- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Motorola Moto G84 - színes egyéniség
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 FE - később
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
-
Mobilarena
Fontos: aki HAGYOMÁNYOS telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide: [link]!
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
Karácsonyi telefonajánló 2024 (cikk)
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Speeedfire
félisten
válasz
totron #196100 üzenetére
Random bug-ok vannak vele. Volt egy ideig, hogy állandóan újraindult. Újra kellett rakni a rendszert. Gyorsan merül videó közben. 30 fps korlát van third pt sw-eknél. Pl dji mimo, blackmagic app. A gyári kamera app pl rárak valamit pluszba, hiába van minden kikapcsolva. Tök jó, hogy van log videó lehetőség, de nulla dinamika van benne. Usb 2.0 port, tudom ott a wifi. De macerásabb vele.
Összességében a sw, és a kamerás lehetőségek. A képe amúgy nem rossz szerintem. -
-
vence
aktív tag
válasz
totron #196053 üzenetére
A G75 igen gyenge pixelválasszal bír, ez a másik ok, amiért kiesett nálam. A szembántás mellett. A kemerája is hiperfos. Nem igaz, hogy 15+ éves szinten kell lenni, vállalhatatlan. Ennyiért számos más teló jobb képeket csinál, tudtak szintet ugrani 2025-be. Egy Edge után egyébként fröccsöntött is.
Ezeket egyébként mire alapozod ??
Ill. mégis mit vársz egy € 200 körüli telótól ?
És miért egy magasabb / az Edge kategóriához hasonlítod?
(... az egyébként sem jó neked, mert abban nincs IPS paneles.)
És nem is ajánlottam neked a G75 -öst ...
csak azt akartam jelezni, hogy nem igazán megalapozottak a netről összehalászott infók.Nyilván nagyon eltérőek lehetnek ezek az érzékenységek
(engem is érint valamennyire).
Így szerintem a sok kérdéses netes dolog alapján való szakértés helyett ki kell próbálni pár db, egyébként szimpatikus modellt.
A vége pedig úgyis az lesz, hogy érdemes korlátozni akármilyen "jó" kijelző bámulását is. -
vence
aktív tag
válasz
totron #196044 üzenetére
Azért néha nem árt fenntartásokkal fogadni, amit a neten lát,
olvas az ember ...Pl. nem zavar, hogy a G55 -nek IPS kijelzője van?!
Ha minden igaz, ugyanaz, mint a G54-ben volt.
Sehol nem olvastam még komolyabb panaszt róla
(OK, nem a legfényerősebb, de nem is vacak kijelző,
átlagos használatra bőven jó, különösen, ha az árakat nézzük.)
Nem véletlenül lett a moto G54 topseller, a legendás 1st Gen,
moto g időket idézve!
Egyébként a frissítési frekiket lehet fixre állítani a G szériában, de a Motorola adaptív rendszere is a jobbak közé számít a GSM Arena tesztek szerint.Mivel állandóan megy a jajgatás, a G75-be fényerősebb panel került,
ennek nyilván ára is van.
Szóval NEM, egyértelműen a G75 lóg ki a sorból !!!
Nem a legszerencsésebb feltételezésekbe belemenni, ha valaki nem ismer valamit kellő mélységben.
A jobb paneleket pedig nem is ebben az árkategóriában kellene keresni, ha nem szorította volna ki teljesen az AMO-mánia ...Ez nem kis mértékben a tesztelők elfogultságának köszönhető.
Sok jó dolog került már így a süllyesztőbe, sajnos.
Vagy fejeződik be valaminek a gyártása, mert van helyette valami vacak.--------------
Az Edge 30 - 155g - után, minden telót nehéznek érzek ...
Gondolom, itt az is játszik, hogy egyébként nem annyira kis készülék: 159.4 x 74.2 x 6.8 mm.
-
cs.zs.
veterán
válasz
totron #196044 üzenetére
Nagyon jól fogalmaztad meg, én sem láthatok ki a saját érzéketlenségem mögül. Hála a jó égnek, én nem veszem észre. De egy szó mint száz, ha valaki érzékeny rá, kerülje a PWM-et, nem?
Az LG OLED TV-m nem használ PWM-et, kizárólag DC-dimming van, épp azért hogy bárki nézhesse egész éjjel. Az UM5401QA előző laptopomban [kép] [kép] kiválasztható volt, hogy legyen-e DC-dimming vagy ne. Nekem édesmindegy volt, mert ugye engem nem zavar, de ez is mutatja, vannak jó Oled kijelzők. Én egy ideje este leginkább 165Hz VA monitor előtt ülök [kép] , na ez max fényerőn is mehet este is, ez akkor sem bánt engem. Ezért ís írtam előzőleg, hogy ne telefonon netezzen, aki éjjeli mókus... -
qltsar
veterán
válasz
totron #195965 üzenetére
Egyreszt nem az Ultrakrol volt szo, bar nem hinnem, hogy a sima es a + modell mas lenne, de nem mindenki PWM erzekeny.
Ettol meg jogos a felvetes, Samsung nem a legkimagaslobb a PWM ertekek szempontjabol, de akkor a szamok, csak, hogy le legyen elrettentes:
S25 (base): 480Hz
P9: 240 Hz
i15: 480Hz(DXOmark ertekek).
-
Ájvé
veterán
válasz
totron #195943 üzenetére
Ajándékozás esetén szerintem megilleti a jog az ajándékozottat (természetes személyek), de ez már tényleg ügyvédnek szóló kérdések inkább, ha megvan az eredeti számla azzal besétel szerintem minden gond nélkül élhet az elállással, nem nagyon hallottam olyat, hogy akkor személyit kérünk, látják hogy 14 napon belül, internetes vásárlás és jogi személy, szerintem nem fognak beleállni, van azért fogyasztó védelem, meg nekik se jó ha panaszok érkeznek, jó hirnevük is számít a mai internetes korban, ha az eladónak van egy kis esze inkább visszaveszi.
-
Ájvé
veterán
válasz
totron #195939 üzenetére
Ez nem ajándékozás, hanem adás-vétel, kettő távolról sem azonos, Ajándékozás esetén birtokjog e szerint átkerül az új tulajdoonosra, nem vagyok jogász de szerintem gyakorolhatja az eredeti vevő jogait, adás vétel esetén viszont tovább értékesítés történik, és úk szerződés jön létre az új eladő és vevő közt.
Ez kb olyan, mint hallottam hőszivattyúkat a nagykerek úgy adják nagy kedvezménnyel tovább kivitelezőknek, hogy szerviz stb már átvállalják tőlük, így a kivitelező (nagy haszonnal) értékesíti a vevőnek a hőszivattút. Ha viszont baj van a vevő nem fordulhat a nagykerhez (eredeti értékesítő) mivel a kivitelező már vállalta a garanciát, vagyis csak a kivitelezőhöz fordulhat és ilyenkor látod hogy megszünt a cég (a kivitelező)Úgyhogy ez azért bonyolult dolog, nem mindegy hogy tovább értékesítés vagy ajándékozás.
Orgi:
Hát nem lett pontosan megfogalmazva a kérdés.cs.zs.
Eizo úgy tudom visszaveszi egyetlen hibás pixel esetében is, persze laptop más kategória, ez tényleg dühítő, ha a kijelző közepén van 1 hibás pixel és nem tudod visszaküldeni. -
Ájvé
veterán
válasz
totron #195925 üzenetére
Két szerződő fél van, a vevő elállhat indkolás nélkül 14 naptári napon beül, erről elegendő értesítenie a másik felet (ergo eddig nem kell visszajuttatni), csak természetes személyt illeti a jog. Fizikailag ki hogyan juttatja vissza az teljesen mellékes, szerződés szempontjából a lényeges az elállás ténye amit a vevőnek kell jelezni az eladó felé, majd egyeztetve az eladóval vissza kell juttatni a terméket, de ezt már bárhogy megteheti (futár, haver elviszi stb.).
Orgi:
Nem vagyok jogász, de ilyen esetben már történt egy tovább értékesítés, úgyhogy az eredeti eladó felé az új vevőnek nem nagyon lehet követelése, hiszen neki már a korábbi vevő értékesített. 14 napos elálláshoz csak természetes személynek van joga, cégek stb nem rendelkeznek ilyen jogokkal. -
-
Orgi
addikt
válasz
totron #195875 üzenetére
Xiaomi reklámok (14T modellről, HyperOS 2 tudok nyilatkozni):
A gyári alkalmazásokban (ha használod vmelyiket) a beállításaiban kikapcsolod a reklámok megjelenítését, illetve a telefon Beállításokon belül, az Engedélyezés és visszavonás részen vond meg az msa jogát. Az egész nagyjából 2 perc. -
axioma
veterán
-
m.lala
aktív tag
válasz
totron #195868 üzenetére
Szivesen. Nem tapasztaltam véletlen érintéseket, a kijelző megfelelően érzékeny, és nem reagál indokolatlanul zsebben vagy használat közben sem.
Használtam fóliát, a hidrogél az car, ez tény, de az üveg elég jó, bár sokáig nem bírta az sem, a kijelző lekerekített széle miatt előbb utóbb megindul a széle, így levettem azt is. A kijelzőt védő üveg nekem kellően erős, jóideje, hogy nincs rajta semmi és még hibátlan, pedig kapja az ívet.
#195870Csápájev
Mint oly sok embernek, megértem. [link] Ez bevált sokáig.
Ami erősen átgondolt, hogy a gyári tok közepe kivan szedve, nem ér rá a telóra így megmarad a vékonysága, viszont a szélein erősített és vastag. Nem egy macska, mert nem a talpára, de mindig a sarkára esett, eddig négyszer ejtettem leés sosem lett semmi baja.
A puding próbája az evés, netes vásárlásnál van 14 napod kipróbálni, aztán max visszaküldöd. -
m.lala
aktív tag
válasz
totron #195859 üzenetére
Edge 40-em van, én nagyon szeretem, el is engedtem a vásárlást egy időre, mert miért is, mire is, pedig körüljártam a témát. Ha nem tégla, hanem valamivel vékonyabb, kellemesebb teló, ami hasonlót tud..hmm csak házon belül jut az eszembe hirtelen és ez az edge 60 fusion, előrelépés a +4giga ram, a picit erősebb proci, elvileg tudja az általad irt MIL-STD szabványt, nagyobb akksi, picivel kisebb frissités kijelzőben144/120hz...130k perpill..magányvéleményem, mert én imádom az ivelt kijelzőt, másnak kizáró ok, na meg persze a processzor nem atomerőmű, de amit keresel kb. tudja. [link]
-
vence
aktív tag
válasz
totron #195850 üzenetére
Az Edge minőségi széria és mostanában nehezen verhető piaci árakkal, kivéve pár legújabb, vagy már kifutott modell ...
De elég csak ezt a "fényes" A25-öst összehasonlítani az olcsóbban elérhető Edge 40 -nel ...
Nem egy kategória különbség van a két tel között ........
kijelzőben sem !!Mellesleg IP68, wireless stb.
és talán még a 68W PD/PPS töltő is benne lesz a dobozban.De ennyiért van "sokkal fényesebb" 50 Neo is.
-
cs.zs.
veterán
válasz
totron #195850 üzenetére
Elég fura lenne, ha az A2x -ben jobb kamera lenne mint az A5x-ben. Mindazonáltal minden évben hozzátesznek valami apróságot (szigorúan patikamérlegen kimérve, és semmiképp sem túltolva), hogy mindig egy kicsivel jobb legyen.
Ha árban feljebb megyünk, természetes hogy egy A55 mégjobb vétel. -
válasz
totron #195735 üzenetére
Ezért nem kell fórumokat olvasgatni vásárlás előtt. Én is kinéztem egy telefont, még örültem is, hogy végre tök kommersz, amihez nem csak Burkina Fasoból lehet tartozékot beszerezni, hanem a sarki közértből is. Erre most kiderül, hogy valójában egy túlárazott stroboszkóp, amin azért végszükség esetén lehet telefonálni is...
-
cs.zs.
veterán
válasz
totron #195765 üzenetére
Szerintem ez az oled kijelzők sajátossága, vélhetően a felső rétegei tűnnek úgy. A kikapcsolt oled TV-men is látható bizonyos szögből a zöldes réteg. Persze az más, azt nem forgatjuk a kezünkben, ha bekapcsoltuk. Messzebbről nézzük és szemből.
Szerintem amiről te beszélsz, az nem hiba. -
vence
aktív tag
válasz
totron #195751 üzenetére
Le lett írva, talán már előtte is, amikor a kolléga megvette a vivo-ban kicsit régebbi technika van és egyébként sem egy jól kiegyensúlyozott modell.
Ennek ellenére megállás nélkül itt reklámozódik, hogy hű ...
Nem oktalan ellenérzésről van szó, hanem megalapozott kritikáról!
Mindenki azt vesz, ami tetszik neki, csak nem egyoldalúan kellene lefesteni a dolgokat.Keress vissza le lett írva több dolog is.
Ugyanez vonatkozik a G szériára,
keress a típusra, ami érdekel.
A G55 ajánlott, de sokaknak elég a nagyon kedvező áru
g34 5G is, ami a legolcsóbb eSIM-es készülék.Én a jó ár˛/érték arányú készülékeket kedvelem.
És az információkat elsősorban nem a hazai forrásokból szerzem,
hanem onnan, ahol gond nélkül tesztelhetnek/ (-getnek is!) az emberek akárhány készüléket.
+ x telefonjuk van egyszerre, mert belefér.
stb.Nem, nem úgy gondoltam!
@ 144 Hz
Szerinted mégis, mi máshoz kell ez a frek ?!
Vagy más típusoknál ez, hogy van?
Olvasd el pár mérvadó tesztnek a vonatkozó részét!
(A Noteb. tel. tesztek egyébként leginkább németben eredetiek, arról fordítódnak!) -
qltsar
veterán
-
cs.zs.
veterán
-
thomeef
őstag
válasz
totron #195647 üzenetére
Én ahogy a review-kat néztem az is jó vétel az árában, de nem kiemelkedő. Kijelzőjét dícsérik, esimes, fotózástól sokat nem kell várni (nincs OIS a main kamerán), de ebben az árkategóriában hozza a kötelezőt, 6 év szoftver támogatás viszont adott. Relatíve kicsi és könnyű. Amit nehezményeznek a rendszer sebessége, de általános felhasználásra (no gaming) el lehet vele lenni.
-
cs.zs.
veterán
válasz
totron #195606 üzenetére
Szia,
általában pl a HONOR készülékek kijelzői jók ebben, és amennyire én tudom, Samsungok a legrosszabbak. Szerencsére én (milyen jól hangzik) azt se tudom miről beszélek, van/volt/és vélhetően lesz is Samsungom, mert én ezt nem veszem észre. Hozzá kell tenni hogy nekem mániám a nagy fényerő, és ott ez a jelenség eleve nincs.
Youtube-on számtalan tesztvideót nézhetsz erről.
PWM-re érzékenyek kereshetik a nagyobb fényerejű IPS kijelzőket, pl a Motorola G75-ben van ilyen, és akkor tuti nem lesz probléma,
avagy
olyan oled kijelzőket, amelyek DC-dimminget használnak fényerő állításra, ilyen pl a Xiaomi 14, ebben a videóban beszél róla a bácsi.
-
Zsolt,72
senior tag
-
thomeef
őstag
válasz
totron #195606 üzenetére
Jellemzően a kínai márkák (xiaomi, vivo, oneplus, realme, honor stb. használnak 2000hz és a fölötti PWM frekvenciát. Meg a Nothing.
A samsung/apple/google trió ebben nagyon el van maradva. Az A15 100-200hz-en üzemel, ami rendkívül alacsonynak számít. Így ha eddig nem zavart és nem okozott tüneteket, akkor ez nálad nem faktor.
-
cs.zs.
veterán
válasz
totron #190311 üzenetére
Szia,
alapvetően minden élő emberke ezt a telefont keresi,
100e Ft, jó kijelző, jó kamera, jó akkuAz oled villódzás nincs jelen minden olednél,
de csak este, levett fényerőnél jöhet elő, és csak az arra érzékenyeknek.
A mi családunkban pl ezt pont senki nem veszi észre. Lehet hogy pont nem olyanok a telefonjaink? Lehet hogy nem sötétítjük el annyira? Lehet hogy a szemünk nem veszi észre?
Mindegy, nálunk ez nincs. -
Moonwolf
senior tag
válasz
totron #187171 üzenetére
Régebben a CRT korszakban azért küzdöttek hogy ne vibráljon a kijelző. A sokkal modernebb korban meg ugyanez a probléma. A mostanival nem lenen gond ha nem jönnének elő a nyűgjei és sajnos kezd rosszabb lenni. A képek okésak amikt tud csinálni. Viszont az ilyen olcsóbbaknál meg pont a kamera ami nagyon gyenge, hiába 50 megapixel meg társai.
Egyébként monitorokkal is ez a helyzet.
#187170 cs.zs.:
Elég hosszú a lista. Kinézet az szinte mindegy. Úgy is egy tok kerül rá. A kevésbé ismert márkákkal annyi a baj hogy nem csinálnak róluk teszt videókat, iHunt stb. -
gejala
őstag
válasz
totron #186585 üzenetére
Nagyon különbözik az egyes telefonoknál, hogy mennyire vibrál és sajnos kevés helyen tesztelik a PWM-et (Androidcentral pl). Amik jók, azok a Nothing telefonok (megerősíthetem, saját 2a-m is kellemes, 49% fényerőn a legjobb), újabb Moto Edge-k vagy a Xiaomi 13. Samsungok pont nagyon rosszak vibrálásban.
-
Muerte68
addikt
válasz
totron #172535 üzenetére
Az rendben van, de egy okostelefonnál legalább arra a pár percre kell net vagy wifi amíg azok az alap beállítások mint pld az óra beállnak.
Van pár dolog amit anélkül nem lehet használni hogy legalább minimális ideig legyen net
Utána nyugodtan lehet anélkül megálni nem fog az óra
Általában azért nem akarnak rácsatlakozni mert valószínűleg mókolt esetleg letiltott a telefon
Ha mégis net nélkül akarja használni akkor le kell mondani az óráról pld
Valószínűleg nem is magyar a készülék különben nem kellene a magyar kezelési ami alapból benne van a telefonokban
Persze net ahoz is kellene valószínűleg
Úgyhogy ha kell neki net ha nem akkor is legalább a beállítások idejére szükséges
Szerintem wifi ingyen annyi ideig bárkinek megoldható, persze csak akkor ha nem kockázatos -
DS39
nagyúr
válasz
totron #170950 üzenetére
az utóbbi 1-2 évben megjelenő középkategóriás és afeletti telók már ilyen kijelzővel jönnek. nem olyan kuriózum ez.
azoknak nagyon vevőcsalogató, akik nem érzékenyek rá, vagy nem tudják, az hogy már relatív olcsón is milyen szép kijelzős telót lehet kapni. (és lassan a 90-120 Hz-es képfrissítés is alap lesz)van lista arról, hogy melyiknek milyen a PWM érték. [link]
arról viszont, hogy melyikben van DC dimming, még nem találtam. (van egy-két oldal ahol hoznak néhány példát, de messze nem ilyen teljes, mint a linkelt pwm-es)
-
DS39
nagyúr
válasz
totron #170948 üzenetére
Ma már úgy kell vadászni az IPS kijelzőt, ami nem alsó kategóriás telefonban van. Szinte minden AMOLED már.
Személyes véleményem, hogy szép meg minden, csak ne villogtatós (PWM) fényerőcsökkentő technológia kapcsolódna hozzá.
A DC dimming-et pedig kevés gyártó alkalmazza, és állítólag színtorzulást okoz. -
Ájvé
veterán
válasz
totron #108030 üzenetére
Én nem, de Wifi gyengébb jelet ad (szerintem).
Itt mondjuk mást mutatnak a mérők, de nekem nincs almás készülékem
Na itt viszont azt írják amit mondtam is, sokkal gyengébb a wifi jele (telefonok 2-3 wattosak, még 100*500mWatt, vagyis 6-8x erősebb a modil cella jele, mint a wifinek). -
cs.zs.
veterán
-
batai15
félisten
válasz
totron #93064 üzenetére
semmi rossz indulat nincs bennem, de ennyiért ipari hulladékot kapol .
Eleve böngészéshez kell a ram, proci, és a nagyobb kijelző.
Semmi köze nincs azoknak a dolgokhoz amit írsz, egyszerűen ennyiért saját magad szivatnád.Ha 50 körül keresel valamit azért már jó kis telefonok vannak, így ha valami drágát akarok rád tuszkolni akkor még meg érteném, de ennyiért ...Most is azt mondom a belépő vas ami nem idegel fel azonnal meg használni is tudod az a doogee x5 pro 30ért.
De te tudod, hogy 15 ezerért mit akarsz, de ne csodálkozz. Ugyan ez következik a másik hsz-edre is szintén -
m1lan
őstag
válasz
totron #93064 üzenetére
Nem berögződés, sokkal inkább fejlődés, a korral pedig haladni kell. A Galaxy S idejében az 1 mag 1 ghz, 512 mb RAM és párszáz megabájtos belső tárhely volt az etalon, akkor ahhoz igazodtak méretben és tudásban az alkalmazások meg a mobilos weboldalak. Hiába mondod te azt, hogy ha anno elég volt mindenre, akkor elég lesz ma is, mert ez nem így működik, azóta sok víz lefolyt már a Dunán
Böngészni 1 giga RAM mellett sem kifejezetten élvezetes, hát még feleannyival... egy komplexebb weboldal jobb esetben csak megfogja az ilyen telefonokat, rosszabb esetben össze is omlanak tőlük. 10.000 forint nem a "telefont veszek belőle" kategória sajnos, ha viszont mégis ragaszkodsz ehhez a kategóriához, akkor készülj fel, hogy hosszas kínlódás és idegeskedés vár rád.
-
-
-
batai15
félisten
válasz
totron #93059 üzenetére
ennyiért használtan valami nagyon hulladékot kapol még kínából is, de szoktam látni a peny marketbe valami okos telefon alcatelt 10 ezerért , az jó lesz neked.
Most komolyan, szból várat akarsz? még ha azt mondod 30 akkor van pár telefon , de ennyiért?
ennyiért kapol kemény 2 magot valami őskövületet, 512 ramot meg max 4 collos kijelzőt , valami ótvar felbontással.
Használtan több esélyed lenne normálisabb telefonra .
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Hozzászólás előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves!
A témához nem kapcsolódó, off hozzászólásokat lehetőleg kerüld! Ha mégis írnál, ide:
Milyen okostelefont vegyek? OFF topik
Aki HAGYOMÁNYOS (nem okos-) telefont szeretne, kérem, fáradjon át ide!
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Xbox Classic / Xbox 360
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Autós topik
- MILC felhasználók szakmai topikja
- TCL LCD és LED TV-k
- Stellar Blade
- Okos Otthon / Smart Home
- További aktív témák...
- Újra Akcióban!!! Ducky One 2 Mini és SF billentyűzetek a bolti ár töredékéért! Számla+Gari
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged