- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy A53 5G - kevesebbet többért
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Mindenki Z Fold7-et akar
- iPhone topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Kikristályosodik a Razr 60
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
emiki6
veterán
válasz
AeSDé Team #4703 üzenetére
Ismereteim alapján inkább a bal.
-
emiki6
veterán
-
emiki6
veterán
válasz
Apollo17hu #4620 üzenetére
Bocsi, elírtam
tehát:
*Azért vannak elhagyatott topikok, amik hónapok óta pangnak. Ritka, ha ott van, aki hamar válaszol és nem csak, ha arra téved. (Hozzáteszem ez nem az a topik)
Pont egymás mellett van az i és az o, ráadásul teljesen megváltoztatja a mondat jelentését egy ártatlan félrenyomás. Nekem is be van tárazva a topik. Bár segíteni nem nagyon szoktam tudni, de azért figyelemmel kísérem mi van itt.
-
emiki6
veterán
Akinek van grafikus számológépe az írja ezt bele és mutassa meg a barátnőjének/ barátjának vagy akinek gondolja
x^2+(y-cbrt((2/3)x^2))^2=1
-
emiki6
veterán
válasz
Intruder2k5 #4530 üzenetére
Szerintem az, hogy a 2 kis háromszög nem hasonló (átfogóik aránya 8:3 valamint 5:2), ezáltal, ha jobban megnézed a felső nagy háromszög átfogója egy ponton megtörik befele, az alsónál szintúgy csak kifele. Ez pont egy kis négyzet területével egyenlő különbség.
-
emiki6
veterán
Szevasztok!
Van (ismét) egy érdekes észrevételem / tételem, ami valószínűleg már létezik (hasonló formában), bár általánosságban még nem bizonyítottam és nem is szándékozom, lévén, hogy már valószínű létezik, de az biztos, hogy igaz:
Mint az látható, ez egy derékszögű trapéz, melynek átlóit behúztam és a negyedik háromszöget elhagytam (aminek a területe mellesleg szintén B). Amiért jópofa ez a négyszög az az, hogy összesen 5 háromszög fedezhető fel benne és mindegyik hasonló.
Igazából az a kérdés, hogy létezik e már ez a tétel, ha igen hol található? Miért van ez így, mivel magyarázható?
Lehetséges mindemellett, hogy a trapéz nem szükséges, hogy derékszögű legyen és/vagy, hogy az átlói merőlegesnek legyenek egymásra. -
emiki6
veterán
válasz
Apollo17hu #4440 üzenetére
Azért logikus
-
emiki6
veterán
Ma megálapítottam, hogy 2-t és 3-at kivéve minden prímszám 6 többszörösénél 1-el nagyobb vagy kisebb ( n•6-1 vagy n•6+1 ), persze visszafele nem igaz. Elsőre meglepett, de jobban belegondolva elég logikus, mégis érdekes felvetés a részemről.
Van már ilyen tétel?
-
emiki6
veterán
Van egymás mellett 5 ház, mind az 5 különböző színű. A házakban lakik egy-egy személy, mindegyik különböző nemzetiségű. Mindegyik fogyaszt valamilyen italt, dohányárut és tart valamilyen állatot. Egyikük sem fogyaszt ugyanolyan italt, szív ugyanolyan cigarettát, és tart ugyanolyan állatot.
Egyéb információk:
– A brit piros házban lakik.
– A svéd kutyákat tart.
– A dán teát iszik.
– A fehér ház balján a zöld ház van.
– A zöld házban kávét fogyasztanak .
– Az a személy, aki Pall Mallt szív, madarakat tart.
– A sárga ház lakója Dunhillt szív.
– A középső házban lakó tejet iszik.
– A norvég az első házban lakik.
– A Blendet szívó szomszédjában lakó macskát tart.
– A Blue Mastert szívó ember sörözik.
– A lovakat tartó szomszédjában lakó Dunhillt szív.
– A német Price-t szív.
– A norvég a kék ház szomszédja.
– A Blendet szívó szomszédságában vizet isznak.Kérdés: Ki tart halakat?
Vótmá? Ha nem, sok sikert!
A megoldást leírom a Próba topikba és linkelem.
-
emiki6
veterán
válasz
Bjørgersson #4390 üzenetére
Biztos, hogy az axiómát próbáltad elmagyarázni? (Vagy inkább a 9-es számrendszert?
)
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Anime filmek és sorozatok
- Formula-1
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Házimozi belépő szinten
- Call of Duty: Modern Warfare III (2023)
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- További aktív témák...
- Lenovo Legion Go 512GB.SSD. MAKULÁTLAN/KARCMENTES,GARANCIÁS. CSERE IS,OLVASS.
- HP, Dell és Lenovo BIOS jelszó eltávolítás, 1 hét próba garival
- Új, Apple iPhone 16 Pro, 128GB, sivatagi titán, 3 év garancia
- ÚJSZERŰ! HP ProDesk 600 G6 SFF - i5-10500 (6 mag!) / 16GB DDR4 / ÚJ! 512GB NVMe SSD / HDMI / USB C
- Minőségi üzleti! HP EliteDesk 705 G1 SFF - AMD A8 7600B / 8GB DDR3 / 128 SSD + 500 HDD / Radeon R7
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad L13 G1 - i5-10GEN I 16GB I 512SSD I 13,3" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Nvidia Quadro P400/ P600/ P620/ P1000/ T400/ T600/ T1000 - Low profile (LP) + RTX A2000 6/12Gb
- AKCIÓ! Lenovo Legion Slim 5 Gamer notebook - R7 7435HS 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB GDDR6 WIN11
- Eredeti DELL 240W töltők (LA240PM160)
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest