Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
Új hozzászólás Aktív témák
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
Ezt hogyan tudom bebizonyítani?
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
Ha van egy függvényem aminek a meredekségét lineáris regresszióval kell meghatároznom, és az x=0 értékhez is rendel valamilyen y értéket, akkor ugye az x(átlag)-ba a 0-t is bele kell vennem?
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok, egyetemen kaptuk a következő feladatot.
Fogunk egy akarmilyen háromszöget, ennek minden oldalára rajzolunk egy szabályos háromszöget. Ezeknek a szabályos háromszögeknek a középpontjait össze kötjük. Mi mondható el a középpontok által meghatározott háromszögről. Ezt kéne valahogy komplex számokkal megoldani/megmagyarázni.
-
ricinus13
senior tag
válasz
ricinus13 #4700 üzenetére
Kifogytam a szerk. időből, még egy van amiben kéne segítség. Ugye az megvan ha egy lineáris diff egyenlet valami ilyen alakú: y''+y'+y=0 akkor annak van egy szép általános megoldó képlete, ám nekem egy olyanom van ami nem 0-val egyenlő hanem 10e^x, ennek hogy van a megoldása?
-
ricinus13
senior tag
Üdv!
Újabb kérdéssel fordulnék hozzátok, ezúttal a megoldás menete is érdekel. Sajnos nem találom azt a jegyzetemet ahova ezt megoldottuk gyakorlaton, és így kicsit nehezebb dolgom van.
A kemencéből kivett kenyér hőmérséklete 30 perc alatt 240 fokról 130 fokra csökken. A levegő hőmérséklete 20 fok. A hűtés kezdetétől számítva mennyi idő alatt csökken a kenyér hőmérséklete 30 fokra?
Köszi a segítséget
-
ricinus13
senior tag
válasz
Jester01 #4659 üzenetére
Nem akarok kis regényt írni, a lényeg hogy gondolom ez nem olyan egyszerű dolog mint a kis 1-szer 1. Így valószínüleg nem itt érteném meg a mikéntjét. Plusz elég biztos vagyok abban hogy ezt matekból tanulni fogjuk és akkor megértem és majd meg tudom csinálni magamtól. Itt fizikán mindenféle előismeretek nélkül dobálózik ilyen dolgokkal a tanár. Szóval mégegyszer, nekem a meglodás kéne majd az én gondom lesz megérteni hogy miért is az ami.
-
ricinus13
senior tag
Sziasztok!
Fizikából kaptam a következő feladatot, de szerintem inkább matek mint fizika. Mivel a házi feladásán kívül máshoz nem ért a tanár, így ötletem sincs hogy kéne megcsinálni. Nem megérteni akarom, hanem az a lényeg hogy meglegyen.
Számítsd ki integrálással a következő függvény Fourier-trafóját: f(x)=1, ha -T/2 < x < T/2, egyébként f(x)=0) ! Mi történik, ha T→∞?
Köszönök bármi nemű segítséget.
-
ricinus13
senior tag
Nem nagyon pörög a topic de hátha tud nekem valaki segíteni
Egyetemi tananyag de nem jutok vele dűlőre:
szóval az a lényeg hogy a kettőnek elvileg egyenlőnek kell lennie
cos(xy) Y szerinti deriváltja = (((xycos(xy)-sin(xy))/y^2)+2y X szerinti deriváltja
Előre is köszi
Új hozzászólás Aktív témák
- Xiaomi Redmi Note 14 5G 256GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
- Surface Laptop 7 Business edition - Intel Core ultra 5 236V energiahatékonyabb az intelnél! -olvass
- LG 27GN800P - 27" IPS - 2560x1440 - 144 hz 1ms - NVIDIA G-Sync - AMD FreeSync - HDR 10
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 1700X 16GB DDR4 128GB SSD 1TB HDD GTX 1650 Super 4GB Zalman T7 Chieftec 400
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 12GB I 500GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest