Hirdetés
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco X8 Pro Max - nem kell ide sem bank, sem akkubank
- MIUI / HyperOS topik
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megint Samsung-gyártott Snapdragonról pletykálnak
- iPhone topik
- Két új Poco C-széria mobil érkezett
- Honor Magic 8 Pro Air a neve, január 19-én mutatják be
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Hello IT tudosok!
Nem tudom, melyik topikba kene mennem a problemammal, meg azt sem tudom, hogy egyaltalan szabad-e ilyesmirol kerdezni.... de titeket mindig olvaslak.
Szoval, ma este szeretnem nezni a TV2-n a tenyeket. Lehet ezt valahogy innen Svediabol? Lehet, hogy ez pofon egyszeru, csak en nem neztem ezeket a Magyar TV-ket lassan 10 eve. (Nem latok a TV2 oldalan online nezesi lehetoseget, persze lehet, hogy van ott, es csak a ceges proxi miatt nem latom.)
Koszi a segitseget! -
Vladi
nagyúr
Jáj hát ne aggódjatok már az egészségemért. Már kiírtam a centos 7-et, mindjárt reboot.

-
Vladi
nagyúr
Épp windóz tízről írok, hol is a link... jah itt: link.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
cami][us
üzenetére
Több mint fél évig használtam Arch-ot, voltak vele gondok amiket elég körülményes volt megoldani, meg amit nem is lehetett.
Ezzel szemben a Debian atomstabil, nem kerregteti a torrentes winyót, szemben az Arch-csal, és minden elsőre és flottul működik.
Debian forever, server és otthoni gép universal OS masterrace
![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
-
cami][us
őstag
Egyszer akartam Debian-t telepíteni, de akkor is bugos volt a grafikus telepítő. Arch Linux Masterrace
-
0xmilan
addikt
válasz
philoxenia
üzenetére
Wikipedia szerint a Duna szintje közepes vízállásnál 96 méter.
-
0xmilan
addikt
válasz
bambano
üzenetére
Gondolom a legutóbbi YT videót, amit linkeltél is toron keresztül nézted vagy minimum 3 proxy mögül. Barlangba lehet bújni a google univerzum elől, de így vagy úgy kapcsolatba kerül vele az ember.
Másrész, ahogy épp egy ellenző írja, a gépek 99%-a DHCP-vel van konfigurálva.
"...tempest in a teapot" -
bambano
titán
debianéknál megint nagyon csúnyán elgurult a gyógyszer: [link]
-
0xmilan
addikt
Küldene valaki egy privátot? Egy script teszteléséhez kellene...
szerk. Köszi, kaptam.

-
bambano
titán
-
válasz
Apollyon
üzenetére
A biztosítás nagyon genyó dolog tud lenni.
Ez tényleg igaz, minden szekciója elég sajátságos, persze az ő szemszögükből nyereséges, az tuti! Egyébként a közösségi felelősségvállalás egy hasznos dolog ezer éve. Ezt a közlekedéssel kapcsolatos igazságtalanságot is kiszűrik előbb-utóbb, remélem. Megvan hozzá a technológia. A mostani rendszer eléggé kijátszható sajna.
-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
"Hát épp erről beszélek! Hol van az neki leírva, hogy csak otthon a faluban vezethet???"
Nem vagyok aktuárius, de statisztika alapján. Nagyvárosban nagyobb a forgalom, több az autó, több a baleset. Ésamúgyisbunkópestiek (amivel egyébként bp-iként maximálisan egyetértek). A biztosítás nagyon genyó dolog tud lenni. Pl. az idősebbeknek is olcsóbb a gfb, mert általában már csak bevásárolni járnak az autóval, meg néha a Balcsira, azt kész, tehát alig vezetnek, ők kisebb kockázat. Ellenben mondjuk a bimmeres fiatalokkal, akik kilinccsel előre veszik a kanyart.
Ezért szokták a muter/nagymuter nevére íratni az autót, mert ők már idősebbek és van korkedvezmény a díjtáblában, meg neki lehet van bónusza máshonnan.De pl. amikor anno kötöttem életbiztosítást, volt egy olyan kérdés, hogy jobb-, vagy balkezes vagyok-e. Mivel a balkezesek statisztikailag kimutathatóan előbb halnak meg, mint a jobbkezesek, ergo ők nagyobb kockázat.
-
válasz
Apollyon
üzenetére
össznépesség 5 fő + a Béláék, annak nyilván kevesebb lesz a díj, mint egy forgalmasabb városban
Hát épp erről beszélek! Hol van az neki leírva, hogy csak otthon a faluban vezethet???
A melóhelyemen az autóval járók nagy része bejáró agglomeráció lakó! Ennél idiótább, életszerütlenebb szabályt még életemben nem láttam.
Hová járnak be a falusiak általában....bemegyek már a városba.....ismerős?
Jó, hogy én jórészt Pesten közlekedem, ennél fogva talán rutinosabban is, mint a vidékiek, miért fizetek 4x annyit?(#9659) bambano
Akkor ez legalább Felcsúttal megoldódik, lehet majd mondani, hogy megyek fel Csútra!

-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
A grammarnazi-zással kapcsolatban: jah, már többször kitárgyaltam itt a fórumon, köztük spammer fórumtárssal aki már nem ír ide, hogy frászt kapok a -val/-vel problémáktól. Meg a 2-ő (kettő-ő?) meg 2/3-ad, meg ilyen klassz dolgoktól
Így született ez az aláírás. Illetve csak félig, amúgy tőle nyúltam (előtte megbeszéltük privátban).Az, hogy mennyi KGFB-t fizetsz, millió dologtól függ. Pl. biztosítótól ;p Jellemzően az idősebbeknek olcsóbb, mivel ők kevesebbet mennek, nem is száguldoznak. Aki Hógolyópusztán, meg Röcsögemucsugán lakik ahol az össznépesség 5 fő + a Béláék, annak nyilván kevesebb lesz a díj, mint egy forgalmasabb városban, pl. 'cenben
(#9656) colomb2: Jah, már tapasztaltam, hogy soha, senki nem mondja a valós települést ahol lakik, hanem a hozzá legközelebb lévő ismertebb várost. Pl. van egy pécsi ismerősöm, aki igazából Szőkén lakik, mégis azt mondja hogy ő pécsi... Vagy a párom, valami tiszaizén lakott, de általában azt mondja, sátoraljaújhelyről jött
Na mindegy,Mindettől függetlenül, nekem sosincs dolgom (sajnos) vidéki városokban, max. Balatonon. Szóval: ha Budapestre jöttök, akkor benne vagyok egy közös iszogatásban – én mondjuk csak gyümölcslevet iszok, vagy bézéi-sört, menteset

-
Rimuru
veterán
válasz
Apollyon
üzenetére
Egyebkent olyan varosbol szarmazok aminek hasonlo a neve BP-hez (2 reszbol all), de reflexbol ugyanugy csak az egyiket szoktam mondani mint ahogy sokan csak pestet mondanak.
Ha szoba kerul hogy hova valosi vagy altalaban igy szokott kinezni, valahonnan, valahonnaninnen (mint ahogy bond mondja, james, james bond
)Szeged mennyivel egyszerubb.
-
válasz
Apollyon
üzenetére
Engem meggyőztél...majdnem! Ha ezt a Pestes dolgot nem fonod a történetbe, mert azért azt tudjuk, hogy Pest meg Buda....szóval ezért sokan mondhatják így, hogy Pestre megyek, átugrok Budára....etc
Meglepne, ha kiderítenéd Debrecenről is, hogy két külön város van közigazgatásilag egyberakva!

Nem kötekedés, de még élő ember nem hallott olyant, hogy a megyek Pestre az a Pest megye iránybavételét jelentené....
Én is megszoktam már, hogy a felmegyek-et alkalmazza mindenki, csak most megakadt újra rajta a szemem.
Másrészt, a vidékieknek többször van dolga Bp-en, mint a bp-inek vidéken
Ez mondjuk sajna így van és jóval többet autóznak Pesten a vidékiek, én mégis 4x annyi KGFB-t fizetek, csak mert itt lakom, mint a sutyerák főnököm meg ugye falusi, simán sertésű disznó hátán kéne utaznia, akkora türhő!
Csak azért említettem meg ám ezt a dolgot, mert nem csak direkt gramminácizás van ám, ami az aláírásodból kiviláglik szépen, hanem hát van ez a szofisztikáltabb fajta grácizás is.....

-
Apollyon
Korrektor
válasz
ubyegon2
üzenetére
Ezen csak a vidékiek akadnak ki, már bocs
A "vidéki" kifejezést, itt most nem mint pejoratív értelemben kell érteni, tudniillik, Magyarországon 3 hely van: Budapest, Balaton, meg vidék ![;]](//cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)
Egyébként így szokták mondani, hogy "feljönni" Bp-re, én mindig így hallottam. Amúgy meg a Pestre jönni nem megfelelő kifejezés, mert a város neve Budapest, a megyéé meg Pest. Ez olyan, mintha én azt mondanám, elmegyek 'cenbe.
Komolyra fordítva a szót, Budapest földrajzilag északabban van, mint a többi város, a tengerszinthez mért különbségeket nem tudom, csak azt, hogy Budapest 97m magasan fekszik.
De így szokták mondani, na

Másrészt, a vidékieknek többször van dolga Bp-en, mint a bp-inek vidéken

-
Akkor a 2D-s térképészeti nézőpont is ugrott....
-
válasz
Apollyon
üzenetére
Ez a feljöttök Pestre szöveg csak nem megy ki a divatból!
Az OK, hogy Debrecen kicsit alacsonyabban van, de nem erre szokták mondani. Mondjuk egy Mátraházi embernél furán is hangzana, ha feljönne Pestre.(#9649) F34R
Az azért külön szórakoztató, hogy olyan szöveget gracizunk, ami abszolút magyartalan, persze tudom, hogy a nonhu bill miatt, de akkor is!
-
bambano
titán
gyász, tragédia, carmageddon...
ma azt mondták rám, hogy indiszponáltan és lassan vezetek... -
bambano
titán
hmm. ideje már körbekérdezni itten, hogy szomjan halunk-e debian release day tiszteletére vagy nem...
-
bambano
titán
az egyik szerverem úgy döntött, hogy sokat unatkoztam mostanában, úgyhogy elküldte az egyik diszkjét a fenébe...
táviratokat a root@murphy.com email címre várunk...
-
bambano
titán
[link] ha nem akarsz egy meredek Kalifornia hotel feldolgozást hallani, ne klikkelj.
én eldobtam az agyam

-
bambano
titán
itt értik, hogy mit eszik a rendes ember: bádog gundel.
[link]van benne egy-két jó aranyköpés is. mindenesetre ha máskor le kell írnom a vega kajáról a véleményemet ("én szeretem, ha elég nagy szelet hússal van letakarva"), akkor tudni fogom, hogyan demonstráljam.
-
-
Rimuru
veterán
Van apple foikom (a multkori kaland utan), mar meg is jott a reklam hogy uj XY termek csak 419 990Ft indulo artol.

-
bambano
titán
kovaax kolléga is nőlapokat olvas

-
bambano
titán
ha sok időtök van, és szeretnétek a fejeteket a falba verni, nézzétek az annyit ésszel, mint erővel című vetélkedőt a tecsőn.
17. adás, hat választási lehetőségből sorolja fel az Apolló-11 legénységét. játékos választása: Neil Armstrong, Buzz Lightyear, Pavel Chekov.
másik adásban dalokat kellett szerzők neve szerint abc rendbe sorolni. a szerzők nevét sikerült kitalálni, az abc-be rendezés nem ment... -
cami][us
őstag
-
cami][us
őstag
Unix neckbeard előnyben.

-
Vladi
nagyúr
válasz
ubyegon2
üzenetére
Valahol hányódik olyan szabályozóm is, előkeresem szerintem azt is. Meg kapcsolót is kap.
Zárt dobozba azért került, mert igen nagy a páratartalom a helyiségben, szerintem azzal nehezebben birkózna meg. A gép maga egy vékonykliens, ilyen luxus cuccok nincsenek rajta. 3000 pénzért újította be. Mert zsugori vagyok, azért.

(#9601) bambano:
Miért? A doboz nem egy hely?

A víz azért már túlzás lenne. Inkább veszek másikat, ha megfő.
Marad a ventizés. Aztán látom mennyire stabil vele a cucc. -
bambano
titán
pontosítsunk kicsit. először zárt helyet írtál, ami nálam kis alapterületű, zárt szobát jelent.
másodszor zárt dobozt. akkor most melyik?ha kicsi, zárt szobában van, akkor mindegy, mivel hűtöd a gépet, a szobát előbb-utóbb felmelegíti és megfő. ha rendesen szellőző, nem meleg szobában van, de zárt dobozban van, akkor vízhűtés.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus STRIX Gaming PC! 7800X3D / RoG RTX 5070 TI / 32GB 7600MHz / SSD 1TB / 850w Gold! BeszámítOK!
- Apple Watch Series 11 46mm GPS + Cellular Karcmentes állapot 100% akkumulátor
- Apple iPhone 15 Pro Max 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Panasonic LUMIX G 25mm f/1.7 ASPH objektív
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310 i5 8500T 16GB DDR4 120GB SSD 1TB HDD GTX 1650 S 4GB Formula Air Mesh G3 400W
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

kétszer.

Az OK, hogy Debrecen kicsit alacsonyabban van, de nem erre szokták mondani. Mondjuk egy Mátraházi embernél furán is hangzana, ha feljönne Pestre.