-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz
kushwavez #34992 üzenetére
Köszi, közben magától megoldódott
Mivel egy extrém mini pc, ezért a két m2 foglalatból az egyik az alaplap hátán van, amihez teljesen szét kellett kapni az egészet, mindent kihúzgálni. Normálisan nem kellene befolyásoljon semmit, de eddig ment, miután megpiszkáltam meg már nem, aztán most 1 hétre rá, meg magától helyre állt.
Nem értek hozzá, a win is csinál néha fura dolgokat, a lényeg hogy működik és nem barmoltam el a gépét. Kösz még egyszer a felvilágosítást. -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34955 üzenetére
Ehhez kell mentett (10.3) fájl hozzá? Most 12 van rajta és nincs mentésem régebbire.
Hogyan működik, te hogy csináltad leírnád nekem privátban?Én már nagyon régen próbálkozom ezekkel... SatbleA7 (ezt linuxon is próbáltam), Vieux, Downgrade1033 és most ezzel a LeetDown-al is, de az istenért nem akar működikni.
-
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34925 üzenetére
Működik az AppleALC...
Én ebből indultam ki [link] itt nincs a támogatási listában az ALC656 chip, de találtam egy embert aki azt mondta, hogy neki a ALC662-vel teljesen kompatibilis.
Megnéztem, Foxconn lap nincs a listán, de eszembe jutott, hogy ezt a lapot a HP-nak gyártották, ami viszont már rajta van.
Választottam egyet, alcid=17 és működik!
Lehet elkiabáltam... Nem indult újra meg semmi, de kiírta, hogy potenciális hibát észlelt és mutat egy eficheck.dump fájlt mappában!
Egyébként Siri nem megy ezzel sem. -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34931 üzenetére
Kipróbáltam, nem működik az AppleALC 1-es id-vel!
config: [link]
Így is ennyit mutat csak! :S
A disk 3 nem tudom mi, én csináltam pedig ezt is...
Ha NTFS-ben bújkál a többi hely, azt hogyan tudnám bele varázsolni?
Egy Ubuntu live telepítővel ha partícionálnám olyanra amit ismer a Mojave is az működne? Bár bennem van a félsz azért, nehogy aztán bukjam az egészet! -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34925 üzenetére
Akkor az nem elég ha csak az adott mappaban van? Lehet nekem ezért nem működött az AppleALC?
Bár a többi kext-el sem csináltam mást, csak bemásoltam a othermappába, de azok látszólag működnek is!Ezt megjegyezem, bár most nem tudom, hogy generálják kernel panicot, mert szinte 0/24 megy, hiba nélkül. Lehet felrakom a Chromet instant pánik lesz megint neki...
Más:
Teljesen belaktam a rendszert, de még anno telepítés közben eltűnt a HDD helyem 90%-a.
Ugye úgy volt, hogy 2 partció. C:100GB, D:900GB.
Most viszont csak egy 100-as van és (plusz az indító par száz megas) ez a particionaló menü nekem nem egyértelmű!A körben, diagramban hogy állításam? Mert véletlenül valahogy hozzáadott még egy 100 gigásat, de én szeretném az összeset...
Ha amit véletlenül csináltam át írom a 100GB-ot, mondjuk 800-ra akkor ugye a telepített rendszer és az indító particiot nem adja hozza, vagyis nem abból akar majd varázsolni?
A lemeze kezelő ki is írja felül, hogy ez egy 1TB-os eszköz, de a diagramban az csak nagyjából 200GB-ot mutat. 3 partcioban ugye. -
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34919 üzenetére
Foxconn 2ABF alaplapom van, ALC 656 van rajta és ha csak az AppleALC van a kext mappában akkor nincs hang!
A Clooverben még boot előtt látom, hogy az ismeri a hangkártyát (Realtek 6xx széria), de elvileg az AppleACL nem kompatibilis ezzel chipel.
Ezért szerencsétlenkedek ezzel a Voodoo-val.
De lehet én nem csinálok valamit jól!-AppleALC-t alcid=1 bootflaggel
Ezt hogyan hol tudom megcsinálni?-nézd meg a kernel Panic logot
Hová logol pontosan?-Ventilátor
Igen ezt tudtam, csak én a Windowsban is úgy állítottam be, hogy ne legyen zero rpm, mert a VRM diódak szerint nagyon eltér a két szenzor közötti hőmérséklet alapjáraton is.
Pedig elég normális hűtés tettek rá. (MSI Gaming X) -
-
mtomi95
senior tag
válasz
kushwavez #34874 üzenetére
Közben kipróbáltam! Nem bootolható, úgy sem.
Biosban be van kapcsolva a Uefi boot.GPT?
Nem tudom. Most nézgetem a Mojave-n, ilyen információt nem látok róla.
Utoljára Windows meg Ubuntu iso írásnál láttam ilyen lehetőséget a Rufusban.
Ilyen opció nem volt MacOS-en, mikor formáztam, csak az volt, hogy Mac OS Extended (Journaled). -
BeZol
őstag
válasz
kushwavez #34856 üzenetére
Főleg a laptopok hálásak a friss pasztának. Fél éves gamer laptopot szétszedtük és ki volt száradva a paszta... Értelem szerűen a cpu-nál és gpu-nál is... Szánalmas.
Még elviekben az asztali gpu újrapasztázás is hozhat pár fokot a konyhára, de ilyet, hogy bazi nagy hűtőnél a gyári paszta rossz legyen, ez még nekem is új, de durva. -
general
addikt
válasz
kushwavez #34845 üzenetére
Csak amiatt kérdem, hogy 9700k legyen, vagy az újabb 10700k. Nyilván jobb lenne az újabb, mert erősebb, hatékonyabb és szinte ugyanannyiba kerül, de mivel nem vagyok gyakorlott hackli telepítő, ezért lehet marad akkor a Clover a 9700k-val. (több helyen olvastam, hogy a 10. gen intelek már csak OpenCorerral mennek. itt fentebb írta valaki, hogy nem, de azt nem is értem...)
hackintosh.com-on van egy részletes leírás egy buildhez, 9700k + Z390 Gigabyte Aorus Ultra, azt tervezem megcsinálni. Esetleg a helyére i9 9900k, gondolom az nem gond, a cpu-t cserélhetem. Vagy kellene változtatni valamit?Ugyanez a konfig iMac-kel a duplája lenne, sajnos nincs most annyim, a köcsög covid miatt nem merek egymillát elkölteni egy gépre.. :-( Ráadásul nekem nagyon bevált a hackli, a több hdd a gépben nekem áldás, nem igazán akarok NAS-t, külső tárolást, drága és nyűgös lehet.
Emiatt aztán egyelőre maradnék a hackli mellett. Fotószerkesztéshez kell erős gép. -
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #34841 üzenetére
jah én is próbáltam fakesmc-vel, de hát az nem segített
amúgy ez ilyenkor már eléggé az elején megdöglik, lehet még fakesmc/virtualsmc-ig sem jut el
eléggé szívatós ez a bug, mert innentől kezdve nem bízok a clover menüben, így folyamatosan szaladgálhatok másik géphez ahhoz, hogy átírjam a boot args-ot
-
-
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34806 üzenetére
Ez a loopback ez szimpatikus. A gyári midivel próbálkoztam eddig de nem jött össze, most ezt a loopbacket próbálgatom. Igazából nem nagyon jövök rá, hogy hogy kéne beállítani.. Lényegében csak az kéne, hogy az első és a hátsó mikrofonhangot, illetve a rendszerhangot kinyomja az első jack csatlakozón.
-
válasz
kushwavez #34779 üzenetére
Oké, megpróbálom őket. Egyébként a sip kikapcsolás sem jön össze. Probáltam altot controlt windows gombot is. Illetve a hálózati problémára ha tudnál megoldást az még jobb lenne mivel telós google-fu nem jó.
Follow these steps to disable SIP:
Restart your Mac.Before OS X starts up, hold down Command-R and keep it held down until you see an Apple icon and a progress bar. Release. This boots you into Recovery. -
válasz
kushwavez #34776 üzenetére
hdmi portot használok.
Egyébként köszi a segítséget, feltelepült a rendszer. Közben mondta hogy nem tud a netre csatlakozni, routerről kapja a netet, automatikusan (gondolom dhcp alapon kapja az ip-t)
A kép maradt lila a feltelepített rendszeren is.
Nincs semmilyen boot loader mivel bios nem látja a mac particiot ezért be sem tudok rola bootolni, csak a cloverrel a usb-ről. Magát a 2. ssd-t kiválasztom biosban csak villog a kurzor üresen, úgy semmi sem történik. -
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34762 üzenetére
Semmi bajom nincs a jack-kel windows alatt, pedig sokat hasznalom mindenfele fulessel, macOS-en eloszor kezzel kellett kapcsolgatni a Settingsbol, de azota mar javitva lett, ott sem vettem eszre semmi kulonoset. Lekopogom, nekem mar megvan a laptopom 4 eve es soha nem volt vele olyan problema, amit ne en okoztam volna, pl t450 touchpad cserevel elkinlodtam egy darabig, mire rajottem, hogy hibas volt a hardver, es csereltettem. Lid wake-re konkretan nem emlekszem, de valami olyasmi dereng, hogy 3 ora allas utan power gomb kell a felebredeszteshez
-
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34737 üzenetére
Nekem t440p van, az egyik usb portnal van egy kis battery ikon, ha van ilyen tieden is probaltad abban az iphone-od?
A tapipadon sirok, rajtad kivul eddig meg csak egy embert lattam itt a forumon, akinek bejott. Tobbseg szerintem cserelte t450 tapipadra, szerintem 100x jobb, mint az orias space billentyu
-
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34693 üzenetére
pár napja láttam egy videót youtube-on, mikor még a Thinkpaddel szórakoztam, jó 20 percig tartott mire a csóka végigment a linkelt listán, hálát is adtam az égnek, hogy nekem ezt már nem kell megcsinálnom a notimhoz, mert már valaki más összerakta... erre megtaláltam ezt a sz.rt
QM87 chipset + Haswell a T440p is, ha arra van megoldás erre is kell lennie valahol.
-
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34687 üzenetére
Na igen, annak a hutonek eleg gyalazatos hangja van, ha rendesen felporog, bar a paszta teljesen szaraz volt rajta, ujrapsztazas nem tudom mennyit segit neki majd, azota nem inditottam be 2 percnel tovabb.
Egyegyebkent ilyen lap dolgozik benne forrasztott i5-tel, viszont csak 1 memoria foglalat van rajta, szoval max 8GB, gondolom helyhiany miatt maradt le rola. Windows 10 lazan fut rajta, Linuxot nem neztem, de szerintem az sem okozna gondot neki.
Probakepp bedugtam a laptop usb telepitojet, de nem nagyon akart elindulni sem az opencore-os, sem a cloveres, biosban persze atallitottam usb bootra, uefi-re es security boot off, de lehet ki kell kapcsolni az usb3-at is, meg meg ki tudja mit, leiras nelkul ugye eleg nehez. Szep kezdete par het kokanynak... -
tlac
Topikgazda
válasz
kushwavez #34676 üzenetére
nincs min futtatni
a /dev/sdValami elérésipont sem jön létre hozzáde egyébként szerintem nem írt rá a telepítő semmit, mert amikor a nyelvválasztónak kellett volna bejönnie, mindig kikapcsolt a monitort azzal, hogy nincs jel (de amúgy egy win és linux dual boot volt rajta, ami még aznap is vígan működött, mindenféle előjel nélkül)
azért gyanakodok a telepítőre, mert pont akkor halt meg az ssd, amikor egyszer otthagytam a gépet, úgy hogy nem volt kép
egyik másik gépemen a telepítőt módosítgattam, aztán utána ezen teszteltem, hogy meddig jutok el vele, de a nyelvválasztó sosem jött be, ekkor kinyomtam a gépet, utána próbálkoztam más beállításokkal, ilyenkor még működött az ssd
viszont az utolsó próbálnál úgy hagytam kép nélkül a gépet, hogy hátha feléled, meg már eléggé untam is, jóval később hallottam, hogy újraindult a gép, a post-nál nagyon lassan ment tovább és az ssd-t sem találta
olyanra gondolok, hogy szokott olyat csinálni a macos telepítő is, hogy ha megakad, akkor egy idő után kikapcsolja az eszközöket és lehet, hogy küldött az ssd-nek valami hibás parancsot, amitől a vezérlő megdöglött rajta -
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34675 üzenetére
Oszinten szolva annyira atlag alatti kocauser vagyok, hogy meg wifisyncnek sem neztem utana, pedig tudom, hogy mar evek ota letezik. Otthon max nyaralasrol keszult szelfiket masolok a gepre, meloban meg 2-3 kep munkautasitasokhoz.
Smily: fent lathatod mennyire heavy user vagyok, 3-5 dolcsit tok feleslegesen fizetnek ki -
kushwavez
senior tag
válasz
kushwavez #34659 üzenetére
[BackgroundMusic] szerintem ez az
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34620 üzenetére
Hát én amikor utoljára Windowst használtam, a vezérlő pult fele ki volt herélve már. Szóval muszáj voltam a gépházban turkálni.
Linuxból nekem a KDE Ubuntu (Kubuntu) a bestHa nem lenne rá mód, hogy macos-t használjak és alapvető dolgokra kéne csak rendszer, akkor az lenne.
(#34622) Időközben én is odáig jutottam, hogy az adblock plus okozza, mert ha kikapcsolom egyből minden megy. Ki akartam próbálni a Ublock-ot is, de nem tudom sehonnan leszedni safarihoz.
(#34623) Na király
Nem hinném, hogy bug... biztos véletlen, hogy csak a youtube-nál okoz gondot egy reklámblokkoló
-
RaZroX
addikt
válasz
kushwavez #34596 üzenetére
Hát akkor ezt kihagyjuk
Barátnőmnek a laptopját csináltam volna meg, de neki maradéktalanul kellene minden és mivel dolgozik is rajta rendszeresen így nem fér bele, hogy majd valahogy működni fog.
Más.. Big Sur fent van még ? A hagyományos "ablakkerettel" rendelkező dolgok, hogy néznek ki rajta ? (pl VLC) Mert ahogy elnéztem, ott igazából elmosták ezt határt az ablak teteje illetve a benne lévő tartalom közt. A VLC meg ugye határozottan használta a felső sávot.
-
Reflax
tag
válasz
kushwavez #34594 üzenetére
Nagyon hasznos és jó dolgokat írtál le nekem, viszont nem tudom mi az a Verbose Boot, az is egy virtualis meghajtó készítéséhez való alkalmazás akáér a Vm és a VirtualBox?
A külső SSD cuccot biztos ki fogom próbálni majd de sajnos ilyenre most nincs keret.
A telós dolognak utána fogok nézni. Esetleg tudsz segíteni a VMbootos képnél amit utoljára raktam ki, hogy miért adja kia töltőképernyőt sokáig majd megáll egy átlósan áthúzott kerek logóval? ( ez látható a képen) -
Muky_
tag
válasz
kushwavez #34599 üzenetére
Köszi.
Megnéztem és mind a két résznél (akkumulátor és tápegység) ki van szedve a pipa PowerNap elől.
Azt megfigyeltem, hogy a wifi ( ugye usb stick-est használok) néha felvillan alvó módban, miközben ki van kapcsolva a stick.
Úgy képzeljük el ,hogy az állapot sávon (vagy hogy hívják) ha kikapcsolom az usb-wifi -t akkor nem világít a led rajta. De ha bekapcsolom az usb-wifi-t ,de még nem csatlakozom hálózathoz, akkor 2-3 mp-ként felvillan ( ugye keresi az elérhető hálózatokat). Ha csatlakozom akkor mp-ként 2x is felvillan.
Namármost kérdem én ,ha ki van kapcsolva a stick akkor mi a túróért villan alvó módban.
Szerintem ezért nem működik az alvó mód rendesen.
Most kipróbálom stick nélkűl ,hogy mit csinál. -
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34600 üzenetére
most opencore-ral megy, ott nem lattam ilyen opciokat az inditasra, lehet valami billentyu-kombinacioval kell elohivni, de korabban lottem egy kepet:
restart utan itt megakad, rendes inditaskor ennel a sornal egy pillanatra megall, majd az egesz kepernyot torolve lefutnak a sorok, es a vegen megjelenik a login screen
-
Muky_
tag
válasz
kushwavez #34593 üzenetére
Nagyon szépen köszönöm a segítséget!
Eddig SMBIOS 14,1-el próbálkoztam. Ez a TouchPad "driver" nekem zseniális.
A mostani felállás egy OC-s bootloader Clover helyett. Az itt leírtakat követve szinte tökéletes. Bár az alvó mód nem működik rendesen. Képernyő kikapcsol, de néha kikapcsolt kijelző mellett meg meg moccan a rendszer.
Még megpróbálom ki googlizni miként lehetne orvosolni ezt a hibát.
Lilu, Whatevergreen kext-eket természetesen használom. -
eszgé100
őstag
válasz
kushwavez #34595 üzenetére
tonymacx86-ra felkerult egy friss Opencore 0.5.9-es utmutato, nem ajanlottak kezdoknek, de semmi szivas nem volt vele. Gibmacos-ben az opencore-t valasztottam, a leirasbol bemasoltam az osszes fajlt es a config.plist-et a pendrivera, majd Catalina telepites utan EFI ment a hdd-re (elfogyott az ssd xD). Minden fenti problemam meg is oldotta es mindenbol a legfrissebb kextek kerultek fel, wifit persze csak stickrol tudok hasznalni, es meg a bluetooth-nak nem volt idom utananezni, hogy vajon az megy-e a gyari wifi-bt kartyaval, cserelni nem fogom 60 dolcsiert.
Ujrainditaskor a lekapcsolas szepen megtortenik, de a kovetkezo indulasnal az Apple logo alatt nem indul el a betoltest jelzo csik.
System log Restart gomb megnyomasa utan:
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.WebContent.928C8E1F-13C9-4DE7-9A86-B44280505C6F[377]): could not terminate service: 3: No such process
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.WebKit.Networking.3BF05C97-311E-48AF-9022-8D6ECDF41023[350]): could not terminate service: 3: No such process
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro diagnosticd[393]: System mode client stopped - Console (288) - clearing mode: 0xa, still active: 0x0
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro diagnosticd[393]: Posting empty stream filter
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.AirPlayUIAgent[411]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.SoftwareUpdateNotificationManager[440]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.talagent[299]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.TextInputMenuAgent[414]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.AppSSOAgent[392]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.universalaccessd[284]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.studentd[375]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.coreservices.uiagent[342]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.ViewBridgeAuxiliary[256]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.imklaunchagent[407]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.ViewBridgeAuxiliary[328]): Service exited due to SIGKILL | sent by loginwindow[127]
Jul 2 14:57:31 Gabors-MacBook-Pro sessionlogoutd[495]: DEAD_PROCESS: 127 console
Jul 2 14:57:32 Gabors-MacBook-Pro shutdown[496]: SHUTDOWN_TIME: 1593698252 147014
Jul 2 14:57:32 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.xpc.launchd.domain.system): System shutdown initiated by: shutdown.496<-sessionlogoutd.495<-launchd.1
Jul 2 14:57:32 Gabors-MacBook-Pro com.apple.xpc.launchd[1] (com.apple.xpc.launchd.domain.system): committing to system shutdown
Jul 2 14:58:45 localhost bootlog[0]: BOOT_TIME 1593698325 0Plusz meg azt vettem eszre, hogy bekapcsolaskor le lesz ellenorizve a RAM, ujrainditaskor pedig nem, fuggetlenul attol, hogy winbol inditok ujra, Catalinabol, Recoverybol vagy akar BIOS-bol. Lehet ez valami bios beallitas, de nem tudom eldonteni, hogy ez bug vagy feature:
Normal bekapcs:
Restart utan:
-
Reflax
tag
válasz
kushwavez #34584 üzenetére
Egyébként anynira nem értek még hjiozzá, hogy végjam ezt a chipset patch doglot.
Nos én letöltöttem az oldalról mojaveig mindent, A SIerrat, High SIerrat, Mavericket, Catalinat, egyik sem megy, a legtöbb megáll a lentebbi képként mellékelt sornál, vagy éppen el sem indul a startvalami.valami -
Reflax
tag
válasz
kushwavez #34584 üzenetére
Szeretnék egy MAC-et kipróbálni, de nem a jelenlegi Windows mellé, hanem virtual-ban. Valamint kipróbálni, hogy barátnőm iphone-át át lehet e vele "verni" hogy mint ha MAC-be dugnám a telót. A fontosabb része inkább az, hogy szeretném ezt is megtanulni, de nem jön össze.
Virtual Boxban is csináltam már de ott is folyton elakad a virtual telepítőkor. A screenelt hiba volt baj ugye, valamint ez:
Az utolsó sortól elakad és elmosott kép keletkezik ahol mint ha valami Boot szerű mondat lenne.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- AMD Radeon™ RX 470 / 480 és RX 570 / 580 / 590
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Yettel topik
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Elemlámpa, zseblámpa
- Delta Force (2024)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- AKCIÓ! Gigabyte B650M R7 7700X 32GB DDR5 1TB SSD RTX 3080Ti 12GB Cooler Master H500P WHITE 750W
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép játékra! I5 13400F / 32GB DDR5 / RTX 4070 Super / 1TB SSD
- ÚJ Apple Macbook Air 15,3 M4 10C CPU/10C GPU/16GB/256GB - Ezüst -(2025) - 3 év gari - MAGYAR
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX One S 1TB lemezes játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest