Hirdetés
- Yettel topik
- Google Pixel topik
- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- MIUI / HyperOS topik
- Garmin Fenix 8 AMOLED - a csúcshódítás költséges
- Sony Xperia 1 VI - egyből hat
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
TheProb
veterán
Mi4C-t honnan érdemes még rendelni szerintetek? Spemall-on vmiért böszme drága, EUStock természetesen kifogyott a fehérből...
Itt van, viszont csak 6 hó gari van rá, meg ugye nem is PP-vel fizetnék...
[ Szerkesztve ]
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
őstag
válasz headhunter86 #107873 üzenetére
Nem egyszerű a döntés az biztos
"Csak 2 giga ram és a kevesebb akkuidő tántorít." és még drágább is...
A szoftver részétől én nem félek, viszont szeretnék szintet lépni kijelző téren is (a jelenlegi telefonom 720p), ezért hajlom a Note 3 SE felé, korrekt akkuidő, jobb felbontású kijelző, okés kamera, nekem ár-érték arányban egyelőre ez tűnik a legjobbnak. Viszont a félelem bennem is megvan, hogy túl nagy lesz, ehhez meg kell nézni egy hasonló méretű telefont vagy akár konkrétan ezt boltban, kézbe venni, zsebbe rakni, talán úgy könnyebb eldönteni, mint csak filozofálva
Nekem pont, hogy a Redmi Prime 3S kezd kiesni, mert ahogy Ájvé kolléga írja "Note 3-ban sokkal jobb a SoC, mint 3S-ben, olyan erős, mint a Nexus 5X-ben" Viszont tény, hogy ez a legjobb méretben. Ha ennek full HD kijelzője lenne valószínű őt venném, de nincs neki.
A Nexusból a 32Gb-os verzió 80k körül van. Nekem nem ér meg +15-k egy jobb kamera, úgy, hogy mellette kevesebb a RAM, gyengébb az üzemidő. Remélem a Note 3 SE kamerája is korrekt lesz
-
Rottweiler89
senior tag
válasz gianone #107896 üzenetére
Valami 2016-os modell kellene mindenképpen akkor már... Mert ugye garancia nem árt, ha van.
[ Szerkesztve ]
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
gianone
őstag
válasz Rottweiler89 #107894 üzenetére
De egy Moto G 1. gen lehet, hogy jobb volna, akár 5.1 GPE-vel, akár nougattal.
Ja, a dualról lemaradtam, az elejét nehéz volt megtalálni. Bár abból volt emlékeim szerint.
[ Szerkesztve ]
Nokia 1610i Huawei Nova
-
raisen89
csendes tag
Szeretném a segítségeteket kérni:
Huawei P8 vs Sony Xperia M5
Mindkettő tavalyi telefon. Mindkettő 3 gb RAM-mal rendelkezik. Előbbi 5,2", utóbbi 5,0 colos. Előbbi 13-8-as kamerával (első-hátsó), utóbbinak viszont 21-13-as kamerája van! youtube-n láttam összehasonlító videókat (autófókusz és egyebek) amiből az jön le nekem, hogy utóbbinak nagyon pöpec kamerarendszere van!
Huaweit most a T-nél 60.000-ért lehetne beszerezni, a Sony-t 90.000-ért.
10 éve van Sony Ericssonom, arról váltanék, szóval első okostelefonom lenne...
Melyiket ajánlanátok?
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #107892 üzenetére
Azért ebben annyira nem vagyok biztos. Az SP a maga idejében biztos jó telefon volt, de oltári lassú. Egyszerűen utáltam. Szépnek szép, de na...
DeepCool CH370, Gigabyte B550M K, AMD Ryzen 5 3600+Thermalright Assassin King 120 SE, 2x8GB Corsair Vengeance RED D4 3200Mhz, Sapphire Pulse RX 6700 XT 12GB, Micron 2450 256GB, Micron 3400 512GB, Kioxia Exceria 960GB SATA3, Fractal Design Anode Bronze 650W, MEETION K9320 RGB, THE G-LAB Kult Helium
-
knoxhu
senior tag
válasz Rottweiler89 #107891 üzenetére
Arra a telefonra még a nagy rakás is pozitív jelző.
-
Arcképgyáros
válasz Rottweiler89 #107891 üzenetére
Megnyugtatak, a telefon, amivel szemezgetsz, semmivel sem tud többet, mint az SP.
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #107888 üzenetére
Volt SP-m, egy nagy rakás ****, így ezek után még a szintje sem kell.
Ájvé
5"-os. Nincs szükségem 4,5"-on felülire.Csak azért néztem az Y3-at, mert nem olyan rossz kinézetre, 4,5"-os(zsebben jobban elfér), és ha esetleg törik, nem vág anyagilag nagyon földhöz, mintha a 4-es Nótám törne, és Dual SIM-es.
[ Szerkesztve ]
-
dudi6
senior tag
Sziasztok!
Melyik telefon készít szebb képeket?
Nexus 5x vagy Honor 8. Esetleg P9?
Nexus és a honor is tetszik P9 annyira nem, de ha sokkal jobb képeket készít mint a másik kettő akkor megfontolom....Bár a tesztképek alapján amiket láttam a Honor 8 szebb képeket csinált mint a P9. -
Arcképgyáros
válasz Rottweiler89 #107885 üzenetére
Ja, másodlagos telefonnak bőven jó
(Bár a helyedben ez esetben is inkább vennék mondjuk egy Xperia SP szintű telefont használtan tizesért...)iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
Rottweiler89
senior tag
válasz Dr. 444Hertz #107882 üzenetére
T-nél ~22-re jönne ki kp.-ra, szóval ettől többet nem igazán akarok kiadni másodlagos telefonért.
Ennyire rossz lenne az általam felsorolt dolgokra?[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz lacko0123 #107881 üzenetére
Szerintem Note 3, de itt össze tudod őket hasonlítani. Valamivel olcsóbban Mi 4C veri viszont a mezőnyt, csak a hátrányai (kisebb akku idő, nem bővíthető a memória, 2GB RAM, illetve Note 3 SE és Redmi 3S-el szemben a B20 hiánya).
-
Arcképgyáros
válasz Rottweiler89 #107878 üzenetére
Ha azt nézzük, hogy ennyiért már kapsz használt telefont, ami jóval többet tud, illetve a Xiaomi készülékek is beszerezhetőek egy minimális felárral...
Nem, nem éri meg.iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
lacko0123
tag
Kamera szempontjabol Xiaomi redmi 3s prime vagy 4 prime vagy note 3 se?
-
Ájvé
veterán
válasz Rottweiler89 #107878 üzenetére
Van dual sim topik, ott kérdezz, ha dual sim kell. Y3 II-t ott se fogják ajánlani, ez biztos.
-
Rottweiler89
senior tag
Lassan teleoffolom szegény topikot, de kíváncsi vagyok a véleményetekre a fentebbi kérdésemre
-
headhunter86
senior tag
válasz xemelon #107876 üzenetére
Ez alapján én Xiaomi-t mondanám jobbnak.
-
xemelon
tag
Erre lehet kicsi az esély, hogy tudja valaki, de:
Melyiknek jobb a kamerája: Xiaomi Mi4C vagy Galaxy A5(16)? -
Ájvé
veterán
válasz headhunter86 #107873 üzenetére
Nem jellemzőek komoly hibák azért (esetleg új verzió váltásnál), érdemes OTA frissítés használni, ha nagy baj van előtte kiderül és OTA-n már meg se jelenik a frissítés.
Egyénként egyik legjobb custom ROM a MIUI, Global ROM pedig mentes miden fajta kínai sallangtól.Cucuska2:
Ilyen méretben eleve nem nagyon van készülék, normálisat nem fogsz találni (belépő szinten vannak már csak ilyen kicsi készülékek, de inkább kukába valók mint kézbe).[ Szerkesztve ]
-
headhunter86
senior tag
válasz dave93 #107857 üzenetére
Basszus, nekem is ez a három modell van most a kalapban, és ugyanezek az aggodalmaim is.
Nekem mondjuk Redmi Prime 3S fele billen a léc. De mivel most is Nexusom van ezért 5X is bejön. Csak 2 giga ram és a kevesebb akkuidő tántorít.
Note 3 SE-nél pedig a mérettel van bajom. Félek, hogy túl nagy nekem már az 5.5.Ja meg kicsit félek ezektől a MIUI-tól is, meg ettől a sok frissítéstől. Olvasgatom, hogy lefrissült és ilyen, olyan hiba van egyeseknél. Nekem Nexus-nál nem igazán volt ilyen gondom.
Neked sikerült már döntened?
-
addikt
Üdv! Okostelefont szeretnék venni a barátnőmnek, ilyen paraméterekkel:
- Árkategória
70-80 ezer forint környékén, alatta lehet, de a 80-at ne lépjük túl.
- Használt vagy új?
Mindenképpen új, gyártói garanciás, sufnigsm-es kizárva.
- Hol vennéd meg?
Függetlenül, nem szolgáltatótól, újonnan.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont?
Hosszabb távra lesz tervezve, de nem feltétlen fontos, hogy az aktuális best buy legyen.
- Mire használnád?
Böngészés, chatelés, szociális hálók, és legyen kulturált kamerája, és bővíthető memória is kell.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is?
Androidot szeretnék, és legyen rajta gomb, ne a képernyőn legyen!
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra?
4,5 col még jó volt neki, az S5 minim méreteit nagyon szerette, az 131.1 x 64.8 x 9.1 mm volt. Nagyobb nemigen kéne.Előre is köszönöm a segítségeteket!
[ Szerkesztve ]
Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!
-
Ájvé
veterán
válasz dave93 #107870 üzenetére
Már egy ideje (mióta a Xiaomi nemzetközi terjeszkedést tervezi) zárt BL-el jön minden telefon, hivatalosan is nyitható (elég macerás mondjuk). De ha megfelel a gyári ROM akkor felesleges ezzel foglakozni.
Szerintem az egyik legjobb vétel ennyiért, Nexus 5X-nek a kamerája nagy előnye, ezt mérlegeld, ha nem olyan fontos akkor RN3S (SE) jó választás. -
őstag
Köszi a választ. A Note 3 a tesztben "zartosztalyos zseni" mert hogy a bootloader lockolva lett. A most kapható special editionban ez már nincs? Osszessegeben megér + 15k-t a Nexus úgy, hogy kevesebb a ram benne és gyengébb az üzemideje vagy mondhatjuk, hogy 65kert a Note 3 SE 3/32GB a best buy?
-
Bigemperor
senior tag
Motorola G4Play mennyire ajánlott készülék? Hülye kérdés, de expansys-osnál lehet rajta magyar menü, mert nem látom az oldalon, csak a GY.I.K-re hivatkoznak.
Egy Samu J3 (2016)-hoz képest mennyivel jobb?
[ Szerkesztve ]
-
tizedes7
csendes tag
-
TheProb
veterán
válasz Máté94 #107865 üzenetére
+EU-s szállítás. tibcsi0407 féle kuponnal is kb 35ezerre jönni ki. 37ért meg már Mi4C-t kapok EUStock-on (nettó áron tudok vásárolni.)
Mondjuk Mi4C-vel meg jelen esetben gond, hogy Type-C-s, lehetne venni +ba átalakítót/kábelt. Így lehet ez még se érné meg a minimális felárat.
Talán még a Meizu M3S lehetne alternatíva, nem?
Fontos még amúgy, hogy minél kevesebbet kelljen foglalkozni a telefonnal, tekintve, hogy muternak lesz, aki gondolom nem meglepő módon technikai analfabéta. Meizu-t nem ismerem ilyen tekintetben mennyire macerás.
"Boba is Mickey, Mickey is Boba" - Finkle Einhorn | PC Rig: https://pcpartpicker.com/b/bBy48d
-
TheProb
veterán
válasz Máté94 #107862 üzenetére
Ezzel több gond is van, mivel még nagyon friss modell, így jelenleg magyar nyelv nincs még rá, és kétlem, hogy ez karácsonyig változna. Valamint szállítással együtt majdnem ugyan ott lenne árban, mint az MI4C, az meg mindig jobb HW-esen ahogy nézem. :/
Mod: a nyelvvel lehet nem lenne gond, mert ahogy nézem már a xiaomi.eu-s ROM-ban benne van az A4.
[ Szerkesztve ]
-
TheProb
veterán
Sziasztok!
Felmerült, hogy muternak lehet veszek egy új telefont karácsonyra, mit ajánlanátok most ami a lehető legolcsóbb, de nem kell 1-2 éven belül kidobni, mert használhatatlanul lassú lesz, de amúgy kb csak telefonálásra használja?
Hirtelen a Redmi Mi4C-re gondoltam, de szerintem találni annál olcsóbb megoldást is.
-
Rottweiler89
senior tag
Erre valaki?
-
Ájvé
veterán
válasz dave93 #107857 üzenetére
Újonnan is kapsz Nexus 5X-et 70-ért, de ha 32GB ROM-os akkor is 80-ért már az is van.
Note 3-ban sokkal jobb a SoC, mint 3S-ben, olyan erős, mint a Nexus 5X-ben. Akku idő Note 3-ban sem rossz, ilyen téren Nexus 5X a leggyengébb a 3 közül.
Kamera szempontjából Nexus 5X magasan a legjobb ezek közül.
Lehet rajta szoftvert cserélni, még BL-t se kell nyitni. -
őstag
Sziasztok!
Sok olvasgatás után sem tudok dönteni. Jelenleg egy Huawei G620-am van, amit szeretnék lecserélni. Fontos számomra a gyorsaság, a hosszú akku idő és a jó kamera.
Amiket nézegettem:
-Xiaomi Redmi 3s 55k
-Xiaomi Redmi Note 3 Special Edition 3/32 65k
-Nexus 5X használtan 70k körülAzt sem tudom eldönteni mennyire vállalható még a 5,5"... Ha a két Xiaomi közül kell választani melyik éri meg jobban? A Note 3 esetében vonzóbb számomra a jobb felbontás, talán jobb a kamera is? A 3s nyilván kompaktabb, jobb az akkuidő, viszont csak 720p. A Nexus kamerája kategóriákkal jobb, mint a másik kettőé? Megéri használtan venni inkább azt 70k körül vagy inkább újonan egy Note 3?
Szoftveresen ezek teljesen rendben vannak? Mintha olvastam volna, hogy már nem lehet csak úgy szoftvert cserélni rajta.Más modellek esetleg?
Minden tanácsot szívesen fogadok. Köszönöm
[ Szerkesztve ]
-
Ájvé
veterán
válasz xoortes1978 #107855 üzenetére
Ha MIUI nem gond, akkor RN3S jobb választás (erősebb hardver, több RAM, erősebb akku).
-
Ájvé
veterán
válasz xoortes1978 #107853 üzenetére
Redmi Note 3 Pro Special Edition (fekete nincs most, ezért linkeltem jó kis arany színben ). Esetleg Motorola Moto G4 Plus, ebbe gyengébb a SoC, viszont stock droid van rajta (ha esetleg ódzkodnál a MIUI-tól).
-
xoortes1978
tag
Sziasztok,
A jo kis K3-note telefonom elkezdett haldokolni.Masikat szeretnek.
Fobb szempontok:
uj telefon legyen, hasznalt nem erdekel
min. 1080*1920 5,5' kijelzo
Dual sim + micro sd tamogatas esetleg dual sim +32gb belso tarhely
Kamera masodlagos,
Akkumlatorido masodlagos a legtobbszor ugyis tolton van. "kamiont vezetek"
4G B20
GpsAmire hasznalom,
Skype, jatekok, " , last empire war Z, Kill Shot Bravo" Fb, tracker program,"monitorozom hogy merre jartam"
Iszonyat mennyisegu telefonalas, 95%-ban bluetoothon keresztul, szoval annak stabilnak kell lennie.A telefonra szant keret max. 80k
Ha tudtok segitsetek
Koszonettel,
Xoortes
[ Szerkesztve ]
-
Arcképgyáros
-
Potrien
senior tag
válasz Faterkam #107850 üzenetére
Én is így voltam a mérettel, azt hittem nem fogom megszokni, de nem így volt szerencsére!
Azért mertem csak javasolni,mert egy nagyon jól sikerült telefonnak tartom.
Eustocknál 64900-magyar garival.
Szerintem a kissebb b20 at tudo xiaomit is nyugodtan megveheted, sima redmi3 volt nekem--imádtam,komolyan! -
Faterkam
addikt
válasz knoxhu #107840 üzenetére
Folyamatosan nyomon követem a topikját! Hangproblémák hívásnál, random újraindulások, update problémák... stb. Ezt az aktív felhasználók írják, nem én találom ki.
(#107845) velosolex: Nekem már az 5-ös is nagy, nincs nagy kezem, főleg, ha elárulnám miről váltanék! (Nokia 500, és Samsung Galaxy Mini) Kínából nem mernék rendelni a gar miatt
Örülök neki! Ha mármiben tudok segíteni, keress nyugodtan!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Booker87
csendes tag
csövi, Samsung Galaxy J3 (2016 single sim-es) telóba normál méretű sim kártya belemegy?
50K ért akarok telót venni, egyenlőre ezt néztem ki. Ennyi pénzért aki tud ajánlani jobb telót, írja meg akár privátban is köszönöm. -
bb_bence
csendes tag
válasz csakany2001 #107847 üzenetére
Köszi!
Miért gondolod? Ismerősnek van egy, nekem elsőre nem annyira tetszett, de elmélyedek kicsit a témában.
-
csakany2001
senior tag
válasz LadaLord #107786 üzenetére
Én a Moto E3-t ajánlom,egy kicsit olcsóbb is mint a J3 de a SoC erősebb,rendszersebességben meg mindenképpen gyorsabb.Átlag használatra elég lesz.
Kicsit többért ott a Huawei P8 Lite,a Honor 4C,a Xiaomi Redmi 3S Prime.
Azok mérföldekkel jobbak mint az E3 vagy a J5 úgy hogy érdemesebb azok közül választani.(mind kapható itthon)
bb_bence
Szerintem tegyél egy próbát a Honor 8-al.Jobb vétel mint a fent említett telefonok.[ Szerkesztve ]
Az informatika a problémamegoldásnál kezdődik. iPhone 15 Pro
-
bb_bence
csendes tag
Sziasztok!
Telefon vásárlással kapcsolatban szeretném kikérni a véleményeteket. 80-120k-s kategóriában válogatok (volt már 80 ezres android készülékem, azzal nagyon megszívtam, ezért most szeretnék inkább egy felső kategóriás droidra váltani, de ebben a tartományban minden érdekelhet).
Elsődleges szempontok: hosszútávra tervezek (mind fizikailag, mind szoftveresen elbírjon legalább 2-3 évet), jó ár-érték arány, KAMERA, multimédia, gps-térképek. Gondolom mást nem szükséges kiemelnem, ebben a kategóriában már minden telefon el fog futtatni normálisan minden appot.
Az eddig kinézettek (és mögötte a kontra érvek):
LG G5 (sok rossz vélemény, fólia nem megy rá)
Samsung S6 (régi)
Nexus 6P (nagyon nagy, nekem 3 perc fogdosás után nem túl kényelmes)Ezeket kisebb mobilos webshopokban (pl. Mobilcorner) megtalálni 115-125 k között, ami nekem a felső határ lenne. Mindet fogtam már kézben, inkább olyanok véleményei érdekelnének, akiknek volt ezek közül több is a birtokában.
További tippek is jöhetnek a megadott paramétereknek megfelelően!
Köszönöm
-
Potrien
senior tag
válasz Faterkam #107839 üzenetére
Én 5,5-ös telefont vennék, mégpedig a xiaomi redmi note 3 pro international editiont az alirol (goldway)
54-ért itthon van áfa mentes szállítással, és nagyon jó telefon.
tudom,hogy nagyobb a kijelző, de igy is elég kicsi a külső mérete, és sokkal jobb mint ennyiért az 5"-ajánlatok!
ui :a nintendókat azóta is imádják a gyermekeim -
beci
őstag
válasz Dr. 444Hertz #107842 üzenetére
Elnézést,kihagytam,hogy lehetőleg androidos.
Amúgy köszönöm. Ezt mondtam én is neki,de....Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Arcképgyáros
-
beci
őstag
Sziasztok.
Hölgy részére keresnék max 4,7-es képátlójú okostelefont.Ha kisebb a káva,akkor feljebb is mehet.
Lehetőleg androidos.
T-mobil vagy független. Kb 80-100 ezer között.[ Szerkesztve ]
Olyan nincs,hogy valami ne lenne sörnyitó....
-
Faterkam
addikt
Sziasztok!
Új, Androidos telefon vásárláson agyalok!
Ár: max 55eFt De ez már az ingerküszöbön túli
Használat: Rádió, fényképezés, net, néha játék stb.
Méret: max. 5 col.
Legalább 3Gb ram, Dual Sim, jó akku, garancia legyen!
Nézegettem a Samu telókat, de ram és tárhely terén ezek kiestek ilyen áron. A családba van Vernee Thor, nem vagyok összeesve tőle. vékony műanyag, random fagyások stb.
Amit kútfőből kitaláltam az a Redmi rs Prime. Az még beleférne, de arról is olvastam érdekességeket. (Mui 8)
Szerintetek?"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
TGWH
őstag
Akciós árlista? Van a faxt van... régi előfizetéssel 30 ezer, új előfizetéssel 29 ezer...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Arcképgyáros
-
Gibo
senior tag
válasz cidalain #107833 üzenetére
OnePlus X, Huawei P9 lite, Honor H7 lite, ha alsó határt tekintünk Xiaomi 3s prime..
OnePlus x csak feketében van csak b20al,de cserébe valóban prámiumos az anyaghasználat.Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
tizedes7
csendes tag
Sziasztok,telefon váltás előtt vagyok, Sony XZ és P9 között gondolkodok de meghallgatok bármi egyéb alternatívát is ...árban mivel az xz 150 körül van az felett már nem szeretnék venni. Fényképezés fontos szempont lenne,terhelhetőség is ,több program futtatása .
-
cidalain
veterán
Uj telefont keresek. Fuggetlen vagy Telenornal.
Tini lanynak lenne karacsonyra, fehér vagy valami lanyos szin (ezust, arany), a feketet hanyagolnam elso korben. Jelenleg Samu van neki, igy akar ilyen is lehet.
Feltetelek: 2 GB ram, 4G (B20 tamogatassal), max 5" (HD kijelzo minimum, de fullHD-nel nem kell jobb), jo lenne 16 GB belso tarhely. Android 5, vagy ujabb.
Keretosszeg: nincs konkretum 50-100 kozott valahol, de nem muszaj kimaxolni a keretet.
Nem futtat extra appokat, nem jatszik gepigenyes jatekokkal. Social, netezes, konyvolvasas.>> GearBest Club Veszprém << >> https://www.facebook.com/gbc.veszprem <<
-
menjapipaba
tag
Sziasztok lassan ideje lesz lecserélnem a kis xperia tipo-mat, viszont mobilokkal nem igazán vagyok képben.
Szóval:
Olyan 20-25k környékén keresek androidos telót használtan. Nem vagyok egy hardcore telefon nyomogató, de azért örülnék ha lenne benne kraft.
Szeretnék offline gps-t használni vele, ez a mostani kis seggdugasszal nem igazán lehetséges, szóval jó lenne ha lenne benne hely, vagy tudnék bele microsd-t rakni.
Telefonálás, néha netezés és játék (mobilnet nélkül), zenehallgatás <- kb erre kellene.
Ennyiért melyik a legértelmesebb választás?
Köszi előre is
[ Szerkesztve ]
-
B-L-A-C-K
titán
válasz Dr. 444Hertz #107829 üzenetére
Nem vagyok én nepper, egyet tudtam csak kihozni..
-
DS39
nagyúr
válasz Rick3D #107825 üzenetére
nem ismerem a T-s csomagokat, arra gondoltam hogy van a csomagodhoz akciós árlista, abból írsz pár telefont, x és y összeg között, akkor tudnánk ajánlani abból.
de így ránéztem a T oldalára, új előfizetőként abban a csomagban elég drágák a telók, lehet érdemesebb lenne váltanod kedvezőbb csomagra is.
egy Galaxy J5 2016 előfizuval kijöhet 35-40-ből szvsz, az egy jól használható készülék.függetlenek közül Xiaomi MI4c pl. talán 45-ért az eustocktól, vagy Honor 4C az ediginél (ma akcióban) a legolcsóbb ami nyugodtan ajánlható.
(az ilyen olcsóbb LG, Samu (J1-J3), Huawei telókat kerülném) -
Arcképgyáros
-
Fall-N
veterán
válasz cibus #107768 üzenetére
Hogy bonyolultabb legyen van a P9 litenak Honor verziója is a 7 lite, ami belül ugyanaz, szoftver is megegyezik, csak a Honor fém hátlapos és olcsóbb.
Én utóbbit vettem meg, mert jobban bejön az alu hátlap.
Egyébként P8 lite:
5" HD kijelző, 2 GB RAM/16 GB tárhely, 2200 mAh akksiP9 lite/Honor 7 lite:
5,2" FHD, erősebb SoC, 2 GB RAM / 16 GB tárhely, 3000 mAh akksi, ujjlenyomat-olvasó
+ NFC a P9 liteban. Mindhárom EMUI 4.1 és Android 6.0 fut. A P9 lite/7 lite jobban bírja akksival, mert nagyobb a kapacitása és takarékosabb a Kirin 650, mint a 620.Családban van P8 lite és Honor 7 lite, mindkettő jó. Persze drágábban van a Honor 7 az is jó vétel, csak az már 100 ezres körül van.
Xiaomi 3 GB RAM van annyival jobb. ROM terén vagy béta ROM + magyar nyelv a lehetőség, ami hetente frissül (előfordulnak bugok) vagy globál stabil ROM + angol nyelv, ami havonta frissül.
[ Szerkesztve ]
-
Rottweiler89
senior tag
A Huawei Y3 II Dual SIM megéri az árát alapfelhasználás mellett, ami telefonálás+SMS küldés, Viber/Facebook/Messenger, böngészés? Vagy iPhone 4S, LG Leon használtan? Két kártyám van, így pont kapóra jönne a DS...
[ Szerkesztve ]
-
TGWH
őstag
válasz Dr. 444Hertz #107819 üzenetére
Remek, már tiszta minden, köszi, elég rendesen megszívtam volna, ha rossz telefont választok...
Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Arcképgyáros
-
TGWH
őstag
válasz Dr. 444Hertz #107817 üzenetére
Értem, köszi.
Ezek szerint vidéki mobilnetet élvezni csak 800mhz-el lehet, különben tetű lassú lesz.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Arcképgyáros
-
TGWH
őstag
válasz Dr. 444Hertz #107814 üzenetére
Köszi szépen, tehát ha így van, az már ok
Network type: GSM+WCDMA+FDD-LTE
2G: GSM 850/900/1800/1900MHz
3G: WCDMA 900/2100MHz
4G: FDD-LTE 800/1800/2100/2600MHzÉs ha 850mhz-től kezdődik, az már nem ok ezek szerint?
-
Gibo
senior tag
válasz Kar07 #107809 üzenetére
Egy tesztben a pontozás összetett dolog, és nem feltétlenül tükrözi a használhatóságot. Lehet a legszebb kijelsződ prémium készülékházzal, ha görgetés közben akad a felület, vagy egyszerűen a negyedik megnyitott oldal után egyszercsak bezárul a böngésző, mert elfogyott a rendelkezésre álló memória. Kicsit sarkosítva kb ez a lényeg. 60e Ft alatt én leginkább arra törekednék, hogy minél több RAM legyen a telefonban, és legalább 16GB háttértár. A saját preferenciám szerint ezután jönne a kijelző, a felhasználói felület, általános minőség (anyaghasználat, összeszerelés) és csak ezek után a processzor. De ahoyg írtam ez egyéni...
Az általad említett példánál maradva, ha szoftveresen hasonlóan van optimalizálva mindkét készülék, akkor igen, a Zenfone sokkal gördülékenyebb lesz, ritkábban akad, és az alkalmazások igy tovább maradhatnak háttértárban, ami által gyorsabban tudod őket újranyitni.
[ Szerkesztve ]
Nokia 6101 -> Samsung J700 -> Samsung C5212 -> Samsung S8500 (Wave) -> Samsung S4 Mini -> Honor 7 -> ZUK Edge -> Vivo IQOO Pro
-
Arcképgyáros
Specifikációknál megnézed, hogy milyen sávszélességeket fogja az adott készülék.
Magyarországon a vidéki településeken a Band 20-as támogatottság kell, hogy fogja az itthoni 800MHz-es 4G-t, tehát a telefonodon a B20 nélkül irtó lassan fogsz tudni mobilnetezni.Ui: a zéró mobilnet túlzás, de vidéken 3G sincs sok helyen, így a netezés B20 nélkül a falra mászok kategória.
[ Szerkesztve ]
iFi xDSD Gryphon / TAGO STUDIO T3-01 / Acoustune HS1750CU
-
TGWH
őstag
válasz Dr. 444Hertz #107811 üzenetére
Tényleg, mitől is függ ez a vidéken zéró mobinet? Én azt a választ kaptam a szolgáltatótól, hogy menjek közelebb a toronyhoz...
Amelyik 3g vagy 4g képes, azokban van B20? Vagy honnét tudom melyikben van?Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
TGWH
őstag
válasz Kar07 #107809 üzenetére
Szerintem kb. igen. Mert ennyi erővel vegyél 256 vagy 512 mb-osat, aztán élvezd
Pc-n is ahány féle teszt, annyi féle eredmény, igaz az kissés más.Én meg nokiát néztem, de mivel kb. semmi program nincs rá, és haldoklik az egész, ezért mégis inkább android lesz, holott lumia-t akartam...
Aztán biztos ami biztos, lehet beruházok egy 7 ezerre drágábba, amiben már MTK6737 vagy jobb proci van, egy mali t720-assalSzeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
-
Arcképgyáros
-
lacko0123
tag
Sziasztok.
Xiaomi redmi 3s prime vagy 4 prime?
Hosszu tavra kellene.
Fontos:
Uzemido, fenykepezo, gps, megbizhatosag.
Alkalmazasok:
Face, messenger, insta, net, clash of clans, clash royale.Esetleg ebben az arkategoriaban van jobb telefon?
-
Kar07
tag
(#107729) Gibo és (#107733) BenHans:
Szóval, ha jól értem, a példa kedvéért az 1 Gb-os Vodafone Smart Grand teszt hiába ér el több pontot a szintetikus teszt alapján, mégis lassabb használat közben mint a 2 Gb-os Zenfone Go, a több ram miatt, holott ezen kívül ugyanaz az a hardver (MediaTek MT6580M és Mali 400)?Androidos telefont néztem volna következőnek, de lehet inkább a Lumia 640 lesz.
-
Rick3D
senior tag
Sziasztok !
Szeretném lecserélni a jelenlegi telefonomat és a segítségeteket kérni. Megelégeltem a hülyeségeit
- Árkategória. maximum 10k - 50k de ha lehet nem muszáj elérni.
- Használt vagy új? Mindkettő szóba jöhet.
- Hol vennéd meg? Függetlenül újonnan gyártói garanciával, esetleg előfizetésre egy szolgáltatónál? Esetleg használtan az aprón? Mind három szóba jöhet a kérdés melyik érné meg jobban. Tmobilos vagyok már elég rég és sok pontom is van.
- Hosszú vagy rövid távra tervezel, a legjobbat keresed, vagy az éppen best-buy telefont? Best-buy.
- Mire használnád? Alap funkciók : sms,telefonálás,stopper,számológép (GPS térkép ) Sok authenticatort használok (de nem egyszerre) ami jó volna ha lagg mentesen futna.Appok amiket szeretnék legalább elfogatható sebessége futtatni : steam,uplay,battlenet,discord,facebook. Videó,film,zene,játék egyáltalán nem érdekel.
- Ragaszkodsz valamelyik nyílt operációs rendszerhez, vagy jó neked a zárt is? Nem tudom mit jelent az hogy nyílt vagy zár op. rendszer a telefonoknál de nem igazán akarok sokat foglalkozni vele. Főleg nem rom(jól írom ) teleépítgetni stb..
- Mekkora készülék lenne megfelelő számodra? U8655-1. Jelenleg ezt használom. Súlyra talán lehetne könnyebb de egyáltalán nem fontos. Számomra csak az a fontos amit leírtam hogy azokat az appokat probléma mentesen futtassa illetve az alapfunkciók működjenek amiket felsoroltam.
(Pár éve kötöttem előfizut a Tmobilenál 5000hufért hozzám vágták. )Szívesen fogadok bármilyen modell ajánlást , teljesen nyitott vagyok. Szerintem de javítsatok ki ha tévedek nincsenek nagy igényeim jelenleg ennyi pénzért valahol 30ezer környékén számítok olyan darabokra amik megfelelnek az igényeimnek sőt még azért ennyi pénzért többet is kapok de lehet csak álmodozom
Előre is köszönöm a segítséget !
[ Szerkesztve ]
-
totron
addikt
Keresem a legjobb (legkevésbé fos) kamerájú telefont, fénykép céllal. Olyan kéne, amelyikről nem ordít, hogy CCD chip működött közre, hanem az elkészült kép kontúrjai inkább CMOS technológiára hajaznak (valóságközelibb, kevésbé ragyás), ha van ilyen. Nem csúcskészüléket hajtok, használtan max 20, indokolt esetben max 30e. Lehet Win vagy Android is, a lényeg itt a keretösszegért elérhető legjobb képen és anyaghasználaton lenne. Jó kijelző, értesítési LED sem hátrány. Teljesítmény mindegy, nem akarok semmit futtatni az alaprendszeren kívül (agyatlan lag, optimizálatlanság miatt nyilván nem fér bele). Köszi.
-
A_ScHuLcZ
addikt
válasz tvamos #107793 üzenetére
Nem vetettem el az apple termékeket sem, csak azért lenne jobb a droid, mert ha felhívnak, hogy valami nyűg van, könnyen tudok segíteni, mert ismerem, évek óta használom. Apple terméket még soha nem használtam, ott gondban lennék..
Viszont kétség kívül, a 4-es kijelzőt biztos nagyon szeretné, bár GPS-re nem a legalkalmasabb.
"I'd tell you a joke about UDP, but you probably wouldn't get it."
-
válasz kismokesz #107799 üzenetére
Szia,
Azzal nem tudsz mit csinálni, gyárilag így van csinálva (tervezve) csak gondolj bele....ha nem tudnád bekapcsolni sehogy sem, akkor kuka? (csak egy példa..)
Na de ez itt ne legyen téma, mert OFF !L
◄►"Desktop Killer" Clevo® X170SM-G "DTR" Laptop With Prema® Team BIOS►*i9-10900KF @ 5GHz (AIO Water System)*4x32GB=128GB 3200MHz CL20 RAM*RTX 3080 GDDR6 16GB vRAM MXM*4x2TB=8TB M2 SSD►-_-◄S23 Ultra 5G (12/512GB)►Technics AZ80►"Szép, a kinek esze nincs, de még szebb, a kinek van."◄►
-
Csababá
tag
Mit lehet tudni ezekről?
- https://tesco.hu/akciok/akcios-termekek/termek/auto-otthon-szorakozas/mobilkommunikacio/navon-s-450-kartyafuggetlen-okostelefon-ajandek-vodafone-sim-kartya
- http://tesco.hu/akciok/akcios-termekek/termek/auto-otthon-szorakozas/mobilkommunikacio/ilike-x5-metal-lte-kartyafuggetlen-okostelefon-ajandek-vodafone-sim-kartya
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest