- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Honor Magic V2 - origami
- Megérkezett Európába a Moto G55 5G és Moto G35 5G
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kerobi
senior tag
Sziasztok találtam egy olyan opencore mappát, ami rendszerben majdnem ua, mint az enyém, csak vga más. Most clover van a gépen, de szeretném lecserélni erre az opencore-os fájlra. Mi a teendő? formázzam le a clover particiot és csak másoljam fel a mappákat? A big surt utána kell telepítenem vagy előtte? Ja most még a 14.14.-es van fent, de nem indul el, mert próbáltam frissíteni a rendszert de a clover frissítés nem volt eredményes.
-
kerobi
senior tag
Erről a Big Sur-ról nektek is egy óriási szellentés ugrik be, vagy csak én vagyok ilyen ferdehajlamú? Big Surrr.. vagy Big Durr.
-
kerobi
senior tag
Azt sem tudom, hogy kezdjek neki. Multiboot rendszerem van. A win bejön, de a linux is sz rakodik. Esetleg mountolni tudnám azt a partíciót, de hogy mit másoljak bele az piros.
Frissítettem egyébként a clovert, de nem frissített drivereket. nem volt a kiválasztható opciók között a 15. -
kerobi
senior tag
Sziasztok a konfigon alább.. 10.14.14-em volt és már régóta nem használtam osx-et. Ma bebootoltam és a big sur telepítés felbukkant. Sajnos nem tudta telepíteni mert 12 percnél újraindult és semmi... A clover elindul, de nem tölt be csak az almalogó látszódik. Tiszta telepítéssel tegyem fel, vagy van rá megoldás? Elég sok program fent van és be van lőve szóval jó lenne fixálni. Ha van valakinek jó configja az megköszönném. Udv, szép napot, Kellemes Ünnepeket!
-
kerobi
senior tag
A transzcsajszi a yt-on azt mondta - aki nagy hackintosh szaki, sőt azt is mondta linus-ék fényévekkel mögötte járnak hackiben-, hogy egy lemezre nem jó tenni a 3 rendszert, mert összevesznek. Én ezért is vettem külön nvme-t. Már tudom, miért az ssd-1-re tette az efiket, azért mert az ssd2-n a boot particio ext4-gyel volt formázva.
A cloverconfig-omban 2 hiba van: a genconfig-ot nem találja és a cloverx64.efi frissitésnél a cloverx64.efi-t nem pedig ott van. -
kerobi
senior tag
Sziasztok. Egy másik SSD-re (SSD2) telepitettem először win 10-et, majd külön partícióra Linuxot. Az a gond, hogy a cloverx64.efi-t valahogy nem látja az SSD1-gyen . Érdekes, mert az SSD2-re csináltam boot efi particiót. A grub a win-t és a linuxot látja sőt még a win sem indul el, csak ha boot selectben (F11) kiválasztom. F11-gyel nem indul a clover, csak a grub. Van valami program, ami fixálni tudja ezt?
Az SSD1-re tette a grubot, amiben van a két EFI, de hogy lehet ez??? Ez egy teljesen külön SSD. -
kerobi
senior tag
válasz
Lincoln76 #34385 üzenetére
Milyen rendszered van mellette ami automatikusan elindul? Windows? Én megpróbálnám azt, hogy a secureboot ot engedélyezni a biosban( tudom letiltva kell lennie) és úgy megpróbálhatod betallozni a clover bootx64.efi fájlját. Aztán reboot, újra bios és aztán a boot priorityban kiválasztani elsőként a clovert. Lehet elindul úgy is, egy próbát megér.
-
kerobi
senior tag
Az alc 1220 as alaplapi hangkartya aktivalasara van valami trukk catalinaval? Mondjuk kulso dacot hasznalok de nem lenne baj ha az alaplapi is mukodne.
Masodik. Qbittorrent leallitasnal nem tud kilepni a programbol.
Valamint van egy program, ami ujrainditaskor hol elfogadja a licencet hol nem. Olyan mintha több mac serial valtakozna mert neha uj codot kér a program. Studio one pro. -
kerobi
senior tag
Azt hittem a blower kárták jobb hatásfokúak. Az open cooler kártya is felmehet 110 fokra? Mert az már brutális. Én nem szeretném, ha a kártyám 90 foknál melegebb lenne. Bányászni nem akarok vele.
A catalinám kezesbárány lett, le vagyok nyugozve. Mukodik az alvás, restart, shutdown. koszik a sok segitséget!
Az általam legenerált aml. fájlokat átmásoltam az opencore-ból.
-
kerobi
senior tag
Nekem felment a catalina. Szép, színes, szagos. blutoothom nem mukodik, és érdemesebb ujrainditani a gépet, ha le akarom állitani. A leállitás sok idő és nem is kapcsolja ki a gépet, hanem ujrainditja. Kb 1 perc kell neki. Valahol olvastam, hogy a DSDt mmel lehet a probléma. Annak idején ,mikor opencoreral probálkoztam generáltam 4 asm... vagy milyen.... kiterjesztésu fájlt. Azok még megvannak, használhatom a clovernél? A videokártyám uhd 630 ami néha gondol egyet és elkezd szakadozni.
-
kerobi
senior tag
Jó reggelt! Ha van egy működo rendszered, akkor hogy tudom a particiokat vagy akár a lemezt le ghostolni? Melyik programot érdemes használni?
-
kerobi
senior tag
A telepitovel megpobaltam particionalni a windowsos SSD-t es szepen eltunt rola a windows.
-
kerobi
senior tag
Koszi nektek. A tlac verzija bejött. Már meg is csináltam a boot usb-t innen onnan osszeollozva plist.confot. El is indult a telepito, de még nem telepitettem fel es leallitottam. A leallitasnal a cpu cooler felporgott mint állat, de leállt a masina. Szerintem gond nélkül fel fog telepulni, de előtte pár kerdes. A particionalasnal eleg egy journal extended particio a windows melle? Ha feltelepult rá a mac. Ugyanugy clover installal a mac particiora telepitsem a clovert ugyanazokkal a parameterekkel, mint az usb-re? A cpu frekit blankon hagytam.
-
kerobi
senior tag
Terminalbol hogyan tudom recovery modban ujrainditani az osx-et? Mivel vmwareben vagyok a command R nem fog mukodni. Sajnos a SIPet tiltanom kell a clover installálásához. Szinte semmit nem tudok telepiteni, pedig már csináltam catalina boot usb-t de valahogy clovert is kellene rátennem. A clover configuratorban kiprobaltam az RT változoknál a 0x67-et de nem tudom hogy kell elfogadtatni.
-
kerobi
senior tag
Akkor csak megkérem a lakotarsamat toltse le a macbookján a telepitot. O csinált multkor nekem egy cloveres telepitot el is indult, de a vegen leállt. Na de mostmár okosabb vagyok, megprobálom ujra. Sajnos csak wifi áll rendelkezésre.
-
kerobi
senior tag
válasz
kushwavez #34284 üzenetére
Hurrá!
Már addig eljutottam, hogy lemezparticionálás. Használtam a -v argumentumot, és a iMac19,2 plusz injektálnom kellett az intel-t a gpu szekcioban. Most majd megnézem, hogy kell telepiteni. Nem akad az egér és a grafika sem! Viszont mikor az uj rendszer telepitésére kattintottam, akkor kiirta, hogy internet kapcsolat szukseges.
-
kerobi
senior tag
Mielott kinlodnék a feltelepitessel, azelott megkérdezném, hogy ha feltelepult a rendszer, akkor teljes ertekukent mukodik? Értem ezalatt peldaul, hogy a Ni komplett kontrol M32 midi billentyuzetet rádugva usbre és a programot telepitve egybol fog mukodni, vagy trukkozni kell azzal is?
-
kerobi
senior tag
Koszi, a tied egy I7 processor az enyém I9. Ebbol nem lesz gond?
Most egyelore ott tartok, hogy az opencore-ral megcsinaltam az USB-t. Csinalt tobb paerticiot én csak a 200Megas particiot látom, ez az EFI. Mikor ide masoltam Clover fajlokat opencore helyett, elindult a clover, vegigfutott a sav az alma alatt, de a vegen megállt...tlac, Koszi, akkor skippelem
-
kerobi
senior tag
A Niresh megbizhato?
-
kerobi
senior tag
Sziasztok. probáltam az opencore-ral usb bootot készioteni. Kovettem az utasitásokat az opencore oldalán. Mikor bebootolok akkor a listán kiválasztva nem indul el a macosx. A konfigom az aláirásban. Sajnos soha nem járok szerencsevel a mecosx telepitéssel pedig ez egy támogatott konfig, foleg hogy uhd 630at használnék.
-
kerobi
senior tag
válasz
tradeelek11 #33868 üzenetére
Hú köszönöm, nagyon jókat irtál! A ház nekem kicsit nagy. Kézipoggyászban szeretném hurcolászni és fontos a méret és a súly.
Vizhűtés
tlac: Igen teljesen igaz, én is hackit szeretnék a gépre, majd később biztos lesz kérdeésem.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok. Vettem egy i9-9900k-t, gigabyte z390es mini itx alaplapot. 170x170. Tudnstok olyan házat ajanlani, ami kicsi, mobilis? Vizhutessel lenne megoldva a procihutes. Mivel elég nagy kiadas volt ezért nem engedhetek meg magamnak dedikált vga t. Később lesz ext vga szoval olyan haz kellene amiben nincs vga hely, csak alaplap, proci vizhutes.
-
kerobi
senior tag
Biztos volt már kérdés, de nem voltam a topikban régóta. Szerintetek mit érdemes venni: egy IMac-et 600-700 között, vagy egy power pc-t ebből a pénzből 4k monitorral és feltenni rá a hackintosht. Természetesen olyan elemekből felépítve ami már natívan viszi. Nekem elsősorban dolgozni kellene. Az IMac mellett az szól, hogy mobilabb.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok! Acer e5-572g-m van, arra szeretném feltenni a yosemitét. Van valami speciális beállítás amire figyelni kell? hd4400 van tán benne, a gforce 4210m meg gondolom felejtős.
-
kerobi
senior tag
Sziasztok. A notimra (acer e5-572g) szeretném felizzadni a yosemitét. Már van egy win 8 rendszerem a gépen, és amellé szeretném. A win 8 uefi módban lett telepítve. Ha csinálok egy Yosi boot pendriveot, akkor nem látja, csak legacy módban, és rebootol a telepítés. Szóval uefis telepítőt szeretnék csinálni, de how-to kellene.
A másik, hogy az nvidia 840m-mel állítólag nincs kibékülve a Yosi, de nekem elég lenne, ha a HD 4600-ról üzemelne. Hogy lehet azt a dsdt-t letiltani telepítésnél?
-
kerobi
senior tag
Kedves Macintoshosok!
Apunak szeretném a gépére a yosemitét. Milyen passziv hűtésű 10e ft körüli VGA-t tudnátok ajánlani? Nvidia előnyben. Az alaplapja: Gigabyte GA-Z68AP-D3 Arról menne a net és a hang is.
A másik, hogy tudtok valamilyen háttérben futó programot, amely az angol billentyűzetből magyart csinál?
-
kerobi
senior tag
válasz
silver87 #25488 üzenetére
Ne rakd ujra. Multibeastet akkor tudsz hasznalni, ha bejott az osx. Elvegre ez egy kulon program. Akkor most a cloverben nyomj spacet es a single user modot valaszd. Ujra lefut, de beadja a basht. Ott a grafix backup all-t kell majd hasznalni. De hogy hogy azt feladom hazi feladatnak. Olvass a parancsnak utana.
-
-
kerobi
senior tag
válasz
menyko #25466 üzenetére
A 7790 teljesen más állatfaj, mint a 7770 és a 7850. Már vagy 5x húztam újra a macit, félek elkopik az ssd-m. Nem újratelepitéssel akarom megoldani, hanem rájönni, hogy varázsolhatom a kextet a GPU-ra. A kextwizard nem csinálja meg, vagy nem jó neki az amd8000controller.
Jól befürödtem ezzel a karival, mert a linux-szal sem szeretik túlzottan egymást. Pedig jó kártya lenne, legalábbis a játékok elég jól mennek vele. -
kerobi
senior tag
válasz
tatomi92 #25463 üzenetére
igen, a 7790. Nem ír videokártyatipust a mac névjegyénél, csak 7 MB-ot. A rendszerinfoknál a GPU alatt pedig nincs kext betöltve. Tulképp mikor feltettem, akkor csak safe módban indult el (Niresh 10.10), és akkor a névjegynél kiirt valami amd 8xxx-et 1024- megával. Jobban is ment. De hogy normálban is elinduljon elinditottam -s kapcsolóval és beirtam a grafix backup all-t. Azóta elindul normálban, csak nincs vga támogatás. Nem tudom, hogy tölthetném vissza az AMD8000 kextjét. Eléggé kezdő vagyok.
-
kerobi
senior tag
Megszűnt a Hackli.com? Mondjuk nem is csodálom szinte csak Mr. Graphite vitte egyedül.
-
kerobi
senior tag
Hellotok. A rendszerinformáció szerint nincs kext betöltve a grafikus kártyára. Valamilyen kinai oldalról sikerült leszednem egy amd8000controller kextet, de nem tudom hogy kell beletenni. Sajna sehol nem találok leirást a menetéről. Most 7 MB grafikám van és szaggat minden.
-
kerobi
senior tag
Hello frissen telepitett YOSX 10.10 van a gépen és csak safe modban hajlandó elindulni. Verboseban lefut egy darabig, majd ott is sötét képernyő.
AMD7790 , i5 2500K
Multibeastel még semmit nem telepitettem fel. Mi a teendő? Köszi -
kerobi
senior tag
Üdv néktek!
Segítséget szeretnék kapni az ügyben, hogy a frissen telepitett Józsika nem indul el csak usb ről és csak csökkentett módban. Csak úgy tudtam befejezni a telepítést, hogy nem adtam meg neki hálózati cimet. Az usb-ket nem mountolja csak az install usb-t, ami persze nem jeleniti meg a külön rárakott multibeastet.
Ha normál módban inditom, fekete képernyő fogad.Szép igy is a kép, de ugye az effektek lassúak, no meg hálózat nélkül sem teljesen ok.
Z68 pro 3m alaplap
ati hd 7790 videokari (állítólag valami kext8000 már viszi)nem vagyok mágus, szóval szivesen fogadom az ötleteket!
seeya!
-
kerobi
senior tag
Hali! A Yosemite intelt hol találom? Sajna a Hd 7790-esemet csak ez támogatja.
Köszi
-
kerobi
senior tag
válasz
kerobi #24469 üzenetére
No akkor megválaszolom magam:
Win 8.1 boot helyrehozása: nekem a macrium reflect iso-ja megoldotta a boot problémát (van benne egy javitó funkció)
Az IDE-AHCI váltáskor kék halál: IDE-ben bebootolok --> WIN+R beirom msconfig --> inditás csökkentett módban--> reboot --> biosban átállít AHCI-re --> Reboot (A win 8 automatikusan átállitja magát.) --> WIN+R beirom msconfig --> inditás csökkentett módban PIPA kivéve --> Reboot
Ez utóbbi lehetne a How-to része, mert sokaknál előfordulhat a jelenség.
-
kerobi
senior tag
-
kerobi
senior tag
Sziasztok! Nekem is sikeresen "felment" a Mavericks. A másik lemezen lévő win 8.1 bootolás után kék halált kapott. Vissza kellett állitani a Sata AHCI-t IDE-re. Igy ment. A macosx csak 1280x768-as felbontásban hajlandó futni, magasabbat nem lehet kiválasztani.
ASUS 7790-em van. Intel hd 3000-rel egyetemben. Mi a megoldás? Előre is köszönöm a választ. Természetesen a 7790-est szeretném használni.
-
kerobi
senior tag
válasz
Titmouse09 #24415 üzenetére
Nagyon köszönöm Titmouse09!
-
kerobi
senior tag
Sziasztok mielőtt felteszem ezt a maverickset, előtte kérdeznék tőletek.
Mennyire stabil a rendszer? Felismeri telepités után az ntfs, linux particiókat? Lehet más (pl ntfs) meghajtóra telepiteni a programokat? Mert nekem 60 gb ssd-m van, az meg csak annyi, hogy rámenjen a rendszer. Hogy kezeli az ssd-t? Tudja ezt a trimmes akármicsodát?
Ha utólag wint telepitek mellé, az mbr-t megbiszkálja a windows, de benne lesz a listában a macosx?Köszi a válaszokat!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vicces képek
- GTA V
- Milyen légkondit a lakásba?
- Macron betiltatná az EU-ban a közösségi médiát a 15 év alattiaknak
- Geri Bátyó: B550 szűk keresztmetszet, de mi és miért?
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- NBA és kosárlabda topic
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- További aktív témák...
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, Most kedvező áron!
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- ÁRCSÖKKENTÉS LG 24" full HD LED IPS monitor (HDMI, DSUB, jack) eladó
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! HP EliteBook 850 G2 - i5-5GEN I 8GB I 256GB SSD I 15,6" FULL HD I Cam I W10 I Gari!
- Samsung Galaxy S25 Ultra 1TB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- LG 25GR75FG - E-Sport Monitor - FHD 360Hz 1ms - NVIDIA Reflex + G-sync - AMD FreeSync - HDR 400
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest