- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- iPhone topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- Motorola Edge 30 Neo - wake up, Jr...
- Google Pixel topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Android szakmai topik
- Kicsomagolták a Vivo X Fold 5-öt (videó és fotók)
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
King Unique
titán
Igen be voltak/ vannak kapcsolva és kis bütykölés után, már működik minden.
Köszönöm a illusztrációt!Az Alt+Tab működik szépen, de a Super (Win) + Tab hatására elsötétül a képernyő, amit nem értek, mert annál is kéne vmit csinálnia. De mindegy.
Ami még kicsit zavar, hogy a Windowsról ismert Super + D és Super +E nem működik (Cinnamon alatt ok), de gondolom valahogy azt is meg lehet oldani.Amúgy ez milyen disztró pontosan? Csak mert azt látom, hogy KDE 5.x, de nemrég kipróbáltam a Kubuntu 15.04-et, ami még elég bugos és folyton hibaüzeneteket dobott, így hagytam a fenébe.
-
-
Ez nem megoldás, hanem ügyes elkerülés!
Miért nem lehet ezt egyszerűen kihagyni valahogyan, ha mondjuk valaki nem hozzáértő és egy új HDD- re telepíti csak a Win 7- et!?
Leírhatná a Win telepítő, hogy ez mire szolgál és dönthetsz, hogy kell- e vagy sem?
Még az is rendben van, hogy mindenképpen telepíti, de miért b*ssza szét egy másik meghajtó partícióit ehhez a 100 MB- os partícióhoz, ha van amúgy hely azon a meghajtón, amire a Win- t akarom rakni? Miért nem lehet kijelölni a telepítés helyét? Úgy viselkedik, mint egy rohadt parazita!
(#32410) lolka1980
Ezt a távvezérlést hogy érted? Ősöket vagy az oprendszert?(#32415) Vladi
OK! Most már tiszta, de ezt így utólag tudom csak! Semmi nem figyelmeztet arra, hogy bármelyik meghajtó partícióját szétb*szhatja kedve szerint! A közúton, ha van egy méteres gödör, utólag már bárki elmondhatja, aki már járt arra, hogyan ne hajl bele, de miért nem vagy figyelmeztetve előtte! -
Nem kötelező a Win! A 100 MB megúszható szerinted
, mert én is úgy vetem észre, mint _Dumber_ ft., hogy az ha kell, ha nem odatolja magát valahová! Gondolhatod, hogy, ha lehetne, akkor biztosan nem az SSD- re szemetelem rá 2 HDD mellett.
kiírta ugyan, hogy telepít valamit még, de ki gondolta volna, hogy nem arra a meghajtóra, amire a rendszer települ, mert fél TB hely volt még ott!
(#32411) Nkboy Ezt hogyan csináltad?
-
Digilan. Eddig bármilyen disztrón egyből sikerül, kivéve Debianon nagyon kezdő koromban, mert ott hálókártyát sem ismert fel.
Az az érdekes, hogy semmilyen hibaüzenetet nem ír, egyszerűen csak feljön a hír mindíg, hogy nincs netkapcsolat!
Most gyorsan felteszek egy LMDE- t Cinnamonnal, hogy tényleg működik- e minden elsőre.Ez a MINT C-n van persze,
-
vezetékes t-online....
Telepítés és beállítás után simán kapcsolódott. neteztem, leszedtem a frissítéseket stb. most meg csak próbálkozik de semmi. A net meg hibátlan, hisz win alól most is megy.......Szerintem nem lesz ebből nagy szerelem..... Ha ennyit kell gépészkedni ahhoz, hogy egyáltalán működésre bírjam (és akkor hol vannak még a kisseb-nagyobb beállítások) akkor inkább maradok a gagyi windowsnál.
-
-
Gonoszkodó, de ilyenkor fontos a counter-reaction jellegű viselkedés. Vagy nem.
A megoldás után már lehet cikizni, oldja a feszültséget és az enyhe bűntudatot, hogy ennyi embert leköt a problémám megoldása.Mi a bajod a KDE -vel? Talán tudsz nála szebbet jobbat?
ja, de hosszú a lista:
a......
.
.
.
.
z.....(#26013) _Dumber_
Azt nem bírnám ki röhögés nélkül.(#26011) Tim82
KDE létére egész visszafogott, jó, nem irritáló! -
Tim82
félisten
Effekt nincs külön belőve (már ha az ilyen "bezárod az ablakot és széthullik darabokra"-jellegű dolgokra gondolsz, ezek nem az én világom).
Négy widget van: egy processzorfigyelő, egy rendszermonitorozó, egy Google Calendar widget meg az óra, amit tényleg csak esztétikai okokból tettem ki, ezek bármelyike lehet ennyire "éhes"?
-
Tim82
félisten
Thunderbird, Dropbox is elég jó fogyaszt. Muszáj menniük?
Igen, nem véletlenül futnak. Szinte minden fontosabb doksit Dropbox segítségével szinkronizálok a cuccaim között (még ebook-ot is azzal szoktam feltenni a Nook ST-mre). Windows-on szintén ezek futnak nálam alapból (illetve ha lenne Linuxos SkyDrive/OneDrive kliens, akkor az is futna, oda fényképeket szoktam feltölteni).
A Thunderbird meg szerintem magáért beszél, jobban kézreáll nekem, mint más levelezőkliens.
A plasma-desktop, szerintem sokat eszik. Nálam a fele.
Ha van ötleted, hogy hogyan lehet ezen faragni, köszönettel fogadom.
-
Tim82
félisten
Írtam én valahol, hogy baj? Nem igazán zavar, csak bőven túllépi az 1 GB RAM-ot, amit említetek.
Nálam átlépi, tök alap beállításokkal és semmi erőforrás-igényes dolgot nem használok rajta. Szóval attól még, mert neked nem lépi át, nem általános, mindenre kiterjedő igazság.
-
Az adott helyzetben érthető volt, miért említettem, nem ismétlem az előzőekben elhangzottakat.
Kezdő disztró próbálgató esetén nem a legjobb javaslat a KDE gyengébb gép esetén, mert nem fog kínlódni, hogy optimalizálja a rendszerére, hogy az jól fusson. Meg lehet viszont utáltatni így! Autóvezetés tanulása jó példa lenne ide.
Kezdőként így látom.De ELECT dönt.
(#25067) Jim-Y Köszi a Gnome- os megoldást ELECT nevében is. Nekem inkább a Gnome3 felügyeskedése okozott gondot abszolút kezdő koromban Debian Wheezy- re ATI gond miatt! MINT Cinnamonnal elvagyok.
-
Ez nagyszerű, mert épp e miatt próbálkozok már jó ideje a lista kinyerésével új hdd- re telepítés miatt. Arra nem is gondoltam, hogy van egy ilyen egyszerű módja is az újratelepítésnek.
Ha most MINT- et használok, de Debian lesz az új disztro, attól még ugyanúgy fog működni? Az alapok nagyrészt ugyanazok.
apt-get dselect-upgrade
parancsot előtte vagy utána kell alkalmazni?
dpkg --set-selections < telepített_csomagjaim.txt(#23866) bob.zxr gondolom Te már az oviban felismerted az ugyanolyan eredményre jutó terminal parancsokat!
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Még nem próbáltam, mert előtte tesztelni akartam a hdd- t és a Linux- os HDD Sentinel- szerű programmal se fut le a short test
, így vissza kell még mennem Win7- re a hdd tesztelés miatt. Eddig 200 Gb adatot seedeltem ntfs- ről MINT- tel, de ezeket át kéne hozni ext4- re, mert először a Win 7- től kell megszabadulnom. Túl nagy mozgatást nem akarok a hdd-n, amíg nem tiszta, hogy mennyire stabil.
-
-
Zoltán
őstag
akkor pulseaudio futási joga elszedve, hang van, csak nem tudom állítgani, de mindegy. Viszont a scriptet még midig felülírhatja valami, mert a mikrofon továbbra is süket... viszont most kézzel sem tudom elindítani az alsactl restore-t mivel ezt írja ki a terminal:
sysadmin@sysadmin-System-Product-Name ~ $ alsactl restore
Found hardware: "HDA-Intel" "Realtek ALC887-VD" "HDA:10ec0887,10438445,00100302" "0x1043" "0x8445"
Hardware is initialized using a generic methodszóval lehet, hogy a sript rendben lefut, nem írja felül semmi, csak ő is a fenti problémába akad...
-
Zoltán
őstag
aha... az a gond, hogy nem merem egyelőre teljesen lecserélni a PulseAudiot alsa-ra, mivel nem tudom, hogy a kb. 60 alsa csomagból mit kell feltennem és mit nem, hogy rendben legyen hangja a gépnek. Szóval ha megvonnám a Pulseaudio futási jogát, akkor valszeg süket lenne a gép...
Egyszerűbbnek tűnne a skype-hoz hozzábiggyeszteni egy plusz sort, hogy "alsactl restore" vagy ilyesmi. Windows alatt ez olyan egyszerű volt... :-( -
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nem, az unstabil tárolóban van még csak a 4.10.80-1 -as verzió. Most a 4.10.4-1 -es verzió van a normál tárolóban. Én nem szívesen használok unstabil verziókat.
Vladi: csak hogy ez nem rolling disztró, a tisztán rollingot én sem szeretem. A kettő közötti normális átmenet otthoni felhasználók számára a félig rolling modell.
-
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
Tibisz
aktív tag
Nkboy: a flasplugin-alternative.so fájl megtalálható a /usr/lib/firefox-addons/plugns mappában.
Major Major: ezt adja a kért parancsra:
ii adobe-flashplugin 10.0.32.18-1jaunty1 Adobe Flash Player plugin version 10
ii flashplugin-installer 10.0.32.18ubuntu0.9.04.1 Adobe Flash Player plugin installer
ii flashplugin-nonfree 10.0.32.18ubuntu0.9.04.1 Adobe Flash Player plugin installer (transit -
leviske
veterán
Ezt, ha konzolos bejelentkezésre váltok, akkor be tudom írni? Csak meg próbálkoztam ott is bejelentkezni, de tájékoztatott róla, hogy rossz kódot ütok be és utána felajánlotta, hogy beírjak valami parancsot. Vagy az más?
Na mind1, közbe reményeim szerint elkezdem a másik winyóra telepíteni a 9.04-et.
Azzal szükség esetén le tudom menteni a fájljaimat? (És ha igen, akkor abban az esetben is, ha ext4-ben telepítem?)
Előre is kösz!
-
-
-
_ak_
addikt
Nem azért kéne a suse, mert szerintem egyszerűbb, csak hátha annyival másabb, és testhezállóbb mint az ubuntu.
Nekem ott lett vége a mókának, amikor 3 kernel frissítés alatt 3szor szált el a rendszer(hozzáteszem a béta változattal próbálkoztam eleinte, és miután egyszer ezt behozta a végleges is, akkor már nem volt több türelmem) plusz a HD filmekkel nem boldogultam és az nv driver is folyton gyengélkedett. -
rtom
senior tag
Szívesen. Mióta a minimal install-t csinálom/használom, elég sok időt töltök a terminálon, amivel sokat lehet tanulni, de sztem a bash parancsoknak még a felét sem ismerem készség szinten... Ezért jó nagyon az angol nyelvtudás + gugli, mindenre van megoldás, csak jól kell keresni.
-
-
jFox
addikt
írd be a .bashrc-nek a végére abban a felhasználói könyvtárban ahol a akaro hogy lefusson. Ja és nem árt, ha van hozzá joga a felhasználónak. (chmod 777)
de ha X kell hozzá, akkor ez nem jó. azt én is szeretném tudni, hogy hogy lehet pl. fluxbox alatt automatikusan elindítani valamit.
Üdv
jFox -
escie
őstag
ha nem tudod, mi kommunikalna egy porton, itt megnezheted, vagy az nmap nevezetu program segitsegevel is. (peldaul, nmap 127.0.0.1)
jelen esetben:# Glenn Davis <support&unidata.ucar.edu>
ident 113/tcp
auth 113/tcp Authentication Service
auth 113/udp Authentication Servicenamost, hogy ez a bizonyos "ident, auth" neked kell-e, vagy sem, az a te dontesed. nekem nem fut, megis elek.
nezz szet az initszkriptek kozt, es ha tenyleg nem kell ez a szolgaltatas, akkor allitsd le.
hogy hogyan lehet leallitani, arra szerintem guglizz ra, vagy keresgelj az opensuse doksiban.
ugy remlik, a yast segitsegevel is lehet kezelni a szolgaltatasokat, talan egyszerubben is. -
ngabor2
nagyúr
sudo apt-get install libx11-dev xserver-xorg-dev
valamelyik csak jó lesz
bár valóban természetfelettiek a képességeim, még én se vagyok perfekt gondolatolvasásban. milyen progit szeretnél felvarázsolni, milyen disztribre? (ha ubuntura, akkormégiscsak tudhatok valamit
)
Vladi: 16-án majd adok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS ROG CROSSHAIR X670E GENE alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Napi 1000 -ft tól elvihető RÉSZLETFIZETÉS BANKMENTES MSI Cyborg 15 A13VE
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- Apple iPhone 12 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest