Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- VoLTE/VoWiFi
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Yettel topik
- iPhone topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Bemutatkozott az Oppo kamerás csúcsmodellje
- Távozik az Apple vezérigazgatója
Új hozzászólás Aktív témák
-
0xmilan
addikt
Félig-meddig erre reflektáltam:
"ossze van benne szedve sok cucc de azokat mashol is tudod telepiteni."
... hogy sok toolt tényleg csak 1 parancs githubról lehúzni és ha nem muszáj én nem szedném le az egész repot. De nagyrészt tényleg sh4d0wnak ment a válasz.Viszont valamiért az volt bennem, hogy katoolin mindenképp leszedi az összes toolt, de nem; szóval az előző hozzászólásom így értelmetlen.

-
0xmilan
addikt
Másrészt szinte kizárt, hogy az előre telepített toolok akár 50%-t használd mindennapi munkában, de ez a szám jóval kisebb is lehet.
Lehet, hogy hatékonyabb, összeszedni azokat, ami tényleg kell és felrakni kézzel. Githubon ált. még frissebb verzió is van, mint a repoban.
Másrészt nem fun hetente lehúzni fél tera frissítést, aminek nagy része olyan csomag, amit max 2 évente egyszer indítasz el. Én ezért nem keverném az 'otthoni' rendszeremmel, legalábbis nem úgy, hogy mindent behúzok a kalis repobol, mert elég hamar nagyon zsúfolt lesz a party.
Ha van elég erőforrás, akkor szerintem egyszerűbb külön VM-et adni neki.Másrészt sok tool van, ami csak rootként hajlandó elindulni. Ha hozzászoktál, hogy kalin default root vagy, akkor macerás átállni arra, hogy folyamatosan jelszót kell beírogatnod.
-
sh4d0w
félisten
Igen, de allitgassa a franc. Otthon egyebkent megvan meg a ket text file, amibe kigyujtottem a kulonbozo viselkedeseket, ha erdekel, este feldobom pastebin-re.
F43R: sebessegben, stabilitasban nem talalsz jobbat. En viszont a Kali eszkozeit tervezem hasznalni, igy mas nem johet szoba, csak vmi Debian-based cucc.
-
sh4d0w
félisten
válasz
0xmilan
üzenetére
gnome-terminalban jo hosszu ideig cache-elve volt a jelszavam, nem 5 percig. Reportoltam, nem bug, hanem feature. Akkor jovan. Vicc, hogy vmelyik Arch disztroban is igy van, nekem viszont ez nem felel meg.
colomb: ahhoz mar tul oreg es kenyelmes vagyok. Mint irtam nemreg, mar nem a sajat rendszeremet akarom hackelni

-
Rimuru
veterán
Akkor goto slackware.
Amugy desktopon nekem se enged ilyet csinalni, de irtam is hogy a man emliti hogy mi valid ("forrasbol forditva pedig ott van hogy minek kell lenni"). A centos pedig beleszarik tehat gondolom redhat is, pedig nekik nem kene ha mar ott van P es ilyeneket csinal. -
-
törölt tag
Mindnyájatoknak igaza van, de attól még, hogy P egy arrogáns pöcs, még be lehet tartani a terjesztések ajánlásait, amiket a fejlesztők nem azért írnak a doksiba, mert épp szómenésük van...
És aki betartotta, azt most nem érinti P hülyesége... -
bambano
titán
válasz
üzenetére
ne is akard védeni, mert nem lehet.
az képezheti vita tárgyát, hogy legyen-e számmal kezdődő account, de miért ne lehetne.
az viszont nem képezheti vita tárgyát, mert orbitális ökörség, hogyha valami hibát észlel, akkor a létező legrosszabb verziót csinálja és rootként futtatja. ezzel akkora biztonsági rést nyitott, hogy befér rajta a komplett második szovjet front.azért pedig, ahogy az ilyen hibabejelentéseket kezeli, megérdemelne egy alapos verést. igazából nem értem, hogy a redhat miért csinált magából ilyen idióták gyűjtőhelyét. ez már a sokadik melléfogásuk.
-
Rimuru
veterán
-
Apollyon
Korrektor
válasz
bambano
üzenetére
<triggered>
Faknart Faktering
Komolyan, ennek a nyomorultnak mindent elnéznek? Miért nem a ms-hoz vagy apple-höz megy dolgozni? Utóbbi legalább unix alapú.Amúgy meg a mai napig nem dolgoztam fel, hogy Debianba is bekerült az igénytelen, kókány "munkája". Legalább most az 52-es firefox (esr) működik a fingaudió nélkül, bár nem tudom hogy, csak láttam hogy frissült 52-re és sehol nincs egy árva libpulse sem.
Apropó, múltkor asszony notebookján, amin Debian van (;p), baj volt a hanggal, a volume controller nem reagált semmire. Hohó, púzaudió volt rajta, így hát kiirtottam a kártevőt, máris helyrejött és már tökéletes. Senkinek nem tűnik amúgy fel, hogy ez a rakás retek amiket a Farttering gányol, mennyire használhatatlan?
-
törölt tag
válasz
bambano
üzenetére
Nem akarnám védeni P-t, meg a systemd-t (ugyi jelenleg Devuan az elsődleges rendszerem
), de minden valamire való terjesztés leírásában ott van, hogy a felhasználónév kezdődjön kisbetűvel...
Na most ha Debil Istvánka úgy gondolja, hogy ő egy k...va nagy hacker, és azért is 0daypisti lesz a felhasználóneve, akkor szopjon csak!

-
bambano
titán
Pöcstering a csúcson!
ha számmal kezdődik az user neve, akkor rootként futtatja a lomját...ennek a faszinak nagyon elmentek otthonról.
-
bambano
titán
-
F34R
nagyúr
Azert mert neked sikerelmenyed van a systemd-vel nem kell mindenkit arra buzditani, hogy hagyja eletben.
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Ez nem ganyolas, akkor volna az ha nem tamogatott init-et raktal volna fel valalmi mas device-manager-el. Egyebkent is ez csak a systemd a libekkel meg ott maradna az systemd-udev mert hat nem tudnak egy ertelmeset forkolni mint a Gentoo is tette. -
-
Rimuru
veterán
official gnome, ezen kivul mi van meg? Persze nem olyan distron ami systemdre epit, tehat program fejlesztoi altal megadott fuggosegrol beszelek.
Egyebkent meg ne ganyoljunk ossze mindent, tehat leszavazom f34r linkjet.![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
ubyegon2: majd egyszer irok privatot ha nem felejtem el.

-
Smiley
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Ilyen ez a popszakma, en mar reg letettem arrol, hogy emberek probaljak meggyozni bizonyos dolgokrol. Megkerdeztek mi kell, en leritam par alapfeltetelt, (min 3 disk es hotswap, 4db gigabit, dupla tap, rackbe szerelheto, 8gb ecc) gondolom ez volt olcson raktaron valakinel. Azt irtak erre kapnak 1 ev garit, innentol engem nem nagyon erdekel, en csak a technical guy vagyok es nem is akarok itt tobb lenni. Nekem annyival kenyelmesebb, hogy ha baja van akkor csak atlokom a diskeket a masik gepbe aztan mehet tovabb.
-
bambano
titán
ha azt nézzük, hogy ténylegesen mit dolgozom, akkor már nagyon régen isp-knél vagyok rendszergazda/programozó mindenes.
ha azt nézzük, hogy milyen vállalkozási formában, akkor másfél éve lettem vállalkozó, mert így jobb.
tehát érdemi dologról nem maradtál le, hogy mostanában a számla fejlécében más van, mint régen, az meg nem fontos.
-
bambano
titán
ilyenkor szoktam atom módon verni a fejem a falba, mikor jól láthatóan marhaságokra költik a zsetont.
supermicronak van olyan cucca, egybeszerelt gép, amiben 6 gigás ethernet meg 2 10g-s ethernet van...
szerk: vagy a mini-itx.com-on van olyan jetfly alaplap, amin hot failower ethernet interfészek vannak, vagyis menet közben képes lenne hot-backupot csinálni a cucc.
-
F34R
nagyúr
válasz
bambano
üzenetére
Mikortol lettel egyeni vallalkozo??? lemaradtunk valamirol? multkor meg nem egy nagy telekomunikacios cegnel dolgoztal?
#9742) Smiley
Az a regi Xeon meg manapsag is megallna a helyet workstationkent is elegge durvan.

(#9737) bambano
Nagyonjo, ugy latom van asztalra szant verzio is, pl ez nagyon jonak mutatkozik. [link]

-
Smiley
addikt
Ha mar router. Az egyik helyen amit uzemeltetek kezd kifingani az ilyen fel consumer pc-bol epitett router/tuzfal, mondtam, hogy jo ide a hasznalt vas is csak rackbe szerelheto legyen es legalabb 4 gigabites lab kell, meg ha nemgond akkor minimun 8gb memoria.
Ma szoltak hogy megrendeltek, egybol kettot, hogy legyen tartalkban felkeszitve a masik, mert nem szeretnenek a jovoben komolyabb kiesest.
Gen7-es HP 2db X5675 72GB ECC meg 4x146GB 10k SAS disk.
Szerintem kicsit agyuval verebre, de legyen. -
sh4d0w
félisten
-
bambano
titán
válasz
Apollyon
üzenetére
miután egyéni vállalkozóként itthonról dolgozom, így nálam az otthon, mint fizikai hely kérdésben sűrűn keveredik a civil meg a melós felhasználás. az esetek többségében nem azért van nálam otthoni felhasználás szintjén csillagháborúsnak tekinthető cucc, mert kell a' zasszonynak fácsézni, hanem azért, mert melóba lesz, csak a lakás is meló

egyébként a saját magam által, routernek épített pc-m ennél nem kicsivel volt drágább

-
bambano
titán
nekem konkrétan ez jött meg tegnap, ez a legkisebb a tilera-s routereikből. ebből van jelenleg 72 magos verzió is, egy gurigáért.
a mikrotiket úgy frissíted, hogy felmásolod az új szoftver verziót (ami tizenpár csomagból áll) scp-vel a /-be, majd reboot. rebootkor megnézi, hogy van-e ott új cucc, és ha igen, szépen sorban felrakja egyesével. ez az átlagos routereken simán eltart egy percig, néha több.
na ez a tilera nem szöszölt vele semmit. még az is lehet, hogy felrakta az alaprendszert egy threadben, utána ráhajította a többit annyi threadben, amennyi magja van, oszt jónapot. én nem érzékeltem, hogy lassabban bootolt volna, pedig látszik, hogy frissült.
egy gond van vele, ebben a formában ahhoz már zajos, hogy aludjon mellette az ember. az asztali verziója viszont passzív hűtésű.
mondjuk vannak ilyen vicces dolgok, hogy ez a router "fejlesztett" verzió, ami azt jelenti, hogy az elődjéhez képest kihagyták belőle a switch chipet. mert szerintük a procival izomból switchelni gyorsabb

-
bambano
titán
kezembe került a mikrotik csúcsrouter osztályából a legkisebb.
na, hát azé' na, ez má' router.
szoftverfrissítés úgy zajlik, hogy beírod, hogy reboot, bebootol és kész. azt hittem, fel se rakta az új verziót, pedig de, csak gyorsan.ezek után kiírja, hogy 1.7G szabad ram. olyan, mint a dinnye, sok benne a mag. a csúcsrouterben 72.
ebben itt konkrétan 9 mag van 1.2GHz-en. ahhoz képest, hogy eddig szokva voltam 1 maghoz, 400-600MHz-en, típustól függően...
-
bambano
titán
ez egy annyira péntekszagú csütörtök volt...
-
Segíjjetel léci! Nem használtam soha levelező programot, gmailen keresztül elvoltam, de most egy hülye levelezős help felület szivat és csal a Thunderbolt-on keresztül akarja küldeni az üzenetet. Végül kimásoltam az email címet, de most már be kéne állítanom ezt a levelezőt is végre. A gmail smtp címének szerintem nem jót írtam be:
Mit kéne ide beírnom?
-
zoltanz
nagyúr
Tesóm frissítette a Win10-et a notin (Intel i3) és a desktop PC-n (AMD FX) fekete képernyő, mindkettőn, F8-ra nem reagál. Jó lesz ez.

colomb2
Tudom, hogy lehet telefonoknál OTA telepítés. De a 0-ról gondoltam, tehát EFi/UEFI-ben kiválasztani a Wifi Lan-t a boot sorrendben, majd egy hálózaton lévő tárolóról elvégezni a telepítését.
-
BoB
veterán
válasz
0xmilan
üzenetére
Tisztában vagyok vele hogy linuxra is volt/van rengeteg exploit, de a két mondat szeparált volt.
Azért omg mert véleményem szerint egy linux rendszert sokkal jobban testre lehet szabni egy ilyen feladathoz, mint egy windowst (és akkor még enyhén fogalmaztam). Eddig a támadásig nem tudtam hogy wint használnak.
Szvsz egy ilyen kritikus célfeladatra szánt rendszernek minél egyszerűbbnek kell lennie. Ez az amit a windows sosem fog tudni.
-
cami][us
őstag
Ebin fail. :--D
(#9718)
wannacry-szerű
Közel sem.
más
Az MS research egy egyetemi tanártól kért egy tanulmányt, hogy mennyire fenntartható a fejlesztése a Linux kernelnek (tecsőn fenn van). Végül kód sor/bug és hasonlókból levezette, hogy lehet hogy nem. Most hogy kikerült a W10 kódjának egy része azért erősen kérdéses, hogy ezzel a logikával a Windows mennyire fenntartható a jelenlegi feature creep formájában, pláne ha meg akarják tartani a profit rátát, ami valószínű a részvényesek miatt.
-
BoB
veterán
Csernobilban windows alapú rendszer figyeli a szenzorokat... OMG
És most ransomware áldozatául esett.
-
cami][us
őstag
Pesten volt Linaro konferencia, de semmi hír róla a magyar médiában.

-
zoltanz
nagyúr
Ha jól értem Wifi-ről telepítette az Arch-ot a 0-ról?
[link] -
Apollyon
Korrektor
Egyes topikokban szívnak az emberek a DE-kkel, de jó, hogy nekem már ilyenekkel régóta nincs gondom

-
cami][us
őstag
-
bambano
titán
nézem ezt a star treket, és röhögök: minden esetben, amikor a narrátornak kellene beszélni, azt közlik a hajónaplóval. minden hajónapló bejegyzés elején az ember közli a géppel a pontos időt. rotfl

én is szoktam veszekedni a time.kfki.hu-val...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- Samsung Galaxy S26 Ultra - fontossági sorrend
- Milyen Android TV boxot vegyek?
- LEGO klub
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Milyen TV-t vegyek?
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- További aktív témák...
- Xiaomi 12T /8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- iPhone 15 Pro 128GB 89% (1év Garancia)
- Samsung Galaxy S24 Ultra 512GB Titanium Gray Karcmentes állapot 12GB RAM 2027.06.22. garancia
- BESZÁMÍTÁS! Lenovo LOQ 15AHP10 FHD GAMER notebook - Ryzen7 250 16GB DDR5 1TB SSD RTX 5060 8GB
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

minden x@r!

, ezt átolvasom, de elég bonyolultnak látszik!