-
Mobilarena
A rendelkezésünkre álló információk alapján, a szoftver PC-re való telepítése Magyarországon nem minősül illegális cselekménynek. Ettől függetlenül a szoftver módosítása továbbra sem megengedett, ezért a továbbiakban az ilyen verziókra történő bárminemű utalástól kérjük mindenki tartózkodjon!
Tartalomjegyzék:
1. Előkészületek
2. macOS telepítő USB létrehozása
3. Clover telepítése
4. macOS telepítése
5. Telepítés utáni tennivalók
6. Támogatott Grafikus processzorok
7. Előforduló hibák, támogatott WiFi+BT/Ethernet eszközök
8. Hogyan kérjünk segítséget, ha nem működik?
9. Hasznos linkek
10. Hasznos alkalmazások
11. Hasznos alkalmazások (társtopikból a hasznos programok és hasznos apróságok címek alatt)
12. Windows Dual-Boot (egy meghajtón/külön meghajtón)
Új hozzászólás Aktív témák
-
kgergo89
tag
válasz
kisjimy #33601 üzenetére
Szia,
Szinte hasonlo konfigom van, nalam minden szuper. Ezelott Mojave volt fent, sokkal gordulekenyebb a Catalina. Appok is gyorsabban nyilnak meg, boot ido is rovidebb.
Szerintem valamit nem jol csinalhattal, bar relativ kinek mi a gyors, mindenkepp gyorsabb lenne a rendszered, de ahhoz jol is kell bekonfiguralni. En is sokat gondolkodtam az upgraden, de ar/ertekben szerintem nem eri meg legujabb generaciora valtani errol, ha durvan renderelgetsz akkor jol jon a tobb cpu core, bar enyem 4790k
-
kgergo89
tag
Sziasztok,
Nem tudom volt-e már téma, ha igen bocsi.
Most upgradeltem Mojave-re a rendszeremet Sierra-ról, eddig mindenféle probléma nélkül használtam Paragon NTFS-t particiók kezelésére (sajnos windows miatt kell).A mostani rendszeren, ha bármilyen nagyobb fájlműveletet szeretnék elvégezni, (pl. lightroom catalog megnyitás) a rendszer kifagy, strandlabdázik, es csak a kikapcs/bekapcs segít.
Amennyiben letörlöm a Paragont, és csak olvasásra mountolom a driveokat, minden rendben működik.Valakinek volt hasonló problémája, esetleg hiányzik valamilyen .kext-em?
A system profiler-ben úgy tűnik minden a helyén van, Intel 9 Series Chipset vezérlőnek ismeri, szóval nem Generic AHCI.Köszönöm!
-
kgergo89
tag
Mountain Lion - Mac App Store login: "An unkown error occured"
Ilyen problémára mi a megoldás?Netet nem kábellel, hanem pci wifi kártyával használom:
TP-LINK TL-WDN4800 -
kgergo89
tag
Mountain Lion-on működik a Mac App Store-om, bejelentkezésnél ezt dobja :
An unknown error occured.Találkozott már vki ilyesmivel? Ez ismert jelenség és van rá vmi hack?
Snow leoztam eddig semmi probléma nem volt. -
kgergo89
tag
Helyesebben, a gyári kext-ben nincs info.pls
-
kgergo89
tag
Vki ehhez (#17885) tud adni tippet?
-
kgergo89
tag
Sziasztok,
Vásároltam egy TP-LINK TL-WN881ND típusú PCI-Express Wifi kártyát, olvastam tonymacosx86.com- hogy többen sikeresen használnak ilyen típusú kártyát, SL/L/ML alatt is.
A lényeg hogy a kártya saját Device ID-ját kellene hozzáadni az IO80211Family.kext-hez, de sajnos a leírtak alapján nekem nem sikerül. Próbáltam az általuk szerkesztett működő kext-ben is átírni saját ID-jaimra, de úgy sem sikerül.
Esetleg valaki hozzáértőbb tudna nekem segíteni ezzel kapcsolatban?
Sajnos ennyire nem vagyok mélyen a dologban, és lehet én bénázok valamitElőre is köszönöm!
-
kgergo89
tag
Ha valaki épp Snow Leozni akar, és gondja van a VGA-jával ill. pont most építene hacklit, van 1 eladó passzív hűtéses 8600GT-m olcsón, natívan kezeli.
-
kgergo89
tag
Sziasztok,
Végre rávettem magam, felraktam a Lion-t, minden tökéletesen működik, leszámítva a hangot.
Snow Leopard-on 10.6.8 update után Multibeastes HDARollback lefuttatásával működött rendesen, most viszont semmi. Realtek alaplapi hang, gépem leírása adataimnál.
Valakinek ötlet?
Köszi!
-
kgergo89
tag
Sziasztok, valaki használ GTX460as kártyát snow leopard alatt?
Olvasgattam külföldi forumokon hogy a Fermi kártyák egyelőre kernel panicot dobnak, talán az nvidia majd frissíti a drivereket, állítólag Lion alatt nem csinálja a hibát, de én snow leopardot szeretnék használni.Valakinek tapasztalat esetleg? Megoldás rá?
-
kgergo89
tag
válasz
pottika #15464 üzenetére
Nem voltál bántó, de van egy mondás miszerint: "Szarból nem lehet várat építeni"
Ez hackintosh rendszer építésnél abszolút igaz.Sajnos csak pontosan megadott hardvereken fog minden működni, és kényes mindenféle változtatgatásra, mivel az apple adott hardverre írja az operációs rendszert, de gondolom ezzel tisztában vagy.
Én azt ajánlom csak akkor próbálkozz, ha megvannak a megfelelő hardvereid.
Az alábbi hardverrel tökéletes hackintosh rendszered lenne, ezt tudom neked garantálni.
Minden működik vele, ami csak létezik.Gigabyte EP45-UD3R
Core 2 Quad Q6600 2.4Ghz 8MB L2
4GB Kingston HyperX DDR2 1066Mhz
Gigabyte 8600GT 256MB SilentPipe
OCZ Vertex 2 SSD 60GB
Seagate 1.5TB 32MB HDD 7200RPM
Gigabyte Superb 550W -
kgergo89
tag
Sziasztok,
N-es Wifi Routerhez szeretnék csatlakozni a hackintosommal, kábel kilőve, mert túlságosan messze van a géptől a router.
USB Wifi sticket tudtok ajánlani amihez van esetleg osx driver?
A másik ötletem esetleg egy acces point a gép mellé + kábel és azzal csatlakozni a wifire.--
köszi,
Gergő -
kgergo89
tag
Közben megvan a megoldásom!
A GUI azért szaggatott, mert a biosban volt egy rakat beállítás, amit auto-ról átkellett állítani normal-ra..
legalábbis ez a legesélyesebb, mivel friss reinstall után is hibátlanul működik, ergo nem állítottam az osxben semmilyen kext-et.
-
kgergo89
tag
Sziasztok,
Adott 1 rendszer:
Lap: Gigabyte-EP45-UD3R
VGA: ASUS EN8800GTS 320MB (G80)
Proci: Core2Quad Q6600 2.4ghz
RAM: Kingston HyperX DDR2 1066mhz
Vinyó: Samsung 160gb 7200rpm 16mb cacheSnow leopard Retail dvd install +iboot+multibeast+custom dsdt (pontosan az alaplaphoz)
10.6.8 frissítés fent, működik sleep, usb, ich10r sata, integrált hang, firewire, ethernet.QE/CI grafika támogatva
com.apple.boot.plist graphicenabler=yes
vga kextek nincsenek (próbálgattam nvclockot, illetve nvenablert is), de utána olvastam, ehhez a kártyához elvileg nem is kellenek kextek.Probléma:
Akadozik a GUI, kevés az fps, terheléskor pedig méglassabb, de csak az animációknál pl genie effect, appok dockra helyezésénél.Full HD videók mennek hibátlanul, vsync minden működik.
/régebben volt egy p35-ds3r alaplapom, core 2 duo e4500 @2.93ghz en hajtva, többi hardver ugyanez, és nem volt ilyen problémám, "folyékony és gördülékeny volt a gui"
Ha valakinek van ötlete, mi lehet a gond szívesen várom!
Köszönöm!Üdv,
Gergő
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Elektromos cigaretta 🔞
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- NBA és kosárlabda topic
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Hosszabb bemutatót kapott a Borderlands 4
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Windows Insider Program
- Autós topik
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- Intel X540-T2 dual-port 10GbE RJ45 hálózati vezérlő (10Gbit, 2 port, áfás számla, garancia)
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest