Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- CES 2026: Belépett a Motorola a VIP buliba
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Realme 16 Pro széria
- CES 2026: A tévékben is okosabb lesz a Gemini
- Visszakerül a Realme az Oppo alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
BoB
veterán

-
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Lehurrogtak a thread-be, hogy miert ellenzem a nagy tarhelyu ssd-k elszabadulasat. Most az a 50-100Tb-s peldanyok szerintetek milyenek lesznek? (mindazt par millaert).
En nagyon orulnek ha meg ertelmes gyors SLC-t gyartananak mondjuk egy 850pro araban, es a nagyobb TB-s SSD-t MLC-vel a mostani TLC-s SSD-k araban adnak.
-
Apollyon
Korrektor
Fú de jó [link]
A számokkal jól behülyítik a népet, aztán jönnek ki az egyre ph0sabb minőségű cuccok. TLC, QLC, utána mi lesz, OLC?
Mondjuk abban látnék kiutat, hogy a sokLC lapkákat S vagy MLC módban használják, és így bár kevesebb lesz a háttértár, de majd tovább bírja. Remélem addig kihúzom az mlc-s intelemmel. Bár ahogy néztem ~10 hónap alatt kb 5-600 giga íródott rá, szóval jó vagyok.
-
-
F34R
nagyúr
-
törölt tag
Kb. ugyanaz lehet a ráció mint Ubit szidni mer juniti.Mintha nem lenne néhány offisöl flavour meg végtelen fork. Mégis legit szabadon szajkózható vélemény. Szerintem kb analóg hasonlat
(nem flémnek szántam!) 5ös kde amúgy nekem sem bejövős ott van pl. az a szupi villódzós bug. -
_Dumber_
őstag
válasz
Siriusb
üzenetére
Nekem meg pont hogy bejön a breeze .. legalábbis nagyon jó alap.
Amit a tint2-ről írtál azt sajna nem tudom a plazma tálcájával megcsinálni, és e miatt ragaszkodom hozzá.Sajna a KDE is kezd elwindowzosodni. (hű de hesszú szó
) Ezt arra értem, hogy GUI-ból szeretne mindent megcsinálni az ember, de ott a szabadság erősen korlátozva van. Lehet, hogy (biztos) megoldhatóak a dolgok a motorháztető alatt is, de arra meg alig van segítség, mivel mindenki a GUI-t nyomja.Ma nagyon kiakasztott.. Csak pár apróság:
El akartam indítani 2 conky-t induláskor. Hát az beállítások/indítás-leállítás alatt nem igazán lehet 2db ugyanolyan nevet berakni.. vagy ha lehet akkor fél óra bacakodá után sem jöttem rá hogyan..
Jobb gombra rá lehet állítani a menüt (mint az openboxnál), de a menü sorrendjét már nem lehet állítani. A menüszerkesztőben lehet mozgatni az bejegyzéseket, de ezt a rendszer leszarja..
szóval pont azt vették el a júzerektől amit szerintem a linux képvisel.. a szabadságot.
(vagy én vagyok nagyon béna..... ugyanakkor openbox alatt pillanatok alatt meg tudtam oldani a fenti dolgokat)gondoltam akkor kde-openbox-session.. na az a halál.... vagy látszik a háttér, vagy nem. Vagy a kde kerül "előtérbe" (értsd látszik a tálca), vagy az openbox.. (nem látszik a tálca).. stb hülyeségek és anomáliák..
nem beszélve a leállításról.. vagy a Neworkmanager gondolkodik 1.5 percet, vagy valami más.. random.
Az openbox meg kikapcs és kész !úgyhogy most én kérdem: miért sz*patom magam a KDE-vel?

-
Siriusb
veterán
Mondom, hogy más témát is kipróbáltam, de valahogy az egész nem jön be. Ugyanilyen a gnome-shell, bár az kinézetre úgy-ahogy bejön, de a használata során valahogy nem tudok ráhangolódni. Az Openbox a kezelhetőségével, testreszabhatóságával megfogott. Persze az is lehet, hogy pusztán nem érem fel ésszel a "nagy" rendszereket.

-
-
Siriusb
veterán
válasz
_Dumber_
üzenetére
Próbáltam rákeresni, de én sem találtam semmit.

Én is azért szeretem a tint2-t, mert pl. simán át tudok rángatni az egyik asztalról a másikra egy fájlt és belerakni a levél mellékletébe. Ráadásul minden desktopot külön szekcióként tudom megjeleníteni.Régebben sem szerettem a KDE-t, de legalább jól nézett ki, azonban ettől az 5-östől behányok. A dolphin-t és a k3b pedig felülmúlhatatlan, szerintem nagyon jól ki vannak találva. Ez utóbbit használom is, de fájlkezelőnek a thunar megy.
Egyetértek, ahogy öregszik az ember, már nem akar minden kis vacakkal bíbelődni, hogy működjön a bluetooth stb, gyorsabb, ha ott van készen.

Ezért sem tudom szívesen magam mögött hagyni a jelenlegi rendszert, itt már minden be van lőve, megszoktam ezt a működést. Viszont valahol ki kell élnem magam, ha már nem tudtam más DE-re átállni, ezért most Java-t tanulok.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
spammer
üzenetére
Pedig az fps és a tps is nem csak multiban de szerintem singleben is inkább bill-egér kombóba való. Egérrel gyakorlatilag azonnal körbe tudok fordulni, konzolon meg várni kell amíg "körbeér".
Ott nem lehet annyira finoman belőni, és nem pixel pontosságra gondolok. Meg lehet szokni, biztos, de a windowst is meg lehet szokni, mégse szívatom magam vele ha nem kell. Oh wait
Mondjuk ha mindennapos lenne ez a szívás inkább lemondanék ezekről a dolgokról ;D -
-
spammer
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Ami azt illeti, évekig toltam anno X360-at és abszolút kényelmes volt a controller, még FPS-hez is. Portalt is toltam vele simán, Mass Effectet is. Nyilván az elején kicsit szokni kell, de bele lehet tanulni, utána meg kényelmes.
Komoly multiplayer vagy versenyek esetén, ahol már durván számít a pixelpontosság, oda nyilván egy megfelelő bill+egér kombó való meg ott már /r/pcmasterrace, de átlagos szinten - főleg single playerben - semmi gond a controllerrel sem.
Mondom ezt úgy, hogy a 2000-es évek elején elég sokat toltam a CS-t, nyilván PC-n, online és lan bajnokságokban is... És nyilván előtte megvolt az összes komoly FPS is PC-n, amiből sok volt a Quake-ezés, főleg Q3 Arena.
__
(#7462) colomb2: mintha azt írtad volna, soha többé nem teszel már fel DE-t.
-
_Dumber_
őstag
röviden: mert az tetszik
bővebben: alapvetően openbox +tint2 párti vagyok, de van számomra pár kényelmi szolgáltatása a kde-nek ami jól jönne.. egyre lustább vagyok és .. és csak

A tint2-n ami tetszik az az ikoncsoportosítás desktop szerint. ezt a kde panel nem tudja (vagy nem jöttem rá hogyan). és hamár tint2, akkor már kezelje is a systray-t (helyspórolás)
-
-
-
Rimuru
veterán
Felraktam egy KDE-t, par perc alatt meg is oltem... config torlese helyrehozta. Ez mindent szart a config ala spamel be, azert egy kde mappat letrehozhatott volna.
(oke hogy kulon alkalmazasok de akkor is nagyreszt kde alatt fogjak hasznalni az emberek) -
Apollyon
Korrektor
Nem dőltem be semminek, de a kardomba dőltem majdnem inkább a sok ms bénaság miatt.
Nekem a win10-en kívül nincs is más windowsom, régóta ez az első. Előtte 7 volt, de az a laptopomhoz, amit értelemszerűen nem hozhattam ide át mert oem volt.
Az új gépemre meg csak tisztán win10-et lehet tenni, illetve lehet 8-at is de nem kérek a fos ui-ból, win7-et meg csak hekkeléssel, azzal meg bohóckodjon akinek hat anyja van.
A problémám ott volt, hogy először egy home-ot raktam fel ms oldaláról, de csak pro-hoz kaptam olcsón kulcsot amit nem fogadott el. Aztán verzió upgrade után sem fogadta el a kulcsot, így telepíthettem újra. Azért ez önmagában se gyenge.
Viszont előtte meg az iso-t nem tudtam letölteni win10 alól, így az ms pendrive készítő tooljával kellett volna, de a win meg nem tudta még formázni sem a pent, mert linux iso volt rajta. Agyam eldobtam. Aztán végül sikerült.De a legal kulcs elfogadása azért valljuk be elég critical egy win alatt, ami ugye fizetős, pláne hogy jelentget minden pisszenést hazafelé.
A levét meg annak isszuk, hogy végig kellett mennem ezen a procedúrán hogy felrakhassak 2 csökött játékot.
-
Apollyon
Korrektor
Agyam eldobom mekkora #zar még mindig a windows, meg az ms is. Ha win10-et használok, akkor miért nem tölthetek le még egy win10 iso-t? Mert s#ar.
Egy pendriveon, amin több partíció van (mondjuk egy linux iso) még mindig nem ismeri fel, csak az egyiket, arról nem beszélve hogy még formázni se tudja a gyökér.
Ha home-ról pro-ra migrálok, vagy ne adj ég enterprise-ra, nem ismeri fel a LEGAL kulcsot, küldi a 0x*-es hibáit, mert ennyire képes. Újra kell telepíteni vagy iso-t hackelni hogy jó legyen.
2016 van, és bakker ez egy fizetős oprendszer. Nem hiszem el hogy ezzel a sz#rral szívatja magát még mindig az egész világ... Plusz-mínusz 1-2% -
BoB
veterán
Hát ez a csávó totál kész van : [link]
"A HP Jornada 728-assal emulalod a VIC20-at ertem"
VIC20 egy fórumtag... Apám...

-
-
BoB
veterán
-
a szülinapi sörözés ennyire nem érdekel senkit?
-
válasz
Apollyon
üzenetére
kezdjük ott, hogy a windowsokban a hálózati stack akár a két százalékát is tudhatja annak, amit a linux...
metaadatok logolására biztosan van erőforrása, mert arra törvény kötelezi, hogy legyen.nagyjából 10-20 tcp és 5-10 udp kapcsolat/felhasználó szokott lenni. nem mondom, hogy kis munka logolni, de azért nem lehetetlen.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Na mondjuk passz hogy a windowsnak szerver oldalon milyen hálózati beállításai lehetnek de azt észrevettem a win10-en hogy még mindig hasonló mint ami az xp-ben volt. Vicc...
Logolással kapcsolatban, azért arra kíváncsi lennék hogy egy akkora előfizetői bázissal rendelkező isp, mint amilyen a upc-nek van, vajon lenne-e erőforrása egy ilyen tevékenységre. Ha mondjuk egy gúglinak meg ms-nek meg faxbúknak van, akkor elvileg nekik sem lenne nagy dolog logolni, hogy adott ip cím milyen ip címekre látogat. Bár asszem még be kéne vágnom az osi modellt hogy jobban átlássam.
Arra meg nem vennék mérget, hogy nem is fog az megváltozni amit te mondasz. Láttunk már karón varjút...
-
Rimuru
veterán
-
válasz
Apollyon
üzenetére
a linux enduser irányba ment? hát nem is tudom, enduser irányban nem látom az eredményeket, szerveroldalon igen. mondjuk ha belenézünk alaposabban a hálózati stackekbe, akkor a linux az enduseresebb, vagy az a hót buta windows?
az isp alapvetően nem nézegeti az előfizetői forgalmat. nincs rá se ideje, se embere, se pénze. az isp akkor örül, ha nem kell csinálnia semmit, mert az jelenti azt, hogy rendben van a hálózat és az ügyfél elégedett (ez alól csak az új ügyfél bekötése a kivétel). minden más esetben, amikor dolgozni kell, azt mindig ügyfél elégedetlenség indítja el, és az nem jó. az elégedett ügyfél csendben van és elvan magának.
az isp akkor fog lehallgatni, amikor a tisztelt ügyfél valami disznóságot csinált, ami olyan súlyú, hogy megütötte a bíróság ingerküszöbét. ekkor a bíróság határozatot hoz az ügyfél megfigyeléséről, annak szükséges mértékéig, és akkor az isp lép. de ez teljesen más kategória, mint az, hogy a gép folyamatosan megfigyel és folyamatosan feljelent téged. a magyar adatvédelmi törvény ezt (is) adatkészletezésnek hívja (az előzetesen körülhatárolt cél nélkül végzett adatgyűjtést) és szigorúan tiltja.
a fő különbség akkor van, amikor olyan dolgokat csinálsz, ami nem bűncselekmény, de mások kezébe jutva rád nézve hátrányos lehet. például rendszeresen nézel olyan oldalakat, ahova motorosok akciókamera videókat töltenek fel és ettől megemelik a biztosításodat. millió hasonló dolgot lehetne emlegetni.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
Sajnos azt kell mondjam hogy vannak olyan érvei amihez nem igazán tudok hozzászólni, mivel nem ismerem azt a területet. Pl. hogy neki SLES kéne, de az sokkal drágább mint win10 (enterprise-t használ). Meg olyan is, hogy linux (end)user irányba ment, win meg server irányba. A bob által linkelt partíciós failure cikkre az volt a válasz, hogy az a frissítés deveknek van, az update előtt meg figyelmeztetés van hogy lehetnek ilyen problémák.
Az adatgyűjtéssel kapcsolatban meg az a (téves) hozzáállása, hogy úgyis mindegy, mert az ISP-knek ki kell adniuk mindent (és ki is adnak) ha kérik – ha nem, szóval megfigyelés/adatgyűjtés ellen védekezni már itt halott ügy. Mondjuk ebben van valami, bár erre a legjobban te látsz rá.
-
válasz
Apollyon
üzenetére
"Az persze, hogy a winben miért nincs natív ext* meg akármi fs támogatás az a Torvalds hibája, aki nem engedi hogy ez megvalósuljon.": ebben sok igazság van, mégha nem is a teljes.
azért az érdekelne, hogy milyen olyan szolgáltatás van a windowsban, ami egyszerre jó és nélkülözhetetlen is. mert központi ügyféladminisztráció a linuxhoz is van, amennyivel ennél többet tud az active directory, az csak azért kell, mert a win ócskán van összerakva.
a sok "remek" windowsos cucc jó megoldást ad olyan problémákra, amik windows nélkül nem léteznek.
-
Rimuru
veterán
Milyen jo dolog a manualis fsck, sikerult visszahozni egy particiot vele.
(az automatikus nem tudott mit kezdeni vele)F34R: a fenti miatt nem lathattal, de ma mar leszek.

-
F34R
nagyúr
válasz
Apollyon
üzenetére
Ha olyan teruleten dolgozik akkor $$ sokat megvaltoztat. Munkahelyen en is azt hasznalom, akermennyire is utalom, most kepzeld el, lesnek hogy miert nyomkodom ossze-vissza a makro gombokat mikor ez nem is linux egyaltalan.....
Szerencsere az en gepemen meg windows 7 van. -
Apollyon
Korrektor
válasz
_Dumber_
üzenetére
Dugják fel maguknak azt a #zart.
Ezen amúgy egy jóbarátommal össze is kaptunk, ráadásul azzal, aki miatt most linuxozok. Még jó öt éve mondta hogy ugyan, hagyjam már a win-t, rakjak fel egy lenny-t. Érted, lenny-t, amikor pár hónapra volt már csak a squeeze... Ja, és hogy ne ext4 csak 3, mert az még sokkal stabilabb. Na most ez az ember, akinek még a kenyérpirítóján is debian volt, most masszívan win10-ezik, és örül hogy végre nem kell vm-ezni mert már bekerült a winbe a linux.Persze ő más területen nézi ezt a dolgot mint mi, de kb. teljesen kifordult magából. Szerinte a linux teljesen lemaradt, a win meg összekapta magát – vállalati szinten. Az persze, hogy a winben miért nincs natív ext* meg akármi fs támogatás az a Torvalds hibája, aki nem engedi hogy ez megvalósuljon. Bár nem néztem utána, de komolyan azt gondolom már hogy az ms-féle era megfertőzi az embert, agyilag zoknivá teszi és nesze itt az eredmény.
-
Siriusb
veterán
Úgyis a skype a téma, majd indítotok kocsma-konferencia hívást!

-
-
-
-
-
Apollyon
Korrektor
Olvasom az arch skype wikijét, aszongya:
"It produces encrypted traffic even when you are not actively using Skype."
Azért ez elég hólisit.
-
BoB
veterán
Nekik már megjött az eszük:
Solus now follows a rolling release model. -
-
válasz
Apollyon
üzenetére
rendben, akkor a gugliképtelenek kedvéért terítem a lapokat.
Ezt a mondatot Linus írta abban a híres posztjában, amiben az első linux bejelentését tette.
Aminek a dátuma 1991. augusztus 25.ami pár nap múlva lesz. bc-t kezelni nem tudók kedvéért kerek 25 éve.
tetszenek már érteni, hogy mire céloztam burkoltan?
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Projektor topic
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Intel Dual Core 2000 felhasználók barátságos offolós topikja
- Spórolós topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Autós topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- Thinkpad E16 Gen1 16" FHD+ IPS i7-1355U MX550 16GB 512GB NVMe IR kam gar
- X1 Carbon Gen12 14" FHD+ IPS Ultra 7 165U 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ThinkPad T490 14" FHD IPS i5-8365U 16GB 512GB magyar vilbill ujjlolv új akku gar
- Apple Macbook Pro 15.2- A1989 - 13" CORE I5 8259U
- Getac F110 - Ipari / Katonai tablet - I7 8665U 16Gb rammal - több db
- 153 - Lenovo LOQ (15IRX9) - Intel Core i5-13450HX, RTX 4060
- Jabra Speak2 75 MS Teams USB-bluetooth hangszóró
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ultra 9 285K 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Motorola Razr 50 256GB,Újszerű,Adatkabel,12 hónap garanciával
- Honor Magic V5 Black 16/512 GB Újszerű, kipróbált Garancia 2028. 12. 02-ig
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

(nem flémnek szántam!) 5ös kde amúgy nekem sem bejövős ott van pl. az a szupi villódzós bug.

(oke hogy kulon alkalmazasok de akkor is nagyreszt kde alatt fogjak hasznalni az emberek)