- Yettel topik
- Google Pixel topik
- Úszáshoz szánt fülhallgató a Xiaomitól
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nem nyílnak a Foldok?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Motorola G86 - majdnem Edge
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
-
Mobilarena
Vírusirtó Topic 2019
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cs1csó
titán
válasz
Dhampir #53129 üzenetére
Az sem gond ha mindkettőt felteszed mert ha fedések vannak akkor is csak az egyik listát használja és ami duplán van azt kihagyja, erőforrás ezzel nem vész el.
Krystal_s
Erről az oldalról van szó: http://vidto.me/769ldu29gjsw.html nálam nincs gond igaz az UMATRIX megfog mindent. -
Cs1csó
titán
válasz
Dhampir #53124 üzenetére
Ahogy Krystal_s által mellékelt képen is látszik a NoCoin-nak elég kevés filtere van a CoinMiner-hez képest úgyhogy az hasznosabb lista.
daimonion
Ebben is van igazság, de amikor megnézem a PowerChute progit - UPS vezérlő - akkor mindig feljön pedig van aláírása stb.
Úgy tudom, hogy a vállalati védelmek legfőbb eszköze a különböző jogosultsági szintek alkalmazása ezért értem én hogy hasznos de továbbra sem szeretem. -
-
Cs1csó
titán
válasz
Dhampir #45610 üzenetére
Igen, kb. olyan mint az MBAM és társai, hébe hóba lefuttatod és kész, akár szintén ingyenes rezindens védelem (Avast, Avira, AVG, Panda, Comodo IS, COUD AV ) mellé kiváló.
(#45611) GEPESZ66
Ezt, hogy érted? Ilyen nem nagyon van hiszen a különböző víruskergetőket teszelő laborok sem ugyanazokat a védelmeket tesztelik valamelyik ezt vagy azt vagy van átfedés és van amit egyik sem.
Bár a teszteket nézegetve olvasgatva a fórumot vegyítve őket ezek egyikével sem lősz mellé, hiszen sokan sokszor tesztelték őket sok vélemény van a használatukról stb.:
- Bitdefender, Emsisoft, Kasperky, G Data, Avast, Avira, AVG, ESET, COMODO, Panda vagy a BullGurad, Trend Micro bár ezeket kevésbé ismerem.teljesség igénye nélküli felsorolás de én ezekkel találkozom a legtöbbet.
-
tpeter77
addikt
válasz
Dhampir #42155 üzenetére
Hátőő...őő nem tapasztaltam semmi furát, de majd meglesem a beállítást... simán működik a net, miért neked mit állított el rajta?
Átnéztem, de minden rendben. Az elején kérdezett valamit a hálózatról, de azt mondtam, hogy minden jól van, ez otthoni hálózat, semmit se piszkáljon és lehet hogy ez volt a kulcs, nem?!Végre leszedtem a Comodot és feltettem az EMSI IS 30 napos változatát.
Furcsa mód, először ellenőriz, aztán teszi csak karanténba a fájlokat, más víruskereső meg azon nyomban.
3 fájl hagyott meg a többit törölte a 975-ből, de itt az újra ellenőrzés után nem változott semmi.ui.
A kártevő riasztásos ablakot hogy lehet kiiktatni? állandóan ugrál és nincs kedvem 972-szer bezárni -
-
tpeter77
addikt
válasz
Dhampir #41748 üzenetére
olvasd el az "Aftás szájgyulladás" részt.
végre együtt vacsoráztunk, fájt neki, és nahát, hát gyorsabban ette meg a húsos tésztát mint én, egy kis vicces játékos ki eszi meg gyorsabban játékkal cseppet eltereltem a fájdalmát.
úgyhogy már jobban van és ma már nem volt hőemelkedése sem.
bocs az offért! -
SP4C3
veterán
válasz
Dhampir #40329 üzenetére
Megpróbálhatja, de egy valamire való AV-nek van önvédelmi rendszere, ami megakadályozza, hogy harmadik program leállítsa azt. Tehát, ha a user kézzel kikapcsolja az AV-t a figyelmeztetés ellenére mégis futtatja az adott programot, az képes lesz kárt tenni az antivírusban, ellenben, amíg aktív a self-defense modul és az av is, addig nem tudja leállítani! Nem új taktika kilőni az av-t, már régebbi vírusfertőzött gépeknél is találkoztam ilyennel, ott a user kapcsolta ki az antivírus-t, amíg telepítette a kártevőt. Ennek következménye az lett, hogy a következő boot után az AV magatehetetlen volt, mivel törölte az av drivereit és nem tudott elindulni sem maga az AV, sem a service-jei és még újratelepíteni sem lehetett. Másik esetben még AV sem volt és a fertőzés után szintén nem sikerült telepíteni semmilyen av-t. Hordozható scannerrel át lett nézetve a gép, törölte is a fertőzött fájlokat és vele a rendszer kulcsfontosságú fertőzött elemeit is.
@t72killer - Nem akarok blame-elni, de fater egyik ismerősének Avira mellett cryptelték az adatait.
-
-
daimonion
senior tag
válasz
Dhampir #40243 üzenetére
Régen Ashampooztam, de nem volt egyszerű leiratkozni az E-mailben érkező spammeikről. Persze ma már nem adnám nekik oda a hivatalos levelezőcímemet
Odaadhatod nyugodtan.Ugyanis alapesetben ugye csinálsz egy shampon fiókot amikor egy progijukat felteszed.ÍAztán belépsza fiókodba és leíratkozol a hírlevelekről az összesröl.ÉN kb 10 éve shamponozom és nem kapok semmiféle hírlevelet tölük.Csak ugye az alap, hogy hivatalos uton szerezz be egy shanpon alkalmazást. -
törölt tag
válasz
Dhampir #40243 üzenetére
OpenCandy: A SweetLabs Inc fejlesztette OpenCandy egy újabb megtévesztő alkalmazás, amely az adware-ek és a potenciálisan kéretlen programok közé tartozik. A programot azzal a céllal készítették, hogy bevételt termeljen a fejlesztőknek és az affiliate szolgáltatásoknak. Fő feladata, hogy előre meghatározott weboldalakra irányítsa az internetes forgalmat, adatokat gyűjtsön a felhasználók böngészési szokásairól és kattintás alapú bevételt gyűjtsön.
Forrás és további infók: [link]
-
törölt tag
válasz
Dhampir #40237 üzenetére
Hali. Én ezt használom Ashampoo® Music Studio 6 és nagyon megvagyok elégedve vele, nincs telepakolva semmilyen kéretlen alkalmazással. Egyszerű vele audió cd-t kiirni, Mp3-asat is, van benne keverő sáv, asszem vághatol is benne össze zenéket, és egyéb jó dolgok. Ugyhogy eddig bátran merem mindenkinek ajánlani.
Jah és ami a lényeg,tud magyarul is. -
HoTaZo
addikt
válasz
Dhampir #38067 üzenetére
Valamiért, ismerősök gépén nem tünt szimpinek (ne kérdezd miért, nem tudom). Ezt az akciós BD-t , eddig mindig AVG-t használtam, de látva az itteni teszteket, mintha lenne jobb is.
Valamelyest mindegy, csak jó legyen, ha nem magyar az se baj (angol helyett jobban megy a francia). -
válasz
Dhampir #37845 üzenetére
Many products also transmit a list of visited URLs, or web addresses — both malicious and non-malicious ones. All of the products aside from AhnLab, Emsisoft, and Vipre transmit these URLs to the company
A látogatott oldalak webcímeit az említettek kivételével mind beküldik a szoftverfejlesztő cégnek.
http://www.av-comparatives.org/wp-content/uploads/2014/04/avc_datasending_2014_en.pdf3. oldal
Are visited URLs transmitted? Amelyikre YES-el van válaszolva azok beküldik a látogatott oldalakat, beleértve a nem fertőzötteket is. Mellé, egyedi azonosítót is küldi, amit telepítéskor kap a géped. -
mrszitya
senior tag
válasz
Dhampir #37745 üzenetére
Létezik ilyen hiba, mivel a https vizsgálat nem olyan régóta került csak be az Avast-be. Win10 alatt többeknek volt ilyen gondjuk, de én pl. 8.1-nél is tapasztaltam. Volt hogy én is kikapcsoltam emiatt (beállítások/állandó védelmek/webvédelem/https vizsgálat ki).
Legutóbb a YT vezérlőelemei nem jelentek meg nálam (a napokban) normálisan, utólag belegondolva lehet az Avast miatt. Ilyenkor első körben a gyorsítótárat érdemes teljesen törölni a böngészőben.
-
Krystal_s
addikt
válasz
Dhampir #37732 üzenetére
Köszönöm, hogy megnézted.
Úgy látom, hogy az AVAST hamarabb jelzett és nem hagyta már letölteni sem. Nálam csak letöltés után jelzett a CIS.Azt szeretném tudni, hogy vajon ez a kéretlen fájl automatikusan elindul és úgy fertőzne, vagy szükséges lenne neki még valami, ami elindítja? Nem tudom, hogy a Comodo simán a letöltésre jelzett, vagy pedig a futtatást akadályozta meg?
A Quick Translation-t nem töltöttem le, ami itt egy .exe lett volna a sima .xpi helyett...
-
daimonion
senior tag
válasz
Dhampir #37706 üzenetére
Igen erről szólt a cikk. A Kommentem csak annak szólt, hogy még mindig abban a tévhitben vannak a Linuxos felhasználók "kocka" fele, hogy a Linux abszolúte biztonságos.DE ha figyelmesen elolvasod a cikket amit a kollega belimkelt akkor világosan kitűnik belőle, hogy bizony a botnet hálózattoknál több a linuxos botnet mint a Windows. Ergo bizony ajánlott a Linuxra is valamilyen vírusvédelmi megoldás .
-
mrszitya
senior tag
válasz
Dhampir #37338 üzenetére
Feketelistán szereplő oldalra volt/van hivatkozás és/vagy egy iframe a forrásban. Quttera es Sucuri is mást ír. Jelenleg valószínűleg már nincs semmi veszélyes rajta.
Egy feketelistás linkgyűjtő szájt lehet a(z egyik) bűnös, ez viszont sokszor csak téves riasztást jelent. Pl. Atw.hu teljes tartományát blacklistára tették anno sokan.
-
-
King Unique
titán
válasz
Dhampir #36227 üzenetére
Érdekesek a cikkek...
Amúgy meg a fene tudja? Mindig a Windowst fikázzák, hogy abban biztos van backdoor, a Linux, meg azért mert nyílt és azt sokan megnézhetik, abban biztosan nincsen, nem is lehet. De ki tudja, mi az igazság, ha úgy kívánják bizonyos érdekek, sok minden megeshet... -
-
kaszaf
aktív tag
-
mrszitya
senior tag
válasz
Dhampir #36007 üzenetére
RejZoR szerint igen (HIPS set to “Monitor system for malware-like behavior” only with highest sensitivity), de (eddig legalábbis) gyakorlatilag semmi információt nem tettek közzé a fejlesztők a HIPS-ről. Csak bekerült.
Ha lesz érdemi eredményem, majd beszámolok a hatékonyságáról.
-
blattida
nagyúr
-
blattida
nagyúr
válasz
Dhampir #35789 üzenetére
Persze, hogy voltak, senki se írta azt, hogy nem voltak, de androidra sokkal-sokkal több létezett már évekkel ezelőtt is, Magyarul symbianon lényegesen kisebb valószínűséggel nyalhattál be valamit.
Én valóban a wp-re gondoltam, de a wm is sokkal jobb volt biztonsági szempontból, mint most az android.
Ne aggódj, tökéletese tisztában vagyok az Online lét dolgaival és kockázataival, ráadásul a felhasználói szokásaim miatt sem vagyok az írásod biztonsági szempontjából célcsoportja.
-
szaki26a
aktív tag
válasz
Dhampir #35772 üzenetére
Hát ha nem változott a helyzet gyökeresen, akkor tavaly 180,000 gyanúsan viselkedő vagy biztosan kártékony kódot /alkalmazast találtak a kb 2000000-bol. Ennyi biztosan van. Ha mindig ugyan azt rakod fel és nem keresel appokat akkor persze, hogy tiszta marad a telefonod. Bár igazán jó spywaret csak egyet láttam androidon, annak nem volt szüksége rootolasra. Android olyan mint az ementáli csak az nem jutott még el a felhasználók agyáig. Sokan szidják pl kox ot is, pedig egy jó a rendszernek nagyon hiányzó dolog a Samsungtól. Nem értik, hogy az ő védelmüket szolgálja és a szabadságuk féltik tőle. Android kb ott tart mint Microsoft 10 éve. Vezető platform biztonság nélkül.
-
blattida
nagyúr
válasz
Dhampir #35772 üzenetére
Ha mindig csak a megszokott, jól ismert alkalmazásokat, appokat telepíted, akkor nem is fogsz nagyon belefutni ilyenekbe, symbian-ra nem nagyon volt vírus, nem is nagyon lehetett összeszedni rajta, a wm meg egész más rendszer, ott eleve nem fogsz belefutni kártékony alkalmazásokba.
Szerintem se terjeszd ezt a nézeted, mert ez kábé olyan, mintha én azt mondanám, hogy mivel én sok éve már nem tudtam megfertőzni a rendszerem, mindenféle védelem nélkül is, ezért mindenkinek fölösleges ezzel foglalkoznia és mindenki felejtse el a védelmi programokat, ám ezt nem fogom megtenni, mert az igen nagy átlaga a felhasználóknak erre teljesen alkalmatlan.
Egyre több a droidra írt kártevő, egyre többször lehet beléjük futni, van egy jó barátom, aki pont egy ilyen mocsok miatt szívott és fizethetett elég sok pénzt a szolgáltatójának, aztán a tanácsomra fölrakott egy védelmet és megoldódott a gondja, de ő is a saját kárán tanulta meg, hogy szükségesek a védelmi programok az androidra is.Igen, rootolt állapotú telefonon valóban könnyebb dolguk van a kártevőknek, de nincs már rá igazán szükségük, mert anélkül is meg tudják tenni, amit akarnak, illetve, amire programozták őket.
-
daimonion
senior tag
válasz
Dhampir #35738 üzenetére
Sajnos ma már a linux sem véd meg semmitől nem beszélve arról, hogy hiába van linuxod ha pl csatolmányba kapod a crypto cuccot azt a levélen keresztül meg megfertőzöl pl 20 embert..Igaz Te nem kaptad meg DE TE vagy az aki az ismerőseidet igen mert a rendszered nem szűrte ki a kártevőt
Habár ma már vannak igen csinos linuxos kártevők is és végsősoron az android is egy linux rendszer és lasan az android lesz a legnagyobb vírusfelvevő oprendszer.
-
daimonion
senior tag
válasz
Dhampir #31664 üzenetére
akkor gyorsan meglesem míg elérhetö
egyéb érdekes dolog
.Mivel úgy is "dívat" az MS cuccait fikázni és igen sok helyen nem ismerik el a biztonság terén tett erőfeszítéseiketCsak a Windows-t futtató mobilt nem tudták feltörni a hackerversenyen
-
King Unique
titán
válasz
Dhampir #31129 üzenetére
10-est csak tesztelgetem, fent van dualbootban 7 és 8.1 is, fő rendszernek, csak nem ártana elsőre se vmi normális AV, ennyi. Utóbbi szerintem már kellően stabil, nem értem ezt a béta minősítést....?
Másik topikban vki linkelte, h a Qihoo 360-ból van külön Win10 TP-re való verzió, ez legújabb 9860-as buildal is ok, próbálta vki
-
válasz
Dhampir #30600 üzenetére
Úgy néz ki eltűnt a süllyesztőben. Elég régi, 2006-os történet, azóta sok víz lefolyt az esőcsatornán, már akkoriban sem volt elérhető a honlap.
Vicces: "Ugyanezek a fájlok más néven, vagy más helyen már nem mutatnak fertőzést, és az eicar.com nevű tesztfájlt sem ismerte fel a program."
-
flash-
veterán
válasz
Dhampir #29988 üzenetére
aha...
e-mail védelemre egyébként tudnátok valami megoldást?
mert nagyon szeretem az avirát,4-5 évet használtam, de vagy be van kapcsolva az e-mail védelme és semmi e-mail nem jön meg(és a mozilla thunderbird is állandoan hibát ír) vagy ki van teljesen kapcsolva az e-mail védelem...vagy mégis be lehet valahogy állítani rendesen?
esetleg e-mail védelemre létezik külön program?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● TILOS a warez!
● Vírusos, vagy egyéb kártevőt tartalmazó linkek a topikban való elhelyezésére vonatkozó szabály:
Tilos a topikban bármilyen vírusos vagy lehetséges vírusos kártevő link elhelyezése.
Az ilyen linkek megosztása csak privátban, PH tagok számára osztható meg.
Ellenkező esetben a hozzászólás törölve lesz.
- Adobe Előfizetések - Adobe Creative Cloud All Apps - 12 Hónap - NYÁRI AKCIÓ!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Humble megmaradt kulcsok Frissítve 06.05
- iKing.Hu - Apple iPhone 16 Pro - Natural Titanium - Használt, megkímélt
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest