- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy A35 5G - fordulópont
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- iPhone topik
- Apróbb óra érkezik a OnePlustól
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Prohardver app (nem hivatalos)
Új hozzászólás Aktív témák
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #16815 üzenetére
Igen, de a másik workspace-en való használat megint egy disznó nagy hack. Nekem nem kell sem többmonitoros támogatás, sem virtuális asztaltámogatás. A floating WM-ek simán váltanak full screen alkalmazásról akármire, azonos workspace-en belül. Valahogy ez csak a tiling WM-ek fogyatékossága. Először csak azt hittem, hogy az i3wm meg az abból forkolt WM-ek, de nem, az összes ilyen.
(#16820) cigam: valóban baromul szokott kiírva lenni a HUP-os szavazás, de itt most igazat adok nekik. A közvetlen Ubuntu-forkok még közelebb vannak az Ubuntuhoz, a Mint, Neon, stb. már külön vonalat képez, utóbbiak az Ubuntun alapulnak ugyan, de már jobban el vannak távolodva. Teljesen indokolt lehet ezeket szétszedni. Nem azt mondom, hogy tökéletesen kiírt szavazás, mert eleve kompromisszummal jár, hogy mindennek bele kellett férni 10 szavazási pontban, így mindig lesznek olyan emberek, akik nem tudnak szavazni.
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #16257 üzenetére
De, distrohopping az is, ha hosszú ideig fogja használni. Ami nem jó, 5 percenként distrohoppolni. Tehát nem a hoppolás ténye számít, hanem a gyakorisága. Azt viszont nem is tudtam, hogy az MX Linuxban nincs systemd.
Most fogok én is több év Arch után Gentoo-ra hoppolni. De már azzal nehézségbe ütköztem, hogy melyik stage3 iso-t töltsem, annyi van belőle, mint égen a csillag. Gurul egyelőre le az autobuildes daily install-amd64-minimal iso. Direkt simát töltök, nem nomultilib, hardened, stb.-t. Egyelőre csak virtuális gépben fogok vele gyakorolgatni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
0xmilan #15061 üzenetére
"Nem tudom mennyire volt ironikus*"
*: szarkasztikus/szarkazmus – Sorry.
"de szerintem valid prioritas, hogy megfigyelheto legyen a terulet mar epitkezes alatt is"
Egyébként egyetértek, elég sokan lopnak, inkább ez lehet a magyarázat. Az Oegygénisztán meg közel sem tart még azon a szinten hogy orwelli állapotokat teremtsen meg belátható éveken belül. Szerencsére az ország a sok más mellett legalább ebben is le van maradva.
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #15004 üzenetére
Hát, ez a gyerek nincs azon a szinten, hogy jailbreakeljen akármit is, meg önvezető autós cége legyen. Az isten mentsen meg, hogy egy ilyen komolytalan arcnak kint legyenek az önvezető autói az utakon.
Csak a 47:30-as részbe néztem bele, nyilvánvaló, hogy a GRUB-ot feltelepítette, meg még az UEFI boot is működik neki, mert bejön a GRUB, de az initramfs generálásáról megfeledkezett. Mondom, látszik rajta, hogy nem tudja mi mire való, melyik részművelet miért kell. Ami nem baj, mert mindenki elkezdi valahol, én is voltam kezdő, de nem Arch-csal kell kezdeni.
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #15001 üzenetére
Nem tudom ki ez a csávó, de ultra gáz, 1 percet bírtam. Stock Win10 téma, buzi háttér, recsegő hang, akadozó webcam, virtuális gépben nyomja, de legalább királynak hiszi magát, mert nagy felbontást használ, meg gigabites netet. Látszik, hogy nem egy IT véna a srác. Az érdemi telepítésbe nem pörgettem bele, de ha majdnem két órán át tart neki a telepítés és odaírja, hogy noob ish, akkor abban sem domboríthat nagyot.
Szerintem az ilyen tegyen fel egy Mintet vagy Ubuntut, és először azzal ismerkedjen.
Kezdőknek nem ajánlom az Archot. Nem azért, mert nehéz telepíteni, mert Arch Wiki-ből megoldható, hanem egy kezdő nem tudja milyen csomagok kellenek neki, milyen hardverhez milyen driver kell, stb.. Először jobb néhány kész, telepítős disztróval kezdeni, csak ismerkedni az alapokkal, miről szól a linux, a csomagkezelés, a fájlrendszer kialakítása, milyen felületek vannak, mi az alkalmazásokból a választék, stb.. Majd idővel kiforr, hogy milyen felület, milyen alkalmazások jönnek be, milyen driverek kellenek a hardverekhez, onnan jöhet az, hogy akkor tegyünk fel egy Archot.
Annak tényleg nincs értelme, ha valaki kezdőként fogalmatlanul másolgatja bele a parancsokat az Arch Wiki-ből, azt sem tudja melyik mire való, miért kell, az ott írt csomag valóban kell-e neki, stb.. Még ha sikerül is így telepíteni, így tényleg nincs semmi előnye, hogy Archot telepít. Ha mindenképpen Arch-ot akar, tegyen fel ArcoLinuxot vagy Manjaro-t.
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #14963 üzenetére
Igen, de ha a sucklesst tartja megfelelő filozófiának, akkor nem támogatnia kéne a systemd-t. Ráadásul olyan dolgokra rámondja, hogy bloat, mint a Bash, bezzeg a systemd meg oké szerinte. Egyszerűen csak képmutatás, hogy két videóban is védelmébe vette a systemd-t, és erre nem azt használ. dwm-et fel tudna rakni Archra is, az is épp olyan suckless. Félre ne érts, nem az a bajom, ha valaki systemd-párti, de akkor ha már erről szónokol, akkor használja is, mutasson példát.
A középen két master, szélén két slave ablaknak én sem tudom milyen use case-e van dinamikus tilingnál. Igazából a tiling nem rossz dolog, de alacsony felbontáson nincs értelme, már pedig Luke is azt használ a Thinkpadjén. Én is, ezért is nyomatok minden alkalmazást full screenben.
Nekem teljesen elég lenne egy TinyWM szintű felület is, ha lehetne rá egy tálcát varázsolni, meg az alkalmazásokat fullscreenbe küldeni és a váltani lehetne közöttük. Igazából a Swayt sem szeretem annyira, de mivel egyszerű, meg a leghasználhatóbb Waylanden még a kicsik közül, így ennél maradok.
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #14916 üzenetére
Ezt a curl-t eddig is ismertem http-s lekérésekhez scriptekben, de ezt nem is tudtam, hogy kiváltja a telnetet is, meg ennyi egyéb protokollt tud, IMAP, Gopher, SMB, FTP, SFTP, LDAP, stb.. Valami hihetetlenül hasznos proginak tűnik, igazi svájci bicskának, el fogok merülni benne.
-
Frawly
veterán
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #14822 üzenetére
Na, fasza, Uby a kardjába fog dőlni, hogy már ti is ezt a bóklászó fazon nézitek. Ez valami összeesküvés lesz, így múlik el a világ dicsősége. Ez a videója nem tetszik, valahogy nem szól semmiről, csak leoltja azokat, akik szerinte nerd-ök. Közben meg ő is egy közülük. Nem is kicsit nerd.
Ezt az egyet nem szeretem a YouTube-erekben, ha nincs is az adott videóhoz mondanivalójuk, de azért is kitolják, mert jön a napi videókiadási menetrend. Ilyenkor megspórolhatnák maguknak az energiát és kihagyhatnák azt a bizonyos alkalmat. Inkább akkor tegyen fel zenét a fejére, és bóklásszon úgy a máramarosi havasokban, vagy menjen el kuplerájba, whatever. Azzal szívességet nem tesznek senkinek, hogy szaporítják a YouTube-on lévő sokmillió videó számát, generálják az internet tengerében az információs szemetet, a helyet nem éri meg a szervereken, feleslegesen viszi a sávszélt.
Egyébként nem kritizáltam itt senkit. Leírtam, hogy változik az ember preferenciája linuxozás közben, ez pedig igenis fejlődés. De mint írtam, nem való senkinek. Aki pl. annyira informatikai antivéna, annak szoktam is tanácsolni, hogy játszani konzolt, mellé táblagépet vegyen: kint vannak a színes ikonok. Böngésző, YouTube, Netflix, stb. megy, app store-ból progik is telepíthetők. Nem kell megtanulnia egyáltalán, hogyan működik a rendszer, nem kell soha újratelepíteniük (legrosszabb esetben is egy újraindítás és két gombnyomás a factory reset), nincs az, hogy eltörik a frissítés, nem jó a driver. Bekapcsolja, megy. Ráadásul mobil, akkuideje is hosszabb. Még az erdőben bóklászva is vehet fel vele videókat. Saját magának meg mindenki másnak is időt spórolnak meg, ha nem PC-n, meg különböző OS-ekkel szenvednek.
Egyébként meg fejlődni ezek az emberek is tudnának, csak hozzáállás kérdése. Csak nem akarnak, és talán nem is profitálnának belőle. Nem erőszakolja rájuk senki.
-
zoltanz
nagyúr
válasz
0xmilan #14746 üzenetére
Mondjuk én is csak lelkes amatőrnek tartom magam az informatikában, végzettségem is valami alap Word Excel van, de dolgoztam a 90-es Dos-os években könyvelési rendszerekkel, felszínesen, megtanítottak a programozók, néhány dologra. Annyi igaz talán, ritkán írok szakmaiba, sületlenséget, vagy olyat aminek nincs valóságalapja. Matematika érdekes számomra ennyi, középsuliba nyertem is országos versenyeket. Aztán mivel egyszerű polgári családból származom, és mivel elköltöztünk közben falura (ott ugye a fodrász, orvos csemetéi az elsők) megbicsaklott a dolog.
-
F34R
nagyúr
-
-
-
-
Rimuru
veterán
válasz
0xmilan #12793 üzenetére
Én csak azt nem értem hogy miért veszi meg valaki, ha nem hozza vissza az árát (home usernek nem nagyon fogja szerintem)
A home verzióban meg olyan korlátozások vannak ami egy power usernek kevéssé is teszi.
És ne beszéljünk akkor a reklámokból ami egy fizetős rendszeren jelennek meg -
Apollyon
Korrektor
válasz
0xmilan #12780 üzenetére
Kb. mindenhol ahol lehet sötét hátteret, világos betűket használok, a linuxaim is így vannak konfigolva a teló mellett. Ezek után nekem is zavaró a világító fehér háttér, főleg, hogy én sötétedés után is szoktam gépelni. Ilyenkor a fényerőt is van, hogy leveszem.
A MIUI nekem nem jött be, a design nem az én világom, pedig sokat tud az is. Ellenben a CM/Lineage vonal nálam abszolút, ott bármit lehet állítani és finomhangolni, még a LED fények színét is lehet állítani akár RGB skálán is; kár, hogy a telóm csak piros és zöld LED-eket tud, itt az ideje hogy ide is eljöjjön az RGB era.(ellenben a RAM-okkal itt legalább lenne értelme)
Meg ami még kell nekem a sötét témák mellett Androidon az a LiveDisplay, fenti rendszereken csúszkával lehet állítani külön az éjszakai és a nappali színhőmérsékleteket is, amik között megadott időintervallumonként átkapcsol. Na ez a stock cumókban egy szál ON/OFF opcióban kimerül, és még az éjszakai mód is kékebb kijelzőt mutat, mint a mostani beállításomon a nappali.
Annyira amúgy nem mentem bele az újabb droidok lelkivilágába, csak láttam hogy van pár új fícsör, de számomra ezek haszontalanok. Azt várom már, ha lesz egyáltalán valaha, hogy egy telón több oprendszerrel operálni, mint ahogy desktopon is lehet váltogatni. Bár a legjobban egy telefonálni is tudó Debian kéne Android helyett. ;D
-
Rimuru
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
0xmilan #12775 üzenetére
Én mondjuk kifejezetten a sötét témákat preferálom, azaz, amikor sötét háttéren halványszürkés vagy hasonló árnyalatú betűszín van. 7-8-as droidtól kezdve nem lehet ezeket állítani sehogysem. Csak thirdparty cuccal, de az meg totál bloatware, 80 tonna jogosultságkéréssel. De még azt sem tudja, amit kérek. Érdekes mód, 5-6-os droidhoz, vagy 12-13-as CM-hez vagy LineageOS-hez simán van témacucc még a play store-ban is, ugyanezek máshol is megtalálhatóak apk-ban, és még ezeket is lehet mixelni. Az újabb droidokból ezt kivették, ezen zúgolódtam.
-
BoB
veterán
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #12087 üzenetére
Úgy vagyok vele, hogy ne az legyen, hogy azértszaralinux, mert senki nem segít neki. Az sokkal jobb, ha azért lesz szar, mert windowsraleszvisszaküldve
Azt meg csak most vettem észre, hogy ráadásul a haladó topikba írogatja a baromságokat. Gondolom úgy volt vele, hogy a haladók ott tobzódnak, és ott nagyobb eséllyel kap használható választ. Közben meg pofára esik, mert az összes itteni linuxos topikot ugyanaz a pár ember látogatja, szóval ilyen alapon mindegy is, hogy mit hol kérdez.
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #12005 üzenetére
Ne aggódj, az utolsó pálcika szerintem gyurmafigurát kivéve mindenkinél ugrál, nálam is. Ez nem is a tearing, mert annál a kirajzolás törik ketté, ez inkább lag. Nagyon nem lehet vele mit csinálni, ezt nem lehet állítani a driverben (és a kompozitorban sem). Ha ezen a videón nem recésednek a csíkok oldalmozgás közben, akkor tearing nincs. Ugrálni ugrálhatnak valamennyit, az szintén lag.
Nem nagyon jön elő a 15 fps lag a gyakorlatban, mivel ha valami olyan alacsony framerate-en rajzol ki, azt lag nélkül is lassúnak fogod érezni. Asztalon, videóknál úgyis mindenkinek legalább 60 fps-sel fog rajzolni a rendszer, szóval nem kéne gondot okozzon. Okozhatja a kijelző is, főleg, ha nem 15 fps többszörösével frissít, tehát ha 75, 80, 100, 144 Hz-en megy. A laptopokban általában 60 Hz-es a kijelző, ahogy nálam is, ennek enyhítenie kéne rajta, de nem biztos, hogy megoldja. Főleg, ha nem pontosan 60 Hz-en mennek, csak 59-en, stb..
-
Rimuru
veterán
válasz
0xmilan #11958 üzenetére
En kerek elnezest.
Viszont nem hasznaltam semmit "kulso" toolt, szimplan a kep beszurasa uresen ezt eredmenyezi.
Csinalsz blogot es kommentelsz ala, hasznalod a proba topicot, vagy logoszfera. Ezek kozul az elsot tudod "nyom nelkul" eltuntetni a kulvilag szamara. (a terminatorvarazslo attol meg latja
hasznald a szerkesztest, elvileg meg nem ment hsz historyt a motor, bar mashol lehet latja a jatekot).
-
Frawly
veterán
válasz
0xmilan #11891 üzenetére
A Monospace Regular sem rossz, de egy kicsit száraz, túl egyszerű. Gnome Transparency Terminalban használom egyébként, van az alapprofil mellett (Bespin színtéma, Fantasque San Mono Regular) egy retróprofilom, ami a régi idők zöldfoszforos monitorjának világát imitálja (#000000 fekete háttér, #00FF00 rikítózöld betűk), ehhez viszont passzol ez a fajta szárazság. A DEC Terminal Modern is nagyon vagány, de mivel erős fonthintinget használok, ami modern, vékony betűtípusokhoz passzol, a DEC ezért túl vastagnak látszik.
Egyébként az rémlik, hogy a terminál szóba került az egyik topikban, mikor valaki ilyen retro terminal emulatort mutatott, ahol még a CRT görbülete és villódzása is le volt utánozva. Akkor viszont betűtípusokról nem emlékeztünk meg.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB THERMALTAKE Core V21 Enermax 650W
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged