Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • kushwavez

    Topikgazda

    válasz Mattb #34692 üzenetére

    Szia, igen, fel lehet. Nincs akadálya, Catalina legfrissebb verzióját.
    Igen, működik az alvás is.
    Tapipad az egy kicsit más kérdés mindegyik notiban más tapipad van így az zsákbamacska, az biztos, hogy fog működni, csak a kérdés, hogy mennyire jól/rosszul, ehhez jobban utána kell nézni/ki kell próbálni.
    A WiFi kártyád ha Intel akkor biztos, hogy nem fog működni, ebben az esetben csere egy Broadcom kártyára (itt a lista hozzá: [link] ) vagy USB wifi, illetve van egy Intel kext amit épp fejlesztenek, írták, hogy működik, ki lehet próbálni, de számítani kell arra, hogy elég bugos lesz: [link] . Ha Qualcomm Atheros akkor sajnos teljesen felejtős a Wifi azon.

    Nekem is dual-boot van (Win - Linux - macOS) és szintén 60 GB helyet hagytam a Win-nek, bőven elég neki, nyílván attól függ miket raksz rá, nekem alap dolgok vannak (Steam, driverek) és csak játékra van használva, a macOS-nek hagytam több helyet, az a daily drive. Egész egyszerű a menete, ha tisztán telepíted akkor először macOS-t rakd fel, csinálj egy 60 GB FAT32 (vagy exfat igazából mindegy) partíciót a Win-nek, rakd fel a mac-et majd utána a Win-t arra a partícióra amit létrehoztál. Boot managert rá kell rakni az EFI meghjatóra, majd Win-en beállítani, hogy az induljon először, cmdbe (admin módba)
    bcdedit /set {bootmgr} path \EFI\CLOVER\CLOVERX64.efi (vagy ha OpenCore akkor OC\OpenCore.efi

    majd újraindítás után a Clover vagy az OC fog bejönni, ki tudod választani melyik OS induljon.

    [link]
    Itt indulnék el az egészhez, macOS telepítőt meg [link] ezzel szedném le (Internet recovery, szóval kell neki telepítés közben a net, esetedben mivel nincs támogatva a wifi ezért kábelen), vagy VM-ből is létre lehet hozni a teljes telepítőt. A legjobb eset ha van egy Mac amiről meg tudod csinálni persze.

    [ Szerkesztve ]

    Lenovo ThinkPad T440, Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th, Lenovo ThinkPad X1 Extreme 1st | macOS 13 

Új hozzászólás Aktív témák