ vagy P20 lenne amire cserélném.Érdemes lecserélni ? Kamera és akkuidő a fontos.
Köszönöm a segítségeteket.
Voltak: Z71,Defy,SGS,SGSSII,XperiaNeo,Arc,ArcS,LGW7,LG2X,LG3D,LGBlack,Wave2,G300,OT-995,O4XHD
-
nyesix
senior tag
sziasztok, a következők közül melyik az ajánlott, ha elsősorban a jó nappali és éjszakai fotózás/videózás, és a hosszú üzemidő a fontos?
Huwei P20 / P20 lite / Mate 20 lite
Xiaomi pocophone F1/ Mi 8vezeték nélküli töltést ezek közül tud valamelyik?
-
Ájvé
veterán
válasz Papooo #136672 üzenetére
Oukitelt vettem anyunak és azon kívül hogy az akku gyenge benne jól megvan vele, harmat hardver ellenére is jól működik a stock közeli Android miatt.
Blackview barátomnak van, ő elégedett vele, hát én nem vennék.
Homtom meg felejtős kategória, elég rendes a szórás minőség tekintetében és nem a pozitív véleményekben mutatkozik.
"Igazából nem is az akksi valós mérete a lényeg, hanem hogy az adott hardver mennyi idő alatt szívja le."
Hát pedig mégis, egyenletnek két oldala van, egyiken van a hardver ami fogyaszt a másikon az akku ami merül, nyilván nagyobb akkuval tovább tart a folyamat. Ezt még elég nagyban befolyásolja a használat is, akár képernyővel akár a nélkül (háttérben futó programok).
Nem feltétlenül jobb egy Snapdragon sem, de azért nem véletlen jár élen, de vannak takarékos MTK SoC-ok is (illetve csak azok vannak, mivel felső kategóriába már nem is gyárt az MTK, közép és alsóba van csak SoC tőlük). Az viszont biztos, hogy ha Redmi 3S 4000-es akkuval Snapdragon 430-al nem bírja ki a nap végéig akkor Nokia 8 se fogja 3090-es akkuval és Snapdragon 835-el. Az Asus Snapdragon 636-al és 5000-es akkuval azért kellene hogy bírja, főleg ha csak zenejátszásról lenne szó.(#136673) Csaby25:
Mi 8 Lite ha kamera fontosabb, Xiaomi Redmi Note 6 Pro ha inkább az akku idő a fontosabb vagy még Meizu X8 ha nem szereted a gyakori frissítéseket vagy erősebb hardvert szeretnél.[ Szerkesztve ]
-
Csaby25
őstag
Sziasztok!
70k-ért mit ajánlotok. Semmi különös, átlagos használatra, a lényeg, hogy gyorsabb legyen mint a jelenlegi P8 Lite.
Mi lenne a "best deal" ennyi pénzért?
Köszi!A kis emberek más emberekről beszélnek, a középszerű emberek eseményekről, a nagy emberek pedig ötletekről beszélnek.
-
Papooo
senior tag
A blackview inkább strapatelókban jó, a homtom gazdaságos, az oukitellel nincs sok tapasztalatom.
Igazából nem is az akksi valós mérete a lényeg, hanem hogy az adott hardver mennyi idő alatt szívja le.
Ebből a szempontból egy új snapdragonos jobb választás mint egy mtk procis.[ Szerkesztve ]
Ha nem tudsz olvasni, ne várd hogy visszaírjak.
-
moma
őstag
válasz South Velen #136665 üzenetére
Köszönöm! (a 6-tal szemben mi a fő érv emellett, árteljesítményben jobb? amúgy épp nézem az árat eustockon és szinte ugyanannyi a kettő. akkor miért az 5?)
[ Szerkesztve ]
we all deserve a bit of luck.
-
Ájvé
veterán
-
Ájvé
veterán
válasz spileraaa #136667 üzenetére
Hát ha Redmi 3s 4100-as akkuval nem bírja végig akkor elég valószínű, hogy Nokia 8 se fogja bírni 3090-es akkuval. Talán egy ASUS ZenFone Max Pro (M1) 64GB ZB602KL 5000-es akkuval elboldogul.
Ha csak zenét hallgatnál szerintem kibírná, SoT-ot írhatnál még erre az időszakra, kíváncsi lennék rá.
Régen kibírta a Redmi 3s? Lehet akku használódott el benne és csökkent a kapacitása.[ Szerkesztve ]
-
spileraaa
senior tag
A xiaomit akarnám lecserélni mert mar nem bírja reggeltől estig töltés nélkül
A nokia 8 meg ér ennyit? [link]
Románia 80 794 Ftvagy hasonló árban milyen más alternatíva van?
főleg zenét hallgatnék rajta reggel 8 tol délután 5 ig
a redmi 3s kb reggeltől délután 3 óráig bírja jelenleg
[ Szerkesztve ]
Erdély (Románia) Huawei Mate 20 Pro /Huawei Mate 10 Pro/ Xiaomi Redmi 3s Prime / Lenovo A660
-
Munkas
aktív tag
válasz #81733120 #136636 üzenetére
Nyilván nem zárható ki, hogy később romlik el, de (szerintem) nem jellemző. Ennyi kockázat bevállalható, a kedvezményesebb árért. Ha meg véletlenül mégis komoly hiba adódik, akkor a gari úgyis megvan, csak nehezebb intézni.
De a legtöbb hiba esetén amúgy is egyszerűbb a helyi mobiloshoz elvinni egy lefagyás esetén, és fizetni neki egy kicsit, mint vissza a kereskedőhöz, aztán két hétig telefon nélkül lenni.
Szerintem a garancia csak az mutatja, hogy a gyártó mennyire bízik a termékben. Nagyon ritkán kell a gyakorltaban. -
moma
őstag
Sziasztok.
Tökre ment az előző telóm és kéne gyorsan valami. Az előző egy redmi note 3 volt. Nagyon elégedett voltam vele szóval valami hasonlóból mi most a best buy? 5.5 minimum és két sim is mindenképp kell. Ha kamera kicsit jobb lenne, meg tárhely kicsit több az jó lenne, de nem kizáró.we all deserve a bit of luck.
-
Gordiann
őstag
Sziasztok!
- Árkategória. - max 100e
- Használt vagy új - mindegy
- Hosszú vagy rövid távra? - minél hosszabb távra, ne legyen akadás jó ideig
- Mire használnád? kamera nem annyira fontos, minőségi anyagokból legyen és gyors legyen.
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? - mindegy.NFC-re lesz szükségem mindenképp. Most iPhone SE van, amiben nincs sajnos, iPhone 7 használtan, ami szóba jöhet ezért.
Androidból mi a jó választás, ami egy iPhone 7 helyett lehetne?[ Szerkesztve ]
-
-
nemcso
őstag
Mobiltelefon sugárzási értékei
A cikkben a német BFS kereshető adatbázisa több mint 3.300 mobillal.
Vegetáriánus - régi indián szó, jelentése "béna vadász"
-
stellaz
veterán
sziasztok!
Vodafone smart x9 készülékről van valakinek tapasztalata? Azt ki gyártja?
Xiaomi redmi 6 alternatívájaként nézegetem.
-
maglew
aktív tag
Sziasztok!
70 éves Édesanyámnak szeretnék venni egy egy egyszerűen kezelhető mobiltelefont.
Semmi csicsa nem kell bele, egy fényképező vagy egy GPS amit használna, nagy kijelző, nagy gombokkal. (nem szükséges hogy okostelefon legyen)Mit tudnátok javasolni?
-
szzimo53
tag
Üdv telefont keresek Xiaomi Mi A2 Lite helyére.
Hasonló paraméterekkel de erősebb hardverral, tehát 6 col alatt legyen kb 4000mah akksi és Snapdragon 660 teljesítmény. Ár 180-250$, külföldröl is jó.
Egyenlőre csak a Xiaomi Mi 8 SE amit találta SD 710el, a többi mind 6,3 col ami jó lenne :/. Redmi Note 7-el szemezek de azis 6,3 col..
Van titkos tipp???[ Szerkesztve ]
-
bojtix
tag
válasz Mr. Csonti #136634 üzenetére
1 vagy 2 SIM-s változatot adnak?
A 3/32Gb verzió?
Azért kérdem, mert a nonlapjukon a leírás közel sem 100%-s. A kamerára is azt írják hogy 13Mp miközben hátul kettő van rajta ....xiaomi 12X; MI8; MI2S
-
Flashback
addikt
válasz coff1975 #136651 üzenetére
Szerintem használatfüggő. Ha nem fontos a wireless charging és a 5.0 BT modul akkor P20 felé billen a mérleg: a frissebb OP rendszer, és jobb nappali kamera miatt. Ha kell a jó selfie kamera akkor egyértelmű P20.
Kinek mi a fontos
[ Szerkesztve ]
profi gőzállomás eladó - Bocs nincs hosszú ö, ü és néha az á is ä :)
-
coff1975
csendes tag
Egy utolsó kérdésem lenne, mert szűkített.
Sajnos xiaomi nem, mert - gondolom- barátok, korosztályfüggő befolyásolás..
De huawei p20 vagy samsung galaxy s8? -
coff1975
csendes tag
Köszönöm a válaszokat!
Majd eldönti.
Gondolom az iphone se kicsi, bár túl nagy sem kell neki.
De tényleg köszönjük a válaszokat! -
coff1975
csendes tag
válasz Sgr_A #136645 üzenetére
És az ajánlott? Mert ő a 8-at tervezte.
A kérdés viszont az, hogy jelenleg ebben az árkategóriában melyik telefonok fényképeznek a legszebben? Rengeteg tesztet elolvasok, de azok ár/érték arányt is néznek.
Nekem barátok képeit nézve samsung s8 és Iph8 tetszett leginkább, de ezeket kizártuk.
Egy másik barátnőm a samsung note 4re (van ilyen?) esküszik fotó szempontjából.Abszolút nem értek hozzá, ezért is kérdezem.
-
coff1975
csendes tag
Sziasztok!
A lányom számára kérek segítséget.
Nem vagyunk Iphone árával kompatibilis család, de a lányom egy éve megkapta a barátnőm lecserélt I6-osàt, amely 2 hónapja balesetet szenvedett.
A lány a fejébe vette, hogy csakis ismét valami iphone, de mivel mi bizalmatlanok vagyunk a használt készülékekkel szemben, így most rá is jött, hogy az új drága.
Most a törött régi huawei p8-amat használja, ami itthon még működőképes volt.
A lényeg, hogy neki a fotózás a legfontosabb. Szerinte az iphonok készítik a legszebb felvételeket, a huawei nem annyira szép neki (én pedig sírom vissza, mert a xia mi a1-nel sokkal szebbeket készít).
Ez a legfontosabb.
*új
* 130EzerigÖtletek? Kinek mi a legszebben fotózó készülék ebben a kategóriában ?
S közben még eszembe jutott, hogy mondta, az iphone-ok videofelvetele kockankent mutatja a felvett dolgot, nem pedig a csíkon lehet csak tolni a jelzést, és kisakkozni hol és mi történt épp ott. Ez van másban is? Sportol és ez is számítana neki.
Köszönöm a válaszokat!
[ Szerkesztve ]
-
konwktor
tag
Szerintetek mate 20 pro,vagy note 9? a mate 20 pro külsőleg annyira nem tetszik meg a a fotós képességeitől se vagyok annyira elajulva netes képek alapján ,viszont mindenki ódákat zeng a telefonról.Vagy esetleg várjam még az s10-et ?a fent említett két telefonhoz képest vajon hova lesz belőle az ára a + nak?
-
törölt tag
válasz Mr. Csonti #136637 üzenetére
Akkor szépen megy le az ára,ennyiért most már pláne BB! -
Mr. Csonti
tag
válasz Mr. Csonti #136634 üzenetére
most már 53 ezer ))))
-
Ájvé
veterán
válasz haiiro_o #136632 üzenetére
Nekem is kidobta facebookon, mindjárt töröltem is a hírfolyamból. Scam oldal ez teljesen biztos, csak azt nem értem facebookon hogy hirdethet ilyen, persze a pénz nagy úr, de világ egyik legnagyobb és leggazdagabb cége, ennyire nem kellene azért. Egyébként körbe nézel az oldalon ez gyorsan ki is derül, rólunk infóba egy rövid semmitmondó szöveg fogad, kontaktban keményen egy emailcím van feltüntetve, visszaküldésnél meg ezt írják:
"we will tell you the return address by mail."
Ez már azért elég vicces. Egyébként sehol egy cím vagy adat, egyetlen emailcím van mindenhol feltüntetve csak.(#136633) Munkas:
"Szerintem a gari kérdés is értelmetlen. Az első napokban úgyis kiderül, ha valami baja van. Utána leginkább külső hatások miatti hibák szoktak lenni, azokra meg nem vonatkozik a garancia."
Hát ha ez így lenne. Akkor mi van ha 2 napra a vételt követően behal a készülék? Esetleg egy frissítés nem úgy sikerül és nem bootol a készülék (pedig rendeltetésszerűen használta). Vagy valami széria hiba miatt tönkre megy valami (hangszóró mondjuk). Vissza megy vele és érte megy mikor szóltak hogy kész a javítás (feltéve ha nem lehet itthon garanciát érvényesíteni, ezt nem tudjuk még).[ Szerkesztve ]
-
Mr. Csonti
tag
válasz Mr. Csonti #136594 üzenetére
Szóval abból a bemegyek és rákérdezek-ből az lett hogy vasárnap este már nyomkodtam Tényleg úgy történt ahogy elképzeltem: megvettem feltöltőkártyával (ugye a kártya díja az benne van a készülékárban), még egy 2 ezrest kellett rányomni a SIM-re és lényegében 67 ezerből meglett 2 év garival (és igen, ott helyben kezedbe nyomják a függetlenítő kódot egy step-by-step guide-dal). Szóval csak ajánlani tudom annak, aki esetleg gondolkodik rajta. Kíváncsi vagyok milyen vele hosszabb távon
Köszönöm az ajánlást, szép napot!
-
Munkas
aktív tag
válasz robaGB10 #136631 üzenetére
Szerintem legközelebb vedd meg ha van jó ajánlat. Ha kézben, táskában viszed a vámal senki nem foglalkozik telefonok esetén. Még sok éve volt valami űrlap a reptéren, ha laptopot vagy drágáb gépet vittél, hogy ha jössz vissza ne kelljen befizetni az ÁFA-t. De tőlem még sose kértek el semmit, hogy vámolni szeretnék.
Sőt mivel a világon nálunk a legmagasabb az ÁFA egész iparág épült rá, hogy külföldön vett, vagy oda postázott cuccokat hazahozzanak.
Szerintem a gari kérdés is értelmetlen. Az első napokban úgyis kiderül, ha valami baja van. Utána leginkább külső hatások miatti hibák szoktak lenni, azokra meg nem vonatkozik a garancia. -
haiiro_o
tag
Sziasztok. [ez ] mekkora átbaszás lehet 50$ ért?
-
hans74
csendes újonc
Sziasztok! Tanácsot szeretnék kérni,telefon vásárlás előtt állok,és kettő között vacillálok..Huawei p smart 2019...és Samsung galaxy A7 2018. Mind kettő tetszik,de nem tudok dönteni..Teljesen átlagos felhasználó vagyok! Tudnátok picit segíteni! Köszi szépen...!
-
prtvlogan
aktív tag
Sziasztok!
Egy kis segítséget szeretnék kérni telefonválasztáshoz.
árkategória: 5.000- 10.000 ha szolgáltatótól veszem, max 20.000 Ft, ha kéz alól (jófogás, hardverapro)
használt, vagy új: új
Hol vennéd meg: előfizetés szolgáltató
hosszú, vagy rövid távra: kb 2 évnél többet nem bírnak ki nálam
Mire használnád: fontossági sorrendben: telefonálás, fényképezés, viber, navigálás, internetezésre (várakozás közben alkalmanként)
Mekkora készüléket: jelenleg 4” –t használok, de csak nagyobbakat látok ebben az ársávban.Ami elvárásom lenne, az az, hogy a lehetőségekhez képest gyors legyen a rendszer, pl képek nézegetésénél, vagy telefonkönyv megnyitása ne tartson másodpercekig.
Kinéztem egy pár típust az előfizetésemhez, esetleg ebből is megírhatjátok, hogy melyik lenne a best buy:Nokia 2.1 0 Ft
Nokia 3.1 18.000 Ft kakukktojás, az ára miatt
Galaxy J3 (2017) 5.000 Ft
Galaxy J5 5.000 Ft
Honor 7 DS 5.000 Ft
Huawei Y5 5.000 FtHa jól néztem, ezek mind 5” felettiek. Viszont árban ezek állnak közelebb hozzám.
-
Shooder
kezdő
Bocs de tárgytalan a dolog...
Csak az akciós újságban van A6-ról szó
Az osön online már csak A6 lite-ről beszél.
Ami finoman fogalmazva is felejtős ( bár az 5000-es akksival ki lehet váltani egy powebankot) -
Shooder
kezdő
Vernee M5 telóm kijelzője egy kis hasraeséstől megrepedt.( szakik szerint ez márkahiba)
Mivel teljesen elégedett vagyok vele,szándékoztam megcsináltatni ,a működéssel semmi gond.
Ez kb. 25 ezerbe fájna.Egyébként 35 ezerért vettem a madaras teszkóban.
Ma viszont böngészve az illető bolt akciós újságját,megláttam benne a ZTE A6-ot
29900 Ft.
Érdemes lenne az 5ezer plusz forintot rászánni,és megvenni?
Mtk SoC helyett snapdragon,viszont 5000-es az akksija ,illetve 1 gigával kevesebb ram.
A Verneet még soha nem láttam 45%-nál több ramot használni,pedig játszok vele rendesen. -
Ájvé
veterán
válasz robaGB10 #136623 üzenetére
Igen de akkor is vannak vám szabályok a határon, én nem vagyok ezzel képben, de utána járnék.
Másik a kérdés a garancia, nem biztos hogy itthon tudod garanciáztatni, mivel nem EU-s készülék.
Úgy látom kivették ezt a részt a garanciális feltételek közül:
"Ugyanez a garancia kiterjesztés vonatkozik az Európai Unió tagállamában, Izlandon, Norvégiában vagy Svájcban megvásárolt mobiltelefon, táblagép és Watch (okosóra) készülékekre is, melyek rendelkeznek egyedi azonosító számmal (gyáriszám, IMEI)."
Ha ez tényleg így van akkor nem biztos hogy tudod érvényesíteni itthon a garanciát. EU-n belül biztos kötelesek jótállást vállalni, de Svájc már más kérdés, én nem találtam erre vonatkozóan biztos információt, ha lényeges az itthoni jótállás akkor én a helyedbe utána kérdeznék a Huaweinél. -
robaGB10
tag
Svájcból ti vennétek telefont? Gari miatt kérdezem leginkább.
Elég jó áron adják most a Mate 20-t -
Ájvé
veterán
válasz lazioforever #136618 üzenetére
Szerintem Oreos.
Semmivel nem jobb, sőt jóval kisebb névnek számít. -
lazioforever
tag
Igen, ez az. És valóban, van, ahol Oreo van feltüntetve, és van, ahol 7.0 Nougat. Érdekes.
A2 Lite van nekem is 3 hete, de tesóm idegenkedik a márkától. Pedig próbáltam meggyőzni, igaz, én a Redmi 6-ot ajánlottam elsőre. Mondjuk nem tudom, hogy az ASUS mennyivel jobb név a telefonok között, mint a Xiaomi. Tippem szerint semmivel.
-
fabian4
csendes tag
Sziasztok!
Új telefont vásárolnék Maximum 80,000 Ft-ért függetlenül.
Ebben a kategóriában szerintetek melyik a legjobb vétel?
Én a Huawei P smart 2019-et néztem ki magamnak, szerintetek ez egy jó döntés?
A segítséget előre is köszönöm!
-
Ájvé
veterán
-
lazioforever
tag
válasz Viktor0610 #136604 üzenetére
Köszönöm a választ.
És erről az ASUS Zenfone Max M1-ről van esetleg valakinek felhasználói tapasztalata? Kicsit furcsállom, hogy nincs 1 éves a telefon, de még csak Android 7.0 van rajta alapból. Legalábbis én minden hirdetésben ezt találtam róla. Vagy ez nem gond, és úgyis lehet frissíteni újabbra?
-
Ájvé
veterán
válasz bl0ck #136610 üzenetére
Iphonet nem ismerem, úgyhogy arról nem nyilatkozom.
Mi 8 vagy P20 Pro közül választanék, mondjuk közel sincsenek egy árban (P20 Pro jóval 130 fölött van, szóval nem is értem hogy került a listába, de ha te tudsz ennyiért akkor rendben), én leginkább ezért a Mi 8-at választanám. Ha az ár nem mérvadó akkor viszont P20 Pro jobb kamera miatt és akku miatt. Többi Androidos telefon nem mérvadó itt, Miezu 16 ugyan jó választás lehetne, de te felhoztad a támogatást mint követelményt, az meg sajnos nem nagyon van Meizunál egyelőre. Mi 8 azért MIUI szinten teljesen biztos, de szerintem Android főverzióban is sokáig lesz támogatva. Nekem volt Mi 3-am és 4.4-ről hivatalosan 6.0-ra eljutott (elsőként kapta meg a 6.0-ás frissítést), de modrommal pedig szerintem még Pie is van már rá (bár sose olyan jó mint a hivatalos ROM ezt hozzá kell tenni, szóval egyik se kifogástalan).
Szóval ár/értékben Mi 8 a nyerő szerintem.(#136611) pezo00:
Szerintem Mi 8 Lite. Esetleg ha fontosak az Android frissítések és a hosszú biztos támogatás akkor A2 a jobb, de gyengébb üzemidőben. -
pezo00
tag
Szűkítettem kicsit kört!
Ezek közül szerintetek?
- Mi A2 (60.000Ft)
- Mi 8 lite (67.000Ft)
- P20 lite (75.000Ft) -
törölt tag
válasz qcora #136607 üzenetére
Nokiaban picivel jobb SoC van, viszont ha jol tudom, Magyarorszagon csak a 3/32-es vasarolhato meg, a 4/64-es verziok kinai szoftverrel jonnek, mig A2 Litenal a 4/64-es kiszereles a minimum . A Nokia strapabirobb, mint az A2 Lite, tehat ez alapjan erdemes donteni, attol fugg neked mi a fontos.
-
qcora
csendes tag
Hali!
Mi A2 lite vs Nokia 6.1? -
bl0ck
tag
válasz Drughi #136602 üzenetére
Meizu-val mi a probléma, vagy mi az oka amiért kizárnád?
Nem volt még almám sosem, kollégámét nyomkodtam egyszer-kétszer, meg láttam...más, nagyon sok mindenben, de nem vetném meg szerintem azt sem.
Újabb Samsung nem tudom milyen, 5-6 éve volt utoljára, akkor nem szerettem őket.
Köszönöm választ amúgy -
MODERÁTOR
válasz lazioforever #136603 üzenetére
Az LG-ről azt hallottam/olvastam, hogy kicsi az akkuideje és a rendszer sem fürge.
A másikat ajánlanám.Xiaomi 13T
-
lazioforever
tag
Sziasztok.
Nővérem kinézett magának 2 telefont. Legfőbb szempont számára a minél kompaktabb méret volt, így ezek közül szeretne dönteni (hiába ajánlottam a Xiaomi Redmi 6-ot):
LG Q7
ASUS Zenfone Max M1Nem vagyok nagy szakértő a témában, így annyit tudtam leszűrni, hogy az LG-nél az USB-C csatlakozó, a fém keret, az IP68-as szabvány, és a tesztek alapján kategórián belül kicsit jobb kép és hangminőség az előny.
Ezzel szemben az ASUS 4000mAh-s aksit kapott, és hátlapi duál kamerát.Szerintetek a kettő közül melyik ajánlottabb készülék? ASUS-nál az hátrány, hogy alapból Android 7-es verzió van rajta?
-
bl0ck
tag
Üdv.
Jönnék idegesíteni kicsit a brigádot megint
Mostani készülékem megsérült, és motoszkál bennem a gondolat, hogy nem csináltatom meg.
Próbáltam olvasgatni, nézelődni, de telefon szinten mondhatni laikus vagyok, marhára nem követem a trendeket, nem cserélgetek telefont fél évente.
Sikerült össze kavarniuk ismerősöknek, mondtak ezt-azt, már végképp fonalat vesztettem.
Lényeg: - új, használt, mindegy
- szürke, vagy fekete szín csak
- netes dolgok mennek rajta, böngésző, üzenetküldő nyavaják, youtube, stb
- üzemidő legalább 1 napot bírjon ki vezeték nélkül
- nagy kezem van, ne legyen kis méretű, bár ahogy látom már nem sok kicsi van
- független vag T függő
- kamera....nagy igényeim nincsenek, nem erre fektetem az alapokat, de azért na....értékelhetőt készítsen
- nem lenne rossz, ha nem avulna el 2 év múlva hulára
A készülékek amiket mondtak nekem.
Iphone 7 Plus
Huawei P20 Pro
Xiaomi Mi8
Xiaomi Mi Mix 2
Meizu X8
Meizu 16th
Nekem megfordult fejemben a Oneplus is, mivel mostani telefonom az.
Még egyszer!! nem hajtok arra, hogy új legyen, az áraikat néztem, hogy hol vannak, én egy 120-130e köré tenném a határt, ha valami nagyon olyan, esetleg meggondolom, de nem mindenáron. Használtan/újan ezen a szinten találtam mindből kb amire igent lehetne mondani.
Mi a vélemény, esetleg más ami megérné, vagy bármi hasznos információ.
Ezer köszönet!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- CADA, Polymobil, és más építőkockák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Vezetékes FEJhallgatók
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Autós topik
- Videós, mozgóképes topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest