- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- iPhone topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Reflax
tag
Ha a kreált virtual MAcOS megvan és mint mondtam az iPhone-t nem látja valamiért csak mint eszköz de a fájlokat nem, emelett sajnos még az iCloudba sem enged be és iCloud fiókot sem enged létre hozni. Ötlet esetleg? Vagy másik fórum ahol ezzel foglalkoznak ?.3
-
Reflax
tag
Lecsekkoltam, és csatlakozik az iPhone a Virtual MAcre, mutatja is ugye az iPhone-t mint eszközt, de a fotókban nem elérhető tpvábbra sem semmi. Pedig a VmWare Tools telepítve van. Szóval nem értem mi baja lehet egyáltalán. Egyszerűen nem lát semmit az iPhone-ból, de a Windows annyit lát viszont, hogy pár PNG fájlt, de mivel a többi 3000 szükséges HEIC-et nem látja így nem tudok semmit rárakni agépre, pedig jó lenne, nyaralás, stb. Az internet itt pedig nem olyan, hogy majd szépen gyorsan felkerül 30 Giga kép a felhőbe :/
-
Reflax
tag
Nos én vártam sok időt, hát ha megjelenik a virtualMAC-en a barátnőm Iphone mappája de reménytelenül még mindig csak annyi,hogy rámegyek Iphone, és nem ír semmi mappát vagy bármit. ( a készüléket sikerül a virtuális géphez csatolni de nem mutat semmit ha rámegyek.)
Még Windows 10-en is többet látni amúgyCsak ott a 3000 kép helyett kb mappánként 20.
-
Reflax
tag
Kicsit talán off és bocsi a zaklatásért.
De mikor a winhez hozzákapcsolom az Iphone-ját, ugye felugrik az "Allow" fül. Rányomok természetesen.
A probléma az, hogy a VmWare észleli és csatlakoztatható is a telefon a virtuális gépbe, ám nem adja be a fájlokat. Konkrétan a rtelefon mint ha ott sem lenne, de észleli a MAc, hgoy ott egy Iphone
Van valakinek ötlete ezt melyik topikban tudnám megkérdezni? -
Reflax
tag
Köszönök minden türelmes segyítséget amit itt kaptam!
-
Reflax
tag
Minden megy, a telepítő befejezte a dolgot, a MAC mojave elindult, beállítva minden. Már csak annyi a kérdésem, hogy barátnőm Aplle ID-val érdemes bejelentkezni vagy amiatt van valami esély, hogy letiltja a dolgot?
-
Reflax
tag
válasz
Reflax #34649 üzenetére
Szerintem menni fog, csak még valamiér tugye a vmx file-ba nem csak az smc-sort kell beírnom, hanem átírnom a
vmci0.present = "TRUE"
-t"FALSE"
-ra. AMit nem értem miért ír ki, de ez rá a megoldás.
Egyébként ez az üzenet ha érekel: (ami után be is záródik ugye a virtuális gép rögtön)Could not get vmci driver version: A leíró érvénytelen.
You have an incorrect version of driver 'vmci.sys'.
Try reinstalling VMware Player.
Module 'DevicePowerOn' power on failed.
Failed to start the virtual machine.Egyébként ahibát átírva a telepítő elindul úgy látom, rmeélem telepítés után is minden rendben lesz ^^
-
Reflax
tag
Ah, pedig mindent az unlocker leírása szerint tettem.De ha esetleg én értettem félre valamit, akkor elmagyarázod nekem röviden?
Valamint ha unlcoker 3-mal a 12-es Vmwaret akarom megint unlockolni, akkor le kell törölnöm és újratelepítenem előtte?
Cmd.exe rendszergazdain, betallóztam magam cd paranccsal az unlcoker folderébe és ott a leírt 3 parancsot beírtam egymás után enterekkel elválasztva. -
Reflax
tag
Nem nyúlok hozzá és automatikus ide-t választ ki:
IDE(recommended
ISCI
SATA
Így vannak de mengézem sata-val mire jutok !Viszont így akkor az első ablak amit feldob ugye mindig az, hogy az operációs rendszerhez a telepítőt kiválasztom e. Van ugye az, hogy:
és akkor itt megpróbálom az utolsó opciót megint.Viszont akkor a recoverynek is a hard drive az SATA és a kiosztott Drive is amit én adok neki mondjuk a C meghajtóról 30 Gigát, az is legyen SATA?
Viszont itt a VMwarenél nincs választási lehetőség, hogy milyen MAc rendszer mint a VirtualBoxnál. És ezért csak olyan lehetőségem van, hogy Other aztán azon belül is Other mivel a MAC-et nem ismeri úgy látom a VBox-al ellentétben.
De ha van régebbi verziójú Mojave mondjuk akkor abból a letöltővel letöltöm a régebbi verziót ha azt ajánlod. -
Reflax
tag
Az ISO-ba is átkonvertáltam és úgy tudott csak elindulni valamiért, de megnézem újra, hogy anélkül mit szolgál.
Nos megnéztem és anélkül visszajön az, hogy nem érzékeli az operációs rendszert, és ugye a boot úgy van, hogy MOndjuk HDD? CD, aztán pedig boot from lan gondolom mivel keresi nagyon a dhcp-t és egyebeket.
Ez azért van , mert nem adtam meg semmit a cd meghajtóba ahonnan az ISO-t várja be. -
Reflax
tag
És sikerült. Köszönöm a topikgazdának és másnak is a segítségeket, nem ment volna nélkületek. Igaz a HachintosZone ISOval működött csak, de sok beállítás és a VMWare is miattatok ment szóval köszönöm
Majd igyekszem rájönni még i smiért nem bootol be a fene a tlac fajta Mojave-vel pedig szívesebben venném azt be
Viszont az egér esz,életlen ugrál, mint ha csak régi egeret mertem volna egérpad nélkül használni aaz asztalon kb -
Reflax
tag
Folyamatban
-
Reflax
tag
válasz
kushwavez #34594 üzenetére
Nagyon hasznos és jó dolgokat írtál le nekem, viszont nem tudom mi az a Verbose Boot, az is egy virtualis meghajtó készítéséhez való alkalmazás akáér a Vm és a VirtualBox?
A külső SSD cuccot biztos ki fogom próbálni majd de sajnos ilyenre most nincs keret.
A telós dolognak utána fogok nézni. Esetleg tudsz segíteni a VMbootos képnél amit utoljára raktam ki, hogy miért adja kia töltőképernyőt sokáig majd megáll egy átlósan áthúzott kerek logóval? ( ez látható a képen) -
Reflax
tag
Ha bárkinek lenne efféle gondja mint nekem: pl egy 10.0-ás VMware már megoldotta a dolgot és viszi például a Yosemite 10.0.1 megy
-
Reflax
tag
válasz
kushwavez #34584 üzenetére
Egyébként anynira nem értek még hjiozzá, hogy végjam ezt a chipset patch doglot.
Nos én letöltöttem az oldalról mojaveig mindent, A SIerrat, High SIerrat, Mavericket, Catalinat, egyik sem megy, a legtöbb megáll a lentebbi képként mellékelt sornál, vagy éppen el sem indul a startvalami.valami -
Reflax
tag
válasz
kushwavez #34584 üzenetére
Szeretnék egy MAC-et kipróbálni, de nem a jelenlegi Windows mellé, hanem virtual-ban. Valamint kipróbálni, hogy barátnőm iphone-át át lehet e vele "verni" hogy mint ha MAC-be dugnám a telót. A fontosabb része inkább az, hogy szeretném ezt is megtanulni, de nem jön össze.
Virtual Boxban is csináltam már de ott is folyton elakad a virtual telepítőkor. A screenelt hiba volt baj ugye, valamint ez:
Az utolsó sortól elakad és elmosott kép keletkezik ahol mint ha valami Boot szerű mondat lenne. -
Reflax
tag
Nos, valakinek van még valami ötlete a nálam jelentkező progblémákról? Szerintem a hardver specifikációimmal függ össze.
-
Reflax
tag
Catalina nem megy. Workstation Player 15-al próbáltam ami természetesen unsupported CPU mivel i7-960-tól van support és a 950 nem fért már bele
Próbáltam ignore-al de nem ment tovább a telepítés. Szóval letöltöttem a 14-es verziót ahonnan a Mac-et nem találtam így other maradt az OS. És nem megy mert az írja:This host does not support virtualizing real mode. The Intel "VMX Unrestricted Guest" feature is necessary to run this virtual machine on an Intel processor.
Module 'CPUIDEarly' power on failed.
Failed to start the virtual machine.
-
Reflax
tag
Nos ugyan ezt kaptam csak nem 543-as sorral hamem 549.
Traceback (most recent call last):
File "D:\MAC\VmWare\gibMacOS.command", line 549, in <module>
g = gibMacOS()
File "D:\MAC\VmWare\gibMacOS.command", line 7, in __init__
self.d = downloader.Downloader()
NameError: name 'downloader' is not defined -
Reflax
tag
Futtattam a gibMacOS.bat-ot a rendszergazdailag futtatott parancsorból onnan ahova raktam a file-t.
És ezt kaptam:Traceback (most recent call last):
File "D:\MAC\VmWare\gibMacOS.command", line 543, in <module>
g = gibMacOS()
File "D:\MAC\VmWare\gibMacOS.command", line 7, in __init__
self.d = downloader.Downloader()
NameError: name 'downloader' is not defined
D:\MAC\VmWare> -
Reflax
tag
Üdv, szeretnék Virtual Boxból telepíteni egy MacOS-t. Nem tudom, hogy melyik lenne megfelelő, mivel egyik sem indul el már a virtuális gépben a telepítőben.
A configom alábbb látható, lehet esetleg azzal lenne gond és a proci nem lenne támogatott? Mindent követtem a Machintoszone oldalról.
Letöltöttem a High Sierra, Catalina, Mojave, Sierra és Maverickset is,. valamint AnyBurn-el ISO-t csináltam ha nem ISO-ban jött le a fájl. És semmire nem jutok tovább. Valamint a virtuális gép létrehozása és configolása után, még az indítás előtt a szokott kódot is beírtama mi ez lenne:
Windows 10(MBR partíció, nincs UEFI tehát)
cd "C:\Program Files\Oracle\VirtualBox\"
VBoxManage.exe modifyvm "MacOS" --cpuidset 00000001 000106e5 00100800 0098e3fd bfebfbff
VBoxManage setextradata "MacOS" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemProduct" "iMac11,3"
VBoxManage setextradata "MacOS" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiSystemVersion" "1.0"
VBoxManage setextradata "MacOS" "VBoxInternal/Devices/efi/0/Config/DmiBoardProduct" "Iloveapple"
VBoxManage setextradata "MacOS" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/DeviceKey" "ourhardworkbythesewordsguardedpleasedontsteal(c)AppleComputerInc"
VBoxManage setextradata "MacOS" "VBoxInternal/Devices/smc/0/Config/GetKeyFromRealSMC" 1
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Assassin's Creed Shadows Collector's Edition PC
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Xiaomi Redmi A3 64GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 256GB/ 86% Akkuval / 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest