- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- One mobilszolgáltatások
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
Topikgazda
válasz
pomorski #5908 üzenetére
Az F csak numerikusan letezik azt ugy erted, hogy valahol le van ta'rolva egy bazi nagy tombben? Hol, hogyan? En innen mennek neki. Ha tenyleg semmit nem tudunk rola. [Azt se tudjuk, hogy az adatok hogyan allnak elo, valoban veletlenszam-generator? Es azt se hogy mi a lehetseges range? Semmi osszefugges ket szomszed kozott? Akkor elvben semmi nem ad megoldast csak ha vegignezed. Ha ez neked azert lassu, mert "valahonnan el kell kerni", akkor "valahol" kene megirni a minimumot. Akar az adatbevitel folyaman...]
-
-
Gyb001
senior tag
válasz
pomorski #4585 üzenetére
2015/16 I. félévben tartott órát,
-
pomorski
őstag
válasz
pomorski #4553 üzenetére
Egy másik megoldás:
A szummát így lehet felbontani (parciális törtfelbontás segítségével):
\sum_{n=1}^{672} 1/( (3n-2)*(3n+1) )=
=\sum_{n=1}^{672} (1/3)/(3n-2) - \sum_{n=1}^{672} (1/3)/(3n+1)ebből is az jön ki végeredményül, hogy 672/2017
A felbontást így csináltam:1/( (3n-2)*(3n+1) ) = A/(3n-2) + B/(3n+1)
amiből adódott, hogy A=1/3 és B=-1/3 -
válasz
pomorski #4483 üzenetére
Második link biztosan működik.
#4484 Cucuska2: Ott a probléma hogy számomra igen értelmezhetetlen a képlet. Tekintve hogy egyenleteket és megoldásukat utoljára középiskola környékén nézegettem hosszasan. Jelenleg semmilyen tekintetben nem kapcsolódik az életpályám a matematikához.
-
axioma
Topikgazda
válasz
pomorski #4460 üzenetére
Bocs, csak faradt voltam mar ejjel. Poennak szantam. Gondolom az adott tanar kesobb lett ott tanar, mert azert a mat.tanszekek nagy reszet ismertuk.
A kompakt tartokkal me'g mindig nem vagyok baratsagban, de ha hetvegeig se jon semmi, megeroltetem magam, es ha egy elolvasasbol rajovok hogy mi volt a lenyeg, akkor valaszolok. -
axioma
Topikgazda
válasz
pomorski #4454 üzenetére
Van[nak?] itt jate matkust vegzett[ek?] is kerem, nem leszolni azt se
[Szemtelenul fiatalok reszere: szte]
A valszam viszont nagyon nem volt az en vilagom, ugyhogy a kompakt tarto fogalomra emlekszem, hogy volt, de mar gozom sincs, hogy milyen jelentest hordoz. Ezert nem valaszoltam. A negyszogjelbol gondolom, hogy ez valami jelfeldolgozasos ize, az meg nem surun van amugy se tud.egyetemen.
Disz.mat az johet, azt nem felejtettem igy el... -
Cucuska2
addikt
válasz
pomorski #4450 üzenetére
Még tavaly télen elhatároztam, hogy az informatika helyett inkább ez, aztán ott voltam 2 félévet, majd matematikára újrafelvételiztem. Tavalyi félévben is vettem már fel matematika alapszakos tárgyakat, számelmélet és geometria volt, nagyon tetszett, és most is jó, csak sok mindent újra végig kell hallgatnom, mert katalógus van.
BME TTK-n vagyok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Kerékpárosok, bringások ide!
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Battlefield 6
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Könyvajánló
- Arch Linux
- World of Tanks - MMO
- Battlefield 6 - Bemutatkozik a többjátékos mód
- További aktív témák...
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Bomba ár! Microsoft Surface Laptop 3 - i7-10G I 16GB I 256SSD I 13,5" Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- GYÖNYÖRŰ iPhone 11 Pro 256GB Midnight Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2048, 96% Akksi
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest