- Android szakmai topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- iPhone topik
- Apple Watch
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Linux kezdőknek - érdemes beleolvasni, mielőtt kérdezel
Új hozzászólás Aktív témák
-
tvamos
nagyúr
Meg fogom nezni, mert tul modern lett nekem a lubuntu is, rogton bukdacsol az ablakkezelo, ami rettenetesen idegesit. (Amikor megprobalom megcserelni a monitorokat a beallitasokban, az egercursor az egyik kepernyon megy, de a masik kepernyon "klikkel" a mausz. Iszonyatosan idegesito! De mondjuk az is, hogy a baloldali monitor jobboldalon van oszerinte.)
-
tvamos
nagyúr
Igen, ezek nem tetszenek, mashogy vannak a dolgok, mint megszoktam, meg van egy altalanos lassusag, vagy nem is tudom, hogy mondjam, olyan kelletlenul teszi a dolgat. (Oke, nem olyan lassu, mint a Windows...)
(#87861) májkimiki
Igen, megtetszett, hogy szovegszerkesztobol, meg parancssorbol debuggolok, hanem ilyen elokelo modon, csak megnyomom a haromszoget.(#87857) májkimiki
Ez rossz hir nekem? -
Imi1981
veterán
Szerintem megjelenítési probléma. Annak láttam . Egyszerűen nem látszott az a rész már ahol a végső mappát kellett volna kiválasztani. Már mindegy. Bevallom éjjel használtam és próbálgattam Kubuntu-t kb éjjel kettőig de ma vissza raktam a win 10-et. Jó a Linux és főleg a kubuntu tetszik is de körülményesebb a használata szinte mindenben mint a Windows (nekem ! ) . El kell ismernem nincs türelmem hozzá,hogy megszokjam . Ez van. Majd azért nagy gépemen dual bootban felrakom a kubuntu-t és ott használom mert érdekel de a letöltő és médiaszerver gépemen inkább Windows maradt mert ott gyorsan meg tudom oldani ha valami probléma van Windows alatt . Amúgy a frissen telepített win 10 tök fürge Microsoft fiók nélkül.
Nagy gépemen még ott lesz a kubuntu úgyhogy majd még jövök ide kérdezni.
csixy
Bocsi ! Kösz a segítséget de Windows lett a vége. Ne haragudj, hogy tegnap az időd pazaroltad rám én meg már vissza váltottam Windowsra. -
Imi1981
veterán
Igen elérem minenhogy. Nem csak az USB hdd-kel hanem a gépben lévő SSD-t (adatpatrició) se tudtam tallózni. Plex szervert is kipróbáltam simán be lehet tallózni. Emby-n is be lehetne de az utolsó lépésnél nem látszik semmi és választani sem lehet. Mindegy használom helyette a jellyfin-t ami szinte tök ugyan az csak talán kicsit lassabb.jellyfinben is lehet tallózni rendesen a hdd-ket .
Amúgy rájöttem,hogy be kell állítani,hogy újraindításnál csatolja fel automatikusan az USB hdd-ket! Ami ebben fura hogy be is tudtam állítani! Ez már nálam haladás. Egész jól boldogulok vele .
-
csixy
addikt
Tovább folytatva cigam gondolatsorát. ... Ha a gép még BIOS-os és nem EFI-s (akkor ezt a GPT-s lemezt valahol egy másik EFI-s gépben csináltad és onnan raktad át), akkor telepíthetsz Legacy , avagy BIOS-os módra erre a GPT-s lemezre de akkor nem 320, usque 512MiB-es efi partíció kell rá hanem egy 1MiB-es formázatlan partíció (Gparted formázási menüpontok legalján van) és erre a bios_grub jelzőt (flag-et) kell rápakolni, a grubot megint csak a /dev/sda-ba kell irányítani. A mellékelt képen a alegalsó nyolcadik partíció ez nálam , a grub2 core.img szöveget csak telepítés után fogod látni ( az ez esetben az MBR-t helyettesíti)
-
Imi1981
veterán
A nagy patrició a fontos amin a sok film meg sorozat van. Azt nem tudom most lementeni (kb 850 GB ) . Így van most [kép] (bocs csak fényképezni tudom most) és az alsó csíkban a rózsaszínnel jelölt patriciónak kéne érintetlen maradnia! Kubuntu a narancssárga így adtam neki még helyet a 80 GB-os patricióból amennyit engedett . Még nem mentem tovább mert nem mertem. Így szerinted nem piszkálja a rózsaszínnel jelölt patriciót?
Bios-os a gépem . Ez lenne a gép [link] csak 8 GB RAM van benne 4 helyett. Direkt kis fogyasztású letöltő és médiaszerver gép lesz (már volt is Windowsal).
Lassan írtam közben jött csomó válasz. Kösz mindenkinek ! Most olvasom őket.
-
-
-
törölt tag
Pontatlanul fogalmaztam. Ki van kapcsolva a root fiók, root jelszó kihagyásakor. Ilyenkor grafikus felületen nem tudsz a root fiókba belépni. Ellenben kitöltött root jelszó esetén be tudsz lépni a grafikus felületen is a root fiókba.
Persze, hogy kell egy root mindenképp, hiszen annak a jogait veszed fel sudo-val. Vagy a jogaival jársz el a saját nevedben.
Ez a szitu csak a hagyományos Debian telepítőben állhat elő. A Calamares telepítő nem is kérdez root jelszóról, csak user jelszóról és alapból sudo lessz. -
-
Kenderice
senior tag
-
Kence Fice
lelkes újonc
Nem értelmezni, hanem megérteni.
Igen, ezt kellene tenned.W7... Jó hogy nem XP...
Te is a gombhoz varrod a kabátot és büszke is vagy rá. Nem az oprendszer a lényeg, hanem az alkalmazás.
Képzeld, még DOS-t is használok, mert még GWBasic-ben írtam logisztikai elemzéseket, és nagy néha még szükség van rá.miért kötelező veled egyet érteni?
Semmi sem kötelező, csak jó lenne, ha olyanok, akik nem értik a lényeget, nem akarnának lekezelni másokat. -
Amúgy nem tudom kijaza Kence.
OK értem....
No de ha már a demencia szóba került, a hölgy, akinél a gép van, egy 90 éves demens nénit gondoz, ha nem tudod ez milyen munka...mindegy, nem tudja elvinni a gépet sehová, de ha tudná is...totál laikus. Mindegy, nem véletlen én managelem a kintiek gépeit. Családtagok 150 és 1300 km-re vannak. De szomorú, hogy ezt le kellett írnom, akár el is hihetted volna alapból, hogy nem opció a szervíz. Legtöbben nem bírjátok a pofámat, de annyira már ismertek, hogy nem bohóckodom ilyen témákkal. (egyébként ilyen támogató hozzáállásra számítva gondolkodtam két napot, hogy egyáltalán feltegyem-e itt a kérdést...)
De ezt is biztos jobban tudod.
Ezt a megjegyzést nem értem, nyilván az én élethelyzetem burkában van, tényleg jobban tudom.
Használt gépeket én veszek, elbattyogok személyesen és live USB-vel lecsekkolom, mielőtt megveszem, így ebay és társai nem jók. Ahol azt mondják, hogy nem futtathatok 5-10 percig egy live rendszert, oda nem is megyek. Ez ilyen. Nyilván nem kezdek el böngészni meg médiákat nézni, de pár terminalos parancsot lefuttatok.
-
1000km-re már nincsenek számítógép szervizek?
Dehogy nincsenek, csak éppen több okból sem opció ez a megoldás. Ezt egyébként segítő szándékkal kérdezted vagy átragadt rád is Kence renew nick negatív attitüdje? Nem kéne újra beugrani neki újabb néven, ez a stílus már ismerős, bekérdezek egy rövidet, mintha nagyon kezdő volnék, aztán a kapott vélaszokat fikázva kiosztok mindenkit!
Csodálom, hogy nem veszitek észre!
Szóval, ha majd Germanyban lesz barátod, családtagod, akinek valami hiba lesz a gépén, ami 4 éves és nem is alapból drága gép, akkor majd javasold neki, hogy vigye szervízbe és utána hallgasd meg, amit kapsz tőle!
(mármint a germán javítási költség után persze)
Fura egyébként, hogy bármi hibát beír ide valaki, miért is nem kérdezünk rá, hogy a te faludban nincs PC szervíz? Mit itt idiótáskodsz a problémáddal?
Egyszóval FY
-
Kence Fice
lelkes újonc
-
Rimuru
veterán
Ott a WSL! - ami egy virtualis gep... az a bajom az osszes ilyen megoldassal hogy nem kepzik reszet a rendszernek.
Oke hogy felrakom wsl-en belul a htop-ot, ps_mem-et de ezek hogy fogjak a nativ windowsos processek adatait kiirni? sehogy. Csinalok valamit powershellben es kellene egy rutin feladat (pl grep*) akkor azt hogy pipepolom at wsl-es commandoknak utana pedig vissza powershellnek?
Vagy felrakod az i3wm-et, oke hogy ez fut egy izolalt X-en de hogy csereled le a gyari windowsos ablakkezelot erre? sehogyerre amugy meg nativ win app se kepes (ertelmesen - szerintem)
* tudom nem jo pelda mert van Select-String de gepeljen le ilyeneket az akinek ket anyja van.Amugy a wsl egy tok jo dolog, ugy ahogy a wine is de nem mindenhato toolok.
-
Azt nem tudom frissült-e mert automatán van nálam minden gépemen az Ubuntu frissítése.
Másik 2 gépen nem történt változás. Ez a problémás gép is kizárólag a saját merevlemezéről nem hajlandó elindítani, bármi más külső adatathordozóról indítja a Wine a kis portable exéket.
Holnap tudom megnézni amit javasoltál, már a melóhelyen vagyok, a problémás ubuntu az otthoni gépemen van. -
urandom0
senior tag
Ja, okés. Jó ez a Fedora egyébként, én igazából két dolgot szoktam beállítani rajta, a promptot PS1-re ugyanúgy, ahogy Debiannal van (szép színesre), és a dnf.conf-ot így:
[main]
gpgcheck=True
fastestmirror=True
installonly_limit=3
clean_requirements_on_remove=True
best=False
skip_if_unavailable=True
max_parallel_downloads=10
metadata_expire=86400
basearch=x86_64
arch=x86_64
ignorearch=TrueItt főleg a
max_parallel_downloads=10
és afastestmirror=True
sorok a fontosak, ezek kicsit felgyorsítják a dnf-et, hogy ne legyen olyan lassú... -
urandom0
senior tag
Megoldódott az RTL-es videós problémád?
Én Fedorát használok, ha linkelsz egy videót amihez nem kell regisztrálni meg feliratkozni sehova, megnézem, nálam mit mutat.Jajj, elcsesztem a szerkesztést...
Ez ide jön, nem az előzőbe:Most kipróbáltam ezzel a videóval, elindul, megy, nincs vele semmi gond. Ki akartam próbálni ezt a híradót is, itt a Firefox kiírta, hogy DRM-t engedélyeznem kell, utána pedig azt, hogy most telepíteni fog valami összetevőt, ami kell a videó lejátszásához. De a videót már nem néztem meg, ahhoz regisztrálni kéne...
-
Próbáld ki usb3 ssd-ről.
Nálam a Live majdnem olyan gyors mint egy Arch live, a telepített rendszerről most nem is beszélek. Mármint a külső ssd-re telepítettről.
Egérklikkre nem mazsolázik ahogy írtad.
Az se lehet mindegy mennyit tol be magából a ramba, mekkora a Fedora telepítő? Vagy az úgy van megírva hogy bemásszon minden a ramba.
Pl. Ventoynál van ilyen opció, ha ezt kérem (és persze van 8GB ram a gépbe) akkor a live boot elég hosszú de utána vihargyors a rendszer.
Az igaz hogy mindenképp picit lassabb mint egy Arch. Megkockáztatom hogy egy W10-nél is lassabb némileg, természetesen ugyanazon a vason, ugyanarról a Samu EVO 860 ssd-ről. Ez sajna ilyen.
Ami überfurcsa, képnéző, pdf megjelenítő stb, a wines portable cuccaimat gyorsabban indítja mint a saját natív Linuxos progikat. -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Pont erről szólt az egyik videó amit pár napja láttam yt-n. Azt mondja a faszi, hogy szerinte a Canonicalnál manapság nem használják a saját disztrójukat, az már csak van... https://www.youtube.com/watch?v=pMfqCzbSmQU
Ha ez az ág érdekel, akkor inkább a Mint-et nézd meg.
-
-
Lasersailing
senior tag
Szia
Sajnos nem tudok semmit, a Global IT elérhetetlen. Infó minimális jön. Szerverhez hozzáférés tiltva van. Szerintem nem is fognak infót kiadni, csak új szabályokat....
Közben win10 fórumon kaptam infókat az alapján fogok eljárni.
Köszönöm szépen mindenkinek a segítséget! -
Lasersailing
senior tag
Nem tudni biztosan, de valószínűleg nem is itthon kaptuk be, hanem vmelyik külföldi leányvállalat. Igazából nem akarom kideríteni (úgysem tudnám), csak annyit akarok, hogy tudjunk valahogyan nyomonkövetést csinálni a gyártáshoz, amíg megoldják akiknek ez a dolguk. (ill. az lett volna, hogy ne fordulhasson elő ilyen...).
Mégegyszer köszönök mindenkinek minden infót! -
Lasersailing
senior tag
A gép típusa dell optiplex 4050 (szám bizonytalan).
Linux mint cinnamon, legújabb elérhető verziója a linuxmint honlapról
W10 pro van rajta, az tuti, épp nemrég irattam fel minden gépre az op rsz típusát.
Az itthoni gépről szedtem le az MS honlapjáról, azaz lehet elvileg vírusos valóban... (bar itthon semmi jele a vírusnak). Viszont ez adott egy jó ötletet:
Most vettünk egy laptopot, ami 1 napos, az alatt szerintem ok kell legyen, van is rá virus irtó telepítve gyárilag: Akkor azzal csinálok egy új telepítő pendrive-ot, az új steril céges hálón keresztül.
A nyelvre, kiadásra figyeltem és figyelni fogok.Külsős cégnél félek ,hogy olcsóbb lenne venni 2-3 új gépet, (nem kell nagy teljesítmény a sw-nek). Ill. Külsős céget a Global IT nem fog engedni, abból tuti balhé lenne. Bár így is lesz...
Többiek válaszát is köszönöm szépen, azoknak még utána kell gondoljak...
-
-
Szerintem meg hopperkedés közben fogja megtanulni hogy telepítés közben mi micsoda, és miért jó vagy éppen rossz a partíciókra osztás. Mi a difi a kézi, vagy automata partícionálás között.
Ezzel teljesen egyetértel, én is így tanultam, ami rám ragadt! /home particiót viszont sosem csináltam, ill nagyon az elején és amit akkor tapasztaltam, azt írtam le előző hsz-ben, nyilván nem voltak kompatibilisak egymással a két disztró /home-ban lévő konfig fájljai, de én már ugyanazon disztró két fő kiadása között is igen óvatosan használnám a meglévő /home-ot.
ha valami végzeteset művel a rendszeréve, hogyan húzhatja újra úgy, hogy a /home alatt megmaradnak az adatok.
Erre viszont valóban jó ötlet, ha külön van a /home!
tényleg az a legjobb, ha még hopperkedés alatt történik a userrel minden katasztrófa!
Automata particionálás viszont csak akkor érdemes alkalmazni, ha egy szűz meghajtóra kizárólag egy disztrót rak a user és nem is akar semmit utána felrakni. Egyébként is jó, ha minél hamarabb megtanulja a kezdő a kézi particionálást. Egyszóval majdnem teljesen egyetértünk!
-
Wait4it
újonc
-
Szerintem hopperkedésnél inkább célszerű mellőzni a külön /home particiót. Egyrészt már a telepítés/particionálás is fejtörést okozhat pluszban, másrészt egy hopperdisztróban semmi fontos nem lesz, harmadrészt a különböző disztrók különböző konfig fájljai igen érdekes dolgokat művelnek, ha a friss disztróra felcsatolod az előző /home partiját!
Mondjuk egy Mint Cinnamon után feldob a user egy Manjaro XFCE-t.....
-
-
KISDUCK
addikt
acsivment - achievement (csak simán fonetikusan írtam)
monyák - hasonló mint a sufnituning, de ez inkább kényszer szülte balfa## megoldás
wintrade - itt csak egybeírtam mert eredetileg külön van "win trade" ez pedig ismert fogalom a gamer világban amikor 2 fél megegyezik hogy melyik fél fog nyerni és melyik veszíteni, esportban tiltott dolog és sok competitive játékban is -
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
A mai vga-k böngészés közben passzív hűtéssel mennek, ha úgy állítod be akkor a procihűtő is. Ha jó a gépház, akkor a házhűtők alig vagy semennyire nem hallatszanak ki, szóval könnyen lehet olyan gépet építeni ami kussban van, de mégis alkalmas másra is xls táblák töltögetésén túl.
-
zoltanz
nagyúr
Főleg én az nvidia-t hibáztatom, mi az a mester kód 2D képalkotásban ami nemzetbiztonságilag veszélyes, vagy gazdaságilag kétvállra fektetné a céget ha kiderülne.
Főleg az újabb generációknál most megnyitották a forráskódot, így a 2D része úgyis ismert már. (gondolom ez a korábbi generációkban hasonlatos, ugye nem vihető át törvényesen rájuk. Miert? Csak)
Még a Wifi eszközöknél megértem a zártságot, (részben), hogy katonai eszközökben is használják különböző titkos kommunikációs berendezésekben.
-
zoltanz
nagyúr
"LibreOffice fejlesztői az MS programokkal való kompatibilitást, mert nem elég jó programozók, vagy mert bele kell férniük egy elég szigorú jogi környezetbe, ami explicite megtiltja a védelem alatt áll kódok újraértelmezését?"
Azért ez más kávéház. Egy vga driver 2D része ami a felbontásokért, színmélységért hasonlókért felel nemhinném, hogy tartalmaz olyan kódrészt ami különösebben brilliáns megoldás lenne, vagy nagyobb perspektívát nyújtana.
-
joker91
tag
Nem tudok olyankor át lépni. Teljes mértékben csak a háttérvilágítás látszik és nem reagál semmi másra.
Az energiakezelőnél is minden felfüggesztésre van állítva, bekapcsoló gomb, lecsukás minden. Bár a bekapcsoló gombot hiába nyomkodom, nem reagál rá. De megnéztem, hogy a hibrid alvásnál mi történik és ugyanez... nem ébred vissza. Ha át állítom, hogy csak képernyő zárolása legyen lecsukáskor, akkor elsötétül és abból még vissza is jön. -
törölt tag
Jelen felállásban nincs www-data user, sem csoport.
Az Arch-on (legalábbis nálam) http:http user/group van.
Viszont sikerült megoldanom, hogy az nginx.config-ban nem root-ként (így települ fel) vagy éppen http user-ként (ez van kikommentezve a konfigban) indítom, hanem saját userként.
Ekkor nem lesz forbidden és működik.
Az autoindex is működik.Miért jó, ha az user fiókjában van a root mappája?
Azért, mert ez csak egy developer gép és így egyszerűbb a jogosultságokat kezelni ide-oda másolgatásnál, editálásnál, etc.
Természetesen a debian szerveren a git repo-ból lerántva már www-data a user/group és úgy fut. -
törölt tag
Bocsánat, de miért kellene benne lennie?
Sem itt , sem a Debian Server-emen nincs benne és utóbbi rendben működik.
Maga a root lenne átpakolva és azon belül majd alkönyvtárakban létrejönnek egyéb site-ok külön konfig fájlokat használva.
Kipucolva az alap kb ennyi:server {
listen 80;
server_name localhost;
location / {
root /home/peachman/WWW;
index index.html index.htm;
}
error_page 500 502 503 504 /50x.html;
location = /50x.html {
root /home/peachman/WWW;
}
}
(Például egy autoindex-et kezdettől fogva, azaz az eredeti path-on sem csinál meg, holott tudomásom szerint integrált modul, telepíteni nem kell)
A root path természetesen megfelelő (case sensitive, user és 755-644) -
-
fatpingvin
addikt
az egész téma amiből ez kiindult az egy világhálóra kifigyelő fájltranszfer kérdése volt, szval ha már beleállunk egymásba, nem világos miért hoztad ide példának a NAT mögött, csak helyi hálón kommunikáló (vagy még inkább, internetkapcsolattal nem rendelkező helyi hálón lévő) gépek kérdését.
az hogy mekkora szemétdomb most a web, azt meg nem referenciának hanem enlrettentő példának kéne inkább felhozni...
-
fatpingvin
addikt
ez egy az egyben ugyanaz az energia mint hogy "mé baj az hogy winxp-t/w7et használok, mer' majd pont az én adataim fognak valakinek kelleni?"
nem b*meg, nem az adataid hanem a gép erőforrásai amin ez megy, jó kis spambot relének lehet használni, csak ezt nem képesek felérni az emberek ésszel.
szval long story short tessék leszokni a korszerűtlen és nem biztonságos protokollokról. hosting szolgáltatónál is nem véletlen hogy a magukra valamit is adó helyeken már telnet egyáltanán nincsen és SSH-n is kezd végre iparági normává válni hogy csak kulcsos bejelentkezés van, jelszavas nem. -
-
-
törölt tag
A tracker azért nem látja, mert nincs vele kapcsolat és pont ez a gondom. A webui-ban nézve is "Not contacted yet" üzenet van és az is marad.
Ha nem indítom automatikusan a service-t, hanem kézzel a boot után akkor jó. Vagy ahogy írtam, indítom automatikusan, de leállítom és újraindítom, akkor is jó.
Emiatt sanszos, hogy a túl korai indítás a gond.
Egyelőre most hagyom így, hogy script-el indítás után leállítom/elindítom.
Nincs most időm ezzel vacakolni tovább sajnos.
Talán majd máskor. -
batai15
félisten
-
batai15
félisten
Igazából jelenleg egy ezer éves jó 6930p, plusz SSD.
De ha beválik pár hónapon belül le szeretném cserélni a gépet egy jóval modernebb üzleti használt gépre azt még nem tudom egyenlőre mi lesz. Igazából szolgálatban esténként van használva így 100 ezer alatti gépben gondolkodom újabb jó pár évre. -
pinnacle
nagyúr
Köszi!
Ugye erre a Low level intitalization-ra gondoltál? Nekem nem jött fel olyan, mint neked csak ez. Utána viszont tudtam formázni az SD Card Formattel. Érdekes módon az USB 3-0-n továbbra sem történt semmi, ott egy teljes törlés segített, utána már az Intézőben is megjelent a pendrive.
-
-
Nekem is 125% és +a betűk is kicsit nagyítva vannak, szintén vacak a szemem sajna... A feledékenységet ne is emlegesd, izé, mit is mondtál...?
Nekem is Ubuntu van de KDE és valami halványan rémlik hogy Wayland, lehet a KDE miatt? Nem tudom most megnézni, Winen vagyok melóhelyen. -
-
zoltanz
nagyúr
Az meg volt természetesen, köszi.
Viszont ha megnyitom a beállításokat ilyen hibát ír:
An assertion failed!./src/prefs/PrefsDialog.cpp(569): assert "sz.x <= screenRect.width && sz.y <= screenRect.height" failed in PrefsDialog(): Preferences dialog exceeds max size
[Pastebin] -
Warton
őstag
Tehát akkor megspórolandó pár óra felesleges vincsipörgetést, azt kell berni a terminálba, hogy:
sudo dd if=/dev/sda of=/dev/sdb bs=512 conv=noerror,sync status=progress &&sync
?A bs így jó vagy lehet nagyobbra venni?
Mondjuk az sem teljesen világos, hogy a /dev miért kell bele.
Az sdb-n a 97 és a 111 különbözete, ha ne adj isten sikerül a klónozás unallocated lesz, vagy csak simán üres? -
Dede, hoztam már vissza ilyen halottat az élők sorába. Ha a da/vcom/adb driverek fennt vannak Windowson, terrmészetesen az adott tablethez/telefonhoz való változat akkor van esély.
W10 sajnos nem mindig partner ezekbe, W7 X64 nekem jobban teljesített.
Csak sajna minden készülék máshogyan működik, ezért írtam elébb hogy van amiből az akkut is ki kell venni, van amelyikből nem, van amilyekbe a power+vol.up, van amelyikbe más kombináció,meg nem mindegy be van dugva nincs bedugva, mikor kell bedugni az usb-t stb. ezt mind tudni kéne.
Ha ezek mind megvannak és egyetlen 1 dolog él csak, a preloader, akkor esélyes hogy egy full romot/firmet feltöltve jó lesz.
Csak a teljes romba kell a boot, a bootloader az uboot stb és az összes partíció.Meg ezek helye azaz egy mindent tudó scatter fájl a FlashToolnak.
Telefont így nem lehet mert ugyan elindul de ugrottak az IMEI számok.
Ez is helyrehozható HA megvannak de ez már szürkezóna itt.
A eészülék egy frissítésnél halt meg azaz valószínűleg a system sérült, bár a boot részek se kizártak.
Ha sehogyse megy akkor esetleg az emmc korai és tragikus halála is elképzelhető.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topik célja: Segítségnyújtás a Linux disztribúciókkal még csak ismerkedők számára. A szerveres kérdések nem ebbe a topicba tartoznak.
Kérdés előtt olvasd el a topik összefoglalóját!
Haladó Linuxos kérdések topikja.
Linux felhasználók OFF topikja
Milyen program ami... [link]
Shell script kérdésekkel látogassatok el a topikjába
- Vélemény Ubuntu 20.04 LTS
- Vélemény Linux Mint Debian Edition 4
- Tudástár MX-Linux 19
- Bemutató Linux a mindennapokban: Manjaro KDE
- Bemutató Linux a mindennapokban
- Hír Zöld utat adott a nyílt forráskódú Linux meghajtóknak az NVIDIA
- Hír A Steam Play hozza el a Windowsra írt játékokat Linuxra
- Hír Hova jut a világ? Linuxot kínál a Windows Store!
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- Android szakmai topik
- Internet problémák
- Háztartási gépek
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- 5.1, 7.1 és gamer fejhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Autós topik
- További aktív témák...
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Eladó steam/ubisoft/EA/stb. kulcsok Bank/Revolut/Wise (EUR, USD, crypto OK)
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- AKCIÓ! MSI B550 R7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060Ti 8GB Rampage SHIVA MSI 650W
- Csere-Beszámítás! Xbox One X 1TB Játékkonzol Olvass! Model 1787
- Bomba ár! HP ZBook Studio G5 - XEON I 32GB I 512SSD I Nvidia I 15,6" 4K DreamColor I Cam I W11 I Gar
- DOKKOLÓ BAZÁR! Lenovo, HP, DELL és egyéb más dokkolók (TELJES SZETTEK)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged